Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
Magazin

Riportok, beszámolók, trendek és témák

Belsőégésű motoros targonca teherautót rakodik

Ügyfél esettanulmányok

Nyugalomban rejlik az erő

Nehéztargonca elektromos hajtással – működhet ez? Ez a kérdés merült fel az Asset VRS cégnél, amely a járműrögzítő rendszerek egyik vezető forgalmazója és gyártója Nagy-Britanniában. De a Li-ion-akkumulátorkészlet már röviddel a Linde E160 szolgálatba állása után megmutatta messzemenő előnyeit.

További információk

Lelkesítő bemutatkozás

Naponta több mint 200 000 könyv hagyja el a Hachette UK Oxford melletti elosztóközpontját. Az akár 17,7 méteres komissiózási távolsághoz egy egészen különleges járművet használnak: egy Linde K sorozatú jármű és egy Linde V modular kombinációját.

További információk

Interjúk

Signature move(s)

A Linde gyártmányú targoncák felismerhető dizájnjáért már évtizedek óta nem más, mint a Porsche Engineering felel. A progresszív partneri viszony legújabb mérföldköve a Linde X20 – X35 és H20 – H35 ellensúlyos targoncák új generációja.

További információk

Biztonság, teljesen objektíven szemlélve

Ha a lehetséges kockázatokról van szó az intralogisztika területén, egy külső szemlélő aranyat érhet - ez így van a szászországi Lodenauban található CTL Celltechnik vállalatnál is. A CTL a Linde Safety Scan segítségével jelentősen csökkenteni tudta a balesetveszélyt a belső üzemi árumozgatás során.

További információk

A belső anyagáramlás rendszerintegrátorai vagyunk

Az automatizálás az intralogisztika egyik vezető témája. Tobias Zierhut, a raktári járművek termékkezelési vezetője egy interjúban mondja el, hogy az adatok miért játszanak döntő szerepet a raktározástechnika jövőjében, és miért látja magát a Linde MH a robottechnika területén piacvezetőnek.

További információk

Árumozgatás várakozás nélkül

Ha a kereslet (és ezzel a gyártási mennyiség) növekszik, az tulajdonképpen okot ad az örömre. De hogyan lehet az intenzívebb árumozgatási folyamatot kezelni anélkül, hogy a munkatársakat ismétlődő szállítási feladatokkal terheljük? A Poloplast műanyag-megmunkáló cégnél a válasz: automatizáció, a Linde által.

További információk

A jövő témái és trendjei az anyagmozgató gépek ágazatában

Szeptember 19-én és 20-án zajlott a német mérnökök egyesületének (VDI) 19. Anyagmozgató gépek konferenciája Baden-Badenben. Ennek során olyan témák álltak a középpontban, mint az automatizálás, vezetéstámogató rendszerek, akkumulátortechnológia és munkavédelem. A konferencián a Linde szakértői is részt vettek előadókként.

További információk

Események

A rendszer: megváltozott

Hogyan biztosítható a gazdaságosabb, tisztább és fenntarthatóbb intralogisztika? A német Emons Spedition GmbH számára a válasz a napnál is világosabb volt: Großbeerenben lévő darabáruraktárukban következetesen álltak át a gázüzemű targoncákról a lítium-ionos berendezésekre.

További információk

A Linde MH az A+A 2017 kiállításon

A Linde MH a „Vision ZERO. Safety in your world.” (Vízió NULLA. Biztonság saját világunkban.) címszó szellemében először vett részt az A+A kiállításon Düsseldorfban. Az üzembiztonság és munkaegészség nemzetközi szakmai fórumán a Linde többek között egy új tanácsadási ajánlatot mutat be, a Linde Safety Scan szolgáltatást.

További információk

A teljes folyamatlánc optimalizálása

„Vezető logisztika – a ma innovatív megoldásai a holnap logisztikája érdekében” címmel került sor a Material Handling Symposium rendezvényre Aschaffenburgban, 2017. szeptember 14-én. A konferencia középpontjában a logisztika jövőképességének kérdései álltak.

További információk

Pontosság és gyorsaság kerestetik

2017. szeptember 12. és 16. között került sor a 13. StaplerCup versenyre Aschaffenburgban. Egy egész hétvégén keresztül minden a targoncavezetés és a szükséges pontosság és gyorsaság témája körül forgott.

További információk

Két örökmozgó értékteremtő

A HOLTER vállalatnál, a szaniter termékek osztrák specialistájánál két Linde L-MATIC típusú magas emelésű elektromos raklapemelő rója a köröket a raktár és a kiszállítási terület között. Eközben a dolgozók teljes mértékben a tényleges feladatukra, az értékteremtő komissiózásra koncentrálhatnak.

További információk

Kiállja a próbát

Két világ legjava – a természet legjaváért: leginkább így lehetne jellemezni az új Linde X35 targoncának a minőségi ásványvizeket forgalmazó Ensinger Mineral-Heilquellen vállalatnál végzett tesztüzemét. Az új teljesítményosztályt képviselő elektromos targonca nemcsak fenntarthatóságával, hanem kimagasló teljesítményével is meggyőzte a nagy múltú ásványvíz-kitermelő cég felelős döntéshozóit.

További információk

Megbízható hosszútávfutó

Teherautó-műhelyek gyors ellátása a Volkswagen konszern eredeti pótalkatrészeivel és más termékekkel: a wolfsburgi NORA-központ ezt a célt tűzte zászlajára. Az ügyfelek által megszabott szoros határidők betartása érdekében az intralogisztikára fontos szerep hárul. A darab mérvadó szereplői a Linde elektromos targoncái – újabban egy lítium-ion akkumulátorral felszerelt targonca is.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Ezekben meg lehet bízni!

A gyártás a nap 24 órájában zajlik. A 130 m hosszú hullámpapírgyártó berendezés éjjel-nappal nyeli a papír nyersanyagot. Minden nap körülbelül 900 000 m² hullámpapír készül, amit tovább is feldolgoznak. Ilyen körülmények között tökéletes megbízhatóságú targoncaflottára van szükség. A Linde MH összesen 60 járműve, mindenekelőtt elektromos targoncák szolgálnak a Werner Kenkelnél.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Rak & Roll

A LINHARDT csoport piacvezető csomagolásspecialista németországi központjában, Viechtachban nagy a forgalom a magasraktárban – ami a Linde technológiájának köszönhetően egy ideje hatékonyabb és érezhetően ergonomikusabb is.

További információk

Az első ebben a műfajban

A Hammban (Németországban) működő WDI – Westfälische Drahtindustrie huzalipari vállalatnál nap mint nap hatalmas árumennyiséget mozgatnak meg. A cégnél a Linde E30 elektromos targoncájának tesztelésekor most először használnak elektromos targoncát – lelkesen.

További információk

A világ legtermészetesebb dolga

A franciaországi Clunyben fém csomagolóanyagokat gyártó Massily cég központi gyárában a gyártást a lehető legátfogóbban automatizálta. Ugyanakkor az utolsó folyamatlépés, a raklapok áruraktárba szállítása mindeddig kézzel történt. Ezt a feladatot mostantól szintén automatizált anyagmozgató gépek veszik át, méghozzá sikerrel: azóta különböző cégek képviselői jönnek rendszeresen látogatóba, hogy meggyőződjenek a Linde Robotics járműveinek előnyeiről.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Optimalizálás: a vegyipar egyik kérdése

Az egyszerűség nem mindig jelent banalitást: ennek bizonyítéka az FTS-rendszer alapján elkészült automatizálási projekt, amelyet a Linde MH a BASF részére a hatékonyság és biztonság optimalizálása érdekében rugalmas és méretezhető megoldással integrált a logisztika 4.0-ba.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Majdnem olyan gyors, mint a Forma-1

A Linde emelővillás targoncái 4 éve rakodják a Renault Sport Forma-1-es csapatának teljes felszerelését, és Európa-szerte támogatják a versenypálya menti felépítést. A Linde egyesült királyságbeli bértargonca-csapatával való partneri kapcsolat a Renault számára azóta is megbízhatónak és rugalmasnak bizonyul.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Friss (nyomatú) szelek a Heidelberg logisztikájában

Az egyre egyedibb ügyféligények időszakában az intralogisztikának is fokozatosan illeszkednie kell a megváltozott gyártási feltételekhez. Azt, hogy miként valósul ez meg egy globálisan működő iparvállalatnál, a Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) példája mutatja Wiesloch/Walldorfban.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Használat közben a versenyszakaszon

A Linde bérlet már évek óta gondoskodik a Formula Student Germany versenyeken a gyors és professzionális felépítésről és lebontásról, valamint további logisztikai feladatokról. Ennek során néhány kihívásnak kell eleget tenni.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Áruszállítás rugalmasan automatizálva

A mainburgi (Alsó-Bajorország) központú Wolf GmbH egy fűtés-, szellőzés-, klíma- és napenergia-technikai rendszerszállító vállalat, amelynek marketingosztálya a vállalatvezetéssel együtt minden évben kitalál egy mottót, amely a munkatársak számára iránymutatást és ösztönzést ad. 2016-ban „Bátorság a változáshoz” volt a mottó szövege, és az első automatizált anyagmozgató gép beszerzésére és üzemeltetésére vonatkozóan aligha lehetett volna találóbb mottót kitalálni.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Zökkenőmentes műszakváltás a friss árukért

Számos pékség már reggel 6 órakor kínál frissen sült zsömléket. Ehhez a hozzávalókat gyakran még éjszaka kell szállítani. Erről gondoskodnak az olyan nagykereskedők, mint például a Gusto AG a München melletti Hohenpoldingból. Az e mögött álló logisztikai teljesítményről egy ideje a Linde lítium-ion akkumulátoros komissiózó targoncái gondoskodnak.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Egyedi megoldások a papíripar számára

A kereskedelmi forgalomban kapható gyógyszeres dobozoknak általában előtörténetük van: korábbi életükben például italos kartondobozok voltak, így többé-kevésbé egyenesen a kukából származnak. Ahhoz, hogy olyan anyaggá alakulhassanak át, amit szívesen veszünk a kezünkbe, a Barcelona Cartonboardnál pusztán egy szétválasztóberendezésre, egy papírgyártó gépre és egy tucat nagy teljesítményű targoncára van szükség.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Első a biztonság

A számok sokat mondanak: A Wiesmarban működő Egger cég 126 futballpályányi területen évente mintegy 1 millió köbméternyi fát dolgoz fel nagy és közepes tömörségű farostlemezzé, illetve irányított forgácselrendezésű faforgácslappá, valamint laminált padlókká. A logisztikában február óta a Linde Safety Pilot rendszerével felszerelt emelővillás targoncákat használnak.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Új intralogisztikai megközelítés a még jobb folyamatok érdekében

Testre szabott anyagáramlási folyamatok egy nagymértékben egységesített targonca- és raktártechnikaigép-flottánál: A Sika Deutschland GmbH ezt olyan átfogó logisztikai megközelítéssel éri el, amely a vevőigény szerinti megoldások ellenére egységesíti rendszerét, egyféle targoncamárkára összpontosít, és a járműveket Full service szolgáltatással lízingeli.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Érdekességek

A felszabadító érzés. Elektromos teljesítmény korlátok nélkül.

Egyetlen elektromos targoncának sem volt még nagyobb ereje! Az X20 – X35 elektromos targoncák egy belső égésű targonca teljesítményével versenyezhetnek kültéren és beltéren is, szélsőséges körülmények között és bármely típusú talajon.

A felszabadító érzés

50 éves lett a Linde elektromos targoncája

A Linde elektromos targoncája idén 50 éves, az iparág piacvezető vállalata ebből az alkalomból bemutatja, mit kínál a jövő számára.

További információk

Linde Showroom alkalmazás

A Linde virtuális bemutatóterme tavaly óta elérhető iOS- és Androidos rendszereken. Okostelefonon vagy tableten pár kattintással tetszőleges környezetbe helyezhetünk 27 virtuális anyagmozgató gépet, amelyeket elforgathatunk, lekicsinyíthetünk, felnagyíthatunk stb. Az alkalmazás igazi 360°-os interaktív felhasználói élményt biztosít.

További információk

Közösen a leállás ellen

„We keep the world moving”: Így szól a KION Group, a Linde anyavállalatának mottója. Ez azonban a jelenlegi világjárvány idején több mint egyszerű szlogen – mottónk a Linde és a KION Group ígéretét jelenti ügyfeleink számára, akik mellett minden eddiginél jobban elkötelezettnek érezzük magunkat.

További információk

Linde Ergonómia - Miért fontos a targoncavezető kényelme?

A kényelem a munkagépek világában nemcsak luxus, hanem jól felfogott érdek és törvényi előírás is. A Linde független teszteken a legjobb eredményeket éri el a versenytársaival szemben és saját szabadalmakkal teszi egyedülállóan teljessé ember és gép összhangját.

További információk

Miért a használt targonca a legjobb választás?

A brit luxusautókat gyártó Rolls Royce büszkén hirdeti magáról, hogy soha egyetlen autója sem végezte bontóban. Inspiráló és egyúttal nagyon is racionális, gazdaságilag megtérülő stratégia ez. A minőség akkor lesz a legszembetűnőbb, amikor egy termék elkezdi második vagy épp sokadik életciklusát. Nincs ez másképp a targoncák esetében sem.

További információk

Elektromos targonca - az anyagmozgatás win-winje

Az elektromos meghajtás már nemcsak a jövő technológiája. Az elmúlt pár évben a legtöbb új fejlesztés és kihagyhatatlan innováció ezen a területen történt: a vezető autógyártók 2018-ban megduplázták a technológiába fektetett euromilliárdok mennyiségét.

További információk

Egy sokoldalú ipari fejlődéstörténet: A „Güldnertől” a Linde MH központjáig

1956. Grace Kelly amerikai színésznő feleségül megy Rainier monacói herceghez, divatos alsószoknyát visel, haja brillantinos, Brigitte Bardot pedig nemzetközi áttörését ünnepli az „És Isten megteremté a nőt” című filmmel. Eközben az aschaffenburgi Güldner motorgyár egy irodaépülettel bővíti öntödéjét a Schweinheimer Straßén. Betekintés a Linde MH sokoldalú ipari fejlődéstörténetébe.

További információk