Belsőégésű motoros targonca teherautót rakodik
Riportok, beszámolók, trendek és témák

Magazin

Interjúk

A belső anyagáramlás rendszerintegrátorai vagyunk

Az automatizálás az intralogisztika egyik vezető témája. Tobias Zierhut, a raktári járművek termékkezelési vezetője egy interjúban mondja el, hogy az adatok miért játszanak döntő szerepet a raktározástechnika jövőjében, és miért látja magát a Linde MH a robottechnika területén piacvezetőnek.

További információk

A jövő témái és trendjei az anyagmozgató gépek ágazatában

Szeptember 19-én és 20-án zajlott a német mérnökök egyesületének (VDI) 19. Anyagmozgató gépek konferenciája Baden-Badenben. Ennek során olyan témák álltak a középpontban, mint az automatizálás, vezetéstámogató rendszerek, akkumulátortechnológia és munkavédelem. A konferencián a Linde szakértői is részt vettek előadókként.

További információk

Események

A Linde MH az A+A 2017 kiállításon

A Linde MH a „Vision ZERO. Safety in your world.” (Vízió NULLA. Biztonság saját világunkban.) címszó szellemében először vett részt az A+A kiállításon Düsseldorfban. Az üzembiztonság és munkaegészség nemzetközi szakmai fórumán a Linde többek között egy új tanácsadási ajánlatot mutat be, a Linde Safety Scan szolgáltatást.

További információk

A teljes folyamatlánc optimalizálása

„Vezető logisztika – a ma innovatív megoldásai a holnap logisztikája érdekében” címmel került sor a Material Handling Symposium rendezvényre Aschaffenburgban, 2017. szeptember 14-én. A konferencia középpontjában a logisztika jövőképességének kérdései álltak.

További információk

Pontosság és gyorsaság kerestetik

2017. szeptember 12. és 16. között került sor a 13. StaplerCup versenyre Aschaffenburgban. Egy egész hétvégén keresztül minden a targoncavezetés és a szükséges pontosság és gyorsaság témája körül forgott.

További információk

Megbízható hosszútávfutó

Teherautó-műhelyek gyors ellátása a Volkswagen konszern eredeti pótalkatrészeivel és más termékekkel: a wolfsburgi NORA-központ ezt a célt tűzte zászlajára. Az ügyfelek által megszabott szoros határidők betartása érdekében az intralogisztikára fontos szerep hárul. A darab mérvadó szereplői a Linde elektromos targoncái – újabban egy lítium-ion akkumulátorral felszerelt targonca is.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Ezekben meg lehet bízni!

A gyártás a nap 24 órájában zajlik. A 130 m hosszú hullámpapírgyártó berendezés éjjel-nappal nyeli a papír nyersanyagot. Minden nap körülbelül 900 000 m² hullámpapír készül, amit tovább is feldolgoznak. Ilyen körülmények között tökéletes megbízhatóságú targoncaflottára van szükség. A Linde MH összesen 60 járműve, mindenekelőtt elektromos targoncák szolgálnak a Werner Kenkelnél.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

A világ legtermészetesebb dolga

A franciaországi Clunyben fém csomagolóanyagokat gyártó Massily cég központi gyárában a gyártást a lehető legátfogóbban automatizálta. Ugyanakkor az utolsó folyamatlépés, a raklapok áruraktárba szállítása mindeddig kézzel történt. Ezt a feladatot mostantól szintén automatizált anyagmozgató gépek veszik át, méghozzá sikerrel: azóta különböző cégek képviselői jönnek rendszeresen látogatóba, hogy meggyőződjenek a Linde Robotics járműveinek előnyeiről.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Optimalizálás: a vegyipar egyik kérdése

Az egyszerűség nem mindig jelent banalitást: ennek bizonyítéka az FTS-rendszer alapján elkészült automatizálási projekt, amelyet a Linde MH a BASF részére a hatékonyság és biztonság optimalizálása érdekében rugalmas és méretezhető megoldással integrált a logisztika 4.0-ba.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Majdnem olyan gyors, mint a Forma-1

A Linde emelővillás targoncái 4 éve rakodják a Renault Sport Forma-1-es csapatának teljes felszerelését, és Európa-szerte támogatják a versenypálya menti felépítést. A Linde egyesült királyságbeli bértargonca-csapatával való partneri kapcsolat a Renault számára azóta is megbízhatónak és rugalmasnak bizonyul.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Friss (nyomatú) szelek a Heidelberg logisztikájában

Az egyre egyedibb ügyféligények időszakában az intralogisztikának is fokozatosan illeszkednie kell a megváltozott gyártási feltételekhez. Azt, hogy miként valósul ez meg egy globálisan működő iparvállalatnál, a Heidelberger Druckmaschinen AG (Heidelberg) példája mutatja Wiesloch/Walldorfban.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Használat közben a versenyszakaszon

A Linde bérlet már évek óta gondoskodik a Formula Student Germany versenyeken a gyors és professzionális felépítésről és lebontásról, valamint további logisztikai feladatokról. Ennek során néhány kihívásnak kell eleget tenni.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Áruszállítás rugalmasan automatizálva

A mainburgi (Alsó-Bajorország) központú Wolf GmbH egy fűtés-, szellőzés-, klíma- és napenergia-technikai rendszerszállító vállalat, amelynek marketingosztálya a vállalatvezetéssel együtt minden évben kitalál egy mottót, amely a munkatársak számára iránymutatást és ösztönzést ad. 2016-ban „Bátorság a változáshoz” volt a mottó szövege, és az első automatizált anyagmozgató gép beszerzésére és üzemeltetésére vonatkozóan aligha lehetett volna találóbb mottót kitalálni.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Zökkenőmentes műszakváltás a friss árukért

Számos pékség már reggel 6 órakor kínál frissen sült zsömléket. Ehhez a hozzávalókat gyakran még éjszaka kell szállítani. Erről gondoskodnak az olyan nagykereskedők, mint például a Gusto AG a München melletti Hohenpoldingból. Az e mögött álló logisztikai teljesítményről egy ideje a Linde lítium-ion akkumulátoros komissiózó targoncái gondoskodnak.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Egyedi megoldások a papíripar számára

A kereskedelmi forgalomban kapható gyógyszeres dobozoknak általában előtörténetük van: korábbi életükben például italos kartondobozok voltak, így többé-kevésbé egyenesen a kukából származnak. Ahhoz, hogy olyan anyaggá alakulhassanak át, amit szívesen veszünk a kezünkbe, a Barcelona Cartonboardnál pusztán egy szétválasztóberendezésre, egy papírgyártó gépre és egy tucat nagy teljesítményű targoncára van szükség.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Első a biztonság

A számok sokat mondanak: A Wiesmarban működő Egger cég 126 futballpályányi területen évente mintegy 1 millió köbméternyi fát dolgoz fel nagy és közepes tömörségű farostlemezzé, illetve irányított forgácselrendezésű faforgácslappá, valamint laminált padlókká. A logisztikában február óta a Linde Safety Pilot rendszerével felszerelt emelővillás targoncákat használnak.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Új intralogisztikai megközelítés a még jobb folyamatok érdekében

Testre szabott anyagáramlási folyamatok egy nagymértékben egységesített targonca- és raktártechnikaigép-flottánál: A Sika Deutschland GmbH ezt olyan átfogó logisztikai megközelítéssel éri el, amely a vevőigény szerinti megoldások ellenére egységesíti rendszerét, egyféle targoncamárkára összpontosít, és a járműveket Full service szolgáltatással lízingeli.

Tovább a felhasználói beszámolóhoz

Érdekességek

50 éves lett a Linde elektromos targoncája

A Linde elektromos targoncája idén 50 éves, az iparág piacvezető vállalata ebből az alkalomból bemutatja, mit kínál a jövő számára.

További információk

Linde Showroom alkalmazás

A Linde virtuális bemutatóterme tavaly óta elérhető iOS- és Androidos rendszereken. Okostelefonon vagy tableten pár kattintással tetszőleges környezetbe helyezhetünk 27 virtuális anyagmozgató gépet, amelyeket elforgathatunk, lekicsinyíthetünk, felnagyíthatunk stb. Az alkalmazás igazi 360°-os interaktív felhasználói élményt biztosít.

További információk

Közösen a leállás ellen

„We keep the world moving”: Így szól a KION Group, a Linde anyavállalatának mottója. Ez azonban a jelenlegi világjárvány idején több mint egyszerű szlogen – mottónk a Linde és a KION Group ígéretét jelenti ügyfeleink számára, akik mellett minden eddiginél jobban elkötelezettnek érezzük magunkat.

További információk

Linde Ergonómia - Miért fontos a targoncavezető kényelme?

A kényelem a munkagépek világában nemcsak luxus, hanem jól felfogott érdek és törvényi előírás is. A Linde független teszteken a legjobb eredményeket éri el a versenytársaival szemben és saját szabadalmakkal teszi egyedülállóan teljessé ember és gép összhangját.

További információk

Miért a használt targonca a legjobb választás?

A brit luxusautókat gyártó Rolls Royce büszkén hirdeti magáról, hogy soha egyetlen autója sem végezte bontóban. Inspiráló és egyúttal nagyon is racionális, gazdaságilag megtérülő stratégia ez. A minőség akkor lesz a legszembetűnőbb, amikor egy termék elkezdi második vagy épp sokadik életciklusát. Nincs ez másképp a targoncák esetében sem.

További információk

Elektromos targonca - az anyagmozgatás win-winje

Az elektromos meghajtás már nemcsak a jövő technológiája. Az elmúlt pár évben a legtöbb új fejlesztés és kihagyhatatlan innováció ezen a területen történt: a vezető autógyártók 2018-ban megduplázták a technológiába fektetett euromilliárdok mennyiségét.

További információk

Egy sokoldalú ipari fejlődéstörténet: A „Güldnertől” a Linde MH központjáig

1956. Grace Kelly amerikai színésznő feleségül megy Rainier monacói herceghez, divatos alsószoknyát visel, haja brillantinos, Brigitte Bardot pedig nemzetközi áttörését ünnepli az „És Isten megteremté a nőt” című filmmel. Eközben az aschaffenburgi Güldner motorgyár egy irodaépülettel bővíti öntödéjét a Schweinheimer Straßén. Betekintés a Linde MH sokoldalú ipari fejlődéstörténetébe.

További információk