Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Villás targonca

A legfontosabb segédeszközök
A Linde Material Handling villás targoncái a legfontosabb intralogisztikai segédeszközök.

A villás targonca az intralogisztikai folyamatok legfontosabb segédeszköze. Sokoldalú és nagy teljesítményű anyagmozgató gépként ideális megoldás áruk szállításához és raktárakban, gyártólétesítményekben és a szabadban való árumozgatáshoz.

A Linde Material Handling minden szakterülethez és igényhez megfelelő villás targoncát kínál – sikeres működés több mint 60 éve. A Linde targoncakínálata egyedülálló: 77 típussorozat, 382 konstrukciós változat és több mint 10 000 felszereltségi opció. Termelékenység, biztonság és ergonómia – minden egyes terméket ezek az irányelvek határoznak meg.

Villás targonca: elektromos targonca vs. belsőégésű motoros targonca

Elektromos vagy belsőégésű motoros targonca – a raktári és gyártási folyamatok szempontjából központi jelentőségű kérdés. A megfelelő villás targonca kiválasztása főleg a felhasználás helyétől függ: az elektromos targonca csarnokban történő használathoz ideális, mivel nincs károsanyag-kibocsátása, és halk munkavégzésre képes. A szabadban gyakran belsőégésű motoros villás targoncákat használnak, mivel itt gáz vagy gázolaj formájában könnyen biztosítható az energiaellátás. A belsőégésű motoros targoncák nagy teherbírásuknak köszönhetően a legmostohább időjárási körülményeknek is jól ellenállnak.

A Linde elektromos targoncája

A Linde az elektromos targoncák széles választékát kínálja, amelyek könnyen képesek kezelni 1000 és 8000 kilogramm közötti terheket. A targoncák fő előnye precizitásukban és fordulékonyságukban rejlik, ami nagy átrakodási teljesítményt eredményez. A Linde hatékony hajtástechnikát és érzékeny kipörgésgátló egységet fejlesztett ki, hogy a rakományokat gyorsan lehessen felemelni és szállítani. Az elektromos targoncák minden modellje intuitív módon kezelhető, és a kevés karbantartást igénylő kompakt tengelynek köszönhetően milliméteres pontossággal manőverezhető.

A Linde elektromos targoncáiról itt talál bővebb információt.
A Linde Material Handling E30 elektromos targoncája
A Linde Material Handling H16 belsőégésű motoros targoncája

A Linde belsőégésű motoros targoncája

A Linde belsőégésű motoros villás targoncája évek óta a termelékenység és a hatékonyság szinonimája. A Linde belsőégésű motoros targoncái 1,4 és 18 t közötti teherbírási tartományt fednek le. A hidrosztatikus hajtás, a kétpedálos vezérlés és a Linde Load Control kezelőelemeinek összjátéka biztosítja, hogy a vezető minden haladási és emelési mozgást gyorsan és pontosan elvégezhessen. A hatékony erőátvitelnek és az intelligens vezérlésnek köszönhetően a belsőégésű motoros targoncák mindig elegendő teljesítményt nyújtanak.

A Linde belsőégésű motoros targoncáiról itt talál bővebb információt.
Mérföldkövet jelentő villás targonca: a Linde H20–H35 típusú dízel üzemű targoncája működés közben egy raktárcsarnokban

H20–H35: a legapróbb részletekig tökéletes

A H20–H35 típusú dízel és gázüzemű targoncák a villás targoncák új generációjának első olyan képviselői, amelyekkel a Linde ismét mérföldkövet ért el a teljesítmény, az ergonómia, a biztonság és a hálózatba kötés terén. Ily módon ezek a villás targoncák a jövőben is optimális választ adnak az anyagáramlással kapcsolatos kihívásokra. A járművek műszaki alapját a bevált hidrosztatikus meghajtórendszer jelenti, amely az ipari motor erejét veszteség nélkül adja át a hajtókerekeknek és az emelő hidraulikának. A robusztus kialakítás ugyanakkor alacsony karbantartási igény mellett is hosszú élettartamot biztosít.

Tudjon meg többet az új generációjú targoncákról.

Villás targonca egyenesen a gyárból: Új villás targoncák vásárlása

Tanácsadás villás targonca finanszírozásához

Aki új Linde villás targoncát szeretne vásárolni, annak egyedi finanszírozási koncepciót nyújtunk, amellyel optimális ár-érték arány biztosítható. Ugyanakkor nem biztos, hogy mindig egy új jármű megvásárlása a legjobb megoldás: a lízing, hosszú távú bérlet vagy akár a rövid távra szóló bérlés is megfelelő opció lehet.

Tudjon meg többet az új targoncákra vonatkozó finanszírozási lehetőségekről.

„Tapasztalt” villás targoncák: bevizsgált használt targoncák

Főleg a kezdő, növekedési fázisban lévő vagy a villás targoncákat változó időben felhasználó vállalatok keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel különleges követelményeiket megbízhatóan és gazdaságosan képezhetik le. Ehhez nyújt bevizsgált, szisztematikusan felújított használt targoncái révén a Linde kiváló minőségű és kedvező árú alternatívát. A hiánytalan jármű- és szerviztörténet, valamint a targoncák visszavétele során elvégzett gondos ellenőrzés segítségével a Linde csak a legjobb berendezéseket választja ki a programjába.

Tudjon meg többet a Linde használt targoncáiról.
A Linde bevizsgált használt targoncájának gyújtáskapcsolója

Villás targonca meghatározott időre: a Linde bértargoncái

A Linde bértargoncája működés közben

Sok esetben gazdaságosabb alternatíva lehet egy targonca bérlése, mint egy új vásárlása – például a szezonális rendelési csúcsok idején és nagyobb rendezvények előtt. A Linde bérleti szolgáltatása nem csak a sürgősen igényelt targoncák gyors szállítását foglalja magában, hanem a szükséges tanácsadást és rugalmasságot is biztosítja. Ennek köszönhetően a vállalatok éppen a munkaigényes szakaszokban tudják igénybe venni a rugalmas megoldási ajánlatokat.

Tudjon meg többet a Linde bértargoncáiról.

A villás targonca mint csapatjátékos: a Linde flottakezelése

Egy villás targonca sok mindenre képes, de egy flotta még ennél is többre. Ennek feltétele a gazdaságos flottakezelés, ami magában foglalja például a meghibásodásra hajlamos, túlterhelt vagy kihasználatlan járművek azonosítását. A Linde connect flottakezelő rendszerrel a Linde pontosan azokat az információkat bocsátja rendelkezésre, amelyekre a flottaüzemeltetőknek saját járműveik hatékony alkalmazásához van szükségük – függetlenül a telephelytől és flottamérettől, új vagy készleten lévő járművektől vagy más gyártók gépeitől.

Tudjon meg többet a Linde flottakezeléséről.
connect-peolpe-4284_6005_BX22_16x9w640

Így működnek a villás targoncák

Cél a hatékony intralogisztika

A villás targonca az üzemen belüli árumozgatás és szállítás sokoldalú eszköze. Különleges tulajdonságaiknak és a felszereltségi opciók széles választékának köszönhetően a Linde belsőégésű motoros és elektromos targoncái évtizedek óta számos szakterületen megbízható teljesítményt nyújtanak. A Linde szeretne hű maradni ehhez a szerephez, és minden új logisztikai követelményhez megtalálni a megfelelő jármű- és flottamegoldást.

A villás targonca felépítése

Minden villás targonca fő konstrukciós jellemzője az elülső emelőszerkezet és a hátsó ellensúly. A villatartón két emelővilla található, amelyek között állítható a távolság, és amelyek hidraulika rendszer segítségével emelhetők meg.

Ábra: a villás targonca felépítése

1: vezetőgörgő 2: emelőoszlop 3: emelőlánc 4: villatartó 5: villa 6: motortér/akkumulátor 7: ellensúly 8: Védőtető felső billentőhengerekkel

A villás targonca hajtóműve

Egy villás targonca megvásárlásakor nemcsak a beszerzési költségek, hanem az üzemeltetési és így az energiaköltségek is fontos szerepet játszanak. A belsőégésű motorok és a savas ólomakkumulátorok mellett a lítiumion-akkumulátorok vagy az üzemanyagcellás gépek is egyre inkább előnyben részesített megoldásnak számítanak. A Linde Material Handling minden energiarendszerhez korszerű technológiát és szervizszolgáltatásokat kínál.

A négy energiarendszernek köszönhetően a Linde minden logisztikai követelményhez megfelelő megoldást kínál:

belsőégésű motor

A belsőégésű motoros villástargoncáknak az az előnyük más rendszerekkel szemben, hogy a nagy hasmagasságnak köszönhetően egyenetlen talajviszonyok esetén is jól használhatók. Mindezen felül főleg nagy motorteljesítményükkel emelkednek ki a mezőnyből.Ezek a belsőégésű motoros targoncáka Lindénél kaphatók.

Savas ólomakkumulátor

A savas ólomakkumulátorral ellátott elektromos targoncák továbbra is nagyon keresettek, főleg, ha egy több műszakos munkarendben lehetőség van az akkumulátorcserére, vagy ha a villás targoncákat nem használják folyamatosan. Tökéletes szolgálatot nyújtanak például olyan kereskedők számára, akik a targoncát napközben csak néhány órára használják ki- és berakodásra.Ezek az elektromos targoncákelérhetőek a Lindénél.

Lítiumion-akkumulátor

Alítium-ion technológia (Li-ION) használatakornincs szükség költség- és időigényes akkumulátorcserére, mivel az akkumulátor köztes töltését a rövid munkaközi szünetekben is el lehet végezni.

Üzemanyagcella

Az üzemanyagcellás villás targoncák 1-3 perc alattÜzemanyagcellafeltölthetők hidrogénnel. A targoncák magas szintű rendelkezésre állása főleg a rendkívül nehéz, több műszakos munkarendben jelent komoly előnyt.

A Linde villás targoncák története dióhéjban

A H20–H35 belsőégésű motoros targoncákkal a Linde új iparági trendet indít el az ellensúlyos targoncák piacán.

2019: a belsőégésű motoros targoncák új generációja

Az 1202-es típussorozat erőteljes, fordulékony és hálózatba kötött belsőégésű motoros targoncáival a Linde új iparági trendet indít el az ellensúlyos targoncák piacán.

A Linde Material Handling a 111 111. darab elektromos targonca gyártását ünnepli.

2017: a 111 111. számú elektromos targonca

A Linde a 2006-ban piacra dobott E12–E20 típusú targoncákkal ünnepli a 386-os típussorozat 111 111. darab elektromos villás targoncájának gyártását.

Sabine Neuß beszédet mond abból az alkalomból, hogy a Linde Material Handling az egyik ügyfelének átadja a 750 000. darab villás targoncáját.

2014: a 750 000. villás targonca és az első WoMH

A Linde a 750 000. darab targonca gyártását ünnepli. Az első World of Material Handling (WoMH) rendezvényre több mint 6000 szakmai látogató érkezik.

A Linde Material Handling üzemanyagcellás meghajtású villás targoncája egy hidrogéntartály előtt.

2009: hibrid meghajtású és üzemanyagcellás targonca

A Linde első alkalommal mutatja be az alternatív meghajtású prototípusait. A Linde – Európa első anyagmozgatógép-gyártójaként – 2010 óta kínál sorozatgyártású üzemanyagcellás gépeket.

A targoncavezetők a Linde Material Handling targoncájában teljesítik a 2005-ös Stapler Cup akadálypályáját

2005: targoncavezető-bajnokság

Bemutatkozik a Staplercup (Targoncakupa). Több mint 1500 targoncavezető vesz részt az első német bajnokságon.

A Linde Material Handling 351-es típussorozatú villás targoncája csöveket emel a magasba.

1985: a villás targoncák királykategóriája

A 351-es típussorozat forradalmasítja az emelővillás targoncák világát. A 2-3,5 tonna terhelhetőségű targoncák „királykategóriájában” a dízel üzemű targonca mérföldkövet jelent a dizájn és a rakodási teljesítmény terén.

A Linde Material Handling első elektromos villás targoncája

1971: a Linde első elektromos targoncája

A Linde első elektromos targoncája az 1971-es hannoveri vásáron debütál.

A Linde Material Handling első villás targoncája – a Hubtrac

1959: a Linde első villás targoncája

A Linde villás targoncáinak sikertörténete 1959-ben kezdődik: a Hubtrac az első, hidrosztatikus hajtóműves emelővillás targonca.