Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Oktatás

Garantáltan színvonalas képzés
A targoncavezetőt a Linde egyik tanácsadója oktatja

A biztonságos és zökkenőmentes üzemhez képzett targoncavezetők szükségesek. Ez a mindenkori munkáltató felelőssége. Ez számos helyen jogi szempontból is kötelező. A munkavédelemre, üzembiztonságra és balesetmegelőzésre vonatkozó számos előírás követeli meg, hogy a munkaeszközök kezelője csak szakszerűen képzett személy lehet. Mindenekelőtt azonban az oktatásban részesült munkatársak vannak olyan helyzetben, hogy elkerüljék a baleseteket, meghibásodásokat, és ezáltal az üzemzavarokat. A Linde szervizpartnerei különböző anyagmozgató gépekhez és a logisztikai munkákhoz kínálnak szak- és továbbképzési lehetőségeket. Az oktatásokra közvetlenül a helyszínen vagy a Linde szervizpartnereinél kerülhet sor.

Targoncavezetői szakképzés

Sok országban csak megfelelő képzésben részesült munkatárs kezelhet targoncát. Ugyanakkor ezen a tisztán törvényi követelményen túl számos olyan további ok is van, amiért a jól képzett járművezetők kifizetődők a vállalat számára. A járműveket és a biztonsági óvintézkedéseket jól ismerő járművezetők kevesebb balesetet okoznak. Ezáltal csökken a targoncák meghibásodása és áruk sérülése, valamint a sérült járművek kieső ideje. Ezen túlmenően a járművezetők az oktatás során azt is megtanulják, hogyan használhatják járműveiket különösen hatékonyan és energiatakarékosan. Ez magában foglalja a terhelési viszonyokra, borulásbiztonságra, gondozásra és karbantartásra, de a balesethez vezető okokra és a baleseti helyzetekben való viselkedésre vonatkozó ismereteket is. A targoncavezetővé történő képzés elméleti és gyakorlati részből áll, amelyek vizsgával zárulnak.

Szakképzés a Linde telephelyén

A targoncavezetői képzés előnyei dióhéjban

 • A járművek szabály- és előírásszerű üzemeltetése
 • A biztonság és hatékonyság növelése
 • Az áruk károsodásának, a felszerelések és targonca meghibásodásainak csökkentése
 • Akkumulátor-futamidő optimalizálása
 • Oktatás a helyszínen vagy a Linde telephelyén
 • Testre szabott oktatási csomagok

Napi ellenőrzések posztere

A targoncáknak a képzésen is bemutatott rendszeres gondozását a napi üzemvitelben gyakran elhanyagolják. A Linde segítségként két posztert kínál a belsőégésű motoros és elektromos targoncák napi szintű ellenőrzéséhez. Ezek – jól látható helyen felfüggesztve – emlékeztetik és támogatják a járművezetőket járműveik rendszeres gondozásában.

A poszterek a Linde kereskedőknél kaphatók.

Kötélen való leereszkedés oktatása

Magasraktári járművekről kötélen való leereszkedés oktatása

A kötélen való leereszkedést oktató tanfolyam elvégzésével a magasraktári targoncák kezelői optimálisan felkészülnek a vészhelyzetekre. A résztvevők megtanulják, hogyan működik egy köteles ereszkedőgép, gyakorolják a leereszkedést, valamint a helyes viselkedést mentési művelet során.

Gyalogkíséretű anyagmozgató gépek kezelőinek képzése

Az úgynevezett gyalogkíséretű anyagmozgató gépek (mint például az elektromos raklapmozgató kézikocsik) a logisztikai üzem könnyen kezelhető és fordulékony segítői, és ennek megfelelően nagy számban használatosak. Igaz, hogy kezelésük egyszerű és intuitív, statisztikailag mégis ezekkel a készülékekkel következik be a legtöbb baleset. Ezért is fontos, hogy a munkatársak ismerjék a veszélyeket, és tudják, hogyan kell ezeket a készülékeket szabályszerűen kezelni. A Linde által kínált megfelelő képzés során a résztvevők a következő témákban szereznek átfogó ismereteket:

 • Állásbiztonság
 • Baleseti példák
 • Helyes kezelés
 • Napi használat-ellenőrzés
 • Akkumulátor helyes töltése
 • Gondozás és karbantartás