Untitled-2_16_9
Elektromos targonca

az anyagmozgatás win-winje

Az elektromos meghajtás már nemcsak a jövő technológiája. Az elmúlt pár évben a legtöbb új fejlesztés és kihagyhatatlan innováció ezen a területen történt: a vezető autógyártók 2018-ban megduplázták a technológiába fektetett euromilliárdok mennyiségét. Míg a személyautóknál ma még valódi hátrányokkal kell számolnunk, ha elektromos verzió vásárlása mellett döntünk, addig az anyagmozgatásban kompromisszumok nélkül válthatunk a megannyi előnyt biztosító elektromos targoncákra. Régebben az elektromos targoncákat csak beltéri, könnyű munkák esetén alkalmazták, de köszönhetően a zöldtechnológiák robbanásszerű fejlődésének, ma már bármilyen szerepben és környezetben helyt állnak.

Gazdaságos és kényelmes

A Simplexity intralogisztikai szakértői szerint a Linde elektromos targoncáinak védjegye a gazdaságosság és a kényelem. Miért is?

Az elektromos áram olcsóbb, ára kevésbé volatilis, mint a fosszilis üzemanyagoké, ráadásul a tárolására sem kell költenünk. Az akku pár óra alatt feltölt, de a könnyű cserének köszönhetően a 24 órás üzemidő is lehetséges. Az elektromos motor kevesebb mozgóalkatrésszel üzemel, így a javítási költségek alacsonyabbak. A Linde ezeket az alapvető gazdaságossági tényezőket további újításokkal fejelte meg: kompakt, karbantartásmentes tengelye különösen energiahatékony, mivel az elektronika közvetlenül az elektromos targonca tengelyén helyezkedik el. Az intelligens akkumulátorvezérlés pedig pontos képet ad az akkumulátor aktuális töltöttségéről, figyeli az üzemhőmérsékletet és gyors töltést tesz lehetővé.

A kényelem szintén nem mindennapi. A kategória legjobban optimalizált, fáradáscsökkentő megoldásaival a Linde elektromos targoncáinak üzemeltetése egészen más terhelést jelent a megszokottnál. A vezérlőelemek a kartámaszba építve, pusztán az ujjbegyek mozgatásával irányíthatóak, míg a vezetői ülés könnyedén forgatható hátramenethez. A vezetői fülke a rezgések ellen szigetelt és az elektromos motor zajterhelése is minimális.

Zöld és egészséges

A zajterhelés kiiktatása mellett az elektromos motor egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nem bocsát ki károsanyagot, így beltéri anyagmozgatáshoz tényleg nincs tökéletesebb választás. A hátkímélő, ergonomikus vezérlés nagyvonalú lábtérrel és állítható ülésekkel egészül ki.

A munkatársak egészsége és biztonsága minden jó munkahely első és legfontosabb prioritása kell, hogy legyen - a Linde elektromos targoncái ezt a filozófiát valósítják meg a gyakorlatban.

Biztonság mindenek felett

Az elektromos motor további előnye a könnyű és precíz kezelhetőség. Nincs holtjáték, a fékezés azonnali, a rakománykezelés teljesen rángásmentes. Az akkumulátor egyfajta nehezékként működve alacsonyabbra teszi a targonca súlypontját, így növelve a stabilitást. Két független kerékmotorral felszerelt tengelye kétpedálos, így miliméter pontosságú vezérlést tesz lehetővé. Egyre többször kell a targoncavezetőknek szűk, nehezen navigálható terekben is helyt állniuk – a balesetek elkerülése ilyen környezetben kizárólag ezzel a precizitással lehetséges. A vezetéstámogató rendszerrel pedig még biztonságosabbá tehetjük a Linde egyébként is jól vizsgázó elektromos targoncáit.

Munkára szabható abszolút nyertes

A Linde elektromos targoncái rengeteg kiegészítővel formálhatóak tökéletesen munkakörnyezetükhöz – fényszórók, hűtőházi felszereltség, kiegészítő hidraulikák – csak hogy néhányat említsünk a számtalan elérhető megoldásból. Őszintén? Az elektromos targonca az a munkagép, aminek beszerzésén nincs mit gondolkodni. Ennek a választásnak ugyanis gyakorlatilag nincs hátránya vagy ha akad is, megfelelő tervezéssel és előrelátással az is kiküszöbölhető. Márpedig a tervezés és az előrelátás pont az intralogisztikai szakemberek erősségei. A Linde elektromos targoncája egy mondatban: kockázatmentes választás rengeteg előnnyel – nekünk való.