Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Dízel homlokvillás targoncák

A mozgó erő
A Linde Anyagmozgatás H50 dízel homlokvillás targoncája

Ha termelékenységre és robusztusságra van szükség, a Linde Anyagmozgatás dízel homlokvillás targoncája az ideális választás. 1,4 – 18 tonna rakomány: A dízel homlokvillás targoncák problémamentesen szállítanak hatalmas terheket folyamatos üzemben, akár a legkeményebb használati körülmények mellett. Emellett a Linde minden dízelmodellje maximális mozgatási teljesítményt kínál minimális üzemanyag-fogyasztás mellett. Így a járművek a kültéri használat elengedhetetlen segédjeivé válnak.

A hatékonyság és a teljesítmény terén a Linde már sok éve folyamatosan új mércét állít fel. A hidrosztatikus hajtás a kétpedálos vezérléssel és a kiemelkedő ergonómiával együtt pontos, gyors és takarékos manőverezést tesz lehetővé minden helyzetben. A Linde Load Control a kartámaszba épített két integrált joystick segítségével gondoskodik arról, hogy a vezető egyszerűen és pontosan tudja vezérelni a dízel homlokvillás targonca munka- és kiegészítő hidraulikáját. Ha a maximális teljesítményről van szó, a Linde ezen kívül különlegesen erős modelleket kínál: a nehéztargoncák akár 18 tonna terhet is képesek gyorsan, biztonságosan, takarékosan és abszolút pontosan szállítani. A versenytársakkal összehasonlítva is kiemelkedő mozgatási teljesítményt tesznek lehetővé.

Az italraktárban működő fordulékony segédtől egészen a faiparban robotoló erőgépig: a Linde dízel homlokvillás targoncái mind az éjjel-nappal végzett intenzív tartós használatra, mind az alkalmankénti rövid üzemre alkalmasak. A felhasználók pedig élvezhetik a lehető legnagyobb rugalmasság előnyeit a használat- és a folyamattervezés során. A Linde dízel homlokvillás targoncák különösen robusztus kialakítása minden helyzetben megvédi a járművezetőt és egyúttal optimális látási feltételeket is biztosít. Ezen kívül számos mechanikus és elektromos rendszer is növeli a biztonságot. A hatékony üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően a Linde dízel homlokvillás targoncái évek óta a leginkább környezetkímélőek és a legalacsonyabb kibocsátásúak a piacon. Bizonyos körülmények között akár beltéren is használhatók.

Olvasson tovább

Agilis mindenes dízelmotorral

H14 – H20 EVO

Ha tényleg szűk a hely: A H14 – H20 EVO kompakt belsőégésű motoros targoncák a legkisebb helyen is maximális mozgatási teljesítményt biztosítanak.

További információ

H20 – H35

Hálózatba kapcsolt mindenes: A H20 – H35 belsőégésű motoros targoncák különösen sokoldalúan alkalmazhatók és problémamentesen integrálhatók a helyszínen lévő szoftverrendszerekbe.

További információ

H35 – H50

Erős mindentudó: A H35 – H50 belsőégésű motoros targoncák a közepes súlykategóriájú, nagy igénybevételű tartós használat mellett csillogtatják meg igazán a tudásukat.

További információ

H50–H80 EVO

Legyen szó papírról, tégláról vagy építőanyagokról: ahol nehéz terheket kell gyorsan és pontosan mozgatni, a H50 – H80 EVO belsőégésű motoros targoncák szinte otthon érzik magukat.

További információ

HT100 – HT180 Ds

Átlátható erő: A kiemelkedő látótérnek és a hidrodinamikus hajtásnak köszönhetően a HT100 – HT180 Ds modellek különösen ideálisak az alkalmankénti használtra.

További információ

H100–H180 D

A pontosság és erő harmóniája: A hidrosztatikus hajtásnak köszönhetően a H100 – H180 D nehéztargoncák ideálisak a tartós használathoz.

További információ
A Linde Anyagmozgatás dízel homlokvillás targoncája működés közben egy vasgyárban

A Linde dízel homlokvillás targoncái: nagy teljesítmény és hosszú élettartam

Jöjjön, aminek jönnie kell: fémipar, nagykereskedelem vagy áruszállítás a külső raktárban – ha a szabad ég alatt nagy az igénybevétel, a Linde dízel homlokvillás targoncái mindig elemükben érzik magukat. Ennek során döntő az erőteljes dízelhajtás terhelhetősége, ami minden típusú meleget és hideget kibír. Legyen szó nedves, saras vagy szélsőségesen poros környezetről, a dízel homlokvillás targoncák elsőosztályú munkát végeznek. A robusztus járművek problémamentesen leküzdik a meredek emelkedőket és még akkor is képesek kiemelkedő teljesítményre, ha a nehéz terheket ismétlődően kell hosszú szakaszokon szállítani. Jelentős alvázmagassága miatt meg se kottyannak neki az egyenetlen talajviszonyok.

Tulajdonságok

Biztonság

Ha a vezetőről, a rakományról és a környezetről biztonságáról van szó, a Linde-targoncák semmit sem bíznak a véletlenre. A járművekbe már gyárilag is számos védelmi berendezés van beépítve. A targonca alacsony súlypontja biztosítja a billenési stabilitást. A vezetőfülke teteje és kerete zárt és masszív védőzónát alkot. További védelmet nyújt az optimalizált körkörös kilátású vezetőfülke és számos különféle asszisztenciarendszer. Így például a Linde Curve Assist megakadályozza, hogy a targonca túl nagy sebességgel vegye be a kanyart.

Ergonómia

A Linde targoncák egyet jelentenek a maximális vezetési kényelemmel. A vezető a testi adottságaihoz tudja igazítani a kartámaszt és az ülést, így hosszú ideig tud koncentráltan és zavarmentesen dolgozni. A hátkímélő ülések és a tengelyeken, a tolóoszlopon és a billentőhengereken elhelyezett gumicsapágyak még egyenetlen terepen is csökkentik a rázkódást. A nagy vezetőfülke nagy lábteret biztosít. A kijelzőrendszerek és a kapcsolók elérhető magasságban vannak. A kétpedálos vezérlés és a Linde Load Control funkciókkal rendelkező ergonómikus kezelési koncepció véd az elfáradás ellen. A járművezető valamennyi oszlop- és emelőmozgást érzékenyen, ujjheggyel vezérel; ennek során a karja pihentető helyzetben nyugszik a kartámaszon.

A jármű kezelése

Finom elindulás, gyors irányváltás és pontos manőverezés a legkisebb helyen is: A hidrosztatikus hajtás a járművezető számára mindig pontosan a szükséges teljesítményt biztosítja. A belsőégésű motoros targonca karbantartást nem igénylő hidraulika rendszerének köszönhetően a motor teljesítménye veszteség nélkül továbbítódik a hajtott kerekekhez és az emelőhidraulikához. A Linde Load Control funkcióval együtt a kétpedálos vezérlés és a hidrosztatika gondoskodik arról, hogy a vezető minden haladási és emelési mozgást gyorsan és pontosan tud elvégezni. Ez csökkenti a fogyasztást és alacsony szinten tartja a szervizköltségeket. Az eredmény a maximális kezelési teljesítmény minimális leállási idők mellett.

Szerviz

A Linde belsőégésű motoros targoncái a szerviz területén is teljes mértékben meggyőzőek: A targonca fontosabb részegységeihez könnyű a hozzáférés, így a szerviztechnikusok gyorsabban tudnak dolgozni, és ezzel csökkennek az ellenőrzési költségek is. A Linde dízel homlokvillás targoncákra ezen kívül a hosszú karbantartási intervallumok jellemzők. Ezt a karbantartást nem vagy kis mértékben igénylő gépcsoport teszi lehetővé, ilyen például a hajtástengely, a billentőhengerek csapágyai és a hidrosztatikus hajtás. Új, nagy teljesítményű szűrők gondoskodnak a további kopás elleni védelemről.

Konnektivitás

A Linde dízel homlokvillás targoncái sokféle működési adatot rögzítenek és ezeket mobil vagy WiFi hálózaton továbbítják a connect flottakezelő szoftver felé. A digitális hibakódok így lehetővé teszik a targonca távoli diagnosztikáját. A connect segítségével a felhasználók optimálisan tudják tervezni a járművek karbantartását és javítását és hatékonyan tudják kalkulálni a költségeket. A szoftverfrissítéseket és a kiegészítő funkciókat a jövőben vezeték nélküli kapcsolaton keresztül is engedélyezni lehet. Ez növeli a targonca teljesítményét és működőképességét, és folyamatosan naprakész állapotban tartja azt. A Linde ennek érdekében az egyik legbiztonságosabb felhő-infrastruktúrát alkalmazza. Így a dízel homlokvillás targoncák védett adatkapcsolattal és biztonságosan integrálhatók a szoftverrendszerekbe.

A dízel homlokvillás targonca előnyeinek áttekintése

Hatékony

A járművezető a hidrosztatikus hajtással és a Linde Load Control segítségével bármely helyzetben pontosan és gyorsan vezérli az összes menet- és oszlopműveletet.

Biztonságos

A mindennapok munkabiztonságáról optimális körkörös kilátás és különböző segédrendszerek gondoskodnak.

Kényelmes

A vezetőfülkék mérete és felszereltsége az autógyártás szabványaihoz igazodik – a gyors és pihentető munkavégzéshez a legjobb előfeltételeket biztosítva.

Takarékos

A Linde hidrosztatika hajtómű tengelykapcsoló, differenciálmű és dobfékek nélkül működik. Ez kevesebb fogyasztást és alacsony szervizköltségeket tesz lehetővé.

Robusztus

A hidrosztatikus hajtás és a robusztus motor kombinációja is jól bevált a sok üzemóra és nagy igénybevételt jelentő tartós használat során. Sok komponens egyáltalán nem vagy alig igényel karbantartást.

Testre szabva

Minden alkalmazás más. A Linde speciális szolgáltatásként ezért a dízel homlokvillás targoncák összes sorozatához különböző modellváltozatokat, felszereltségi opciókat és kérésre testre szabott megoldásokat is kínál. Így minden targonca a lehető legjobban képes megfelelni az egyedi követelményeknek és a Linde ügyfelei a jármű teljesítményét teljes mértékben ki tudják használni. A sorozatgyártású opciókon kívül eső ügyféligényekhez a Linde igény szerint fejleszt speciális megoldásokat. Egy különleges kiegészítő szolgáltatás: A Linde a meglévő járműveket is sokféle extrával szereli fel – a fűtéstől és a klímaberendezéstől kezdve az integrált oldalmozgatóig vagy LED munkavégzési fényszóróig. Így a teljes flotta felszerelhető a megváltozott alkalmazási területnek megfelelően.

GYIK - Gyakran ismételt kérdések a dízel homlokvillás targoncákról

Mi az a dízel homlokvillás targonca?

A dízel homlokvillás targonca egy ipari targonca saját dízelhajtással. Egyetlen személy kezeli és darabáruk mozgatására használják.

Ki vezethet dízel homlokvillás targoncát?

A dízel homlokvillás targonca vezetéséhez nem B kategóriás jogosítvány, hanem targoncavezető jogosítvány szükséges. 18 év alatti személyek az emelővillás targoncát csak felügyelet és bizonyos feltételek teljesülése mellett vezethetik.

Mennyibe kerül egy dízel homlokvillás targonca?

A dízel homlokvillás targonca ára modelltől függően eltérő és nem adható meg általánosságban. Az ár többek között a teherbírástól és a jármű felszereltségétől függ.

A Linde dízel homlokvillás targoncái milyen felszereltségi opciókkal rendelkeznek?

A Linde minden típussorozathoz a standard sorozatgyártásban megvalósított különböző kiviteli változatokat és számos felszerelési lehetőséget kínál.

Milyenek a Linde dízel homlokvillás targonca üzemeltetési költségei?

Egy dízel homlokvillás targonca esetén a modelltől és a használat módjától függ az üzemeltetési és karbantartási költségek mértéke. A Linde dízel homlokvillás targoncák előnye: nagyon kevés üzemanyagot fogyasztanak és csekély a szervizköltségük. A dízel homlokvillás targoncák esetén a közel kopásmentes Linde-hidrosztatikának köszönhetően például nincsen szükség sok karbantartást igénylő fékrendszerre. A zárt olajkör automatikusan fékezi le a járművet, ha nincs lenyomva a gázpedál. A szükséges hidraulika olajat is csak 6000 üzemóránként kell cserélni. A TÜV NORD által tanúsított tanulmány megmutatta: a beszerzési, karbantartási, személyzeti és energiaköltségek összességét tekintve az azonos teherbírású, sorrendben következő legjobb versenytárshoz képest, közel 2500 euró megtakarítást jelent évente a Linde dízel homlokvillás targonca megvásárlása és üzemeltetése.

Mekkora egy Linde dízel homlokvillás targonca üzemanyag-fogyasztása?

A Linde dízel homlokvillás targoncák üzemanyag-fogyasztása a modelltől és a használat módjától függ. Iparági összehasonlításban a Linde-járművek messze a legkevesebb üzemanyagot fogyasztják a mozgatási teljesítményhez képest.

A Linde dízel homlokvillás targoncái milyen kibocsátási szabványnak felelnek meg?

A Linde dízel homlokvillás targoncáinak kibocsátása jelentősen alacsonyabb az EURO 5 jogszabályban előírt kibocsátási határértékeknél. Ennek oka a különlegesen hatékony ipari motor, amely a Linde hidrosztatikus hajtásával együtt folyamatosan az optimális fordulatszám-tartományban működik. Ez mind a fogyasztást, mind a kibocsátást csökkenti.

A Linde dízel homlokvillás targonca milyen asszisztencia-rendszerekkel szerelhető fel?

A Linde a dízel homlokvillás targoncákhoz sokféle sorozatgyártású és opcionális asszisztencia-rendszert kínál: A Linde Curve Assist a haladási sebességet arányosan hozzáigazítja a kormányzási szöghöz és így a lehető legjobb billenés elleni védelmet nyújtja. A Linde Load Assist az emelési magassághoz képest csökkenti az előredőlést és az emelési sebességet. Linde Safety Pilot olyan fontos paramétereket jelenít meg, mint a teher súlypontja, az aktuális súlyteher, valamint az abból adódó maximális megengedett emelési magasság. Linde Motion Detection a hátrafelé indulás (vagy hátratolatás) pillanatában észleli a targonca mögötti mozgásokat. Linde Safety Guard a járművek centiméterre pontos lokalizálásával, figyelmeztető hangjelzésekkel és automatikus sebességkorlátozással védi a gyalogosokat.

Hogyan működik a hidrosztatikus hajtás?

A hidrosztatikus hajtás a Linde dízel homlokvillás targoncáinak versenyelőnyt biztosító, pontos és finoman vezérelhető teljesítményének alapja. A zárt és karbantartásmentes hidraulikarendszer veszteségmentesen viszi át az ipari motor teljesítményét a hajtókerekekre és az emelő hidraulikára. Így minden munkahelyzetben pontosan a szükséges teljesítmény áll rendelkezésre. Az axiáldugattyús állítószivattyú hajtott kerekenként egy axiáldugattyús motort hajt meg olajárammal. Így az olajáram közvetlenül forgómozgássá alakul. Az olajáram irányát és a szállítási mennyiséget két külön pedál vezérli: A jobb pedál előre, a bal pedál hátra mozgatja a targoncát – így a dízel homlokvillás targoncák haladási sebessége fokozatmentesen vezérelhető és a haladási irány a lábváltás nélkül gyorsan módosítható. Ez finom manőverezhetőséget, finom elindulást és a polcoknál pontos be- és kirakodást biztosít a legszűkebb helyeken is.

A Linde milyen hálózatba kapcsolási opciókat kínál a dízel homlokvillás targoncákhoz?

A dízel homlokvillás targoncák alapból egy adatátviteli egységgel vannak felszerelve. A releváns járműadatok igény szerint mobil- vagy WiFi-hálózaton továbbíthatók az Ön szerverére vagy a Linde Anyagmozgatás központi felhőszerverére. A Truck Health Management jelzi a kopást vagy a járművön keletkező esetleges sérüléseket. Ezzel csökkentve a komolyabb következménnyel járó károk kockázatát. Ezen kívül biztosított a járművek folyamatos rendelkezésre állása is. A targoncák minden flottakezelési rendszerbe integrálhatók. A felhasználók így optimalizálni tudják a járművek kihasználtságát, jobban tudják tervezni a karbantartási intervallumokat és tudják menedzselni a használatot, valamint a vezetőkkel és a járművekkel kapcsolatos folyamatokat. A Linde Anyagmozgatás az információk rögzítése, átvitele, kezelése és tárolása során többszörös titkosítással garantálja a legszigorúbb adatvédelmi szabványok betartását.

Bérlés, lízingelés vagy vásárlás?

Megtalálta a tökéletes dízel homlokvillás targoncát? Szívesen adunk tanácsot az Ön álomjárművének finanszírozásában. Legyen szó egy ideiglenes segítségről a kiemelkedő megrendelési időszakok során vagy a tartós üzem központi eleméről: A Linde minden igényhez nyújt megfelelő vásárlási, bérleti vagy lizíngajánlatot. Az összes opciót tartalmazó, részletes áttekintést a Linde tanácsadóitól kaphat.

Felhasználói beszámolók - Dízel homlokvillás targoncák működésben

Egyedi megoldások a papíripar számára

A kereskedelmi forgalomban kapható gyógyszeres dobozoknak általában előtörténetük van: korábbi életükben például italos kartondobozok voltak, így többé-kevésbé egyenesen a kukából származnak. Ahhoz, hogy olyan anyaggá alakulhassanak át, amit szívesen veszünk a kezünkbe, a Barcelona Cartonboardnál pusztán egy szétválasztóberendezésre, egy papírgyártó gépre és egy tucat nagy teljesítményű targoncára van szükség.

További információ

Ha a járművezetőim jól érzik magukat, én is jól érzem magam

Ha az árukat csúcsforgalom esetén gyorsan kell rakodni, a Linde H25 modellje teljes sebességen pörög a painteni Rygol GmbH & Co. KG mészkőüzemben. Az alsó-bajorországi középvállalkozás számára döntő tényező a gazdaságosság és a kezelhetőség: Járműveiknek bírniuk kell a 16 órás műszakokat. A H25 számára ez nem jelent problémát.

A videóhoz

Sötét, forró és piszkos

A sömmerdai BOHAI TRIMET GmbH vállalatnál az új H30 ellenáll a rekkenő hőségnek és a rossz levegőviszonyoknak. Az egyetlen forgatókészülékkel rendelkező targoncaként az olvasztókemencék adagolását végzi a napi 24 órában működő autóalkatrész-gyártáshoz. A döntő szempont: A Linde megvilágítási koncepció a kiemelkedő körkörös kilátással és a könnyen járó hidraulikával.

A videóhoz