Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Automatizált targoncák

Mozgásban a technológia
A Linde lézeres vezérléstechnológiával működő automatizált targoncái.

Éjjel-nappal vezető nélkül

A hatékony anyagáramlás jövőjét az automatizált logisztikai járművek jelentik. Mentesítik a munkavállalókat a fárasztó szállítási feladatok alól, növelik a rakodási teljesítményt és csökkentik a raktári hibák és balesetek számát. A Linde a MATIC-sorozat elektromos targoncáival, raklapemelőivel és vontatóival a fejlesztések élvonalába tartozó automatizálási megoldások széles választékát kínálja. Minden modell intelligens navigációs és biztonsági technológiával rendelkezik, ugyanakkor hagyományosan, kézzel is irányíthatók.

A Linde P-MATIC sorozatú járműve

P-MATIC – vontató

 • Nagy tömegű áruk szállítása a gyártósorra
 • Logisztikai szerelvények
 • Hasznos anyagok ártalmatlanítása

Tovább a termékoldalra
A Linde L-MATIC sorozatú járműve

L-MATIC – elektromos raklapemelő

 • Felvétel és betárolás kis magasságokban
 • Szállítószalagtól a gépi komissiózásig
 • Raklapok és rácsos ládák kezelése

Tovább a termékoldalra
A Linde L-MATIC HD sorozatú járműve

L-MATIC HD – elektromos raklapemelő

 • Középnehéz rakományok felvétele és betárolása kis magasságokban
 • Teherszállítás a raktárból a géphez
 • Rácsos ládák és szállítókonténerek kezelése

A Linde L-MATIC AC sorozatú járműve

L-MATIC AC – ellensúlyos elektromos raklapemelő

 • Felvétel és betárolás kis magasságokban
 • Ki- és betárolástól a szállítószalag feltöltéséig
 • Zárt raklapok, raklapkosarak és rácsos ládák kezelése

Tovább a termékoldalra
A Linde K-MATIC sorozatú járműve

K-MATIC – szűkfolyosós targonca

 • Be- és kitárolás szűk folyosókon, nagy magasságokban
 • Moduláris rendszer
 • Raklapok teljes körű kezelése

Tovább a termékoldalra
A Linde R-MATIC sorozatú járműve

R-MATIC – tolóoszlopos targonca

 • Be- és kitárolás nagy magasságokban
 • Gyártásellátó áruszállítás
 • Innovatív háromdimenziós kamerarendszer a pontos be- és kitároláshoz

Tovább a termékoldalra
A Linde C-MATIC sorozatú járműve

C-MATIC – Autonóm mobil robot (AMR)

 • Közvetlen raklap- vagy könnyű termék szállítás
 • Anyagszállítás és a termelés kiszolgálása kis és közepes távolságok esetén
 • Ideálisan alkalmazható szűk helyeken

Vezető nélküli járművek (AGV-k)

A MATIC sorozat autonóm járműveivel a Linde Anyagmozgatás mindig a megfelelő vezető nélküli anyagmozgató eszközt (AGV) kínálja. A járművek átveszik a szállítási feladatokat az ügyfél igényei szerint. Szinte minden, kézi üzemben ismert ipari targonca automatizálható és AGV-ként használható.

Tudjon meg többet

Intelligens járgány

Az autonóm mobil robotok (AMR) egyre fontosabbá válnak a modern intralogisztikában. Az önjáró platós kocsikat automatizált vagy félautomatizált áruszállításra használják, érezhetően növelve ezzel a hatékonyságot a raktárakban és a logisztikai csomópontokon.

Tudjon meg többet
Felhasználási területek, amelyeket az automatizált járművek lefednek

Automatizálás minden szinten

A MATIC-járművek a legkülönbözőbb anyagáramlási területeken alkalmazhatók. Összesen négy felhasználási terület különböztethető meg: az automatikus vontatókat az áruszállításban használják. Az automatizált alacsony emelésű komissiózók kis magasságú emelésnél, szállításnál és lepakolásnál számítanak ideális megoldásnak. A MATIC-sorozat elektromos raklapemelői és tolóoszlopos targoncái közepes és nagy magasságú polcszintekre való be- és kitárolásra alkalmasak. A szűkfolyosós targoncák pedig a magasraktárak szűkös helyviszonyai között és nagy magasságokban zajló munkák automatizálását teszik lehetővé.

Geonavigáció

A Linde MATIC-sorozatú járműveit geonavigációs rendszer vezérli. A négy optikai lézerérzékelő minden irányban akár 30 méteres távolságban is le tudja tapogatni a jármű környezetét (alapkivitel). A jármű közvetlen környezetét egy háromdimenziós kamera érzékeli, amely az alváz legmagasabb pontjára van felszerelve. A két rögzítőrendszer adatainak összesítése központilag történik. Ez lehetővé teszi a koordinációt más automatizált járművekkel, valamint biztosítja, hogy a MATIC modellek a legszűkebb helyeken is biztonságosan közlekedjenek.

A tájékozódást segítő külső eszközökre, például padlóba süllyesztett vezetősínekre vagy fényvisszaverőkre így nincs szükség. Ha a felhasználási helye megváltozik, a jármű újból feltérképezi a környezetét.

Hálózatba kötve

A megoldások tárháza a rendszerkapcsolat nélküli használattól az üzemi rendszerekkel, gépekkel és berendezésekkel történő hálózatba kötésig terjed.

Biztonságos

A kiegészítők széles választéka (például leolvasók és kamerák) vegyes üzemben is szavatolja a közlekedés biztonságát.

Rugalmas

A geonavigáció semmilyen költséges infrastruktúrát nem igényel: az útvonalak és viszonyítási pontok mindenféle körülményhez könnyen hozzáigazíthatók.

Átlátható

A rendszer értékes adatanyagot hoz létre, amellyel pontosan optimalizálható a logisztikai folyamatok termelékenysége.

Videó a Linde-robotok előnyeiről

Az alkalmazás előnyei

Biztonságos használat emberekkel is

A MATIC-sorozat járművei olyan pontosan navigálnak, hogy az emberekkel veszélytelenül együtt tudnak működni. Az eszközök felismerik, ha a közvetlen közelükben emberek vagy járművek tartózkodnak, és azonnal észlelik azt is, ha valamilyen akadály, például egy leesett raklap kerül a jármű elé. Az intelligens vezérlés úgy fékezi le a járművet, hogy az megfelelően tudjon reagálni az útelzáródásra vagy az akadályra. A MATIC-járművek ezt követően maguktól folytatják a feladat végrehajtását. A biztonságot tovább fokozza, hogy a vészleállítók könnyen elérhető helyen vannak.

Felhasználóbarát kialakítás, könnyű kezelés

A MATIC-sorozat minden targoncája és raklapemelője egy jól áttekinthető, 7”-os LED-es érintőképernyővel rendelkezik, amely minden szükséges információval ellátja a jármű használóját: például megjeleníti a tervezett útvonalat és az akkumulátor aktuális állapotát. A képernyő valós időben mutatja az aktuális logisztikai feladatokat és azok végrehajtási állapotát. PIN-kód megadásával lehívható a járműre vonatkozó összes szervizinformáció, az adatokat pedig egy USB-bemeneten keresztül lehet kiolvasni.

Gazdaságosság a tökéletes összhang révén

A MATIC-járművekkel ott érhető el a legnagyobb hatékonyságnövekedés, ahol állandóan ismétlődnek a monoton logisztikai feladatok. Az ilyen feladatokat műszakokon átívelő módon, a 24 órás raktárlogisztikai üzembe illesztve lehet végrehajtani. Mindegyik járműben van egy intelligens vezérlőszoftver, amellyel a MATIC-flotta valós időben egységesen menedzselhető. A szoftver kiadja a feladatokat az egyes járműveknek, és gondoskodik arról, hogy az útvonalak és sebességek tökéletes összhangban legyenek egymással. A vezérlőszoftver ezen kívül hozzáférést is kínál olyan alkalmazások számára, mint az ERP (Enterprise Resource Planning, azaz vállalatirányítási rendszer) vagy a WMS (Warehouse Management System, azaz raktármenedzsment), valamint szinkronizálja a járművet az automatikus csarnokkapukkal és szállítószalagokkal.

Méretre szabott járművek

A MATIC-sorozat minden járműve felszerelhető további opcionális kiegészítőkkel, és így az adott egyedi felhasználási célra szabható. A járművek egyebek mellett felszerelhetők többféle hajtó- és emelőmotorral, különböző méretű akkumulátorokkal, hidraulikusan állítható villákkal, elektronikusan hitelesített akkumulátorzárakkal és programozható emelőoszlop-magasság korlátozással. A navigáció tökéletesítése érdekében ezen felül a jármű oldalain egy kétdimenziós lézerfüggöny, valamint kiegészítő lézeres érzékelők találhatók.

Automatizált targoncák használata egy raktárban

További információk intralogisztikai és automatizálási megoldásainkról

Az intralogisztikai folyamatok intelligens automatizálása

A különböző iparágakban tevékenykedő ügyfeleink nagyszámú projektjének köszönhetően a Linde átfogó ismeretekkel rendelkezik az intralogisztikai folyamatok terén. Ezen ismeretek alapján fejlesztettük ki standard alkalmazásainkat, hogy automatizálni tudjunk egy-egy folyamatlépést vagy akár komplett anyagáramlási folyamatokat.

További információk

Intralogisztikai és automatizálási szoftver

Az anyagáramlás folyamat- és munkabiztonságáról az intralogisztikai és automatizálási megoldások digitális vezérlése és hálózatba kapcsolása gondoskodik. Ezért a Linde a legmodernebb szoftvermegoldásokat kínálja, egyebek mellett egy méretezhető raktárkezelő (WMS) és egy rugalmasan használható targoncavezető-rendszert.

További információk
Videó a Wolfnál felhasznált Linde-robotokról