Linde targoncák működés közben egy WC-papírgyártónál
Közösen a leállás ellen

A Linde és a KION Group segít az anyagáramlás fenntartásában

„We keep the world moving”: Így szól a KION Group, a Linde anyavállalatának mottója. Ez azonban a jelenlegi világjárvány idején több mint egyszerű szlogen – mottónk a Linde és a KION Group ígéretétjelenti ügyfeleink számára, akik mellett minden eddiginél jobban elkötelezettnek érezzük magunkat. Hiszen a Linde és a KION az anyagáramlási megoldások és az anyagmozgató gépek területén az egész világon vezető szolgáltatónak számít, kulcsszerepet betöltve az ellátási láncok fenntartásában.

De vajon mire van szükségünk a mindennapi életben, amikor súlyosra fordul a helyzet? Miről tudunk lemondani szükség esetén – és mi az, amiről nem? Ezen kívül: hogyan biztosítható, hogy a szükséges áruk megfelelő mennyiségben, megfelelő időben és megfelelő helyen álljanak rendelkezésre? Néhány héttel ezelőtt még senki nem sejtette, hogy az ilyen és hasonló kérdések hamarosan világszerte az érdeklődés homlokterében állnak majd. Amióta azonban a koronavírus-járvány egyre kiterjedtebb méreteket ölt, kiemelt figyelmet kapnak a lakosság ellátását biztosító rendszerek.

A jelenlegi helyzetben kulcsfontosságú ágazatnak minősül az egészségügy, a gyógyszeripar, az élelmiszergyártás, a logisztika, valamint az élelmiszer-kiskereskedelem – pontosan azok a területek, amelyekben a KION Csoport ügyfeleinek többsége működik. A Linde anyagmozgató gépei és a szintén a vállalatcsoporthoz tartozó Dematic cég Supply Chain Solutions megoldásai hatékony anyagáramlást és zökkenőmentes szállítási folyamatokat biztosítanak ügyfeleinknél – a normál működés során és most a veszélyhelyzetben is.

Munkatársaink megfeszített erővel dolgoznak annak érdekében, hogy a nehéz és naponta változó körülmények között is a lehető legjobb kiszolgálást nyújtsák ügyfeleinknek. Érvényes ez a szervizre és az alkatrészellátásra is, amely szolgáltatások most különösen nagy jelentőséggel bírnak ügyfeleink számára, és az új targoncák gyártásától függetlenül teljes körűen rendelkezésre állnak –

hangsúlyozta Gordon Riske, a KION Group igazgatótanácsának elnöke. Ennek jegyében a KION Csoport tagjaként a Linde is döntő mértékben hozzájárul a lakossági ellátás fenntartásához.

Az alapszükségletek biztosítása

A kényszerű leállások és bezárások idején az élelmiszer-kereskedelem különlegesen fontos szereppel bír az egész világon. Németországban a Kaufland áruházláncnál, Angliában a Morrisons és az ASDA raktáraiban vagy számos más ország több kereskedelmi láncánál is a Linde anyagmozgató gépei gondoskodnak az élelmiszer-nagykereskedők gigantikus raktáraiban az áruk áramlásáról és arról, hogy a nagy áruházláncok folyamatosan kapják az utánpótlást.

A munka során különleges kihívást jelent az ügyfelek megváltozott vásárlási magatartása: egyes termékek iránt kimagasló a kereslet, amire a kereskedelemnek alig volt ideje felkészülni. Az élelmiszer-áruházaknak minden eddiginél nagyobb támogatásra van szükségük ahhoz, hogy megbirkózzanak a jelenlegi munkaterheléssel. Ennek során sokan a gyártók által kínált bérleti konstrukciókkal próbálják rövid időn belül megerősíteni a targoncaflottát.

Annak érdekében, hogy támogatni tudjuk az ágazatot ebben a nehéz időszakban, a teljes hálózati kapacitásunkat kihasználtuk, és az ország minden részébe szállítottunk targoncákat –

mondta el Eamonn Parker, a Linde UK értékesítési és marketingigazgatója.

A Linde belsőégésű motoros targoncái ásványvizes raklapokat mozgatnak

A szállítási láncok működésének fenntartása

Legyen szó élelmiszerekről, italokról vagy higiéniai termékekről: Hogyan hatnak a megváltozott vásárlói szokások a termelővállalatokra? Áruhegyek: A németországi Hakle WC-papírgyártópéldául jelenleg csúcsra járatja a termelését annak érdekében, hogy gyorsan gondoskodni tudjon a kiürült polcok feltöltéséről. A tekercshegyek lehető leggyorsabb berakodásáról itt is a Linde targoncái gondoskodnak, a világ másik végén pedig a Dematic járművezető nélküli szállítórendszerei biztosítják, hogy megfelelő mennyiségű pelenka álljon a csecsemők és kisgyerekek rendelkezésére.

Hogyan kerül ez a hatalmas mennyiségű áru az üzletekbe és így a fogyasztókhoz? Itt kerülnek képbe a nagy áruházláncok mögött álló logisztikai szolgáltatók, akik szintén a Linde és a KION által nyújtott támogatásra hagyatkoznak. Azt, hogy a világjárvány idején is milyen jól működik az együttműködés, jól szemlélteti a DB Schenker vasúti logisztikai vállalat példája: Itt 500 raklapnyi, Olaszországból származó tészta berakodásában segítettek a Linde targoncái, hogy az áru eljusson 650 németországi Aldi üzletbe.

Christophe Lautray
Különösen a nehéz időkben mindent megteszünk ügyfeleink ellátási láncainak biztosítása érdekében. A magunk eszközeivel nagymértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy ügyfeleink folytatni tudják üzleti tevékenységüket – és hogy a vásárlók ne üres polcokat t.

Christophe Lautray, a Linde MH értékesítési és szolgáltatási igazgatója

Az ellátási láncok specialistája, a Dematic is gondoskodik arról, hogy minden olajozottan működjön az intralogisztika terén: a Linde testvérvállalata disztribúciós központokat lát el automatizált rendszerekkel, például a Multishuttle megoldással, továbbá anyagtovábbító, válogató, ütemező és komissiózó állomásokat szerel fel, amelyekkel az áruk a legrövidebb idő alatt előkészíthetők a szállításra.


Az egészségügyi szektor ellátása

A gyógyszerek és az orvosi eszközök területén is gördülékeny folyamatokat biztosítanak a Linde termékei. A gyógyszertári nagykereskedelemben a viszonylag könnyű, kis méretű szállítmányok miatt gyakran a Linde kézre álló raktártechnikai gépeit használják.

A jelenlegi világjárvány egyik legkritikusabb feladata azonban a kórházak és az orvosi rendelők ellátása arcmaszkokkal és védőruházattal. Amikor április elején Németországban kétmillió maszk és 300.000 védőköpeny érkezett kerülőutakon keresztül Lipcsébe, a Linde targoncái segítettek a katonaságnak abban, hogy a szállítmány a lehető leggyorsabban eljusson Berlinbe, és a Németország legnagyobb városában működő kórházak és háziorvosok hozzájuthassanak a létfontosságú eszközökhöz.

Az AnheuserBusch InBev sörfőzde jelenleg a sör mellett fertőtlenítőszereket is gyárt, ami iránt szintén jelentősen megnövekedett a kereslet az elmúlt hetekben. Mivel a Linde egyik ügyfeléről van szó, itt is a vállalat targoncái vesznek részt az áruszállítás előkészítésében.

Hivatalos segélyszervezetek támogatása

Mit lehet még ezenkívül tenni, hogy a jelenlegi helyzetben minél nagyobb segítséget nyújtsunk országos, tartományi és önkormányzati szinten? Sok mindent – hiszen ahol a humanitárius kihívások gyors és hatékony cselekvést követelnek meg, ott a segélyszervezetek és a hadsereg is legalább olyan hatékony logisztikai lánc mentén működnek, mint az ipari vállalatok. Németország számos részén jelenleg a Műszaki Segélyszervezet (THW) gondoskodik az arcmaszkok, fertőtlenítőszerek, kesztyűk és lélegeztetőgépek elosztásáról és szállításáról. Az értékes szállítmány berakodásához a jellegzetes, kék színű teherautókba a THW például Bajorországban is a Linde targoncáit veszi igénybe.

A svájci hadsereg is a koronavírus terjedésének visszaszorítását tűzte zászlajára – járműflottájukhoz mintegy 150 Linde targonca tartozik, amelyeket a katonaság a saját ellátási láncához használ. A targoncák teljes körű működőképességének biztosítása érdekében, és hogy a gépek súlyos helyzetben polgári védelmi feladatokat is el tudjanak látni, a svájci hadsereg előrehozta a logisztikai járművek összes karbantartási műveletét – az előrelátó döntést a Linde svájci szervizmunkatársai minden erejükkel támogatták.

Linde bértargoncák egy sorban

Gyors anyagáramlás a Linde bérleti megoldásaival

Számos, a kulcsfontosságú rendszerek ellátásában részt vevő vállalatnak jelenleg kiegészítő támogatásra van szüksége. A jelenlegi munkaterhelés részben nagyobb anyagáramlást is eredményez. Ennek során számos vállalat a Linde bérleti konstrukciójáratámaszkodik a targoncaflotta rövid távú megerősítése érdekében.

Minden kérdésre tudjuk a választ

A Linde és a KION Group segít, hogy ne álljon meg az élet. Nagy teljesítményű termékekkel, amelyek a legszigorúbb követelményeknek is megfelelnek. Rugalmas szolgáltatásokkal, amelyek ügyfeleinknek a megfelelő pillanatban segítenek előrelépni. Ahol szükséges, kivesszük a részünket a munkából – bármikor és bármilyen nehéz helyzetben.