Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Javítás és karbantartás

Minden a hatékony flotta érdekében
Linde szerviztechnikusok a járműnél

Az anyagmozgató gépek az üzemi folyamatokat mindenekelőtt folyamatos rendelkezésre állásukkal támogathatják hatékonyan. Ebben nyújt segítséget a Linde MH karbantartási és javítási szolgáltatásaival. Képzett szerviztechnikusaink ügyelnek a szervizidőközök betartására, és több mint 300 járműtípus gyors és megbízható karbantartását és javítását végzik.

Ennek köszönhetően a vállalatok a járművek és a flotta legkedvezőbb rendelkezésre állása mellett a munkabiztonság szempontjából is nyugodtak lehetnek. A rendszeres karbantartás ugyanakkor biztosítja az üzemeltetési költségek csökkenését és az anyagmozgató gépek viszonteladási értékének növekedését is. A Linde az ügyfelek egyedi követelményeinek megfelelő szolgáltatáscsomagokat kínál: az eseti javítástól a fullszerviz szerződésig bezárólag.

A világszerte mintegy 8500 szerviztechnikussal rendelkező szervizhálózat révén mindenhol elérhetők vagyunk ügyfeleink számára. A Linde a nap 24 órájában, a hét minden napján támogatást nyújt Önnek. Ez biztosítja, hogy emelővillás targoncái és raktártechnikai gépei megőrizzék hatékonyságukat és biztonságosak maradjanak, üzemeltetésük pedig költséghatékony és fenntartható legyen.

Teljesítmény

Az anyagmozgató gépek hatékonysága és rendelkezésre állása döntően meghatározza vállalata termelékenységét. A Linde előre tervezett karbantartás, gyors helyszíni javítások révén és szükség esetén cserejárművekkel biztosítja a maximális teljesítményt.

Biztonság

A személyek és gépek biztonsága a legfontosabb szempont. A gyártói szerviz révén a vállalatok csökkenteni tudják az üzemi és jogi kockázatokat is. A Linde szerviztechnikusai nem csak a karbantartási előírásokat, de az érvényes törvényi előírásokat is ismerik, és teljes körű szervizdokumentációt biztosítanak.

Üzemeltetési költségek

Ha valamennyi szervizintézkedés pontos tervezését a Linde belső ügyfélszolgálatára bízza, és betartja a szervizintervallumokat, időt és költséget takarít meg. Ezen túlmenően a Linde-szerviztechnikusok felismerik a meghibásodások első jeleit, és tudják, milyen megelőző intézkedéseket kell foganatosítaniuk. Ilyen módon a következményes károk csökkenthetők, és a szükségtelen javítások elkerülhetők. Ez egyúttal a szavatosság megmaradását és a viszonteladási érték növekedését is biztosítja.

Fenntarthatóság

A fenntarthatóság a Linde által nyújtott szerviz során is fontos szempont. A hatékonyan elvégzett szerviz és lehető leghosszabb karbantartási időközök hozzájárulnak az erőforrás-felhasználás csökkenéséhez. Ez az emberek, a környezet és a vállalat számára egyaránt hasznos.

Szerviztechnikus a szerszámládája mellett

Javítószolgálat

Szerviztechnikus a telefonnál

Gyors segítség meghibásodások, kopás vagy átalakítási igény esetén

Több műszakos üzem vagy kihívást jelentő használati körülmények: az anyagmozgató gépek erőteljes igénybevételnek kitett munkaeszközök. A szélsőséges, mint például öntödékben, hűtőházakban, a halfeldolgozó iparban vagy a nagy porterheléssel járó ágazatokban előforduló környezeti hatások a kopást különösen felgyorsíthatják. Ha a járművek meghibásodását a különösen intenzív használat vagy a járművezető figyelmetlensége okozza, a Linde MH gyorsan és megbízhatóan nyújt segítséget – olyankor is, ha nincs karbantartási szerződés. Elég csak felhívni a szerviz forródrótját, és egy technikus máris elindul a szükséges eredeti pótalkatrészekkel. A Linde sűrű szervizhálózata rövid reakcióidőket és állandó elérhetőséget garantál.

Átalakítás és utólagos felszerelés különleges követelmények esetén

A logisztikai mindennapok kihívásaihoz nem csak a kopás és a javítások tartoznak hozzá. Ezen túlmenően az anyagmozgató gépek felhasználási feltételei is változhatnak (például új logisztikai folyamatok, az üzemi területen megváltozott infrastruktúra vagy a biztonsággal és kényelemmel szembeni szigorúbb követelmények következtében). Ennek során gyakran elegendő egy kismértékű átalakítás vagy egy egyszerűutólagos felszerelésa Linde részéről. Annak érdekében, hogy az üzem nagyobb átalakítások esetén is leállás nélkül tovább működhessen, a Linde Európa legnagyobb bérflottájábólbiztosít cseretargoncát.

LED-lámpa utólagos felszerelése a targoncán

Rendszeres karbantartások

A kiesések és javítási költségek megelőzése

Ideális esetben az anyagmozgató gépeket nem is kellene javítani, hiszen a baleseti meghibásodásoktól eltekintve a raktártechnikai gépek vagy targoncák javításának leggyakoribb oka a folyamatos terhelésből, azaz teljesen normális kopásból adódik. Ebből adódóan mindenekelőtt a nagyobb mértékű javítások kerülhetők el a kopás időbeni felismerésével, minimalizálásával és megelőzésével.

Illeszkedő karbantartási időközök

A meghibásodások és szivárgások meghatározása, a fékberendezés és a kormányrendszer felülvizsgálata, a hidraulikaolaj cseréje: megfelelő karbantartási szerződések keretében a Linde szerviztechnikusai a kopást időben fel tudják ismerni, és meg tudják hozni a szükséges intézkedéseket. A karbantartási időközöket a gyártói előírások határozzák meg, nagy terhelés esetén pedig egyedileg illesztik őket a járművekhez. A Linde-szerviz a karbantartási időpontokat a rendszeres biztonsági felülvizsgálatok (például a füstgázvizsgálat) figyelembevételével végzi. Ezáltal a vállalatok egyetlen lépésben teljesítik a jogi követelményeket is.

Hiánytalan ellenőrzés a legmodernebb diagnosztikának köszönhetően

Az autógyártásból ismert hatékony vezérléstechnikának köszönhetően az anyagmozgató gépek is gyorsan és megbízhatóan elemezhetők. Így a Linde szerviztechnikusa a szabályos karbantartás kiegészítéseként olyan megelőző intézkedéseket is javasolhat, amelyekkel elkerülhetők a váratlan kiesések és eseti javítások.

A rendszeres karbantartásokkal biztosítható, hogy valamennyi targonca hosszú távon működőképes legyen, és az állásidők, valamint a javítási költségek csökkenjenek.

Fullszerviz

Átfogóan és bürokráciamentesen: a kiesési kockázatok minimalizálása karbantartási szerződésekkel

Ha azt szeretné, hogy a karbantartásokkal és javításokkal a lehető legkevesebb teendője legyen, ugyanakkor járművei a lehető legjobban rendelkezésére álljanak: válasszon egy fullszerviz szerződést. Ezzel a megoldással valamennyi elvégzendő feladatot a Linde szervizmunkatársai és magas képzettségű szerviztechnikusok kezébe helyezi, a tervezéstől és a koordinációtól a professzionális lebonyolításon keresztül a teljes körű dokumentációig. Teljesen mindegy, hogy karbantartási időpontokról, javításokról, pótalkatrész-beszerzésről vagy biztonsági felülvizsgálatokról van-e szó: a fullszerviz szerződés lefedi az összes szükséges karbantartási intézkedést.

Ügyfeleknek nyújtott helyszíni tanácsadás

Az ügyfelek igényeihez igazítva

A vállalatok a követelményektől függően választhatják ki a számos szerződésváltozatból a nekik megfelelőt. Ezen túlmenően sok olyan lehetőség is rendelkezésre áll, amellyel a fullszerviz szerződést ügyfeleink saját egyéni igényeikhez illeszthetik, például meghatározott reakció- és üzembe helyezési idők, helyszíni flottafelügyelettel megbízott, állandó beosztású szerviztechnikusok vagy átfogó akkumulátorkezelés. A fullszerviz szerződések az alkalmazott anyagmozgató gépek számától függetlenül megtérülnek. A vállalatok életében végül is a zökkenőmentes üzem és a karbantartásokhoz és javításokhoz szükséges minél kisebb ráfordítás jelenti a gazdaságos üzemvitel lényegét.

Optimális szervizütemezés

A folyamatos karbantartás révén a költséges javítások jelentősen csökkenthetők. Ha ennek ellenére javításokra van szükség, a Linde ezeket előzetesen, optimálisan ütemezi a gyártási folyamatba, a szervizfeladatokat pedig úgy rendszerezi, hogy az állásidők minimálisra csökkenjenek. Így a rendszeres karbantartási munkák is az előírt törvényi felülvizsgálatoknak (például az Európa-szerte szükséges FEM 4.004 felülvizsgálatnak) megfelelően koordinálhatók. Ez megint csak segíti az állásidők csökkentését és a költségmegtakarítást.

A gyártói karbantartás előnyeinek áttekintése

 • A járművek maximális rendelkezésre állása és hatékonysága
 • A kialakuló meghibásodások időbeni felismerése
 • A biztonsági kockázatok következetes minimalizálása
 • A szükségtelen javítások és következményes károk biztonságos kizárása
 • A karbantartás és szerviz tervezhető és átlátható költségei
 • A szavatossági feltételek biztonságos betartása
 • A törvényi előírásoknak való garantált megfelelés
 • A megbízható szervizdokumentáció
 • A járművek viszonteladási értékének jelentős növelése

Munkakezdés előtti ellenőrzés

A zökkenőmentes üzemvitelhez egyszerű módon, de jelentősen mértékben hozzájárulhat valamennyi targoncavezető, hiszen, amikor a járművezetők a munkakezdés előtt felülvizsgálják anyagmozgató gépeiket, ez nem csak a biztonságot, de a járművek optimális üzemállapotának megtartását is szolgálja. Az elektromos és belsőégésű motoros targoncákra vonatkozó szükséges felülvizsgálatok áttekintése itt található.

Járműfelépítmény és futómű

 1. A kormányoszlop szoros illesztés szerinti beállításának ellenőrzése
 2. A vezetőülés és a két pontos biztonsági öv állapotának ellenőrzése: biztonság, túlzott elhasználódás, illetve sérülés szempontjából
 3. Gumiabroncsok és keréktárcsák ellenőrzése: profil, külső sérülések és levegőnyomás szempontjából
 4. A hajtómű és a kormányzás ellenőrzése: érzékeny irányítás, a menetparancsok közvetlen megvalósítása
 5. A fékberendezés és a rögzítőfék tesztelése
 6. Az ablakmosó berendezés töltésszintjének ellenőrzése

Motor, akkumulátor és töltőkészülékek

 1. Dízel: az üzemanyagszint ellenőrzése (ne legyen túltöltve)
 2. Hajtógáz: a töltésszint ellenőrzése. A hajtógáztartályok tartószerkezetének ellenőrzése szabályszerű illesztés szempontjából
 3. Hajtógáz: szemrevételezés és szagellenőrzés végrehajtása
 4. A motorolajszint ellenőrzése (óvatosság magas hőmérsékletek esetén)
 5. A hűtőfolyadékszint ellenőrzése (magas hőmérsékletek esetén soha!)
 6. Az emelővillás targonca ellenőrzése tömítetlenség szempontjából
 7. Akkumulátor és töltőkészülékek

  1. Az akkumulátor töltésállapotának ellenőrzése
  2. Az elektrolitszint ellenőrzése (szükség esetén ioncserélt víz utántöltése)
  3. Az akkumulátorpólusok meghúzásának, tisztaságának és kenésének ellenőrzése
  4. Az akkumulátor és a töltőkészülék csatlakozóinak ellenőrzése

Hidraulika és folyadékok

 1. A hidraulikai rendszer olajszintjének ellenőrzése
 2. Az emelővillás targonca vizuális ellenőrzése tömítetlenség szempontjából (pl. hajtómű, kormánymű, emelőmű)

Elektromosság

 1. Az elektromos berendezések (például világítás, irányjelzők, figyelmeztetőberendezések, ablaktörlők) ellenőrzése
 2. LSP-vel és adapterrel rendelkező anyagmozgató gépek: a megfelelő adapter kiválasztásának biztosítása az LSP-ben

Teherhordó rendszer

 1. Az emelővillák és villabiztosítók ellenőrzése: megfelelő felszerelés, sérülésmentesség szempontjából
 2. Az adapterek szabályszerű működésének ellenőrzése. A gyártó üzemeltetési útmutatójának figyelembevétele.
A munkakezdés előtti ellenőrzés (pre-op check) végrehajtása okostelefonon

Elektronikus munkakezdés előtti ellenőrzés

Ha járművezetői okostelefonnal rendelkeznek, munkájukat a Linde MH „Pre-op check“ alkalmazásával támogathatja a napi biztonsági ellenőrzések során. Ennek segítségével járművezetői egészen egyszerűen, okostelefonon vagy tableten ellenőrizhetik a targonca menetképességét. A logisztikai munkatárs – ahelyett, hogy papíralapú űrlapon válaszolná meg a kérdéseket – a járműállapotra vonatkozó megállapításokat érintőképernyőn adja meg. A targoncák, illetve raktártechnikai gépek csak az ellenőrzés sikeres lezárását követően helyezhetők üzembe. Ez az egyszerű, de célravezető intézkedés a még nagyobb biztonságot és teljesítményt szolgálja.

Alkalmazásra vonatkozó további információk

Linde bértargoncák

A vártnál több megrendelés érkezett, szezonális csúcsot kell kezelni vagy valamilyen esemény közeledik? Ilyenkor a személyzetre és a gépekre nehezedő extra terheléssel lehetőleg zökkenőmentesen kell megbirkózni. A „Linde bérlet“ elnevezésű rövid távú bérleti ajánlattal a nap 24 órájában megbízható partner áll a vállalatok rendelkezésére. Így ügyfeleink világszerte bízhatnak abban, hogy a megfelelő targonca, a szükséges raktártechnikai gép vagy a kívánt flotta műszakilag naprakészen és Linde minőségben áll rendelkezésre.

Keresse meg saját bértargoncáját
A munkakezdés előtti ellenőrzés (pre-op check) végrehajtása okostelefonon