Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos targonca

Kompakt elektronikus hajtás nagy pontossággal és teljesítménnyel
A Linde MH elektromos targoncája kompakttengely-hajtással

Sokoldalú, kényelmes és takarékos

A Linde MH 1000 és 8000 kg közötti terhelhetőségű elektromos targoncák széles körű választékát kínálja az ipar és a kereskedelem közel valamennyi területén. A targoncák erőssége nagy átrakodási teljesítményt eredményező pontosságukban és fordulékonyságukban rejlik.

A rakományok lendületes mozgatásához a Linde érzékeny hajtást és holtjátékmentes kormányzást fejlesztett ki. A Linde elektromos targoncáinak teljes modellsorozata két független kerékmotorral felszerelt, karbantartásmentes kis méretű tengellyel rendelkezik. Ennek segítségével a targoncák – a kétpedálos vezérlés révén – milliméter pontossággal irányíthatók.

Ennélfogva a Linde elektromos targoncái nem csak menetkényelmet, de gazdaságosságot is nyújtanak. A Linde biztonsági koncepciója is teljes egészében be van építve a járművekbe. Így a vezetőfülke többek között a robusztus védőzónát, míg a külön megrendelhető Linde Safety Pilot vezetéstámogató rendszer a rakománykezelést biztosítja.

Kulcsszó: kompakt tengely

A Linde kompakttengely-hajtása két erőteljes, karbantartásmentes, háromfázisú váltakozó áramú motort foglal magában a Lindére jellemző kétpedálos vezérléssel, karbantartásmentes olajfürdős lamellás fékekkel, valamint hidraulikus emelőmotorral. A por és szennyeződés ellen kompletten tokozott egység aktív kormányzástámogatással rendelkezik, amely gazdaságos, biztonságos, pontos és teljesen rángásmentes rakománykezelést tesz lehetővé.

A tengely mindkét végén lévő motorok a Linde erőteljes AC-technológiáján alapulnak. A kompakt tengely nem csak rakományok mozgatása során nyújt nagy pontosságot, de nagyfokú energiahatékonyságot is biztosít, mivel a közvetlenül a tengelyen elhelyezett elektronika jóvoltából kevés számú elektronikus csatlakozó pont található.

A Linde elektromos targoncájának tengelye

Hatékony energiakezelés

A Linde elektromos targoncái intelligens energiagazdálkodási rendszerrel rendelkeznek. Ez gondoskodik arról, hogy a járművek optimális menetteljesítményt és hosszú rendelkezésre állást kapjanak a hajtóakkumulátortól. Ehhez tartozik a maradék töltés pontos kijelzése, az akkumulátorok hőmérséklet-felügyelete, valamint a rövid töltési folyamatok.
A Linde valamennyi elektromos targoncája úgy van kialakítva, hogy a rakománykezelés és a hajtás vezérlésének elektronikus moduljai egyszerűen hozzáférhetők, és így kényelmesen karbantarthatók.

Fáradásmentes munkavégzési ergonómia

A Linde elektromos targoncái a fáradásmentes munkavégzés ergonómiai ismereteinek megfelelően vannak kialakítva. Ez jóval többet jelent a nagyvonalú lábtérnél vagy az állítható üléseknél. Az elektromos modellekben a rakománykezelés vezérlőelemei az ujjhegyekkel történő, hátkímélő kezelés érdekében a kartámaszba vannak integrálva.

A targoncamodellek a hátramenet során a gerinc terhelését minimalizáló, forgatható vezetői munkahelyekkel vannak ellátva. A kétpedálos vezérlés révén a lábak menetirányváltásnál történő váltása megszűnik, és a vezetőfülke szigetelve van a motorrezgések ellen.

Aktív és passzív biztonság a középpontban

A Linde elektromos targoncái a járművezető és környezete maximális biztonságának figyelembe vételével készülnek. A vezetéstámogató rendszerek (mint például a Linde Safety Pilot) túlterhelés vagy a szállított rakomány szempontjából túl nagy menetsebesség esetén figyelmeztető jelzést adnak.

A különlegesen egymásba ágyazott emelőoszlopoknak köszönhető a minden irányban zavartalan kilátás, mely növeli a járművek használati biztonságát – ahogy a Linde Protector Frame rendszer is. Ez a rakományok lezuhanása ellen védő, különleges kialakítású vezetővédő zóna a vezetőfülke teteje és kerete közötti, merevített kapcsolatból adódik.

Az elektromos targoncák technológiája továbbfejlődik

Az intralogisztikában középtávon egyre több emelővillás targonca lesz elektromos üzemű. Ezért a Linde MH ezen járműosztály köré csoportosítva fejleszti az innovatív technológiákat. Ez többek között az akkumulátortechnológiát, a hajtások energiahatékonyságát, valamint a Linde elektromos targoncáinak és raklapemelőinek töltésciklusait érinti.

De az ergonómia, az aktív és passzív biztonság, valamint az anyagválasztással kapcsolatos fenntarthatóság is folyamatosan jelen van a Linde mérnökeinek terveiben. Ehhez tartoznak az olyan jövőbeli témák is, mint a hálózatba kapcsolt flottakezelés és az önjáró logisztikai járművek.

Ötször nagyobb teljesítmény

Hatékony

A Linde elektromos targoncáinak kompakt tengelye, valamint az ujjheggyel, joystick révén vezérelhető emelőoszlop a Linde elektromos targoncáját pontossá, hatékonnyá és nagy átrakodási teljesítményűvé teszi.

Biztonságos

A különlegesen kialakított vezetővédő fülke, az optimalizált látási viszonyok, valamint az elektronikus vezetéstámogató rendszerek az elektromos targoncákat biztonságos munkahelyekké teszik.

Takarékos

Valamennyi elektromos targoncát intelligens energiagazdálkodás vezérel. Ez gondoskodik az akkumulátortöltésről és a nagyfokú rendelkezésre állásról.

Robusztus

A kis méretű hajtótengely a karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motorral és lamellás fékekkel együtt tokozott, és így védett egységet képez.

Kényelem

A Linde elektromos targoncái munkahelyként az állítható és rugózó ülések révén maximális kényelmet, a kezelőelemek révén pedig ergonómiát biztosítanak.

Méretre szabott járművek

A Linde elektromos targoncái nem egy kaptafára készülnek, ugyanis minden modellt – a sorozatfelszereltség mellett – választható kiegészítőkkel szállítunk ki. Ehhez nem csak különböző rakományemelő villatípusok, vezetéstámogató rendszerek vagy akár egy különleges hűtőházi felszereltség tartozik, hanem olyan kiegészítő hidraulikák, amelyekkel külső berendezések üzemeltethetők. Egy forgatható ülés vagy egy külső LED-munkafényszóró ugyanúgy a különleges felszereltség része, mint a tehervédő rács, a napellenzők, de akár a Linde BlueSpot figyelmeztető fényszórók is.