Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Utólagos felszerelés és tartozék

A biztonság, hatékonyság és kényelem további növelése
LED-világítású Linde targonca rakománnyal halad a raktárcsarnokban

A Linde MH 85 standard sorozattal és több mint 6000 gyári felszereltségi változatban kínál megfelelő megoldást valamennyi logisztikai feladathoz. Ugyanakkor az emelővillás targoncák vagy raktártechnikai gépek felszereltségével szembeni követelmények az idő múlásával módosulhatnak (például új biztonsági előírások, módosult logisztikai folyamatok vagy a járművekkel napi szinten dolgozó járművezetők kényelmi igényei miatt). Ilyenkor számos esetben egy egyszerű utólagos felszerelés segít, és például egy targonca ráfordításigényes átalakítás nélkül illeszthető az új követelményekhez, vagy tehető műszakilag korszerűvé. Ráadásul a teljes flotta egységesen ellátható azonos felszereltségi jellemzőkkel. A Linde megfelelő átalakítási megoldásokat és tartozékokat kínál a biztonság, hatékonyság és kényelem területén. Ehhez tartozik például a Linde BlueSpot™ útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés, az üzemórák automatikus feljegyzésére és továbbítására szolgáló összetevők, vagy az okostelefonok rögzítésére szolgáló hasznos tartó.

Biztonság

Az üzembiztonság vonatkozásában mindenféle kompromisszumot ki kell zárni. Ezért a Linde – az optikai figyelmeztető jelzéstől a vezetéstámogató rendszerig – a járművezetők és a gyár területén közlekedő gyalogosok biztonságát növelő átalakítási megoldásokat kínál. Ezekhez tartozik többek között az egymást megközelítő járművek láthatóságát javító Linde BlueSpot™, az övbecsatolást garantáló Linde OrangeBelt, valamint a Linde SpeedAssist vezetéstámogató rendszer.

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Olvasson tovább
Videó az OrangeBelt™ megoldásról

Övbecsatolási garancia az OrangeBelt megoldással

A Linde OrangeBelt zárásfelügyelete megakadályozza, hogy egy járművezető becsatolatlan két pontos biztonsági öv egyáltalán elindulhasson. A messziről látható jelzőszín közvetlenül felismerhetővé teszi, hogy egy járművezető bekapcsolta-e a biztonsági övet. Ezáltal az OrangeBelt megoldás egyszerűen, de hatékonyan növeli az üzembiztonságot.

A SpeedAssist megállítja a száguldókat

A targoncával való gyors munkavégzés nagy termelékenységet biztosít, de ez nem veszélyeztetheti az üzembiztonságot. A targoncavezetők gyakran egyáltalán nincsenek tudatában a nagy sebességnek. A Linde által kifejlesztett SpeedAssist segítőrendszer úgy támogatja a járművezetőket, hogy sebességüket a raktár- és gyártócsarnokokba való behajtásnál automatikusan csökkenti. Tehát minden olyan helyen, ahol a megfelelően megválasztott sebesség segít a balesetek elkerülésében. A modern radarérzékelés hatótávolsága, érzékenysége és reakcióideje egyedileg hozzáigazítható a környezethez és az ügyfelek igényeihez. Így biztosítható, hogy a targonca például külső területen, hidak alatti áthaladás során ne fékezzen le akaratlanul. A Linde SpeedAssist rendszer egyszerűen felszerelhető, növeli a belső területeken a biztonságot, és megtartja a targoncák külső területen megszokott nagy hatékonyságát.

Videó a Linde SpeedAssist rendszerről a Meyer Werftnél

Hatékonyság

A Linde connect: flottakezelő rendszerének különböző megoldásai a raktártechnikai gépekből és emelővillás targoncákból intelligens flottát alkotnak. A connect: hálózatba szervezi a járműveket, és információkat szolgáltat azok gazdaságos és biztonságos alkalmazásáról. Ezzel a megoldással a felhasználó áttekintést nyer a jármű kihasználtságáról és karbantartási állapotáról, és ellenőrzi a hozzáférési jogosultságokat. A saját és idegen járművek követéséhez a Linde szükség esetén megfelelően kiválasztott connect: termékeket kínál utólagos átalakítási megoldásként.

Digitális útnyilvántartás

A connect:dt operating hours megoldás használatával mindig tudni fogja egy jármű kihasználtságának alakulását. Ritkán használ egy járművet, vagy az már túl is lépte a tervezett kihasználtságot? Esedékes-e már egy karbantartás? Az üzemórák pontos ismeretében a szervizintervallumok jobban tervezhetők, a kihasználtság optimalizálható és a szűk keresztmetszetek elkerülhetők. Ráadásul megszűnik az üzemórák kézi feljegyzésének ráfordításigénye is.

Automatikus hibajelentés

A connect:dt trouble codes megoldás a járművezérlésből származó hibakódokat továbbítja. Ilyen módon a kopás időben felismerhető, és a járműkiesések elkerülhetők. A felhasználó számára a rendszer egy áttekinthető e-mail-jelentésben foglalja össze a járművek állapotát. Igény esetén a rendszer akár automatikusan is tájékoztathatja az ügyfélszolgálatot. A connect:dt trouble codes így gondoskodik flottájának optimális működőképességéről.

Kattintás kulcs helyett

A connect:ac access control megoldással mindenkor nyomon követheti, hogy melyik járművezető éppen melyik járművet vezeti. Ezenkívül kezelheti a vezetési jogosultságokat is, és a járműveket PIN-kód vagy RFID-azonosítás segítségével engedélyezheti használatra. Ezzel kizárható az illetéktelen használat vagy az elveszett kulcsok problémája.

A járműteljesítmény elemzése

A connect:an usage analysis megoldás megjeleníti minden egyes flottajármű használati, állás- és karbantartási idejét, valamint az emelésre, süllyesztésre és helyváltoztatásra fordított időhányadokat. A rögzített adatok segítségével megismerheti a tényleges flottateljesítményt és a járművek alkalmazása és kezelése során lehetséges fejlesztési lehetőségeket.

Kényelem

A targoncavezetők naponta sok órát töltenek járműveikben. Ezért is fontos, hogy munkakörülményeik optimálisak legyenek. Ez hozzájárul a hatékony üzemeltetéshez és a járművezetők lehető legnagyobb kényelméhez. A Linde modern vezetőfülkéi szükség esetén számos, a különleges követelményeknek eleget tevő tartozékkal szerelhetők fel. Ehhez a Linde például megerősített üléspárnázatot vagy az elektronikus készülékekhez utólag felszerelhető tartókat kínál. Ezek segítségével a járműfelszereltség és a járművezető szükséges műveletei és munkamódszerei optimálisan egymáshoz illeszthetők.

Fafogantyú a Linde Load Control joystickjaihoz

Fafogantyú joystickhoz

A Linde-joystickokhoz kapható fafogantyú stílusos megoldás a munkahely tökéletesítésére és egyedi kialakítására. A fogantyú egyedi, központi és keresztemelőként áll rendelkezésre. A szálkamentes keményfa fogantyú számos előnyt nyújt a hagyományos műanyag változattal szemben. A kellemes tapintásérzet mellett a fafogantyú kevésbé hajlamos a szennyeződésekre, és megelőzi a műanyaggal szembeni allergiákat. Minden fafogantyú Németországban készített egyedi darab.

Videó a Linde MH termináltartójáról

Termináltartó

A termináltartók utólagos átalakításával a meglévő targoncaflották problémamentesen hozzáilleszthetők az elektronikus terminálokhoz. A stabil, állítható magasságú tartó egyszerűen a targonca jobb oldali A oszlopán rögzíthető, és tetszőlegesen billenthető. A tartó a monitor szünetmentes üzeméhez szükséges, késleltetett kikapcsolású áramcsatlakozóval rendelkezik.

Linde üléshuzat

Üléshuzatok

A targoncaülések a szennyeződés és a gyakori ki- és beszállás miatt különösen erős igénybevételnek vannak kitéve. Az elhasználódástól függően a huzatok csúnyák, és a járművezető számára is kényelmetlenek lesznek. A mikroszálas velúrból készülő üléshuzatok különösen könnyen gondozhatók és jó teherbírásúak. Az oldalsó műbőr betétek még jobb védelmet nyújtanak az elhasználódás ellen.

Videó a Linde MH mobiltartójáról

Telefontartó

A mobiltartó segítségével a járművezető a kijelzőt mindig láthatja, és problémamentesen kezelheti. Az egyszerűen, szorítóval vagy szívókoronggal felhelyezhető tartó valamennyi járműtípushoz használható.

Videó a Linde MH csíptetőtáblájáról

Csíptetőtábla

Egy hagyományos csíptetőtábla gondoskodik – nagyobb ráfordítás nélkül – a járművezetői munkahelyen a nagyobb rendről és hatékonyságról: gyors hozzáférés a munkához szükséges dokumentumokhoz és optimális olvashatóság a LED-világításnak köszönhetően.