Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

A kézi raklapmozgatók olyan sokoldalú segítőtársak, amelyek egyetlen raktárból sem hiányozhatnak. Ha nagy mennyiségű árut és nehéz rakományokat rövid szakaszokon – keskeny folyosókon, szűk tehergépkocsi rakterekben vagy meredek felhajtókon – kell gyorsan és hatékonyan mozgatni, akkor a megfelelő választást ezek a jól vezethető, könnyen irányítható eszközök jelentik. Kompakt méretüknek és precíz kormányrendszerüknek köszönhetően a Linde Anyagmozgatás kézi raklapmozgatói szűk környezetben is jól irányíthatók.

A kézi raklapmozgatók működtetése elsősorban a kormányrúdon keresztül történik, ezért kormányrudas kézi raklapmozgatóként is ismertek. Az egykezes kezelőkar ergonomikus markolatának segítségével nehéz szállítmányokkal is kényelmesen lehet manőverezni. A kezelőkar nagy kormányzási szöge megkönnyíti a kezelő számára, hogy a kézi raklapmozgatót nehezen megközelíthető helyekre is pontosan bevezesse. A kormányzott és futókerekek alacsony gördülési ellenállása miatt a Linde kézi raklapmozgató húzásakor és tolásakor egyaránt csekély erőkifejtésre van szükség. A robusztus felépítés és a porvédett hidraulika ideálissá teszik hosszú ideig tartó, nagy figyelmet igénylő munkák elvégzésére.

Linde kézi raklapmozgató

M25

Az M25 típusú raklapmozgató kézikocsi különösen robusztus kialakítású, így az összehasonlítható modellekhez képest akár 25%-kal nagyobb tömeget szállíthat.

További információ

M25 Scale+

Az M25 Scale+ raklapmozgató kézikocsi nagy teherbírással és a rakodásmennyiséget pontosan dokumentáló tömegmérő rendszerrel rendelkezik.

További információ

M10 X/XE

A Linde MH M10 X és M10 XE típusú alacsony emelésű raklapszállítója a villákat ollós emeléssel emeli az ideális munkamagasságra. Ez a szállításhoz, komissiózáshoz vagy munkaasztalként rugalmas használatot tesz lehetővé.

További információ

Segítőtárs minden raktárban

Terhelhető, rugalmas és egyszerűen kezelhető: a megfelelő kézi raklapmozgatóval a legkülönbözőbb szállítási feladatokat is egyszerűen és gyorsan elvégezheti. A Linde kézi raklapmozgató szilárd acél alváza segíti a kezelőt, hogy minden útszakaszon kihasználhassa a készülék maximális teherbíró képességét, így folyamatosan magas szinten tarthassa a rakodási teljesítményt. A kézi raklapmozgató intuitív kezelhetősége és ergonomikus kialakítása tehermentesíti vezetőjét a manőverezések és a különösen nehéz rakományok emelése során. Minden Linde kézi raklapmozgató emelővillájának végében támasztógörgők találhatók, amelyek megkönnyítik a raklapba történő betolást. A gyorsemelő funkciónak köszönhetően kisebb terheket (200 kilogrammig) különösen hatékonyan képesek ezek a kézi raklapmozgatók felemelni.

Egy Linde vontató akkumulátorának cseréje Linde M25 kézi raklapmozgató segítségével

Minden igényhez a megfelelő kézi raklapmozgató

A különböző Linde kézi raklapmozgatókat a helyszínen tökéletesen hozzá lehet igazítani az aktuális követelményekhez. Különböző hosszúságú villák, vagy különlegesen csendes árumozgatást lehetővé tevő speciális poliuretán kerékabroncsok egyaránt kaphatók. A különleges modellváltozatok, mint az ollós, vagy a beépített mérleggel felszerelt raklapmozgatók biztosítják, hogy minden feladathoz a megfelelő kézi raklapmozgató álljon rendelkezésre.

Etalon a kézi raklapmozgatók között

Az áru rövid útszakaszon történő gyors és hatékony mozgatásához a Linde M25 kézi raklapmozgató a megfelelő eszköz. Teherbírása akár 2500 kilogrammig is terjedhet, így a robusztus acél alváznak köszönhetően kb. 25 százalékkal nagyobb súlyt képes mozgatni, mint az azonos méretű, hozzá hasonló modellek. Hidraulikájának portól védett szerkezete a legnehezebb alkalmazási feltételek között is a raktári mindennapok elnyűhetetlen asszisztensévé avatja.

A szűk helyen történő optimális tolatás érdekében a kézi raklapmozgató kezelőkarja akár 105 fokos szögben is elfordítható. A kezelőkar széles markolata körbeveszi a kezet, és tolatás közben védi az ütésektől. Az alacsony építésű alváz ugyanakkor megakadályozza az esetleges lábsérüléseket. A kézi raklapmozgató standard rozsdamentes acél változata a nyitott emelővillával kitűnően alkalmas nedves munkakörnyezetben történő használatra. A továbbfejlesztett rozsdamentes acél változat zárt emelővillával a magas higiéniai követelményeket támasztó munkakörnyezetben ideális.

További részletek az M25 típusról
A Linde Anyagmozgatás M25 kézi raklapmozgatója minden raktárban megfelelő támaszt jelent.

Raklapmozgató mérleggel: külön súlycsoport

Linde Anyagmozgatás M25 Scale+ kézi raklapmozgató beépített mérleggel

A Linde M25 Scale+ készülékkel a mérlegelés és szállítás egyetlen lépésben elvégezhető. A kormányrudas kézi raklapmozgatóba beépített mérleg a szállítmány súlyát fél kiló pontossággal megméri, és kívánságra digitálisan jegyzőkönyvezi. Így megspórolhatók a külső precíziós mérleghez vezető hosszú utak, és jelentősen megnő a rakodási teljesítmény is.

Csavarásnak ellenálló szerkezetüknek köszönhetően a modellsorozat kézi raklapmozgatói szokatlanul nagy teherbírásúak, 2500 kilogramm maximális hasznos teher mozgatására is képesek. A gumi kormányzott kerekek csökkentik a rázkódásokat, és kényelmes menettulajdonságot biztosítanak. A villa végén elhelyezett kisméretű támasztógörgők megkönnyítik a raklap felvételét.

További részletek az M25 Scale + típusról

Ollós kézi raklapmozgató: magasság kérdése

Az M10 X és M10 XE modellekkel a Linde különleges, úgynevezett ollós kézi raklapmozgatót kínál. Az ollós emelőfunkció lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a készülék villáját hátkímélő, akár 800 milliméter magasságba felemelje. Ez két változatban lehetséges: az M10 X modell esetében a kezelő az ollós emelőt manuálisan, a kezelőkar segítségével irányítja. Az M10 XE modell elektromos emelőművel van ellátva, amely a raklapokat és egyéb rakományokat egy gombnyomással a kívánt magasságba emeli.

Mindkét ollós raklapmozgató megerősített kezelőkarral és csavarásnak ellenálló, 1000 kilogramm maximális teherbírásra tervezett alvázzal van szerelve. 400 milliméter feletti munkamagasság esetén a kormányzott kerekek bal és jobb oldalán kisméretű csapszegek gondoskodnak a fokozott stabilitásról. Az ollós raklapmozgatók előnyei mindenekelőtt mobil munkaállványként használva, vagy szűk helyeken történő komissiózás során mutatkoznak meg.

További részletek az M10 X és M10 XE modellekről
Linde Anyagmozgatás M10 X és M10 XE kézi raklapmozgató ollós emelőfunkcióval