Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Vállalat

Üdvözöljük a Lindénél!
Látogatók a Linde központi épületében, Aschaffenburgban

Linde – az Ön teljesítménye szolgálatában

A Linde Anyagmozgatás nagy teljesítményű, az ügyfelek egyedi felhasználási igényeire szabott anyagáramlási megoldásokat fejleszt, amelyekkel a felhasználók fenntartható versenyelőnyökhöz juthatnak. A vállalat az emelővillás targoncák és a raktártechnikai gépek világviszonylatban egyik legnagyobb gyártója, és több mint 50 éve példaértékű megoldásokat nyújt az anyagmozgató gépek, a flottakezelés, vezetéstámogató rendszerek és szervizajánlatok területén.

Mutatószámok

tow_tractor-ic_truck-moving-freight_forward-4012_810

Önökért vagyunk – világszerte

 • A világon több mint 13 000 szakember dolgozik a Linde márkánál
 • A Linde a fontos régiókban biztosított gyártással és fejlesztéssel elégíti ki a helyi piacok követelményeit
 • Több mint 100 országban, több mint 700 értékesítési és szerviztelephely munkatársai szolgálják ki a Linde ügyfeleit.
 • A járművek és megoldások maximális rendelkezésre állásáról több mint 8500 szerviztechnikusból álló hálózat gondoskodik.
 • A pótalkatrészek 24 órán belül történő ellátását egy világot átfogó pótalkatrész-logisztika biztosítja.

Profil

A Linde Anyagmozgatás az emelővillás targoncák és a raktártechnikai gépek világviszonylatban egyik vezető gyártója. Európában a vállalat a Linde és a Fenwick (Franciaország) márkákkal piacvezető. 2006 óta a Linde a KION GROUP AGegyik vállalata. A KION GROUP oup az anyagmozgató gépek világviszonylatban második legnagyobb gyártója, és az intralogisztika automatizálási megoldásainak egyik vezető szolgáltatója.

A Linde világviszonylatban több mint 100 országban van jelen saját fióktelepekkel. A vállalat nemzetközi hálózatához Németországban, Franciaországban, Csehországban, az Egyesült Államokban és Kínában működő termelő- és összeszerelő gyárak, valamint több mint 700 értékesítési és szerviztelephely tartozik.

A Linde ügyfelei számára intralogisztikai, nagy teljesítményű megoldásokat fejleszt. Ennek alapjául elektromos és dízel üzemű targoncák, raktártechnikai gépek, raklapemelők, flottakezelő szoftver, automatizálási megoldások, vezetéstámogató rendszerek, finanszírozási ajánlatok, valamint a targoncákkal kapcsolatos szolgáltatások és a kezelők szakképzése szolgál.

A Linde járműkínálata egyedülálló. Ez mintegy 80 típussorozatot (akár 20 modellváltozattal) és mintegy 9000 felszerelési lehetőséget foglal magában. Ezen modulrendszer alapján a Linde minden felhasználó számára pontosan a követelményeknek megfelelően testre szabott járműveket és flottákat gyárt a szállítás, raktározás, komissiózás és rakatolás területén.

Teljesítmény

Közös értékek létrehozása

Más iparágakhoz hasonlóan a digitális hálózatba kapcsolás, az automatizáció és a minél egyedibb termékek iránti igény hajtja előre az intralogisztikában is a technológiai átalakulást. Ugyanakkor ez az átalakulás minden vállalat esetén más hatásokkal jár. A Linde Anyagmozgatás segítséget nyújt ügyfeleinek abban, hogy anyaggazdálkodásukat ezen új kihívásoknak megfelelően alakítsák át.

Ennek során a Linde erős oldalára támaszkodhatnak: A Lindénél nincsenek tucattermékek. A technológiai újítások csak akkor valósulnak meg, ha azok az ügyfelek fenntartható előnyére szolgálnak. Az ügyfelek olyan átgondolt megoldásokat kapnak, amelyek alkalmazásuk egyedi követelményeit 100 százalékosan kielégítik.

Ennek során a termelékenység, a biztonság és az ergonómia lényeges vezérlő elv.

Termelékenység

A teljesítőképes targoncák alkotják a hatékony intralogisztika gerincét. Ezek a felhasználóknak – intelligens szoftverrel és átfogó szervizajánlatokkal kombinálva – fenntartható versenyelőnyt biztosítanak.

További részletes információ

Biztonság

A Linde Anyagmozgatás „Zero Accident”-filozófiájának vezérgondolata az emberek, járművek és anyagok biztonságáról szól. A Linde teljes körű megoldásokkal dolgozik a biztonságos intralogisztika jövőképén.

További részletes információ

Ergonómia

A legjobb megoldások az ember és a technika tökéletes összjátéka révén születnek. Ezért a Linde Anyagmozgatásnál az ergonomikus kialakítás vezérgondolata határozza meg a járművek és szolgáltatások fejlesztését.

További részletes információ

Vállalatvezetés

Andreas Krinninger

Andreas Krinninger 2014 óta a vállalatvezetés tagja, 2016 óta pedig vezérigazgatóként felel a vállalat stratégiai fejlesztéséért. 2021-től kezdődően a KION GROUP AG igazgatótanácsának tagja is.

Olvasson tovább

Christophe Lautray

Christophe Lautray 2009 óta a Linde Material Handling vállalatvezetésének tagjaként az értékesítésért és az ügyfélszolgálatért felel. Mielőtt a vállalatvezetéshez került, évekig vezető pozíciót töltött be a franciaországi Fenwicknél és más technológiai vállalatoknál.

Olvasson tovább

Dr. Karoline Jung-Senssfelder

Dr. Karoline Jung-Senssfelder 2010 óta dolgozik a KION GROUPNÁL különböző funkciókban. 2023 óta a Linde Material Handling vezetőségi tagjaként a pénzügyekért felel. Előtte a KION GROUP Senior Vice President Corporate Strategy pozícióját töltötte be.

Olvasson tovább

Dr. Konrad Pagenstert

Dr. Konrad Pagenstert a Vezetőség tagjaként 2022 óta az üzemelési terület felelőse. Mielőtt a KION ITS EMEA-hoz csatlakozott, vezető vállalatoknál tevékenykedett az üzemelési területen.

Olvasson tovább
Office Meeting at Linde

Értékeink

Integritás

Helyesen cselekszünk

 • Tevékenységünket etikai, valamint fenntarthatósági és megfelelőségi szabályok irányítják.
 • Ezekhez az ígéretekhez tartjuk magunkat, és kijelentéseinket mindig tettek követik.
 • Betartjuk megállapodásainkat.
 • Őszintén, nyíltan és időben kommunikálunk.

Együttműködés

Bízunk egymásban.

 • Feladatainkat erőteljes csoportszellemben oldjuk meg.
 • Nyíltan cseréljük ötleteinket, és teljes elkötelezettséget igyekszünk megvalósítani.
 • Erőteljes, hosszú távú kapcsolatokat építünk.
 • Úgy kezelünk másokat, ahogy mi magunk is szeretnénk, hogy mások kezeljenek bennünket.

Bátorság

Változásokat és innovációkat hozunk létre.

 • Támogatjuk az új ötleteket.
 • Méltányoljuk az eltérő véleményeket és a sokszínűséget.
 • Új megoldásokat tűzünk ki célul, és kiszámított kockázatokat vállalunk.
 • Aktívan járulunk hozzá közös céljaink eléréséhez.

Kiválóság

Ügyfeleinknek kiemelkedő hasznot biztosítunk.

 • Ágazatunkat innovációk révén formáljuk.
 • Ismerjük ügyfeleink szükségleteit, és átgondolt megoldásokat és szolgáltatásokat nyújtunk.
 • Hatékonyságunkat folyamatosan növeljük, a bonyolultságot pedig csökkentjük.
 • Munkatársainkba és a technológiákba való beruházások révén biztosítjuk jövőbeli sikerünket.

Etikai Kódex

Cégünk elkötelezett az ügyfelei, partnerei, munkavállalói felé, valamint a környezet és a társadalom irányába. Egyértelmű szabályok fontosak cégünk sikereihez, melyek hozzájárulnak a kockázatok csökkentéséhez, és biztosítják a jogszabályi követelményeknek való megfelelést is, és nem utolsó sorban cégünk jobb teljesítményét is növelik. Etikai Kódexünk ezeket a célokat szolgálja.

Etikai Kódex letöltése

A vállalat története

A Linde Anyagmozgatás gyökerei a 20. század kezdetéig nyúlnak vissza. Carl von Linde 1904-ben alapítja meg Hugo Güldnerrel és Georg von Krauss-szal együtt Münchenben a Güldner-Motoren-Gesellschaftot. Három évvel később a vállalat Aschaffenburgba költözik. 1929-ben a Linde’s Eismaschinen AG (amelynek alapításában Carl von Linde 1879-ben szintén részt vállalt) átveszi a Güldner-Motoren-Gesellschaftot. Linde az első hidrosztatikus hajtású jármű 1955-ben való kifejlesztésével, majd 1960-ban az első ilyen működési elvű targoncával rakta le az emelővillás targoncák és raktártechnikai gépek világviszonylatban egyik legnagyobb gyártójává való felemelkedésének alapkövét. Tájékozódjon a krónikában a vállalat történetének egyes állomásairól.

Regisztrációs pult látogatókkal a World of Material Handling kiállításon 2016-ban

2016

A második World of Material Handling rendezvény alkalmával a Linde több mint 7000 szakmai látogatóval együtt tekinti át az anyagmozgatás jövőjét a 4.0-s logisztikában. A Linde Aschaffenburgban, történelmi helyszínen nyitja meg új székhelyét. A Carl-von-Linde-Platzon álló, eredetileg az 50-es évekből származó épület 17 hónap alatt újult meg: falakig lecsupaszított beltere modern térkialakítási szempontok alapján készült el.

A Linde Anyagmozgatás átadja az egyik ügyfélnek 750 000. targoncáját. Sabine Neuß beszéde

2014

A Linde a 750 000. targonca gyártását ünnepli. Az első World of Material Handling (WoMH) – a Linde által szervezett ügyfélrendezvény – alkalmával több mint 6000 szakmai látogató érkezik. A WoMH kiállításon ünnepli a Linde Safety Pilot is első bemutatkozását. Az elektronikus támogatórendszer segíti a járművezetőt a veszélyes helyzetek elkerülésében.

A Linde Anyagmozgatás E1 elektromos gokartja világrekordot fut

2011

Az E20–E50 targoncasorozattal a Linde az elektromos targoncák területén is piacvezetővé válik Európában. Az E1 elektromos gokart, amelyet a Linde ezen sorozat eredeti alkatrészeit alapul véve fejlesztett ki, felállítja az elektromos hajtású gokartok gyorsulási világrekordját – 0-ról 100 km/órára 3,45 másodperc alatt gyorsulva az E1 egyenesen a Guiness Rekordok Könyvébe száguld be.

Üzemanyagcella-hajtású Linde targonca hidrogéntartály előtt

2009

A Linde első alkalommal mutat be alternatív (például hibrid- és üzemanyagcella-) hajtású prototípusokat. A Linde – Európa első anyagmozgatógép-gyártójaként – 2010 óta kínál sorozatgyártású üzemanyagcellás gépeket.

A Kion Group logója

2006

A Linde Anyagmozgatás az újonnan alakuló KION Group részévé válik.

Targoncavezető a 2005-ös Stapler Cup akadálypályáján

2005

A Staplercup (targoncakupa) premierjét ünnepli. Több mint 1500 járművezető vesz részt a targoncavezetők első német bajnokságán. 2007 óta nemzetközi csapatok is részt vesznek a kupán. Az aschaffenburgi kastély előtti téren a döntőre már több mint 10 000 néző jön el. A 2008-ban alapított Verein StaplerCup hilft e.V. a különböző projektekből származó bevételeket jótékony célokra fordítja – eddig összesen több mint 200 000 eurót.

A Linde Anyagmozgatás gyára Hsziamenben

1993

A Linde közös vállalatot létesít a második legnagyobb kínai targoncagyártóval Hsziamenben.

A Linde Anyagmozgatás által 1989-ben megvásárolt Lansing cég egyik korábbi raktártechnikai gépe

1989

A Linde a tolóoszlopos targonca feltalálója, a brit Lansing Bagnall targoncagyártó átvételével bővíti kínálatát a raktározástechnika területén.

A 351-es típussorozatú emelővillás targonca csöveket emel

1985

A 351-es típussorozat forradalmasítja az emelővillás targoncák világát. A 2–3,5 tonna terhelhetőségű targoncák „luxuskategóriájában” a dízelmotorral hajtott emelővillás targonca új mérföldkövet jelent a dizájn és a rakodási teljesítmény terén. 2001-ig csak ebből a típussorozatból 100 000 darab készül Aschaffenburgban. A 351-es Európa legnagyobb számban készült emelővillás targoncájává válik, és megalapozza a Linde piacvezetéshez vezető útját a belső égésű motoros emelővillás targoncák területén.

A Linde Anyagmozgatás által 1984-ben megvásárolt Fennwick cég egyik korábbi targoncamodellje

1984

A Linde átveszi a legnagyobb francia targoncagyártót, a Fenwicket, és megalapítja a Fenwick-Linde S.A.R.L. céget.

A Linde Anyagmozgatás által 1977-ben megvásárolt Baker cég 70-es évekbeli emelővillás targoncája

1977

A Linde átveszi az egyesült államokbeli Baker Material Handling Corporation anyagmozgató gépgyártót.

A Linde Anyagmozgatás első elektromos emelővillás targoncája

1971

A Linde márka a Hannoveri Vásáron ünnepli első elektromos emelővillás targoncájának világpremierjét.

314-es típussorozatú emelővillás targonca 1968-ból

1968

A 314-es típussorozat leváltja a Hubtracot. Ez a modell 1980-ig marad gyártásban.

A Linde Anyagmozgatás első emelővillás targoncája – a Hubtrac

1959

Minden Linde targonca őse Aschaffenburgban készül. A Hubtrac az első, hidrosztatikus hajtóműves emelővillás targonca. A dízelmotoros hajtású Hubtrac először 2, később már 2,5 tonnás rakományokat is kezelhet. 1960-ban a Hannoveri Vásáron mutatkozik be a közönségnek hivatalosan a típussorozat.

A Hydrocar, a Linde Anyagmozgatás egyik első teherhordó járműve

1955

A Güldner bemutatja a Hydrocart, a Linde által szabadalmaztatott hidrosztatikus hajtással rendelkező első szállítójárművet.

1904_1

1904

A Güldner-Motoren-Gesellschaft megalapítása Münchenben. Három évvel később a vállalat Aschaffenburgba költözik. 1929-ben ezt a céget a Linde's Eismaschinen Aktiengesellschaft veszi át.