Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos raklapemelő

Rugalmas raktársegéd
A Linde MH elektromos raklapemelői mérik a rakomány tömegét

Gyorsan és fordulékonyan szűk raktári környezetekben

Minden szállítási szakaszhoz és emelési magassághoz illeszkedik: a Linde 800 és 2000 kg közötti terhelhetőségű elektromos raklapemelők széles választékával rendelkezik. Ezek erősségei mindenhol ott jutnak érvényre, ahol gyors munkavégzés szükséges és a biztonság a legfelsőbb parancsolat – és mindez akkor is érvényes, ha kevés hely áll rendelkezésre. Ezért ezek a keskeny karosszériájú elektromos raklapemelők nemcsak fordulékonyak, hanem a rakománykezelést különösen pontosan hajtják végre. Ezenkívül érzékenyen irányíthatók és gyorsíthatók, rángásmentes és energiatakarékos módon. Ezt modern menetvezérlésük teszi lehetővé. Ezenkívül: az áruk gyors szállításáról alapvetően a nagy teljesítményű hajtástechnika gondoskodik. A hatékony és fáradásmentes munkavégzést az ergonomikus kezelőkar biztosítja, amelynek elemei a felhasználó számára egyszerűen érhetők el, és így a járművet intuitív módon kezelheti.

A Linde MH szerviztechnikusa bőrönddel

Egyszerű karbantartás

Maximális rendelkezésre állás minimális karbantartási költségek mellett – a Linde ezen elv szerint tervezte meg elektromos raklapemelőit. Ezek a járművek összességükben nagyon stabilak. Élettartamukat tokozott elektromos alkatrészek, szilárd karosszéria és karbantartásmentes váltakozó áramú motorok növelik. Használatuktól függően előfordulhat, hogy évente csak egyszer van szükség karbantartásra.

A járművezetőt digitális multifunkcionális kijelző átfogóan tájékoztatja az aktuális járműállapotról. A kijelző felvilágosítást ad az akkumulátor töltésállapotáról, az eltelt üzemórákról és a karbantartási állapotról. Ezenkívül figyelmeztetőfény jelzi, amikor a szerviz esedékessé válik.

A karbantartás során a szerviztechnikus munkáját megkönnyíti a jármű kialakítása és technikája is. Ennek megfelelően olyan CAN-busz rendszer áll rendelkezésre, amely hordozható számítógépen keresztül a szervizadatok gyors diagnosztizálását biztosítja. Ez alapján a szerviztechnikus ezeket a teljesítményparamétereket hozzá tudja igazítani az adott alkalmazáshoz. Ezenkívül a motorburkolat mögött nagyon könnyen el tudja érni a jármű minden fontos alkatrészét. Ez még jobban lerövidíti a karbantartási folyamatokat.

Biztonságosan a napi munkabeosztásban

Mindegy, hogy teherautók be- és kirakodásáról vagy szűk raktárakban végzendő komissiózásról van szó – az elektromos raklapemelők használatát gyors folyamatok jelzik. Ezek lehetőleg biztonságos lebonyolítása érdekében a Linde a kezelő biztonságát helyezi a középpontba. Például ezért olyan hosszú, mélyen csatlakoztatott a kezelőkar, amely a jármű és a kezelő közötti kielégítő biztonsági távolságról gondoskodik. A kezelőkar röviddel alsó végállása előtt ellenállást fejt ki, így kerülve el a véletlen lefékezést. Ezenkívül visszaállítás-csillapítás akadályozza meg, hogy a kezelőkar elengedés esetén túl gyorsan álljon vissza függőleges helyzetbe.

A biztonság szempontjából a SafetySpeed funkció is különösen fontos: A funkció a menetsebességet automatikusan a kezelőkar állásához igazítja. A kezelőkar-fogantyú kialakítása és a mélyre lenyúló alsó karosszériaperem védelmet nyújt a sérülések ellen. Ezenkívül az oszlop és a karosszéria le van kerekítve, így nincsenek rajta a kezelő sérülését okozó éles peremek.

Pontos rakománykezelés nehéz feltételek között is

A Linde elektromos raklapemelői keskeny raktárterekben érzik magukat otthon. Ennek ideális alapjául a kompakt járműméretek és a fordulékony kezelőkar szolgálnak. Ehhez jön az igényekhez szabott műszaki felszerelés, valamint a kúszómenet-funkció. Ez 1,5 km/órás sebességű manőverezést tesz lehetővé függőleges helyzetű kezelőkar mellett – ideális megoldás nagyon szűk terekben. A Soft Landing funkció megakadályozza a villakocsi kopását, és védi a rakományt a lesüllyesztés során. Ezenkívül a Linde a járművet külön kapható iniciális emeléssel is elláthatja. Így egyszerűbben legyőzhetők a rakodórámpák, emelkedők vagy a padlózat egyenetlenségei.

Könnyed és ergonomikus irányítás

A gyalogkíséretű anyagmozgató gépek ergonómiája különösen fontos kérdés. Ezek a járművek ugyanis gyakran nehéz feltételek mellett, rövid és közepes szakaszokon végzik feladatukat. A jármű – kezelő által lehetőleg minél kevesebb erőfeszítéssel történő – irányítása érdekében a Linde szervorásegítésű, elektromos kormányzássegédet alkalmaz. Ez gondoskodik a járművek jó manőverező képességéről. Rakománykezelésük könnyedén végezhető. Ezenkívül a nyomatékmotor lendületes gyorsulást eredményez; szükség esetén pedig a nyomaték rásegítőhatás révén növelhető. Így a nehéz menethelyzetek jól kezelhetők.

A fejlesztők a gyorsaságot és a könnyű kezelhetőséget helyezik előtérbe.

Szeretné lerövidíteni a teherautó-rámpákon szükséges intézési időket? Növelné a raktárbeli vagy a kiskereskedelmi átrakodási teljesítményt? Akkor különösen fontos a gyors és könnyen kezelhető elektromos raklapemelők használata. Ezek továbbfejlesztését a Linde folyamatosan viszi tovább – például az akkumulátortechnológia területén. Emellett a fejlesztők folyamatosan nagy figyelmet fordítanak az ergonómia, a kevés karbantartást igényló kialakítás, valamint az aktív és passzív biztonság kérdéseire.

A Linde MH elektromos raklapemelője áruval megrakodva

Ötször nagyobb teljesítmény

Fordulékonyabban

A Linde elektromos raklapemelői keskeny építésűek, és könnyen járó kormányzással, valamint nagy teljesítményű hajtástechnológiával rendelkeznek. Ez különösen fordulékonnyá teszi őket.

Biztonságosabban

Mélyen csatlakoztatott kezelőkar, mélyre lenyúló karosszéria és jó áttekintés – ezek a tényezők együttesen gondoskodnak a biztonságos szállítási és komissiózási folyamatokról.

Pontosabban

Az ergonomikusan kialakított intuitív kezelőegység segítségével minden rakománykezelés nagy pontossággal, érzékenységgel és mozgékonysággal történik.

Gazdaságosabban

A szervizfolyamatok gyorsabb elvégzése érdekében a Linde számos részletet optimalizált. Ehhez tartoznak a jól elérhető alkatrészek vagy a járműadatok egyszerű elemzéséhez egy CAN-busz rendszer.

Robusztusabban

A járművek nagyon szilárd és stabil kialakításúak. Ehhez járul az alacsony saját tömegközéppont és a nagy maradék teherbírás is.

Méretre szabott járművek

Minden komissiózási vagy szállítási feladat más, ezért a Linde már a sorozatfelszereltségben is számos felszereltségi változatot kínál. Mindegy, hogy gyalogkíséretű vagy vezetőállásos változatról, különböző kezelési megoldásokról vagy eltérő emelőoszlop-kivitelekről (mint például Triplex vagy iniciális emelés) van szó – minden követelményhez van hozzáillő megoldás. Ezenkívül a Linde értékesítési partnereivel közösen egyedi, különleges gyártású járműveket vagy kiegészítő felszereléseket is kínál.