Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Két tonnáig, akár hat méter magasan, általában manőverezésre kevés helyet kínáló, szűk folyosókon, a lehető leggyorsabban – tökéletes munka a Linde Anyagmozgatás elektromos raklapemelője számára. Legyen szó áruszállításról, be- és kirakodásról vagy betárolásról, a Linde elektromos raklapemelőivel erőfeszítés nélkül lehet egymásra, polcokra vagy a járművek rakfelületeire pakolni a súlyos rakományt. Ennek köszönhetően a kialakítástól függően kisebb raktárakban, kültéren és nagyobb raktárakban egyaránt hamar nélkülözhetetlenné válnak a nehéz és terjedelmes áruk szállításához. A Linde minden szállítási útvonalhoz, teherbíráshoz és emelési magassághoz a megfelelő járművet kínálja.

A Linde elektromos raklapemelők előnyei különösen ott mutatkoznak meg, ahol gyors és biztonságos munkavégzésre van szükség – akár a legszűkebb terekben is. Keskeny alvázuknak köszönhetően a Linde elektromos raklapemelői könnyen és precízen manőverezhetők a rakománykezelés során. A modern menetvezérlésnek köszönhetően simán, zökkenőmentesen és energiatakarékosan manővereznek és gyorsulnak. Mivel az emelővillás targoncákhoz képest könnyebbek, kompaktabbak és könnyebben manőverezhetők, alkalmasabbak a szűk folyosókon való használatra. Ezenkívül számos modell állítható magasságú oszloppal rendelkezik a normál magasságú ajtókon való áthajtás lehetővé tétele érdekében.

Az ergonomikus kialakítású kezelőkar, amelyen a kezelők minden szükséges kezelőszervet könnyen elérhetnek, garantálja a jármű intuitív és hatékony kezelhetőségét. A raklapszállító kezelőkarjának mélyen elhelyezett csuklója biztosítja, hogy mozgás közben a vezető mindig biztonságos távolságban maradjon a járműtől. A Linde Load Management vezetéstámogató rendszer tovább fokozza a biztonságot a raktárban. A rendszer jelzi, ha a teherbírás megközelíti a határértéket, a munkahelyzettől függően optimalizálja a haladási sebességet, és megjeleníti a maximális betárolási magasságot.

Olvasson tovább

Az elektromos raklapemelőket három kategóriába soroljuk: kézi, félkézi és teljesen elektromos. Mivel a kézi, avagy más néven manuális vagy hidraulikus elektromos raklapemelők emelőhidraulikát használnak, az üzemeltetésükhöz jelentős fizikai erőfeszítésre van szükség. A félelektromos elektromos raklapemelőkbe emelőmotor van szerelve, de a szállítás kézzel történik. Az elektromos raklapemelők emelő- és vontatómotorral egyaránt rendelkeznek. A Linde Anyagmozgatás elektromos raklapemelői kivétel nélkül teljes mértékben elektromos meghajtásúak.

Gyalogkíséretű és platform: A Linde elektromos raklapemelői

Gyalogkíséretű elektromos raklapemelők

A gyalogkíséretű elektromos raklapemelők, amelyek esetében a kezelő menet közben kezelőkarral irányítja a járművet, gazdaságos megoldást jelentenek a rakományok rövid távolságokra történő szállítására. Az elektromotornak köszönhetően az áruk biztonságosan és pontosan a kívánt magasságra emelhetők. A gyalogkíséretű anyagmozgató gépek előnyei különösen ott mutatkoznak meg, ahol kiváló manőverezhetőségre van szükség kis fordulási sugár mellett. Legyen szó műhelyekről, hűtő- és üvegházakról, kertről vagy szupermarketről, az áruszállítás a gyalogkíséretű elektromos raklapemelők egyik szakterülete.

L06 – 16 AC

A kompakt L06 – L16 AC raklapemelők kis és közepes méretű rakományok szűk terekben való emelésére és rövid távokon való szállítására alkalmasak.

További információ

L10–L12

A keskeny alvázzal és kiváló kilátást biztosító oszloppal tervezett L10 – L12 elektromos raklapemelők kis helyen is biztonságosan manőverezhetők.

További információ

L10–L12 AS

Az elektromos terpesztargoncák alul zárt villanyílásokkal rendelkező raklapok és kis méretű tárolók gyorsan történő szállítására alkalmasak szűk terekben.

További információ

L14 C

Az L14 C precízen és hatékonyan mozgatja a könnyű és közepesen nehéz terheket, például a raklapokat, illetve a rácsos ládákat és raklapos dobozokat.

További információ

L14 – L20

A nagy teljesítményű, nagy teherbírású, elektromos kormányzással kialakított L14 – L20 raklapemelők ideális megoldást kínálnak szűk folyosókon és felvonókon történő használatra.

További információ

D06 – D08

Az agilis D06 – D08 kétszintes rakodók ideális megoldást jelentenek olyan alkalmazásokhoz, ahol fontos a gyors szállítás és komissiózás.

További információ

D10

Az egyidejűleg két raklap fogadására alkalmas D10 kétszintes rakodó gyors anyagáramlást tesz lehetővé szűk és forgalmas környezetben.

További információ

D12 – D14

A D12 – D14 kétszintes rakodók rugalmas, nagy teljesítményű, sokoldalúan használható eszközök, amelyek egyszerre két raklap szállítására alkalmasak.

További információ

MM10 / ML10

Az elektromos ML10 és MM10 modellek rendkívül rugalmasan használhatók, többek között ergonomikus komissiózásra és könnyebb áruk szállítására.

További információ

Elektromos raklapemelő lehajtható platformmal

Az opcionálisan gyalogkíséretű vagy vezetett anyagmozgató gépként is használható elektromos raklapemelők ideális megoldást kínálnak közepes súlyú rakományok be- és kitárolására rövid és közepes távolságokon. A lehajtható állóplatformmal szerelt járműveket különösen hatékonyan lehet alkalmazni többek között külső raktárakban, kézbesítési területeken és raktárakban, ahol nem kell nagy távolságokat megtenni, viszont közepesen nehéz rakományokat kell mozgatni. A Linde a megfelelő modellt kínálja minden emelési magassághoz, teherbíráshoz és ajtómagassághoz.

D10 AP

A gyalogkíséretű és vezetett üzemmódban egyaránt használható D10 AP kétszintes rakodó egyidejűleg két raklapot képes átszállítani a raktáron.

További információ

D12 – D14 AP

A lehajtható vezetőplatformnak köszönhetően a sokoldalú D12 – D14 AP kétszintes rakodó vezethető üzemmódban is rendelkezésre áll.

További információ

D12 HP AP

Összecsukható állóplatformjukkal a D12 HP AP kétszintes rakodók vezetett és gyalogkíséretű üzemmódban egyaránt használhatók.

További információ

L14 – L20 AP

A lehajtható platformmal rendelkező L14 – L20 AP hatékony és gyors raktározást tesz lehetővé közepes emelési magasságok mellett.

További információ

L 14 – L16 AS/AS AP

A kompakt L14 – L16 AS/AS AP terpesztargoncák a raklapok kis helyeken történő gyors kezelésére vannak kitalálva – rugalmasan használhatók felhajtott platformmal gyalogkíséretű eszközként vagy lehajtott platformmal vezetett eszközként.

További információ

Platformos elektromos raklapemelő

A platformos elektromos raklapemelők segítségével a nagyobb távolságra történő talajszinti szállítás, valamint a rakományok emelése és süllyesztése egyaránt könnyedén megoldható. Az opcionálisan kapható lítiumion-akkumulátorok bármely konnektorból gyorsan és egyszerűen feltölthetők. Tartósságuknak, valamint az ergonomikus álló vagy ülő munkaállomásnak köszönhetően a platformos elektromos raklapemelők különösen alkalmasak nagy távolságok megtételére jelentős terhelés mellett, többek között külső raktárakban és kézbesítési területeken, teherautók be- és kirakodása során, illetve gyártósorokon. A szükséges emelési magasságtól, teherbírástól és a helyi adottságoktól függően az elektromos raklapemelők dupla vagy hármas oszloppal is felszerelhetők.

D10 FP

Mindössze 720 mm szélességű alvázával a nagy teljesítményű D10 FP kétszintes rakodó a legszűkebb helyeken is rendkívül jól manőverezhető.

További információ

D12 RW

A vezetőüléssel szerelt, kétszintes, univerzális D12 RW modell gyors és ergonomikus megoldást kínál két raklap egyidejű szállítására, közepes vagy nagy távolságokra.

További információ

D12 R

A vezetőüléssel ellátott D12 R kétszintes elektromos raklapemelő gyorsan és hatékonyan képes két raklap egyidejű szállítására – akár közepes vagy nagy távolságokra is.

További információ

D12 S – D12 SF

A D12 S/SF kétszintes raklapemelőket keskeny alvázzal tervezték a szűk terekben való könnyű manőverezéshez.

További információ

D12 HP SP

A nagy teljesítményű D12 HP SP elektromos kétszintes raklapemelő be- és kirakodásra, betárolásra és szállításra egyaránt alkalmazhatók.

További információ

D12 – D14 SP

A Linde D12 – D14 SP sokoldalú kétszintes rakodói a lehető legnagyobb fokú védelmet és kényelmet biztosítják.

További információ

L14 – L16 R/Ri

Az L14 – L16 R elektromos raklapemelők nagy emelési magasságot tesznek lehetővé, miközben a vezetőnek a legjobb rálátást biztosítják a rakományra és a környezetre.

További információ

L14 – L16 RW

Az L14 – L16 RW elektromos raklapemelők súlyos rakomány mellett is maximális emelési magasságot tesznek lehetővé, akár közepes és hosszú távolságok esetén is.

További információ

L14 – L16 SP

A sokoldalú L14 – L16 SP elektromos raklapemelők hatékony rakománykezelést biztosítanak akár ötméteres magasságban is.

További információ

A Linde elektromos raklapemelői sokféleképpen alkalmazhatók – a szűkfolyosós raktárakban történő árukezeléstől a terjedelmes áruk betárolásáig és a dobozok polcrendszereken való rakatolásáig. A Linde minden alkalmazási területhez különböző emelési magasságokat kínáló elektromos raklapemelőket gyárt. Az adott alkalmazási területhez két változatban állnak rendelkezésre a Linde elektromos raklapemelői. Ezek egyikét a klasszikus, kezelőkaros gyalogkíséretű raklapemelők, míg a másikat az álló- vagy ülőplatformos vezethető modellek jelentik.

Tulajdonságok

Biztonság

Az elektromos raklapemelőknek gyors közlekedést kell biztosítaniuk két pont között, jól kezelhetőknek kell lenniük szűk folyosókon, és képesnek kell lenniük súlyos terhek szállítására. Ezzel együtt a kezelő biztonsága mindennél fontosabb szempont. A raklapszállítók hosszú, alacsonyra helyezett kezelőkarja biztosítja, hogy mindig elegendő biztonsági távolság legyen a jármű és a kezelő között. A véghelyzeti ellenállás megakadályozza, hogy a kezelőkar visszaránduljon, miután elengedik. A kezelőkar fogantyújának kialakítása védi a kezelő kezét, az alacsony építésű alváz pedig megakadályozza a lábsérüléseket. A manőverezés biztonságát tovább fokozza az oszlopon keresztüli optimális kilátás. A Linde Safety Speed biztonsági rendszer automatikusan a kezelőkar dőlésszögéhez igazítja a menetsebességet. Kanyarodáskor a rendszer automatikusan csökkenti a sebességet, és a jármű automatikusan fékez, amikor a kezelő elengedi a menetkapcsolót.

Ergonómia

Az ergonómia különösen fontos szerepet játszik a gyalogkíséretű elektromos raklapemelők esetében. A járműveket gyakran használják nehéz műveletekre rövid és közepes távolságokon. Annak érdekében, hogy a kezelők a lehető legkevesebb fizikai erőfeszítéssel irányíthassák az elektromos raklapemelőket, a Linde számos modellt szervorásegítéses elektromos kormányzással tervezett. Ezáltal a járművek manőverezhetősége és a rakománykezelés egyaránt könnyebbé válik. Az elektromos raklapemelőkben nagy nyomatékú motor gondoskodik a lendületes gyorsulásról, amely szükség esetén a nyomatékrásegítő hatás révén tovább növelhető. Ennek köszönhetően a járművek biztonságosan és megbízhatóan kezelik az olyan nehéz menetkörülményeket is, mint például a meredek rámpák.

Rakománykezelés

Kompakt és manőverezhető – így írhatók le legpontosabban a Linde elektromos raklapemelői. Ezeket a járműveket szűk folyosókhoz és keskeny raktárhelyiségekhez tervezték. A járművek alkalmasságáról a helytakarékos méretek és a jól manőverezhető kezelőkar gondoskodik. Az igényekhez igazodó technikai felszerelés a következőket is támogatja: A kúszómenet funkcióval az elektromos raklapemelők függőleges helyzetben álló kezelőkar mellett 1,5 km/h sebességgel manőverezhetők, ami ideális megoldást kínál az igen szűk terekben való használathoz. A Soft Landing funkció megakadályozza az emelővillák kopását, és megvédi a rakományt leengedéskor. Ezenkívül a Linde opcionálisan iniciális emelést is biztosít az elektromos raklapemelőihez. Ez megkönnyíti a rakodórámpákon, emelkedőkön és egyenetlen talajon való navigálást.

SZERVIZ

A Linde elektromos raklapemelői a maximális rendelkezésre állást minimális karbantartási költségekkel ötvözik. A járműveket különösen stabil konstrukció jellemzi, amelybe minden elektromos alkatrész biztonságosan be van szerelve. A robusztus alváz és a karbantartásmentes váltakozó áramú motor tovább növeli az élettartamot. A használat módjától függően a járművet évente csak egyszer kell szervizelni. A jármű kifinomult kialakításának és technológiájának köszönhetően a szerviztechnikusok gyorsan és könnyen elvégezhetik a karbantartást. A jármű összes lényeges alkatrésze könnyen hozzáférhető a motorburkolat mögött. A CAN-busz rendszeren keresztül minden szervizadat gyorsan kiolvasható egy laptop segítségével. Ennek alapján a teljesítményparaméterek a jármű használati módjához igazíthatók.

KONNEKTIVITÁS

A Linde connect flottakezelő rendszerben minden szükséges információt megtalál. A kezelőt digitális multifunkcionális kijelző tájékoztatja átfogóan az aktuális járműállapotról. Az akkumulátor töltöttségi állapota, az üzemórák száma és a karbantartási állapot egyetlen pillantással átlátható a kijelzőn. Figyelmeztetőfény jelzi, ha karbantartásra van szükség. A connect gazdaságosabbá teszi a flottakezelést, és növeli az egyes járművek rendelkezésre állását.

Az elektromos raklapemelők előnyeinek áttekintése

Fordulékony

Kompakt kialakításuknak köszönhetően a Linde elektromos raklapemelői különösen könnyen manőverezhetők. A könnyen járó kormányzást nagy teljesítményű hajtás egészíti ki.

Biztonságos

A kezelőkar mélyen elhelyezett csuklója, az alacsony építésű alváz és az oszlopon keresztüli jó kilátás együttesen garantálják a biztonságos szállítást, illetve be- és kitárolást.

Pontos

Az ergonomikus és intuitív kialakítású kezelőkar különösen precíz, érzékeny és agilis árumozgatást tesz lehetővé.

Költséghatékony

A jól hozzáférhető alkatrészek és a járműadatok gyors elemzésére szolgáló CAN-busz rendszer lerövidíti a szervizfolyamatokat és növeli a rendelkezésre állást.

Pontosan az igényekhez igazodó elektromos raklapemelők

Minden be- és kitárolási, illetve szállítási művelet más. A Linde ezért már az alapfelszereltség részeként számos különféle változatot kínál az elektromos raklapemelőihez. Többek között gyalogkíséretű vagy vezetőplatformos változatok, illetve különböző emelőoszlop-kialakítások közül lehet választani. Minden igényhez rendelkezésre áll legalább egy megfelelő megoldás. Ezenkívül a Linde az értékesítési partnereivel közösen egyedi, különleges gyártású járműveket és kiegészítő felszereléseket is kínál.

GYIK – Gyakran ismételt kérdések az elektromos raklapemelőkkel kapcsolatban

Milyen típusú elektromos raklapemelők léteznek?

A Linde három különböző változatban kínál elektromos raklapemelőket, amelyek elsősorban rendeltetésükben és teherbírásukban különböznek egymástól. Az alkalmazási területtől és a követelményektől függően a következő változatok közül lehet választani: gyalogkíséretű elektromos raklapemelők, lehajtható vezetőplatformmal szerelt elektromos raklapemelők és rögzített vezetőplatformmal szerelt elektromos raklapemelők.

Hol használhatók az elektromos raklapemelők?

Az elektromos raklapemelők számos különböző célra használhatók. Kiviteltől függően kisebb és nagyobb raktárakban, kültérben, illetve járművek be- és kirakodására egyaránt alkalmasak. Az elektromos raklapemelők egyszerű, kompakt megoldást jelentenek olyan áruk és raklapok szállítására, amelyeket több méter magasságba kell felemelni, majd leengedni.

Mit jelent az iniciális emelés?

Az iniciális emelés nagyobb hasmagasságot biztosít. Ennek köszönhetően a rakományok emelkedőkön, rakodórámpákon és egyenetlen talajon is könnyen szállíthatók és irányíthatók. Az iniciális emelés a járműnek csak a támasztókarjait emeli meg.

Milyen magasra lehet emelni a rakományt az elektromos raklapemelő segítségével?

A legerősebb modellek két raklapot tudnak egyszerre felvenni és beraktározni. Ezekkel akár 6216 mm-es emelési magasságot is el lehet érni, maximális teherbírásuk pedig 2000 kg.

Lízingelés, vásárlás vagy bérlés?

Ha megtalálta az ideális járművet, keressen bennünket! Szívesen adunk tanácsot elektromos raklapemelője finanszírozásával kapcsolatban. A mindössze néhány órás használattól a mindennapi tartós használatra szánt munkagépig – a Linde minden igényhez rendelkezik a megfelelő bérleti,kölcsönbérleti, hosszú távú bérleti, lízing-vagy vásárlási ajánlattal. A Linde tanácsadóitól részletes, az összes opciót tartalmazó áttekintést kaphat.