Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Flottakezelési logisztika

A hálózatba kapcsolt flotta
A Linde connect flottakezelési rendszere

Tegye a flottakezelést intelligenssé

A digitalizálás megváltoztatja az intralogisztika világát. A modern logisztikai eszközök folyamatosan olyan adatokat gyűjtenek, amelyek elemzése az összetett raktári és szállítási folyamatok optimalizálásához felhasználható. A hálózatba kapcsolás és a rendkívül fejlett érzékelők még azt is lehetővé teszik, hogy a járművek autonóm módon közlekedjenek. Az eredmény: a járműflotta és a flottakezelés intelligenssé, a hálózatba kapcsolás és az adatok valós idejű elérése pedig egyre fontosabbá válik.

A Linde Connect flottakezelő rendszer pontosan azokat az információkat bocsátja rendelkezésre, amikre Önnek a hatékony flottakezeléshez szüksége van. Legyen szó akár gyártásról, akár raktárcsarnokról: a connect rendszer hálózatba kapcsolja a járműveket, és a teljes flotta aktuális állapotáról folyamatosan tájékoztat.

A Linde connect termékcsaládjával digitálissá válik a flottakezelés.

A flottakezelő rendszer előnyei

Költséghatékonyság

A járművek optimális kihasználása érdekében tartsa szemmel a teljes flotta állapotát, leterheltségét és rendelkezésre állását.

Biztonság

A biztonságos gyártási és raktári folyamatok érdekében előzze meg célzottan az illetéktelen használatot, a kezelési hibákat és más veszélyeket.

Átláthatóság

Az átlátható flottakezelés érdekében rögzítse és kezelje járművezetői és járművei adatait, készítsen jelentéseket és alakítsa ki a szervezeti felépítést.

Szervizelés

A flotta jó teljesítőképessége és fenntartása érdekében csökkentse a járművekkel kapcsolatos balesetek számát, a túlterhelést és a károkat, kövesse nyomon a szükséges karbantartásokat.

Linde connect:desk szoftver

A connect:desk flottakezelő rendszer jól áttekinthető hozzáférést nyújt a flotta összes adatához. A szoftver a járművek és járművezetők adatainak kezelésére szolgál, és jelentések egyszerű összeállítását teszi lehetővé.

A connect:desk a teljes flottakezelés központi eleme – a jármű- és járművezetői adatok kezelésétől kezdve a karbantartáson és a használat megtervezésén keresztül egészen a járműadatok összességének felügyeletéig és kielemzéséig. A szoftver intuitív módon kezelhető, a tapasztalt flottakezelők és a csak bizonyos funkciókkal dolgozó alkalmi felhasználók számára egyaránt hasznos segítség.

A hozzáillő infrastruktúra – Átviteli technológiák

WLAN

A WLAN hálózaton belül az adatok továbbítása közvetlenül a járműről az adatbázisba történik.

Mobiltelefon

Az adatok adatbázisba továbbítása mobilhálózaton keresztül történik.

A szoftver engedélyezett verziója:

connect:desk 2.7.4

connect:composer 2.3.19

Változtatható funkciómodulok

A flottakezelő rendszerekkel szemben támasztott követelmények gyakran nagyon egyediek: az anyagmozgató gépek minden üzemben más működési környezetben dolgoznak. Ezért a mindenkori igények optimális kielégítése érdekében a Linde connect egyes funkciómoduljai egyedi rendszerré állíthatók össze.

  • A connect:ac segítségével az üzemeltetők szabályozhatják a flottához való hozzáférést, továbbá használat előtt biztonságosan és egyszerűen leellenőrizhetik a járműveiket.
  • A connect:dt dokumentálja a flotta járműveinek használati időtartamát, a baleseteket és a működőképességüket.
  • A connect:an modullal a flottakezelők járműparkjuk teljesítményét és kihasználtságát tudják elemezni és felügyelni. A modul kiértékeli továbbá az akkumulátor állapotát és felismeri az esetleges helytelen kezelést.
  • A connect:zi modullal a Linde Safety Guard biztonsági zónák hálózatba vannak kapcsolva targoncákra vonatkozó sebességszabályozással. A szoftverrel beállítható a zónaméret és a maximális sebesség, az interaktív jelentések pedig a csarnok alaprajzán átláthatóvá teszik a flottát.

A connect:desk bemutatása

A Linde connect:desk flottakezelő szoftverében az irányítópult a program kommunikációs központja.

Irányítópult

Az irányítópult a connect:desk kommunikációs központja. A flottakezelők egyénileg testre szabható widgetek – pl. naptár, járműjelentések és hozzáférések – segítségével tudják flottájukat felügyelni és ellenőrizni. Szükség esetén a modul közvetlenül e-mailben továbbít számukra minden jelentést.

A Linde connect:desk flottakezelő szoftverének Flottaszervezés részében szerkeszthetők a járművezetőkkel, alkalmazási hellyel, hozzárendelt járművekkel kapcsolatos adatok és további információk.

Flottaszervezés

A flottakezelők a járművezetőkkel, alkalmazási hellyel, hozzárendelt járművekkel kapcsolatos adatokat és a további információkat a Flottaszervezés részben tudják szerkeszteni. A hierarchikus felépítésű listanézet áttekinthetően jeleníti meg a szervezeti felépítést, és leegyszerűsíti a hozzáférési, valamint felhasználási jogosultságok kiosztását és kezelését.

A Linde connect:desk flottakezelő szoftver Adminisztráció részében nagy adatmennyiségek kezelhetők.

Adminisztráció

A nagy adatmennyiség rugalmas áttekintését, gondozását és bővítését táblázatok, részletes nézetek és különféle beviteli elemek teszik lehetővé. Egyszerűen kezelhetők például a járművezetői engedélyek, az oktatások és az egészségügyi vizsgálatok.

A Linde connect:desk flottakezelő szoftver Zónák részében a flottakezelők megtervezik a zónaterületeket és a csarnokokon átvezető utakat.

Zónák

A flottakezelők a Zóna Területen saját csarnok- vagy üzemalaprajzaik alapján tervezik meg és konfigurálják a zónaterületeket és a csarnokokon átvezető utakat, továbbá szükség esetén automatizált sebességszabályozást határoznak meg. Így például célzottan szabályozható a jármű sebessége a kereszteződéseknél és a szűk helyeken, és növelhető a biztonság.

A Linde connect:desk flottakezelő szoftverének naplózása a Linde Anyagmozgatásnál

Bejelentkezésekről riportok

A Naplóban elérhető az egyes járművek valamennyi rögzített eseményének listája. A „Pre-Op-Check” táblázatban megtalálható a kiválasztott járművek valamennyi elvégzett megelőző ellenőrzése és a járművezetők vonatkozó válaszai. Interaktív diagramok mutatják az esedékes töltési állapotokat és a kijelentkezéseket. Lehetséges a csoportosítás vezető és jármű szerint is. Így a flottakezelők pontosan tudják, hogy melyik járművet mikor és hogyan használják.

A Linde connect:desk flottakezelő szoftverének Használat alkalmazása

Riportok a használatról

A használatelemzések révén a járművek használatát és kihasználtságát lehet áttekinteni. Az interaktív diagram azt ábrázolja, hogy a járművezetők mennyi ideig és milyen célra használták a kiválasztott járműveket. A lista tartalmazza az ütődés-értékeket, a töltési állapot alakulását és a zónákon történő áthajtások eloszlását is.

A Linde Anyagmozgatás flottakezelő szoftverének karbantartási jelentése

Szervizjelentések

A Szerviz részben a flottához tartozó valamennyi jármű szerviz- és karbantartási időpontja van felsorolva. Ez alapján a flottakezelők célzottan össze tudják hangolni a karbantartások időpontjait és így költséget takaríthatnak meg.

A Linde Anyagmozgatás flottakezelő szoftverének koordinációs jelentése

Koordinációs jelentések

A Koordinálás menüpont a járművezetőkről, továbbá valamennyi jármű használatáról és kihasználtságáról szolgáltat adatokat. A Járműelosztás részben összefoglalva látható, hogyan áll össze a flotta – gyártók, járműtípus és más feltételek szerint rendezve. A Járműállomány alatt az összes jármű áttekinthető, fontosabb jellemzőikkel együtt. A Járművezetői utasítások rész a járművezetők számára kiadott valamennyi végrehajtott és végrehajtandó utasítást tartalmazza.

Zökkenőmentes flottakezelést biztosító hardverkomponensek

A Linde connect hardverkomponensei összekapcsolják a járműflottát a hozzá tartozó adatbázisszoftverrel. A komponensek összegyűjtik és továbbítják a vezérlő- és érzékelőadatokat, és a további feldolgozáshoz rendelkezésre bocsátják őket. Egyúttal PIN- vagy RFID-azonosítóval felszerelt elektronikus gyújtáskapcsolóként is szolgálnak.

Az új járműveket már gyárilag a Linde connect hardveralkalmazással együtt szállítjuk, de a korábbi beszerzésű és más gyártóktól származó járművekhez valamennyi komponens utólagos átalakítási megoldásként is elérhető.

connect: a Linde proxy megoldása

Átfogó tanácsadás és támogatás

A Linde tanácsadója egy ügyfélnél a helyszínen

Az összes komponens egy kézből: a Linde értékesítői szakértő segítséget nyújtanak a flottakezelő rendszer kialakításában, megvalósításában és üzemeltetésében. A Linde connect hardver- és szoftverkomponensei folyamatosan fejlesztés alatt állnak, és új funkciókkal bővülnek.

Flottakezelés – GYIK

Mi a flottakezelés?

A flottakezelés segítségével központilag irányítható a vállalat járműflottája. Optimalizálható továbbá a járművek rendelkezésre állása, és összehangolhatók a megtett útszakaszok. A modern járművek ehhez folyamatosan gyűjtik az állapotukra és aktuális kihasználtságukra vonatkozó adatokat. A flottakezelés segítséget nyújt az erőforrások lehető legjobb kihasználásához és a kapacitásproblémák korai felismeréséhez.

Kinek hasznosak a flottakezelő rendszerek?

A flottakezelőknek az a feladata, hogy előrelátóan megtervezzék a járművek használatát, optimalizálják a folyamatokat és csökkentsék a járműflotta üzemeltetési költségeit. A flottakezelő rendszerekkel szemben flottája méretétől függően minden vállalat más-más elvárásokat támaszt. A flottakezelő rendszer modern szoftvere gondoskodik róla, hogy minden flottából a maximumot hozza ki. Ebből a tapasztalt flottakezelő éppúgy profitál, mint az a felhasználó, aki csak alkalmanként használ bizonyos funkciókat.

Miért különleges a Linde flottakezelő rendszere?

A Linde Anyagmozgatás a Linde connect termékcsaláddal a tökéletes megoldást kínálja a modern flottakezeléshez. A Linde connect hálózatba szervezi a járműveket, és folyamatosan tájékoztatja a flottakezelőt a gyártás vagy a raktárcsarnok logisztikai állapotáról. Ezzel az átláthatósággal a flotta használata biztonságosabbá és gazdaságosabbá tehető. Mindegyik jármű rendelkezésre állása nő.

Megbízások és targoncavezetők egyszerű koordinálása

A Linde Truck Call alkalmazás leegyszerűsíti a szállítási megbízások flottán belüli kiosztását, és lerövidíti a flottakezelő és járművezető közti kommunikációs utat.

Bővebben az alkalmazásról