Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Műszaki és biztonsági szolgáltatások

Garantáltan a biztonságos oldalon
Linde szerviztanácsadó az ügyfélnél

Az anyagmozgató gépek biztonsága nem csak zökkenőmentes üzemmenetet biztosít, de számos esetben törvényben előírt kötelezettség is. Az erre vonatkozó keretfeltételek folyamatosan változnak. A Linde MH folyamatosan áttekinti a járművek állapotát, és időben elvégzi az előírt felülvizsgálatokat. Ide tartoznak például az Európában előírt, FEM 4.004 szerinti felülvizsgálatok, polcellenőrzések, valamint az akkumulátorok és töltőkészülékek felülvizsgálata. Ezen túlmenően a Linde számos helyen kínál gumiabroncsszervizt, tanácsot nyújt az optimális energiafelhasználásra vonatkozóan, vagy gondoskodik a targoncák és raktártechnikai gépek értékmegőrző tisztításáról.

Jogbiztonság éves felülvizsgálattal

A törvények rendszerint legalább évente egyszer megkövetelik az emelővillás targoncák és raktártechnikai gépek szakértő általi ellenőrzését. Európában az ellenőrzések például az FEM 4.004 irányelvek előírásaiban vannak megadva. Az FEM 4.004 előírásainak megvalósítását az országos törvények szabályozzák. A felülvizsgálatok minden fajtájú anyagmozgató gép valamennyi lényeges elemére és működésére, valamint a raklapmozgató kézikocsikra, darukra vagy műhelyi emelőasztalokra vonatkoznak. Ennek során akár 100 pontot is lelkiismeretesen kell ellenőrizni, az emelőberendezésektől kezdve a hajtóműveken és fékeken keresztül az ülésekig, akkumulátorokig és a feliratok kihelyezéséig. A Linde szerviz a teljes körű éves felülvizsgálatot elvégzi – az országra vonatkozó előírásoknak megfelelően, szakismeretek birtokában, és hiánytalan dokumentációt mellékelve.

Ez ügyfeleinknek a következőt jelenti:

  • teljes jogi biztonság
  • a gyártói előírások automatikus betartása
  • a munkatársak fenntartható és folyamatos biztonsága
  • a flotta pontos állapotának áttekintése
  • időbeni ellenőrzések emlékeztető szolgáltatás révén.

A Linde szakértői ezenkívül arra vonatkozóan is adnak javaslatot, hogy a lehetséges következményes károk elkerülése érdekében milyen hiányosságokat kell rögtön megszüntetni. Ezzel a felülvizsgálat kétszeresen is kifizetődik.

Szabvány szerinti polcellenőrzések: minden meghibásodás kiderül

A raktárcsarnokok gyakran szűk útjai a polcokat a targoncák jellegzetes ütközéspontjaivá teszik. Ráadásul a polcokat az áruk nagy tömege is terheli. Ezért a jogszabályok a polcokra vonatkozóan is – rendszerint világszerte – rendszeres felülvizsgálatokat írnak elő. Ennek során a polcokat évente ellenőrizni kell (például ütközési sérülések, megroggyanások vagy hiányos rögzítések szempontjából). Európában az ellenőrzés pontos követelményeit a DIN EN 15635 szabvány rögzíti. Polcai szabvány szerinti és jogilag biztonságos felülvizsgálatát számos Linde szervizpartner átvállalja. Az eljárás az üzem működése mellett, megszakítások nélkül zajlik. Ezen túlmenően természetesen az esetleges hiányosságok megszüntetésében is segítünk.

Rálátás a polcokra egy targonca üvegtetején keresztül
Gumiabroncscsere egy Linde targoncán

Folyamatos működőképesség gumiabroncsszervizzel

A teljesen működőképes gumiabroncsok nem csak törvényileg vannak előírva, de hozzájárulnak a targonca hatékony és biztonságos menettulajdonságaihoz is. A Linde gumiabroncsszerviz a szükséges gumiabroncscserét a legrövidebb állásidők mellett végzi el. Cserekeréktárcsa használatával a gumiabroncs gyorsan felszerelhető, és igény esetén a régi gumiabroncs ártalmatlanításáról is gondoskodunk.

Az ellenőrzött akkumulátorok tovább élnek

Tudta, hogy az akkumulátor egy elektromos targonca teljes bekerülési költségének körülbelül egy harmadát jelenti? Ennek megfelelően fontos, hogy akkumulátorai teljes hatékonyságúak és mindenekelőtt hosszú élettartamúak legyenek. A magas költségek csak így kerülhetők el. A hiányos gondozás és tisztítás az akkumulátort megbonthatja, ami a menetidők lerövidülését és a lemerülés felgyorsulását vonja maga után. Ilyenkor az időigényes közbenső töltések elkerülhetetlenek. A Linde akkumulátorszervizével a hiányosságok idejekorán felismerhetők, az akkumulátorok élettartama meghosszabbítható, a kieső idők minimalizálhatók és a drága javítások elkerülhetők.

Töltőkészülékek ellenőrzése

A törvény a töltőkészülékek ellenőrzését is előírja. A vizsgálat ráadásul a targoncák hosszú élettartamát és ezáltal gazdaságosságát is szolgálja. Igény esetén számos Linde-szervizpartner végezheti el a töltőkészülékek rendszeres felülvizsgálatát. Így biztosan optimálisan feltöltött akkumulátorokkal fog rendelkezni – azaz bármikor használatba vehető és hatékony targoncával.

Költségmegtakarító energetikai tanácsadás

Az energiafelhasználás gazdasági téma, de egyúttal a vállalat fenntarthatósága szempontjából is fontos tényező. A Linde számos telephelyen ad a mindenkori felhasználási feltételektől függő energiafelhasználással kapcsolatban tanácsot. Ennek során például javaslatot tehet a megfelelő akkumulátorméretre és -fajtára, valamint a felhasználandó akkumulátorok és töltőkészülékek számára is. Így – a munkakörülményektől függően – érdemes lehet például egy központi töltőállomást alkalmazni. Szakértőink segítséget nyújtanak abban, hogy optimalizálja felhasználási költségeit, és energiaellátását a jövőbeli igényeket is figyelembe véve alakítsa ki.

Mindennapos segítségnyújtás az akkumulátor-szerviztáblával

A kötelezően elvégzendő ellenőrzéseken túl maguk a targoncavezetők is naponta hozzájárulhatnak az akkumulátorok fenntartásához. Ehhez a Linde akkumulátor-szerviztáblája nyújt védelmet és segítséget az ólomsavas akkumulátorok napi feltöltésével és felülvizsgálatával kapcsolatban. A táblával a szükséges karbantartási tartozékok (mint például védőszemüveg, munkakesztyű és szemzuhany) központi helyen állnak rendelkezésre. Ezen túlmenően 12 nyelven nyújt útmutatást az ólomsavas akkumulátorok töltésére vonatkozóan. A szerviztábla segítségével a munkahely biztonsága is növelhető, és az akkumulátor gondozási és karbantartási munkái is felgyorsíthatók.

Munkatársak a Linde akkumulátor-szerviztáblájánál

Tisztán tartva tartós marad

Az emelővillás targoncák vagy raktártechnikai gépek tisztítása a vállalatok számára gyakran terhes témaként merül fel, és emiatt el is hanyagolják. Vagy a munkatársaknak nincs rá idejük, vagy a vállalat sajnál a professzionális tisztításra pénzt áldozni. Ez azonban a takarékosság helytelen értelmezése. A hiányos tisztítás nagy veszteségeket okoz. Végül is a munkaeszköz esztétikus külseje a munkatársakat is arra ösztönzi, hogy gondosan bánjanak vele. Ráadásul a szennyeződés a kopást is növeli.

A Linde számos helyen kínál rendszeres professzionális targoncatisztítást. Ez megszabadítja a vállalatot és a munkatársakat ettől a fáradságos kötelezettségtől, és a targoncák mindig frissen csillogva vehetők használatba.