Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Gázüzemű homlokvillás targoncák

Halk mégis erőteljes
A Linde Anyagmozgatás gázüzemű homlokvillás targoncái

A gáz kipróbált és tesztelt üzemanyag az iparban. A kihívásokat jelentő kül- és beltéri áru- és termékmozgatás esetén a Linde Anyagmozgatás gázüzemű homlokvillás targoncái megbízható segítők. Amik a belsőégésű motorok teljesítőképességét és állandó rendelkezésre állását biztosítják, egyúttal azonban nagyon halkan dolgoznak és lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátással rendelkeznek. A zaj- és kipufogógáz-terhelés még tartós használat során is abszolút minimális mértékű. Ennek köszönhetően ezek a targoncák – az ugyanolyan kiváló teljesítményű dízelüzemű targoncáktól eltérően – a határértékek betartásával beltéren is használhatók, például raktárakban és csarnokokban.

Robusztus kivitelüknek és erőteljes meghajtásuknak köszönhetően a Linde gázüzemű homlokvillás targoncái tökéletesen megfelelnek kültéri használatra is. Kültéren még a szélsőséges körülményekkel is dacolnak, legyen az szél, időjárás, por, szennyeződés vagy nehezen navigálható egyenetlen talaj.

A Linde gázüzemű homlokvillás targoncái a kétpedálos vezérlésből és a Linde Load Control rendszerből álló jól bevált kezelési koncepciót valósítják meg, és így finoman és intuitív módon vezérelhetők. A kétpedálos vezérlés működése a hidrosztatikus hajtáson alapul, amely a motor teljesítményét közvetlenül a hajtókerekekre és a jármű emelőhidraulikájára viszi át. Ez finom elindulást, gyors irányváltásokat és pontos rakománykezelést tesz lehetővé. Ezzel egyidejűleg a járművezető a Linde Load Control segítségével minden releváns oszlopműveletet vezérelni tud a kartámaszba épített két integrált joystickkal. A kezelőelemek úgy vannak elhelyezve, hogy minimálisra csökkentsék a karmozgásokat és megakadályozzák a kifáradást.

Modelltől függően a gázüzemű homlokvillás targoncák hajtógázzal (LPG) vagy földgázzal (CNG) üzemeltethetők. A hajtógázas gázüzemű homlokvillás targoncák esetében a felhasználók választhatnak a kereskedelmi forgalomban kapható és a járműhöz csatlakoztatható gázpalackok és egy beépített, töltőpisztollyal tölthető tartály között. Amennyiben az egyes targoncákat csak alkalmanként használják, a gázpalackos megoldás optimális. Amennyiben a vállalat a gázüzemű homlokvillás targoncák nagyobb flottájával rendelkezik, és a helyszínen töltőállomás is van, általában a beépített tartállyal rendelkező járművek jelentik a gazdaságos megoldást. Az ultrahangalapú fennmaradómennyiség-kijelzőn a járművezetők mindkét változaton pontosan láthatják, hogy mikor kell palackot cserélni vagy a töltőállomáshoz menni.

Olvasson tovább

Gázüzemű erőgépek kül- és beltéri használatra

H14–H20 EVO

Nagy átrakodási teljesítmény a legszűkebb terekben: a H14 – H20 belsőégésű motoros targoncák különösen kompaktak és fordulékonyak.

További információ

H20–H35

Sokoldalú mindenes: A H20–H35 belsőégésű motoros targoncák problémamentesen integrálhatók a helyszínen lévő szoftverrendszerekbe, és számos területen alkalmazhatók.

További információ

H35–H50

Nagy teljesítmény és terhelhetőség: A H35–H50 típusú belsőégésű motoros targoncákat közepes súlykategóriájú, tartós használatra terveztük.

További információ

H50–H80 EVO

Legyen szó fémipari, építőanyag-kereskedelmi, ital- vagy papíripari felhasználásról, A H50–H80 EVO sorozatú belsőégésű motoros targoncák gyorsan és pontosan mozgatják a nehéz rakományokat.

További információ
A Linde Anyagmozgatás H25 típusú gázüzemű homlokvillás targoncája

A Linde gázüzemű homlokvillás targoncái: nagy teljesítmény kint és bent egyaránt

A gázüzemű emelővillás targoncák esetében a Linde már hosszú évek óta a termelékenység és a hatékonyság szinonimája. Az 1,4 és 8 tonna közötti teherbírású erőgépek mindenhol alkalmazhatók, ahol teljesítményre és sokoldalúságra van szükség: az áruszállításnál logisztikai központokban, építési vállalatok raktáraiban vagy a nagykereskedelmi rakománykezelésben. Ennek keretében a gázüzemű homlokvillás targoncák környezetbarát, korom- és zajmentes vezetést biztosítanak extrém erős ellenálló képességgel. Erőteljes meghajtásuknak köszönhetően akkor is képesek kiemelkedő teljesítményre, ha a nehéz terheket hosszú szakaszokon kell szállítani.

Tulajdonságok

A Linde Anyagmozgatás H50 típusú gázüzemű homlokvillás targoncája a Linde Blue Spot funkcióval felszerelve.

Biztonság

Számtalan biztonsági funkció biztosítja a járművezető és a rakomány biztonságát. Idetartoznak többek között az optimalizált körkörös kilátású vezetőfülkék, valamint a különböző sorozatgyártású és opcionális asszisztenciarendszerek. További védelmet nyújtanak az olyan védőelemek, mint az alacsony súlypont vagy a Linde Protector Frame rendszer, mivel a járművezetőt védő tető és keret teljesen zárt, erőteljes védőzónát képez. Ennek megfelelően a Linde gázüzemű homlokvillás targoncái a járművezető számára minden munkahelyzetben és a jármű környezetében maximális fokú biztonságot nyújtanak.

Ergonomikus vezetői munkaállomás a Linde Anyagmozgatás H20–H35 típusú gázüzemű homlokvillás targoncájával.

Ergonómia

A Linde-targoncák egyet jelentenek a vezetési kényelemmel és az ergonómiával. A kartámasz és az ülés úgy van kialakítva, hogy optimális módon igazítható legyen a járművezető testi adottságaihoz. Ez koncentrált és zavartalan munkavégzést biztosít akár hosszabb időtartamon át is. A tengelyeken, az oszlopon és a billentő munkahengereken elhelyezett gumi csapágyak, valamint a kényelmes, hátbarát ülések mindenféle rezgést tompítanak. A járművezetők így egyenetlen talajon is könnyedén végezhetik a munkájukat.

Maximális rakodási teljesítmény minimális üzemanyag-fogyasztással a Linde Anyagmozgatás gázüzemű homlokvillás targoncáinak használatával.

A jármű kezelése

A Linde hidrosztatika pontos és finoman vezérelhető teljesítményleadást tesz lehetővé. A karbantartást nem igénylő hidraulikarendszerének köszönhetően a motor teljesítménye veszteség nélkül áthelyeződik a hajtókerekekre és az emelőhidraulikára. Így a vezetők finom elindulást, gyors irányváltást és pontos manőverezést érhetnek el a szűk helyeken is. Ez alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett maximális anyagmozgatási teljesítményt biztosít.

A Linde szerviztechnikusa általi karbantartás

Szervizelés

A Linde gázüzemű homlokvillás targoncák robusztus felépítése és szervizbarát kialakítása hosszú karbantartási időközöket tesz lehetővé. A rendkívül terhelhető targonca és a hatékony Linde-szerviz gondoskodik arról, hogy a napi üzletmenetben minimalizálhassa a leállási időket. A gyors és egyszerű karbantartási munkák érdekében a targoncák úgy vannak kialakítva, hogy a fontos alkatrészek problémamentesen hozzáférhetők legyenek.

Flottakezelés a Linde Material Anyagmozgatás segítségével

Konnektivitás

A Linde gázüzemű homlokvillás targoncái a szériatartozékként biztosított adatátviteli egységnek köszönhetően könnyen csatlakoztathatók a Linde flottakezelő rendszerhez . A digitális hálózat, valamint a járműadatok elemzése és feldolgozása hatékonyabbá és biztonságosabbá teszi a targoncákat. Ezenkívül a szoftverrendszer optimalizálja a karbantartás-tervezést is. Ez növeli a rendelkezésre állást és ezzel a termelékenységet is. Ezenkívül a Linde gázüzemű homlokvillás targoncák szériatartozéka a Linde Engine Protection System (LEPS) is. A rendszer gondoskodik a fontos motorparaméterek (olajnyomás, hűtővíz szintje és hőmérséklet) felügyeletéről. A LEPS figyelmezteti a járművezetőt az esetleges motormeghibásodás kockázataira, és megjeleníti, hogy mikor esedékesek a karbantartási munkák. A LEPS-rendszeren kívül számos további funkció segít az állásidők és ezzel a szükségtelen költségek elkerülését.

A gázüzemű homlokvillás targoncák előnyeinek áttekintése

Hatékony

A Linde Load Controlnak és a hidrosztatikus hajtásnak köszönhetően a járművezető bármely helyzetben pontosan és gyorsan vezérli az összes menet- és emelési műveletet.

Biztonságos

A mindennapok munkabiztonságáról kitűnő körkörös kilátás és különböző segédrendszerek gondoskodnak.

Kényelmes

A nagy és kiváló minőségű vezetőfülkék a modern autók belsejére emlékeztetnek. Ez gyors és pihentető munkavégzést tesz lehetővé.

Takarékos

A Linde hidrosztatika hajtómű tengelykapcsoló, differenciálmű és dobfékek nélkül működik. Ez alacsonyan tartja a fogyasztást és a szervizköltségeket.

Robusztus

A hidrosztatikus hajtás és a robusztus motor kombinációja is jól bevált a sok üzemóra és nagy igénybevételt jelentő tartós használat során. Sok komponens egyáltalán nem vagy alig igényel karbantartást.

Mindig testhezálló

A Linde különleges szolgáltatást kínál az ügyfeleknek: a gázüzemű homlokvillás targoncák összes sorozatához különböző modellváltozatokat, felszereltségi opciókat és kérésre testre szabott megoldásokat is elérhetővé teszünk. Így minden targonca a lehető legjobban képes megfelelni az egyedi követelményeknek, és a Linde ügyfelei a targonca teljesítményét teljes mértékben ki tudják használni. A sorozatgyártású opciókon kívül eső ügyféligényekhez a Linde igény szerint fejleszt speciális megoldásokat is. A Linde a már használatban lévő gázüzemű homlokvillás targoncákat is sokféle extrával szereli fel – a fűtéstől és a klímaberendezéstől kezdve az integrált oldalmozgatóig vagy a LED munkavégzési fényszóróig. Így a készleten lévő targoncák felszerelhetők a megváltozott alkalmazási területnek megfelelően.

GYIK– Gyakran ismételt kérdések a gázüzemű homlokvillás targoncákról

Mi az a gázüzemű homlokvillás targonca?

Olyan ipari targonca, amely gázzal üzemel: ezt nevezzük gázüzemű homlokvillás targoncának. A gázüzemű homlokvillás targoncákat egy személy kezeli, és darabáruk mozgatására használják őket.

Ki vezethet gázüzemű homlokvillás targoncát?

A gázüzemű homlokvillás targoncák vezetéséhez targoncavezetői jogosítvány szükséges. Vezetői engedélyre nincs szükség. 18 év alatti személyek az emelővillás targoncát csak felügyelet és bizonyos feltételek teljesülése mellett vezethetik.

Mennyibe kerül egy gázüzemű homlokvillás targonca?

A gázüzemű homlokvillás targoncák ára a modelltől függ. A végleges ár többek között a teherbírástól és targonca felszereltségétől függ.

Milyen felszereltségi opciókkal rendelkeznek a Linde gázüzemű homlokvillás targoncái?

Minden típussorozathoz a standard sorozatgyártásban megvalósított különböző kiviteli változatok és számos felszerelési lehetőség érhető el. Ezt a Linde a standard sorozatgyártásban alkalmazza.

Milyen magas a Linde gázüzemű homlokvillás targonca üzemeltetési költsége?

A modell és a használat módja jelentős mértékben befolyásolja az ellenőrzés és a karbantartás költségeit. A Linde gázüzemű homlokvillás targoncák alapvetően rendkívül kevés üzemanyagot fogyasztanak, és alacsony szervizelési és karbantartási költségekkel járnak. A Linde gázüzemű homlokvillás targoncáihoz nem szükséges sok karbantartást igénylő fékrendszer, mivel a kis kopású hidrosztatika zárt olajköre automatikusan lefékezi a járművet, ha a járművezető nem működteti a pedálokat. A hidraulikaolaj cseréje csak 6000 üzemóra után szükséges. A hajtógázas motor porlasztóján legkorábban 3000 üzemóra után kell karbantartást végezni.

Mennyi üzemanyagot használ el egy Linde gázüzemű homlokvillás targonca?

A Linde gázüzemű homlokvillás targoncák üzemanyag-fogyasztása a modelltől és a használat módjától függ. Az 1,9 és 6,2 kg/h közötti fogyasztással a Linde targoncái ágazati viszonylatban messze a legkevesebb gázt igénylik.

Milyen kipufogógáz-előírásoknak felelnek meg a Linde gázüzemű homlokvillás targoncái?

A gázüzemű homlokvillás targoncák kipufogógáza a veszélyes anyagokról szóló rendelet hatálya alá tartozik. A munkahelyi expozíciós határértékeket a veszélyes anyagokra vonatkozó műszaki szabályokban (TRGS 900) sorolják fel. A targoncák üzemeltetésére CO esetén a 35 mg/m3-es munkahelyi expozíciós határérték, propán esetén az 1800 mg/m3-es munkahelyi expozíciós határérték, CO2 esetén pedig 9100 mg/m3-es munkahelyi expozíciós határérték érvényes. A Linde gázüzemű homlokvillás targoncái megfelelnek a mozgó gépek kipufogógáz-kibocsátási követelményeire vonatkozó (EU) 2016/1628 uniós rendelet szigorú előírásainak. Ez annyit tesz, hogy ha a raktárüzemeltetők a megfelelő üzemeltetési feltételek (megfelelő szellőzési koncepció, megfelelő számú jármű, megfelelő működési intenzitás stb.) révén biztosítják a TRGS 900 szabványnak való megfelelést, a Linde gázüzemű homlokvillás targoncák beltérben is használhatók.

Milyen asszisztenciarendszereket biztosít a Linde a gázüzemű homlokvillás targoncák számára?

A Linde gázüzemű homlokvillás targoncái számos különböző sorozatgyártású és opcionális asszisztencia-rendszert tesznek elérhetővé. A legjobb billenés elleni védelem érdekében a Linde Curve Assist a haladási sebességet arányosan hozzáigazítja a kormányzási szöghöz. A Linde Load Assist az emelési magassághoz képest csökkenti az előredőlést és az emelési sebességet. A Linde Safety Pilot a teher súlypontját, az aktuális súlyterhet, a maximális megengedett emelési magasságot és további fontos paramétereket jelenít meg, és a kritikus helyzetekben preventíven beavatkozik. A Linde Motion Detection észleli a targonca mögötti mozgásokat, és megakadályozza, hogy a jármű tolasson. Ezzel védi a targonca mögötti zónában mozgó személyeket. Ezenkívül a gyalogosokat a Linde Safety Guard is védi a járművek centiméterre pontos lokalizálásával, figyelmeztető jelzésekkel és automatikus sebességkorlátozással.

Milyen előnyei vannak a hidrosztatikus hajtásnak?

A hidrosztatikus hajtás a Linde gázüzemű homlokvillás targoncáinak versenyelőnyt biztosító, pontos és finoman vezérelhető teljesítményének alapja. Minden munkahelyzetben pontosan a szükséges teljesítmény áll rendelkezésre, mivel a zárt és karbantartásmentes hidraulikarendszer veszteségmentesen viszi át az ipari motor teljesítményét a hajtókerekekre és az emelő hidraulikára. Az axiáldugattyús állítószivattyú hajtott kerekenként egy axiáldugattyús motort hajt meg olajárammal. Így az olajáram közvetlenül forgómozgássá alakul. Az olajáram irányát és a szállítási mennyiséget két külön pedál vezérli: a jobb pedál előre, a bal pedál hátra mozgatja a targoncát. Így a targoncák haladási sebessége fokozatmentesen vezérelhető, és a haladási irány lábváltás nélkül gyorsan módosítható. Ez pontos manőverezést, finom elindulást és a polcoknál pontos be- és kirakodást tesz lehetővé a legszűkebb helyeken is.

Milyen digitális hálózatba kapcsolási lehetőségeket kínál a Linde a gázüzemű homlokvillás targoncái számára?

A Linde-targoncák alapfelszerelései közé tartozik az adatátviteli egység. Igény szerint a fontos járműadatok mobil- vagy WIFI-hálózaton továbbíthatók a vállalat kiszolgálójára vagy a Linde Anyagmozgatás központi felhőkiszolgálójára. Ezenkívül a Truck Health Management szoftver jelzi a jármű kopását és a potenciálisan fellépő sérüléseket. Ez csökkenti a komolyabb következménnyel járó károk kockázatát, és tartósan magas szintű rendelkezésre állást biztosít. Ezenkívül a Linde gázüzemű homlokvillás targoncái minden flottakezelő rendszerbe integrálhatók. Ennek segítségével a felhasználók optimalizálhatják a járművek kihasználtságát, pontosan meg tudják tervezni a karbantartási intervallumokat és menedzselni a használatot, valamint a vezetőkkel és a járművekkel kapcsolatos folyamatokat. Az adatok rögzítése, továbbítása, kezelése és tárolása során a Linde többszörös titkosítással garantálja a legszigorúbb adatvédelmi szabványok betartását.

Lízingelés, vásárlás vagy bérlés?

Ha megtalálta az ideális járművet, keressen bennünket! Szívesen adunk tanácsot gázüzemű homlokvillás targoncája finanszírozásával kapcsolatban rövid idejű szezonális használattól a tartós használatra szánt munkagépig: a Linde minden igénynek megfelelő bérleti, vásárlási vagy lízingajánlatot nyújt. A Linde tanácsadóitól részletes, az összes opciót tartalmazó áttekintést kaphat.