Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
A Linde Showroom alkalmazás segítségével 27 virtuális anyagmozgató gépet próbálhatunk ki tetszés szerinti környezetbe vetítve.
Pár kattintással bármilyen helyszín bemutatóteremmé varázsolható.

Járműbemutatók a kiterjesztett valóságban

A Linde virtuális bemutatóterme tavaly óta elérhető iOS és Androidos rendszereken. Okostelefonon vagy tableten pár kattintással tetszőleges környezetbe helyezhetünk 27 virtuális anyagmozgató gépet, amelyeket elforgathatunk, lekicsinyíthetünk, felnagyíthatunk stb. Az alkalmazás igazi 360°-os interaktív felhasználói élményt biztosít.

Sandra Lambermont, a Linde Digital Marketing Media termékmenedzsere a tabletjét nyomkodja. És a képernyőn már meg is jelenik a Linde Roadster E30 R, amelyik egyenesen az íróasztalán landol. Ujját a képernyőn végighúzva leteszi a virtuális járművet a helyiség padlójára, és 1:1-re nagyítja a méretarányt. „Így a kereskedők gond nélkül magukkal vihetik a targoncákat” – lelkesedik.

A Linde virtuális bemutatótermében ez sem lehetetlen. A kiterjesztett valóság (AR) segítségével 27 virtuális emelővillás targonca és raktártechnikai modell vetíthető ki 200 különböző színben a közvetlen környezetünkbe. „Az alkalmazásunk először beszkenneli a környezetet a mobilkészülék kamerájával” – mondja Lambermont. A képernyőn látható 3D-s modell segítségével például közvetlenül az ügyfélnél is fel lehet mérni a targonca tényleges helyigényét. Az ügyfél közvetlen közelről, minden oldalról felmérheti a kiszemelt gépet.

„Ezzel a módszerrel a targoncavezető is alaposan meg tudja vizsgálni a targonca belső terét, hiszen végül is neki kell majd napi szinten dolgoznia a járművel” – hangsúlyozza Lambermont. Az alkalmazásban ezenkívül a vezetői munkahelyről való kilátást is minden irányban ellenőrizni lehet az oszlop mögül.

A Linde Showroom alkalmazásában a vezetői munkahelyről való kilátást minden irányban ellenőrizni lehet az oszlop mögül.
A Linde Showroom alkalmazása a tabletről egy raktárcsarnokba vetíti az E16-ost.
A Linde Showroom alkalmazása a tengerpartra vetít egy anyagmozgató gépet.
A Linde Showroom alkalmazásában a vezetői munkahelyről való kilátást minden irányban ellenőrizni lehet az oszlop mögül.
A Linde Showroom alkalmazása a tabletről egy raktárcsarnokba vetíti az E16-ost.
A Linde Showroom alkalmazása a tengerpartra vetít egy anyagmozgató gépet.

Jobb mint a képeken

Az ingyenes alkalmazás 2019 novembere óta az iOS-eszközök mellett Androidos eszközökön is elérhető. Az első letöltést követően az összes funkció bármikor offline üzemmódban is használható. Az app igazi segítséget jelent az értékesítőknek: többé nem kell típustáblákat és katalógusokat lapozgatni az ügyfelekkel, hiszen az AR-technológia segítségével élethűen megjeleníthetjük a targoncát az ügyfél saját raktártereiben. Az AR-es megtekintés a képernyőfotó-funkció használatával dokumentálható is, így kézzelfogható képünk lesz a saját üzemünkbe vetített járműről. Ráadásként az appban elérhető videók és animációk további információkkal szolgálnak, így működés közben is láthatjuk a gépet az egyes funkciók demonstrálásával. Az app használatához mindössze egy AR-képes, működő kamerával rendelkező okostelefon vagy tablet szükséges. A Linde rendszeres frissítésekkel bővíti és egyszerűsíti az app működését.