Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Szűkfolyosós berendezések

Nagy átrakodási teljesítmény szűk folyosókon
Két Linde MH szűkfolyosós targonca üzem közben egy magasraktárban.

Szűkfolyosós raktárban is gyors és biztonságos

Nagy átrakodási teljesítmény és különlegesen biztonságos kezelési folyamatok a legszűkebb terekben – a Linde MH a szűk folyosók által jelentett kihívásokat teljes mértékben szem előtt tartva fejlesztette ki magasraktári és komissiózó targoncáit. Ehhez nagy teljesítményű hajtó- és emelőmotorokra van szükség, amelyekkel az emelővillás targonca egyszerre tud gyorsulni és emelni, és így késlekedés nélkül el tudja érni a kívánt helyet a raktárban.

A Linde System Control a rakománytömegnek megfelelően szabályozza az emelési és menetsebességet, valamint a menethelyzet alapján optimalizálja a teljesítményt. A Linde további segédrendszerei védelmet nyújtanak a balesetekkel szemben, és segítik a gyors raktárbeli navigálást. A fékezési és süllyesztési energia visszatáplálása csökkenti az energiaköltségeket, és növeli a rendelkezésre állást. A teherbírás típusonként és konfigurációnként változik; maximális értéke 1,5 tonna lehet.

Szűkfolyosós jármű egy raktárcsarnokban

Maximális teljesítmény a magasraktárban

A Linde MH szűkfolyosós járműveivel kiemelkedően gyors tempóban végezhető a rakománykezelés: hétméteres polcmagasság esetében óránként 30 raklapot dolgoznak fel, ami lényegesen több, mint az ellensúlyos vagy tolóoszlopos targoncák teljesítménye. Ebben döntő szerepet játszik az, hogy a targonca egyszerre gyorsul és emel. Így például egy raklapot egyszerre lehet átlósan és nagy magasságba emelni, közben pedig nagy sebességgel előrefelé mozgatni.

A termelékenység növelése segédrendszerekkel

A Linde szűkfolyosós targoncáit különböző segédrendszerek, valamint a Linde külön rendelhető raktári navigációs rendszere segítik abban, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb árut tudják szállítani a szűk folyosókon. Ez utóbbi rendszer azzal segíti a vezetőt, hogy a kijelzőn mutatja neki az áru pontos helyét a raktárban. A vezetőnek csak a menetfunkciót kell működtetnie ahhoz, hogy pontosan célba érjen.

Alternatív megoldásként használhatók más pozicionáló segédeszközök is, például a nagy magasságban végzett kezelést megkönnyítő kamerarendszer vagy az automatizált villaciklus, amellyel a jármű egy raklap be- vagy kitárolásakor egy gombnyomásra három mozgást hajt végre teljesen önállóan. A Linde System Control vezérlőrendszer ennek során felismeri, ha a villákon rakomány van, és automatikusan megkezdi a megfelelő mozgásciklust.

Nagyobb biztonság mindenkinek

A szűk folyosókat általában csak igen nehezen lehet belátni a járműből. A Linde magasraktári targoncái ezért számos olyan biztonsági egységgel vannak felszerelve, amelyek a vezető és más munkatársak biztonsága érdekében csökkentik a balesetveszélyt. A külön rendelhető menetbiztonsági asszisztens (GSA) célzott menetparancsok révén csökkenti a targonca sebességét egyenetlen talajokon, illetve akadályok – például födémgerendák – esetén korlátozza a maximális emelési magasságot. A munkavégzés biztonságát szolgálja az is, hogy a jármű mozgatásához a vezetőnek mindkét kézzel nyomnia kell a kezelőegységet, ezenkívül az ülésbe vagy a kezelőfülke padlójába szerelt holtember-kapcsolót is lenyomva kell tartania.

Egészséges munkahely az emelővillás targoncával

A szűkfolyosós targonca ergonomikus munkahely a vezető számára: mindegyik kezelőelem ergonomikus kialakítású és egyszerűen elérhető, a vezérlés fáradságmentesen végezhető a többtengelyes emelővel, ezenkívül sok tárolási lehetőség van. Mindez megkönnyíti a munkavégzést a tágas fülkében. Különféle tükör- és kamerarendszerek javítják a kilátást minden irányban. A vezető nem kényszerül megerőltető testmozdulatokra.

Hogyan működik az automatikus navigálás a szűk folyosókon?

Az áruszállítás kiindulópontja mindig az ügyfél raktárkezelő rendszere: a központi rendszer egy WiFi-hálózaton keresztül küldi át a szükséges céladatokat az emelővillás targoncán található vevőnek. A jármű RFID-válaszjeladóval vagy vonalkóddal határozza meg az aktuális pozícióját. Ezzel egy időben a targoncába beépített emelésimagasság-mérő rendszer megadja az aktuális magasságot. A jármű rendszere összehasonlítja ezt az információt a raktár elmentett térképével. Ily módon valósul meg a rendkívül pontos háromdimenziós navigáció. A vezetőnek csak a menetfunkciókat kell működtetnie.

Videó arról, hogyan alkalmazza egy ügyfél ezt a rendszert: a Linde egy félautomata szűkfolyosós navigációs rendszert hozott létre a holland MegaGroup raktárában.

Ötször nagyobb teljesítmény

Gyorsabban

A szűkfolyosós targonca egyszerre képes gyorsítani és emelni. Ezenkívül a jármű stabil szerkezetének köszönhetően még nagy magasságokban is átlagon felüli menetteljesítményt biztosít.

Biztonságosabban

Az intelligens segédrendszerek mind a személyi balesetek, mind a polcokkal, illetve a padlón vagy a födémen lévő akadályokkal való ütközések kockázatát csökkentik. Emellett a megnövekedett rakodási teljesítményről is gondoskodnak.

Robusztusabban

A robusztus technológia csökkenti a szervizelési és életciklusköltségeket. A szerviztechnikus a CAN-buszra csatlakoztatott hordozható számítógéppel kiolvashatja és ellenőrizheti a jármű összes adatát.

Egészségesebben

Az összes kezelőelem ergonomikus elrendezésű és könnyen elérhető, az ülés pedig többféleképpen állítható.

Tervezhetőbben

A Linde connect: flottakezelő rendszerrel többek között a jármű teljes használati ciklusa is optimalizálható.

Kitartóbban

A fékezésnél és süllyesztésnél képződő energia az akkumulátor töltésére hasznosul. A szűkfolyosós jármű így hosszabb ideig használható.

Egy szűkfolyosós targonca vezetőfülkéje

Méretre szabott szűkfolyosós targonca

A Linde szűkfolyosós targoncáihoz a különböző modulok, például motorok, akkumulátorok, karosszériák, kabinok és oszlopok hatalmas választéka érhető el. Ezek közül a kívánt teherbírás, átrakodási teljesítmény vagy emelési magasság függvényében célszerű választani. A vezetőfülke belső felszereltsége tetszőlegesen konfigurálható különböző tartozékokkal, alternatív kezelőelemekkel vagy üléssekkel, illetve zárt kabinnal is hűtőházban való alkalmazás esetén. Mindennek köszönhetően az ügyfél az adott alkalmazásnak éppen megfelelő, hosszú üzemidőt biztosító megoldást kap.

Ezen túlmenően speciális felhasználási körülmények esetében mérnökeink vevőigény szerinti megoldásokat dolgoznak ki.