Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Raklapszállító

A legszűkebb térben biztonságos és hatékony mozgás
Munkatárs a Linde MH T20 típusú alacsony emelésű raklapszállítójával

Gyors folyamatok rövid távolságokon

Éppen rövidebb szakaszokon nyer jelentőséget a szállítójármű teljesítőképessége, hiszen az itt használt alacsony emelésű raklapszállítóknak kell rövid idő alatt számos nehéz helyzettel megküzdeniük: Keskeny járatok, szűk teherautó-rakfelületek vagy meredek rámpák nehezítik meg az árufelvételt és a szállítást. Az átrakodási teljesítmény minden körülmények közötti magasan tartása érdekében a Linde MH nagy számú különösen mozgékony alacsony emelésű raklapszállítót kínál. Ezek kompakt külső méretekkel és pontos kormányrendszerekkel rendelkeznek. Ez megkönnyíti a szűk környezetben való manöverezést.

Az elektromos hajtású modellek emellett a nagy teljesítményű motorok előnyeit is kihasználhatják, amelyeket a Linde gyors beavatkozású fékekkel kombinál. A targoncákon gyakran több fékrendszer is használatos, amelyek kölcsönösen kiegészítik egymást. Ilyen módon az egyik helyről a másikra való szállítás nem csak gyorsan, de biztonságosan is végezhető. A Linde alacsony emelésű raklapszállítóinak és raklapmozgató kézikocsijainak terhelhetősége 500 és 3300 kg között van.

Innovációk a hatékony folyamatok érdekében

A Linde számos részletben viszi tovább alacsony emelésű raklapszállítóinak és raklapmozgató kézikocsijainak fejlesztését. Ennek során a cél az egyszerű, biztonságos és gyors szállítási művelet. Ezért néhány gyalogkíséretű anyagmozgató gép rendelkezik a SafetySpeed funkcióval. A funkció a menetsebességet automatikusan a kezelőkar állásához igazítja – minél meredekebb annak helyzete, annál kisebb a sebesség. Ez növeli a kezelő biztonságát.

A fejlesztők súlyponti témája az irányítás is. Léteznek olyan joystick-, körkörös és kezelőkarrendszerek, amelyek különböző kezelési feladatokhoz illeszkednek, és az irányítást erőteljesen leegyszerűsítik. A járművezető érzéssel és pontosan, csuklómozdulatokkal kezeli az alacsony emelésű raklapszállítót.

Biztonsággal még nagyobb teljesítmény

Ha szűkek a munkaterek, ezenkívül gyalogosok vagy más járművek is közlekednek ott, az alacsony emelésű raklapszállító fékrendszerének tökéletesen kell működnie. A kezelőkarral rendelkező modelleknél ehhez járul az is, hogy a kezelő a jármű előtt megy, így őt karosszéria sem védi.

Ezért a Linde a védő vezetőállással rendelkező alacsony emelésű raklapszállítók, de gyalogkíséretű anyagmozgató gépek esetén is kombinált fék- és segédrendszerekre támaszkodik: az ellenáramú fékek automatikusan aktiválódnak, ha a járművezető a menetpedált vagy a menetkapcsolót elengedi. Ezenkívül szükség esetén elektromágneses vészleállító vagy rögzítőfékek is működésbe lépnek. Bizonyos alacsony emelésű raklapszállítók emellett önállóan csökkentik a túl magas sebességeket is a kanyarokban, hozzáigazítják menetviselkedésüket a mindenkori helyzethez, vagy segítik az emelkedőn való elindulást.

Gyorsabb folyamatok

Annak érdekében, hogy a kezelő a kifejezetten szűk környezetekben gyorsan célba érhessen és elkerülhesse a szükségtelen irányítási beavatkozásokat, a Linde valamennyi lényeges teljesítménytényezőt egybegyűjtötte: keskeny járműméretek, pontos kormányzás és nagy teljesítményű hajtások. Számos alacsony emelésű raklapszállító ezért alig szélesebb, mint egy raklap. Kormányrendszerük akár fél kézzel is, nagyon érzékenyen és könnyedén kezelhető. A hajtás pedig néhány másodperc alatt a kívánt maximális sebességre gyorsítja a járművet – rakománnyal vagy anélkül.

Egészséges munkahely

Mindenekelőtt a vezetőállásos, alacsony emelésű raklapszállítókra érvényesek az alábbiak: A jármű kezelését számos ergonomikus elem és funkció könnyíti meg. A lehetőségek kínálata a magasságban állítható ülésektől és kartámaszoktól az alacsony belépési magasságon keresztül az ergonomikusan kialakított kezelőelemekig terjed.

Bizonyos járművek esetén különös szerepet játszik a kezelő helyzete: a villairányhoz képest oldalt ül, és sem az előre-, sem a hátramenet során nem kell tengelye körül elfordulnia. Ez kíméli az izomzatot és a vázszerkezetet. Ugyanez érvényes a vezetőállás rugózására is, amely a karosszériától való elcsatolás révén csökkenti a vezetői munkahelyre ható rezgéseket.

Ötször nagyobb teljesítmény

Biztonságosabban

A Linde számos alacsony emelésű raklapszállító esetén több fékrendszert is alkalmaz, amelyek kölcsönösen kiegészítik egymást, és a menethelyzettől függően a legjobb megoldást kínálják. A jármű a végén pontosan és a megfelelő időpontban fog megállni.

Egyszerűbben

A járműben különböző kormányrendszerek használatosak – az alkalmazástól függően a kompakt joysticktől a multifunkcionális kezelőkarig. Emögött azonban mindig ugyanaz a gondolat rejlik: A Linde minden alacsony emelésű raklapszállítója legyen könnyedén és akár fél kézzel is vezérelhető.

Robusztusabban

Az alacsony emelésű raklapszállítók szerkezeti kialakítását nagy szilárdságú karosszériák, megerősített kezelőkarok és porral szemben védett motorok jellemzik. Ezekre alapozva a járművek éveken keresztül üzemképesek, és csak kevés karbantartást igényelnek.

Egészségesebben

A vezetőállásos alacsony emelésű raklapszállítók átfogó rugózással rendelkeznek. A vezetőállás teljesen el van választva a karosszériától, és a rázkódások nagy részét elnyeli. Ez tehermentesíti a járművezetőt, aki hosszabb ideig tud munkájára koncentrálni.

Kisebb méretben

Nagy teherbírás, kis külső méretek – az alacsony emelésű raklapszállítóknál ez a kombináció növekvő átrakodási teljesítményeket eredményez, mivel a kompakt felépítésű járművek a szűk járatokon egyszerűbben irányíthatók. Ezért a Linde számos alacsony emelésű raklapszállítója alig szélesebb, mint egy raklap.

Alacsony emelésű raklapszállító mérték után

A Linde valamennyi alacsony emelésű raklapszállítóhoz számos kiegészítő felszerelést kínál. Így például különböző hosszúságú villák vagy csendesebb futást biztosító poliuretán kerekek is elérhetők. Ezenkívül tehervédő rácsok, terminál-rögzítőrendszerek, hűtőház-felszerelés és sok minden más is elérhető.

A Linde bizonyos járműveket emellett egészen különböző kezelési megoldásokkal alakít ki. A vevő választhat például joystick és kétkezes kormányzás között, míg másik modell esetén akár kezelőkar és e-drive vezérlő között is. Végül a felhasználó egy olyan alacsony emelésű raklapszállítót tudhat magáénak, amely tökéletesen illeszkedik a helyi felhasználási feltételekhez.