Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

A Linde Anyagmozgatás vontatói

A megfelelő szerelvény minden helyzetben
A Linde Anyagmozgatás vontatói több különböző típusú áru egyidejű szállítására alkalmasak.

A korszerű ipari termelésben az anyagellátást pontosan össze kell hangolni a gyártógépek és szerelősorok munkaciklusaival. A jól időzített, folyamatos anyagáramlás érdekében különösen fontos, hogy a szükséges anyagok a megfelelő időben (Just in time) a megfelelő helyre (Just in sequence) érkezzenek. Ehhez gyakran több intralogisztikai targonca egyidejű használata szükséges, ami viszont magasabb beruházási és nyomon követési költségekkel jár, és fokozza a balesetek kockázatát.

Itt kerül a képbe a vontató. Ez egy olyan vontatójármű, amelyhez egy vagy több utánfutó van kapcsolva. A különböző típusú utánfutóknak köszönhetően egyetlen vontató egyszerre több különböző típusú áru szállítására alkalmas. Az utánfutókat jó nyomvonaltartás jellemzi, ami biztosítja a szerelvény pontos és megbízható haladását.

Vontatóink dióhéjban

LT06 – LT10 M / LT10 W

A Linde Material Handling LT06 – LT10 M / LT10 W sorozatú, könnyen manőverezhető logisztikai szerelvényeit a beltéri áruszállításra optimalizálták.

További információ

LT16 Ch/BMh

A Linde Material Handling LT16 Ch/BMh sorozatú logisztikai szerelvényei ideális megoldást kínálnak különféle nehezen kezelhető rakományok kültéri szállítására.

További információ

LT10 – LT20

A Linde LT10 – LT20 logisztikai szerelvények utánfutói kitűnő manőverezhetőségükkel és sokrétű alkalmazhatóságukkal tűnnek ki.

További információ

A Linde Anyagmozgatás három különböző logisztikaiszerelvény-megoldást kínál, amelyek mindegyike egy adott felhasználási területre van optimalizálva. Kompakt, egytengelyes kialakításuknak köszönhetően az LT06 – LT10 M és LT10 W sorozatú logisztikai utánfutók kiválóan alkalmasak a beltéri áruszállításra. Robusztus felépítésükkel és nagy méretű kültéri gumiabroncsaikkal az LT16 Ch/BMh utánfutók tökéletes megoldást jelentenek a szabadban történő áruszállításhoz. A beltérben és kültéren egyaránt használható LT10 – LT20 C és LT10 – LT16 B/BM modellek maximális rugalmasságot és sokoldalúságot kínálnak.

A Linde utánfutónként akár 2000 kilogramm szállítási kapacitást kínáló vontatói nagy mennyiségű áru gyors és megbízható szállítását teszik lehetővé. A kiválóan manőverezhető logisztikai szerelvényeket jó nyomvonaltartás és fordulékonyság jellemzi. Az áruszállítás során biztosított hatékonyságuknak köszönhetően a minimálisra csökkentik a telephelyen belüli forgalmat, ezáltal fenntarthatóan csökkentve az energiafogyasztást, költséget takarítva meg, és védve a környezetet.

Mindent egybevetve a vontatók a leggazdaságosabb, legbiztonságosabb és leginkább környezetbarát megoldások közé tartoznak a vállalaton belüli áruszállításban. Logisztikai szerelvényeivel a Linde egyedileg az ügyfelek igényeire szabott megoldásokat kínál, a lehető leghatékonyabbá és legrugalmasabbá téve a rövid, közepes és nagy távon történő anyagszállítást.

Olvasson tovább

Vontató minden alkalmazáshoz

Beltéri szerelvény

A beltéri szerelvény LT06 – LT10 M és LT10 W utánfutókból áll. Elsősorban nyersanyagoknak a raktárból a csarnokon belüli szerelősorokra történő belső szállításra szolgál. Kompakt felépítésével könnyen integrálható meglévő épületekbe és gyártórendszerekbe. A P60C vontatóval kombinálva ez a logisztikai szerelvény ideális megoldást jelent az utánfutós belső szállításhoz.

További információ
Az LT06 – LT10 M és LT10 W sorozatú utánfutók ideális választást jelentenek a beltérben való szállításhoz.
Az LT16 Ch/BMh sorozatú logisztikai utánfutók kiválóan alkalmasak kültéri alkalmazásra.

Kültéri szerelvény

Robusztus kéttengelyes felépítésükkel és nagy méretű kültéri gumiabroncsaikkal az LT16 Ch/BMh logisztikai utánfutókat arra tervezték, hogy hosszabb távokat tegyenek meg a szabadban. Mivel a P250 vontatóval kombinálva ez a logisztikai szerelvény a legnehezebb talajviszonyokat is képes kezelni, ideális választást jelent kültéri alkalmazásokhoz.

További információ

Mindentudók

Az LT10 – LT20 C és LT10 – LT16 B/BM sorozatú utánfutók maximális sokoldalúságot és rugalmasságot kínálnak a vállalaton belüli anyagáramlás kezelésében. Beltérben és kültéren egyaránt: A P80 vontatóval kombinálva ez a vontató tökéletes megoldást kínál nagyobb rakományokhoz, amelyeket egy gyártócsarnokon belül, illetve különböző gyárcsarnokok között kell szállítani.

További információ
Beltérben vagy kültéren: Az LT10–LT20 C és LT10–LT16 B/BM sorozatú logisztikai utánfutók sokféleképpen használhatók.

Vontatójárművek

A kompakt P40 – P60 C sorozatú elektromos vontatótól a jól manőverezhető P60 – P80 sorozatú vezetőüléses vontatón át a nagy méretű, 35 tonna vontatására alkalmas P350-es modellig a Linde nagy teljesítményű vontatójárművek széles választékát kínálja logisztikai szerelvényekhez. Legyen szó keskeny folyosókról állványrendszeres raktárban vagy kültéri használatról egyenetlen talajon, a Linde minden feladathoz megfelelő vontatót kínál.

További információ

Kocsik

A vontatókhoz a Linde sokféle 1000 kg-os teherbírású kocsit kínál, különböző méretben, felszereltséggel és gumiabroncsokkal. Ezek raklapok és rekeszek szállítására egyaránt kiválóan alkalmasak, és kis tárolóládák használata esetén moduláris állványszerkezettel is felszerelhetők.

Videó megtekintése
A Linde Anyagmozgatás vontatói: sokoldalú, pontos és erőteljes

A Linde vontatói: sokoldalú teherbírás

A Linde vontatói különösen sokoldalúak, mivel kis fordulókörüknek köszönhetően a legszűkebb helyeken is rendkívül pontosan közlekednek. Emellett az utánfutók rugalmasan a különböző típusú szállított árukhoz igazíthatók, a raklapoktól a rácsos ládákon át a speciális konténerekig. A rakományt minden esetben egy kocsira helyezik, amelyet a gyors áruszállítás érdekében betolnak a keretbe, majd felemelnek. A kényelmes be- és kirakodásnak köszönhetően a vontatók az egyedi szállításokhoz képest rövidebb idő alatt több árut tudnak a munkaállomásra vagy a raktárba szállítani. A nagy mennyiségű áru hatékony szállításának köszönhetően a vontatók alkalmazásának költsége már 160 méteres megtett távolság esetén is megtérül.

Tulajdonságok

A biztonságos üzemeltetés érdekében a Linde vontatói számos biztonsági funkcióval vannak felszerelve.

Biztonság

A Linde vontatói számos funkcióval vannak felszerelve a biztonságos működés és a járművezető védelme érdekében. Automatikus indításgátló szerkezet gondoskodik arról, hogy a logisztikai szerelvény véletlenül se legyen mozgásba hozható, amikor a rakodókeret le van süllyesztve. Az utánfutó süllyesztőmechanizmusa menet közben automatikusan kikapcsol. Ezenkívül a rakodókeretek szabadalmaztatott rakományrögzítő rendszerrel vannak szerelve, minden szállított áru megbízható rögzítése érdekében. A balesetek elkerülése érdekében a Linde Curve Assist automatikusan beállítja a jármű sebességét a kanyarokban. A vontató biztonsága tovább fokozható olyan felszerelési opciókkal, mint a biztonsági zászlók, a testre szabott világítás és az időjárás elleni védőponyva.

A Linde Anyagmozgatás vontatóit az ergonómiára optimalizálták.

Ergonómia

A maximális kezelési kényelem és a minimális fizikai megterhelés érdekében a Linde vontatókat az ergonomikus munkához optimalizálták. A legtöbb rakodókeretet a talajszinten lehet be- és kirakodni. Mivel a nehéz árukat nem kell felemelni, a kezelő háta nem szenved megterhelést, és ezáltal csökken a sérülések és kiesések kockázata. A rakodókeretek intuitívan és automatikusan záródnak. A nyitószerkezet ergonomikus magasságban van elhelyezve, és kényelmesen, lábbal működtethető. Egyes rakodókeretek, például a C-keret vagy az M-keret, ergonomikus kilökőszerkezettel rendelkeznek, amely eltolja a rakományt a villaháttól, amint a kezelő kioldja a zárat.

A Linde vontatók kis fordulóköre megkönnyíti a dinamikus vezetési manővereket.

A jármű kezelése

A Linde vontatók beltérben és kültéren egyaránt maximális kezelhetőséget tesznek lehetővé. A kis fordulókör, a nyomvonaltartás, a felbillenés elleni stabilitás és a nagy emelési sebesség minden környezetben garantálja a gyors és biztonságos szállítást. A beltéri használatra tervezett utánfutókat a maximális fordulékonyság és a dinamikus vezetési manőverek lehetővé tétele érdekében egy tengellyel tervezték. Az utánfutók alacsony súlya lehetővé teszi, hogy a vontatójármű nagyobb sebességgel közlekedjen. Kültéri használatra (vagy csarnokok közötti szállításra) stabil, kéttengelyes felépítésű, négykerék-kormányzású utánfutók állnak rendelkezésre. A rakodókeretek automatikus emelésének és süllyesztésének köszönhetően a rakomány kényelmesen és gyorsan kezelhető – amikor a vezető beül a vontatójárműbe, a keretek szállításra készen felemelkednek. Ezzel szemben amikor a vezető kiszáll, a keretek ismét leereszkednek. A kocsik könnyű kezelhetősége érdekében egyes utánfutók behajtássegítő eszközökkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes be- és kirakodást. A mindkét oldalról be- és kirakodható utánfutók maximális rugalmasságot biztosítanak.

A Linde Anyagmozgatás vontatóit magas rendelkezésre állás jellemzi.

Szervizelés

A Linde vontatókat magas rendelkezésre állás és alacsony karbantartási igény jellemzi. A vontatójármű és a rakodókeret szinkronizált karbantartási intervallumainak köszönhetően a karbantartási munkák időtakarékosan megtervezhetők és elvégezhetők. Mivel a keret mindössze néhány alkatrészből áll, jelentősen csökkennek a szervizköltségek. A mechanikus rögzítőszerkezet biztosítja a könnyű szervizelést, valamint megkönnyíti a karbantartási és javítási munkákat. Mi több, a kezelőkaros rendszer is kevés karbantartást igényel, ami további időt és pénzt takarít meg.

A Linde Logistic Train Controller vontatóirányító rendszer összehangolja és optimalizálja a szállítási megbízásokat.

Konnektivitás

A korszerű ipari termelés az anyagáramlások optimális összehangolását igényli. Kérésre a Linde a saját fejlesztésű Linde Logistic Train Controller vontatóirányító rendszerrel segíti elő a digitálisan vezérelt folyamatokba való integrációt. Ez a rendszer lehetővé teszi az automatizált vontató zökkenőmentes integrációját, ami a gyártási folyamatok még hatékonyabb összekapcsoltságát eredményezi. A rendszer koordinálja a szállítási megbízásokat, és megadja a járművezetőnek az optimális útvonalat. A szabványosított csatlakozók révén a rakodókeretek automatizált vontatókkal is használhatók.

A vontatók előnyeinek áttekintése

Alkalmazkodóképes

Különféle utánfutók az egyedi szállítási feladatokhoz való alkalmazkodáshoz

Teherbíró

Nagy mennyiségű anyag szállítása utánfutónként 2000 kilogrammig

Sokoldalú

Különféle árutípusokhoz optimalizálva, a raklapoktól a rácsos ládákon át a speciális konténerekig

Fordulékony

Könnyű manőverezés keskeny folyosókon speciális kormányrendszerekkel és tengelykonfigurációkkal

Biztonságos

Számos biztonsági funkció a balesetek és károk megelőzése érdekében

Hatékony

Gyors és kényelmes be- és kirakodás, a maximális kezelési teljesítmény érdekében intuitív kezeléssel

Digitális

Az opcionális vontatóirányító rendszer lépésről lépésre megadott utasításokkal a teljesítmény további fokozását teszi lehetővé

Automatizálható

Szabványosított interfészek automatizált vontatókkal való kombináláshoz

Egyedi vontató

A testre szabható kialakítás komoly előnyt jelent. Ez az oka annak, hogy a Linde vontatóit egyenként az adott követelményekhez lehet igazítani. Legyen szó rácsos ládákról, raklapokról vagy más rakományhordozókról, minden szállított tételhez és minden árumennyiséghez megfelelő megoldások állnak rendelkezésre. Ezenkívül számos további funkció is elérhető, beleértve a különböző utánfutók időjárás elleni védelmét, a különböző abroncsopciókat és a testre szabott világítást. Még a vontatók színe is könnyen módosítható. Ha nem felel meg a Linde által alaphelyzetben használt piros, az ügyfelek különleges festést is választhatnak.

GYIK – Gyakran ismételt kérdések a vontatókról

Mik azok a vontatók, és hol használhatók?

A vontató, avagy más néven logisztikai szerelvény, Trailer Train vagy Load Train olyan, üzemen belüli használatra tervezett szállítóeszköz, amelyet intralogisztikai folyamatokban, elsősorban gyártóvállalatoknál használnak. Egy adott üzemen belül nagyobb távolságok rendszeres megtételére és kötegelt anyagok szállítására szolgál. A vontatók általában egy vontatójárműből és egy vagy több utánfutóból állnak, amelyekbe szállítás céljából úgynevezett kocsikat helyeznek be. Rendeltetésük anyagokat szállítani egy gyártóüzem különböző területeire.

Milyen típusú árukat lehet vontatókkal szállítani?

A vontatókat általában anyagok szállítására használják egy adott üzemen belül. Ezek alapanyagok, félkész termékek vagy késztermékek egyaránt lehetnek. A termékeket sokféle rakományhordozóra kerülhetnek, például raklapokra, illetve rácsos vagy egyéb ládákba, amelyeket egy kocsira helyeznek. Bizonyos esetekben a vontatókat szerszámok, gépek vagy egyéb berendezések vállalaton belüli mozgatására, illetve komponensek és alkatrészek gyártásba szállítására is használják.

Milyen a vontatók energiahatékonysága?

A vontatók az energiaigény szempontjából hatékony megoldásnak számítanak. Általában talajszinti anyagszállításra használják őket, mivel alkalmasak a vállalaton belüli árumozgatás optimalizálására és automatizálására. A vontatók hatékony megválasztásával és irányításával kiküszöbölhetők a feleslegesen megtett utak, és csökkenthető az energiafogyasztás.

Milyen hajtásmódokat lehet alkalmazni a vontatókban?

Számos különböző meghajtórendszert lehet a vontatókba építeni. Felszerelhetők például elektromos meghajtással, amely magas energiahatékonyság mellett alacsony károsanyag-kibocsátást kínál. Bizonyos esetekben a vontatók dízelmotorral vagy hibrid meghajtással is kialakíthatók, mely utóbbi egyesíti az elektromos és a dízeles meghajtás előnyeit. A vontatóhoz választott hajtásmód számos tényezőtől függhet, például a vonat méretétől, az útvonaltól és a tervezett alkalmazás speciális követelményeitől.

Milyen előnyei vannak a vontatók használatának a vállalatom számára?

A vontatók használata számos különböző előnnyel járhat a vállalat számára. Lehetővé teszik a gyártóüzem különböző területeinek gyors és hatékony anyagellátását, ami a termelékenység növekedéséhez vezethet. A gyártásellátás és az ártalmatlanítás összekapcsolása költséget takarít meg. Mivel a vontatók szükség szerint az adott feladathoz igazíthatók, rugalmasan alkalmazhatók. Különösen hasznosak a szerelősorok megfelelő időben történő (just in time) ellátásához. Ezen a területen hozzájárulnak a szinkronizált folyamatok szabványosításához. Ezenkívül az egyedi szállításokhoz képest csökkentik a szállítási mennyiséget, és ezáltal a kisebb forgalom révén nagyobb biztonságot kínálnak.

Kihez fordulhatok, ha gond van a megvásárolt Linde vontatóval?

Ha problémái vannak a Linde Anyagmozgatás vontatójával, forduljon a Linde ügyfélszolgálatához. Az ehhez szükséges kapcsolatfelvételi űrlapot a Linde webhelyén találhatja. Ennek segítségével ismertetheti aggályait, és támogatást kérhet. Ezenkívül kapcsolatba léphet a kereskedővel is, akitől a vontatót vásárolta.

Mitől függ egy adott vontató ára?

A vontatók ára számos tényezőtől függ, például a választott modelltől és a kért felszereltségtől. Egy másik meghatározó tényező az utánfutók száma. Ha a vontatókat egyedileg kell megtervezni bizonyos alkalmazásokhoz, ez a végső árat is befolyásolhatja. Ezenkívül a vontatókat fel kell készíteni a különféle utánfutókkal való használatra, például az elektromos vagy hidraulikus emelőfunkció biztosításával.

Vontató bérlése, vásárlása vagy lízingelése

Kiválasztotta az Önnek leginkább megfelelő vontatót? Segítünk kiválasztani a legelőnyösebb fizetési konstrukciót. Legyen szó vásárlásról, bérlésről vagy lízingről, a Linde tanácsadása átfogó képet nyújt az összes rendelkezésre álló lehetőségről. Szakértőink mindig rendelkezésre állnak, hogy szaktudásukkal segítsenek Önnek megtalálni a legjobb finanszírozási megoldást a kiválasztott vontatóhoz.