Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos targonca a Werner Kenkelnél

Ezekben meg lehet bízni!
A Linde targoncája munka közben a Werner Kenkelnél

A Werner Kenkel – hullámpapírok vezető lengyel gyártója – az ágazat legdinamikusabb vállalatai közé tartozik. A tulajdonos által irányított üzem 40 éve építi ki egyre újabb ötletekre alapozva piaci pozícióját – a fáradhatatlan és tökéletesen megbízható mindentudó gépek flottája, a Linde elektromos targoncái által támogatva.

Videó a Werner Kenkel felhasználói beszámolóhoz

Két gyár egyben

A Linde elektromos targoncája munka közben a Werner Kenkelnél

Bármerre nézünk, mindenütt papírt látunk, és mindig valami tennivalót a Linde elektromos targoncáinak

A gyártás a nap 24 órájában zajlik. A 130 m hosszú hullámpapírgyártó berendezés éjjel-nappal nyeli a papírnyersanyagot; majd hengerítve és hullámokat vetve köt össze egymással több réteget. Naponta 345 km első osztályú hullámpapír készül, amelyet rögtön helyben csomagolóanyagnak dolgoznak fel.

A következő gyártási lépés a nyomtatás – flexó-, ofszet- vagy digitális eljárással. A flexónyomtatásban az ügyféligénynek megfelelő nyomat készül, majd azt követi a kivágás, méretre vágás, hajtogatás és összeragasztás. Az ofszetterületen a folyamat kicsit körülményesebb: itt a karton kap nyomatot, majd ezután egy másik gyárrészben helyezik fel a leggyakrabban kétrétegű hullámpapírra. „Ez két különböző folyamat, és emiatt külön üzemrészekben is zajlanak a műveletek” – magyarázza Waldemar Borowiak a Werner Kenkel helyettes műszaki igazgatója. „Az ofszetterületen a magasabb színminőségre vonatkozó ügyféligényeket elégítjük ki.” Borowiak azokra a munkahelyekre utal, ahol a nyomatot ellenőrzik – a színek minősége ezeknél a munkáknál nagy jelentőségű.

A Linde targoncája munka közben a Kenkelnél

„Mi tulajdonképpen mindig építkezünk”

Damian Kenkel, a tulajdonos

Damian Kenkel tulajdonos „saját” ofszetterületén a Werner Kenkel-gyártásban

Valamennyi nyomtatási eljárásra érvényes, hogy a Werner Kenkelnél nagyon erőteljes innovációs munka folyik. A nyugat-lengyelországi Krzycko Wielkie központi telephelyen mintegy 1000 munkatárs tevékenykedik, akik folyamatosan a termékek továbbfejlesztésén dolgoznak. „Mi tulajdonképpen mindig továbbépítkezünk” – mondja Damian Kenkel. Testvérével, Adammal együtt Damian tartja kezében a vállalat sorsát. Mindketten vérbeli vállalkozók: a nyereségeket a növekvő igény gyors kiszolgálása érdekében azonnal visszaforgatják és beruházásra fordítják. „A piac változik. Manapság egyre egyedibb ügyfélmegoldásokra van szükség. Ezt az igényt akarjuk és tudjuk kiszolgálni – Lengyelországban és nemzetközileg is. Exportunk jelenleg a termelés 20%-át teszi ki. Szállítunk például Németországba, de a skandináv országokba (például Dániába vagy Svédországba) is. Itt még nagy lehetőségek vannak.”

A Linde elektromos targoncái egyszerűen mindenütt megtalálhatók!

Krzycko Wielkiében naponta körülbelül 900 000 m² hullámpapír készül 3, de akár 4 műszakos üzemben is. A nyersanyag akár 3500 kg-os tekercsekben történő beszállításától a hullámpapírgyártó berendezésbe való beadagoláson és a további feldolgozást megelőző köztes tároláson keresztül a telephelyet naponta elhagyó 80–130 teherautó megrakodásáig – az áruátrakodásnak zökkenőmentesen kell zajlania. „Havonta körülbelül 80 000 raklapot mozgatunk meg” – tájékoztat Waldemar Borowiak. Ezért fontos egy tökéletesen megbízható targoncaflotta; a Linde összesen 60 járműve szolgál a Werner Kenkelnél.

A Linde emelővillás targoncái gyártási folyamatunkhoz tökéletes megoldást jelentenek.

Waldemar Borowiak, a Werner Kenkel műszaki igazgatója

Felügyeli a gyártási folyamatot: Waldemar Borowiak, a Werner Kenkel műszaki igazgatója Krzycko Wielkiében

Legtöbbjük 1,6 t-s teherbírású elektromos targonca. Tekercseket tesznek le, tárolnak be, papírrétegeket vesznek fel, a kész hullámkartont a csarnok egyik részéből a másikba szállítják, üres raklapokat raknak egymásra, kész kartondobozokat szállítanak az árukiadó területhez – röviden: egyszerűen mindenhol ott vannak! „A Linde emelővillás targoncái gyártási folyamatunkhoz tökéletes megoldást jelentenek. Rendkívül fordulékonyak” – magyarázza Waldemar Borowiak, „mert saját jármű-körvonalukon belül képesek megfordulni, könnyen irányíthatók, és az elkülönített vezetőfülke révén nagyon ergonomikusak. A rendszeresen betervezett szervizeknek köszönhetően a targoncák gyakorlatilag meghibásodás nélkül működnek, holott tényleg folyamatosan használatban vannak. Száz százalékig megbízhatunk bennük!”

A vállalat bemutatása

A Werner Kenkel, a hullámpapírok gyártója 1979-ben alapult. Azóta a vállalat dinamikusan fejlődik A kezdetekre ma már csak az első gyártócsarnok régi kandallója emlékeztet. Ez az egyetlen dolog, amit a tulajdonosok a régi gyárból meghagytak: 28 m-es magasságával és a tetején lévő gólyafészekkel látványosan az új modern gyárcsarnokok fölé emelkedik