Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Ergonómia

Ember és technika összhangban
A Linde belsőégésű motoros targoncája használat közben

Ergonómia mint vezérelv

Az emelővillás targoncák és raktártechnikai gépek ergonomikus kialakítása a Linde MH-nál hosszú múltra tekint vissza. Ennek alapkövét a hidrosztatikus hajtás kifejlesztése rakta le több mint 50 évvel ezelőtt. A technológia lehetővé teszi az egyedülállóan pontos vezérlést, és megkönnyíti a járművezető munkáját. A kezelők követelményeinek kielégítésére időközben számos olyan újítás született, amelyek a járművezetők terhelését csökkentik, és még nagyobb kényelmet és biztonságot nyújtanak. A Lindénél azonban a járműveken túlmenően is az ergonómia vezérgondolata jellemzi a fejlesztést. A biztonsági berendezések, a flottakezelés szoftvere vagy szolgáltatási koncepciók egyaránt az ember és a technika tökéletes együttműködésére törekednek.

Járművezetők és kezelők hatékony védelme

A Linde hidrosztatikus hajtása

A Linde hidrosztatikus hajtása különösen egyenletes rakománykezelésről gondoskodik

Az emelővillás targoncák és raktártechnikai gépek járművezetői és kezelői a mindennapos munkavégzés során a legkülönbözőbb mechanikai rezgéseknek vannak kitéve. Erre a hatásra a „humánrezgés” szakkifejezés használatos. A fogalom az üzemeltetés során előforduló rezgéseket, ütődéseket vagy rázkódásokat foglalja össze. Az ilyen rezgések, még ha egyenként alig észlelhetők is, összességükben jelentősen megterhelik a dolgozókat. Ezért a Linde MH több mint 20 éve intenzíven dolgozik olyan technológiák kutatásán és kifejlesztésén, amelyek hatékonyan védik a kezelőket az ilyen hatásoktól. Az erőfeszítések sikerrel jártak: a Linde termékei nem csak a törvény szerinti határértékeken maradnak belül. A Linde járművei a független tesztekben is rendszeresen a legjobb eredményeket érik el a versenytársakkal szemben.

Járművezetői munkahely egy Linde targoncán

Különösen ergonomikus – járművezetői munkahely egy Linde targoncán

A többek között különösen kímélő gyorsítási és fékezési műveletekről gondoskodó hidrosztatikus hajtás mellett mindenekelőtt az egyes részegységek rendszerszintű elválasztása védi a járművezetőt. Ezáltal a járművezetői munkahely ergonomikus kialakítása a biztonságos, kényelmes és hatékony üzemeltetés kulcsa. Ha a járművezető terhelése alacsony, csökken a baleseti kockázat, a betegség miatti hiányzások mértéke csökken, a teljesítőképesség pedig nő.

Pontos és érzékeny vezérlés

A Linde targoncák a szabadalmaztatott kétpedálos vezérlésnek köszönhetően rendkívül pontosan és érzékenyen vezérelhetők. Ennek műszaki alapja a hidrosztatikus hajtás, amelynek révén a teljesítmény közvetlenül a hajtókerekeken elhelyezett motorokra adódik át. A jobb oldali pedál az előremenetre, a bal oldali a hátramenetre szolgál. A hajtás fokozatmentesen működik.

Kétpedálos vezérlés a Linde-targoncáknál

A kétpedálos vezérlés optimális munkaeredményeket biztosít.

A maximális gyorsulás szabályozása automatikusan történik. Amint a járművezető leveszi a lábát a pedálokról, a jármű megáll. Ehhez fék nem szükséges. Mivel a járművezető mindkét lába állandóan érintkezésben van a pedálokkal, így az mindig közvetlen visszajelzést kap a jármű mozgásáról – a járművezető a szó valódi értelmében eggyé válik a géppel.

A tökéletes munkahely

A Linde MH emelővillás targoncái és raktártechnikai gépei esetén az ember és a gép egy egységet képez. Valamennyi járműtípusnál az összes kezelőelem úgy van elhelyezve, hogy azokat a felhasználó könnyen elérhesse. A modelltől függően a járművezetői munkahely a mindenkori felhasználási célhoz van optimalizálva vagy ahhoz hozzáigazítható. Erre példa a Linde T 20 / T 25 SP platós raklapszállítója. A Linde elektromos hajtástechnológiájának köszönhetően ez a jármű kényelmesen, egy kézzel kezelhető. A járművezető a menetirányhoz 45°-os szögben, pihentető helyzetben áll, és optimális rálátása van a menetszakaszra és rakományra.

Járművezetői munkahely egy Linde targoncán

Világviszonylatban is különleges – a Linde forgatható járművezetői munkahelye

A Linde emelővillás targoncáinak egyedülálló szolgáltatása a forgatható járművezetői munkahely. Ennek köszönhetően a járművezető kilátása hátramenetben is kifogástalan, anélkül, hogy a fejét vagy hátát el kellene forgatnia. A további kezelési kényelemről a Linde Load Control gondoskodik. A járművezető a kartámaszba épített két integrált botkormánnyal vezérelheti egyszerűen és pontosan az emelővillás targonca munka- és kiegészítő hidraulikáját.

Felhasználói igényeknek megfelelő kialakítás átfogó vezérelvként

Az anyagmozgató gépek és járművezetői munkahelyek ergonomikus kialakítása a jövőben is a Linde-filozófia központi eleme marad. Ugyanakkor, ahogy az ember és gép közötti interakció interfészei az egyre nagyobb mértékű digitalizálása révén megváltoznak, a teljes munkakörnyezet felhasználói igényeknek megfelelő kialakítása kerül egyre inkább a középpontba. A feladatok a támogatórendszerek, vezérlések és szoftvermegoldások felhasználói felületeinek kialakításától a járművezetőket és a flottakezelőket támogató, mobil infrastruktúratechnológiáig terjednek.

A connect: flottakezelő szoftverének kezelői felülete

A connect: flottakezelő szoftverének felhasználói felülete