Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 1 200 (kg)
 • 0 - 700 (mm)
 • 0 - 2 800 (mm)

Komissiózó targonca N20 C L

Kényelmes segédeszköz egy raklapos komissiózáshoz

Kényelmes komissiózás szabad emeléssel

A Linde MH N20 C L típusú komissiózó targoncája több tekintetben is egyszerűbbé teszi az egyetlen raklappal végzett komissiózási folyamatot: rakomány nélkül a targonca 12 km/h sebességre gyorsul fel. A vezető, az áru és a gyalogosok védelme érdekében a kanyarokban automatikusan csökken a sebesség. A 2,2 kW teljesítményű emelőmotorral a vezető a polcoknál hátkímélő magasságba tudja vinni a raklapot, és akár 1,2 tonna tömegű rakománnyal is meg tudja rakni. A targonca mindkét oldalról megközelíthető, és mindkét oldalról kezelhető gyalogkíséretű üzemmódban, ami sok felesleges úttól kíméli meg a kezelőt. A csúszásmentes fogantyú és az egyszerű kezelés tovább növelik a nagy átrakodási teljesítményt. Az első és második polcszinten végzett munkákhoz az N20 C L targoncához opcionálisan felemelhető rakfelület is beszerezhető. A csúszásmentes padlószőnyeg minden magasságban stabil állást biztosít.

Jellemzők

Biztonság

A hatékony komissiózáshoz a tökéletes biztonsági rendszer is hozzá tartozik. A targonca robusztus acélkarosszériájának külső élei le vannak kerekítve és annyira le vannak eresztve, hogy a vezető lábai nem szorulhatnak be alá. Az oszlop és az emelőhenger szintén úgy van kialakítva, hogy a sérülésveszély minimális. Az N20 C L minden irányban zavartalan kilátást biztosít, így a vezetőnek mindig jó rálátása van a villákra és a környezetre. Ezt egészíti ki a targonca elején elhelyezett, külön rendelhető panorámatükör. Az összeütközések megelőzése érdekében a komissiózó targonca automatikusan csökkenti sebességét a kanyarokban, nehéz rakományok kezelésekor pedig növeli a fékteljesítményt. A targonca azonnal leáll, ha úgy érzékeli, hogy üres a vezetőállás, vagy ha megnyomták a vészleállító gombot. A külön rendelhető LED-es elülső lámpákkal és a Linde BlueSpot™ világítással tovább növelhető a biztonság.

 • Lekerekített vonalú karosszéria
 • Szabad kilátás minden irányban
 • Sebességcsökkentés a kanyarokban
 • Leállás, ha üres a vezetőállás
 • Vészleállító gomb

Ergonómia

A N20 C L szabad emelés funkciója lehetővé teszi a kezelő magasságában végzett ergonomikus komissiózást, és megkönnyíti a nehéz áruk raklapra helyezését is. A kétoldalú, alacsony belépő biztonságos és dinamikus komissiózási ciklust tesz lehetővé. A külön rendelhető gyalogkíséret funkciónak köszönhetően művelet közben a kezelő mindkét oldalról kényelmesen tudja irányítani járművét. Mind a kormányoszlop, mind a háttámla egyénileg állítható, így jól hozzáigazíthatók a vezető testalkatához. A kellemes vezetési élményt szolgálja az ergonomikus kialakítású kormányoszlop, az automatikus menetközpontosítás és a padlózat egyenetlenségeit kiegyenlítő platformcsillapítás.

 • Hátkímélő rakodás a kezelő magasságában
 • Kényelmes, alacsony belépő
 • Állítható háttámla és kormányoszlop
 • Gumiborítású, csillapított platform

Rakománykezelés

3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motorjával az N20 C L igen rövid idő alatt éri el 12 km/h végsebességét. Legnagyobb sebessége teherrel 9 km/h, a kanyarokban pedig automatikusan fékez. A Linde fedélzeti töltője egyszerűbbé teszi az akkumulátortöltést. A külön rendelhető lítium-ion akkumulátorral a vezető a szüneteket kihasználva kényelmesen tudja tölteni a komissiózó targoncát. Az állítható Linde kormánykerék intuitív kezelés lehetőségét kínálja. A kezelőszervek logikus elrendezésének köszönhetően egy kézzel is irányítható minden járműfunkció. A kezelőállásnál ezeken kívül tárolófelület, palacktartó és papírtartót is található.

 • Erős, 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Linde fedélzeti töltő
 • Intuitív és ergonomikus módon kezelhető kormánykerék
 • Számos tárolási lehetőség

Szerviz

Az N20 C L karbantartásigénye csekély, az első szervizelés csak 1000 üzemóra után esedékes. A háromfázisú váltakozó áramú motor egyáltalán nem igényel karbantartást. A CAN-busz csatlakozáson keresztül a technikus gyorsan és egyszerűen tudja kiolvasni a szervizeléshez szükséges információkat. Minden karbantartást igénylő alkatrészekhez könnyen, fáradság nélkül hozzá lehet férni. A diagnosztikai interfészhez hozzáférést biztosító akkumulátorfedél is könnyen felnyitható.

 • 1000 üzemóra szervizelés nélkül
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú motor
 • CAN-busz kapcsolat
 • Gyors hozzáférés minden szervizalkatrészhez

Videók & fotók

Kép a Linde MH N20 C sorozatú targoncáját bemutató videofelvételből

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C L 1,2 (t) 700 (mm) 9 / 12 km/h 2007 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Opcionális félautomata felszereltség (SA) a Linde Material Handling komissiózó targoncáihoz

Félautomata opció

Az SA-opció (Semi-Automated, félautomata) két különböző üzemmódjával lerövidíthetők a gyalogosan megtett utak és csökken a be- és kiszállások száma, mivel a komissiózó targonca vagy automatikusan követi a targoncavezetőt, vagy előtte halad. Ezáltal a horizontális komissiózás hatékonysága jelentősen növelhető.

Felemelhető vezetőállás

A kezelőplatform felemelhető az első és második polcszintre, ami lehetővé teszi az esetenként 2,8 m magasságban végzett komissiózást is.

A flottakezelő a connect: képernyőre néz. Flottakezelő szoftver

Flottakezelés

A Linde connect: flottakezelési megoldásával egyebek mellett elemezhető az egész járműflotta használata, ennek alapján pedig optimalizálható a szervizelés vagy a kihasználtság.

A Linde MH N20 C L típusú komissiózó targoncájának két LED-es fényszórója

LED-es elülső lámpák

A jármű elején két nagy erejű fényszóró található. A fényszórók víz- és porzáróak.

Rugózott platform

Az útfelület egyenetlenségeiből adódó rázkódásokat egy speciális csillapítószerkezet csökkenti.

Tehervédő rács

A vezető és a rakomány védelmét szolgálja a rakomány magasságának megfelelően állítható tehervédő rács is.

Bluespot a N20 C komissiózó targoncán

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Lítium-ion technológia

Az Linde innovatív lítiumion-akkumulátoraival a járművek lényegesen rövidebb idő alatt tölthetők fel használaton kívül és használat közben.

Az N20 C típusú komissiózó targonca oldalán található gombok a targonca kívülről történő kezeléséhez

Gombok a gyalogkísérethez

A targonca mindkét oldalán találhatók nyomógombok. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

Elülső panorámatükör

A targonca elülső oldalán található nagy tükör jó kilátást biztosít minden irányban, ami javítja a vezető, a rakomány és a gyalogosok biztonságát.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

A Linde MH flottakezelő szoftvere rázkódásokat jelenít meg a képernyőn

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja a rázkódásokat. A flottakezelő szoftverrel végzett adatelemzés feltárja a sérülések és balesetek okait.

Lassított lesüllyesztés

Ha a villa teljesen meg van rakva, csökken a süllyesztés sebessége. Ez további biztonságot nyújt az áruk károsodása ellen.

A Linde MH hozzáférés-vezérlő berendezése

Hozzáférés-vezérlés

A connect: flottakezelési rendszer biztosítja, hogy a járműveket csak engedéllyel rendelkező személyek tudják használni. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot