Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

A Linde ellensúlyos targoncáinak új generációja

Pontosan a megfelelő targonca
A Linde új platformmal szerelt ellensúlyos targoncái

Az ellensúlyos targoncák az intralogisztika multifunkcionális segédeszközei, amelyeknek számtalan kihívással kell megbirkózniuk. Legyen szó akár e-kereskedelemről, a gyártósorok Just-In-Sequence ellátásáról vagy a globális szállítási láncokról, az áru- és anyagszállítással kapcsolatos követelmények gyorsan változnak, és egyre összetettebbé válnak. Az anyagmozgató gépeknél éppen ezért a sikeres alkalmazás döntő feltétele a termelékenységgel, biztonsággal és ergonómiával párosuló rugalmasság és konnektivitás.

A Linde Material Handling ezekre a követelményekre úgy válaszolt, hogy ellensúlyos targoncáinak új generációját az alapoktól újrafejlesztette. Ez a generáció egy univerzális alaplemezre épül, amelyre választhatóan belsőégésű vagy elektromotor is szerelhető. Ezzel a Linde az egyedüli gyártó, aki egy járműplatformon egyesíti az összes hajtásmódot és energiarendszert, lehetővé téve ezáltal a belsőégésű motoros targoncák elektromos targoncákkal történő helyettesítését anélkül, hogy az a teljesítmény vagy a robusztus kialakítás rovására menne.

Minden ügyfélkövetelménynek megfelelő ellensúlyos targoncák

Az új ellensúlyos targoncák a döntési szabadság és jövőbeni biztonság egyedülálló kombinációját nyújtják. Alapjukat egy innovatív technológiai platform képezi, amely bármilyen energiarendszerrel felszerelhető: akár dízel- vagy gázüzemű belső égésű motorokkal, akár nagy teljesítményű, savas ólomakkumulátorokkal, lítiumion-akkumulátorokkal, vagy üzemanyagcellákkal ellátott elektromos hajtásokkal. Akár szűk terekben történő be- és kitárolásról, akár nagy igénybevételű kültéri alkalmazásról van szó, a Linde tanácsot ad a megfelelő targonca kiválasztásához és a szükséges energiainfrastruktúra kialakításához. Ígéretünk szerint minden ügyfelünk az alkalmazási területének leginkább megfelelő, egyedülállóan tökéletes targoncát kap, mégpedig kompromisszumok nélkül.

A platform kifejlesztését széleskörű piackutatás kísérte. A fejlesztők „Truck-Clinics” keretein belül közel 1000 interjút készítettek 26 különböző ország ügyfeleivel és értékesítési munkatársakkal. Így átfogó képet kaptak a termékkel kapcsolatos igényekről, a teljesítményre vonatkozó követelményekről és az egyes jellemzők jelentőségéről.

E mint egyedülálló: E20 – E35

Az E20 – E35 típusú targoncák beltéri használatra kiválóan fel vannak szerelve. Kompakt felépítésüknek és fordulékonyságuknak köszönhetően még szűk helyeken is nagy rakodási teljesítményre képesek.

További részletes információ

Két világ legjava: X20 – X35

Az X20 – X35 targoncák új teljesítménydimenziókat nyitnak az elektromos targoncák világában: egyesítik az elektromos targoncákra jellemző dinamizmust, rugalmasságot és kibocsátásmentességet a belsőégésű motoros targoncákra jellemző erővel és robusztussággal.

További részletes információ

Láthatóan jobb: H20 – H35

A H20 – H35 típusú targoncákban megtalálható a hagyományos Linde targoncák összes jellemzője: biztonság, teljesítmény, ergonómia és masszív felépítés – a hidrosztatikus hajtás, pontosságának és erőkifejtésének köszönhetően mindmáig utolérhetetlen.

További részletes információ

Teljesítmény a legmagasabb fokon

Az új ellensúlyos targoncák már alapkivitelben kiváló rakodási teljesítményt nyújtanak. Az árlistában található számtalan opcióval és vevőspecifikus megoldással azonban az alkalmazási területhez igazodva tovább bővíthetők. Egyedülálló elektromos hajtású modellek egy belsőégésű motor erejével – ökológiai alternatívát nyújtanak a teljesítményt vagy a robusztusságot érintő kompromisszumok nélkül. Ennek kulcsa a hajtóegység lelke: a Szinkron Reluktancia motorok egyedülálló teljesítményjellemzőkkel ruházzák fel az elektromos targoncákat, amelyet az állandó mágnesek még tovább erősítenek. Elmarad a belsőégésű motoros targoncáknál megszokott rezgés, zaj és kipufogógáz, míg a futómű és a szerkezet a legnagyobb igénybevételre vannak tervezve. Az elektromos modellek a kombinált kormányzott tengelyüknek köszönhetően kifejezetten szűk területeken és folyosókon válnak be. Az X- és H-modellek robusztus lengőtengelyük és nagy tengelytávjuk miatt kültéri használatra ideálisak.

Meggyőző vezetési élmény

Még tovább szélesített látómező a Linde H20 – H35 belsőégésű motoros targoncájában

A legmagasabb szintű ergonómia az ellensúlyos targoncák legújabb generációjánál is az alapfelszereltség része. A targoncák belső tere maximális tágasságot biztosít. A kitűnő ergonómiai kialakítású ülések és az egyedülálló kezelési koncepció a még tovább szélesített látómezővel együtt optimális vezetési élményt nyújtanak. A targoncavezető kiválóan szemmel tudja tartani mind a rakományt, mind pedig a környezetét. Ez minimalizálja az üzemi folyamatokban kialakuló üzemzavarokat és leállásokat, és maximalizálja a termelékenységet. A kényelmet fokozza emellett a szabadon konfigurálható kezelőelemekkel felszerelt, kiszélesített kartámasz is. Az emelőoszlop, a tengelyek és az alváz a különösen testkímélő munkavégzés érdekében el vannak választva egymástól.

Kérjük, lépjen be: Innen 360°-os kilátása lesz az emelővillás targoncából.

Optimális személy-, jármű- és környezetvédelem

Az új ellensúlyos targoncák biztonság szempontjából következetes optimalizáción mentek keresztül. Felbillenés elleni stabilitásuk az alacsony súlypont miatt a lehető legnagyobb. Az alváz, a vezetőfülke és az emelőoszlop úgy van kialakítva, hogy a lehető legkevésbé korlátozzák a kilátást a targoncára, a rakományra és a munkakörnyezetre. Ide tartoznak még a legkorszerűbb biztonsági rendszerek, többek között az alapfelszereltséghez tartozó segédrendszerek, pl. a felbillenéses és rakodási balesetek veszélyét csökkentő Linde Load Assist, valamint a kormányzáskor a targonca sebességét csökkentő Linde Curve Control.

Az opcionálisan elérhető Linde Motion Detection a targonca mögötti 180 fokos területen észleli a mozgást, és automatikusan megakadályozza, hogy a jármű tolasson. Szintén opcionálisak Linde LED Stripes sávjai, amelyek színváltással jelzik a targonca menetirányát. További segédrendszerek a személyek, járművek és a targonca környezetének védelmét fokozzák.

Tökéletesen hálózatba kapcsolva

Az új ellensúlyos targoncák gyárilag fel vannak szerelve a biztonságos adatrögzítéshez és adatátvitelhez szükséges érzékelőrendszerrel, így a netes alapú folyamatokba is tökéletesen beilleszthetők. Már alapkivitelben is könnyen elvégezhetők a frissítések, és szükség esetén további digitális funkciók, mint pl. a rakománysúly-kijelző, is aktiválhatók. A targoncák intelligens vezérlőrendszer segítségével a targoncavezető igényei szerint testre szabhatók, és egy átfogó flottakezelő rendszerhez csatlakoztathatók. A járművek rendelkezésre állásának növelése érdekében a fontos paraméterek és teljesítményadatok bármikor lehívhatók és kielemezhetők. Az energiagazdálkodási rendszer is hálózatba van kapcsolva. Az E és X típusú elektromos targoncák esetében ez a rendszer rögzíti és elemzi a targoncák töltési állapotával és a töltési infrastruktúra kihasználtságával kapcsolatos adatokat.

Az előnyök áttekintése

Teljesítőképesség

Az elektromos és belsőégésű motoros targoncák legjobb tulajdonságainak egyesítésével egy merőben új teljesítményosztály jön létre.

Ergonómia

Az új targoncavezetői munkahelyek és a kiszélesített látómező kiemelkedő vezetési kényelmet biztosítanak.

Biztonság

Az optimális személy-, jármű- és környezetvédelmet a szabad kilátás és a legmodernebb biztonsági rendszerek garantálják.

Konnektivitás

Az alapfelszereltség részét képező adatrögzítési és adatátviteli lehetőségek alapján a targoncák a netes alapú folyamatokba is tökéletesen beilleszthetők.