Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Intralogisztikai és automatizálási szoftver

Ugródeszka a jövőbe
Intralogisztikai és automatizálási szoftverrel hálózatba kötött raktár

A modern intralogisztikában egyre növekszik az integrált szoftvermegoldások jelentősége. A segítségükkel egyrészt össze lehet gyűjteni azokat az adatokat és mutatószámokat, amelyek alapján meghozhatók a vállalat stratégiáját támogató döntések. Másrészt pedig segítenek a teljes áru-, információ- és erőforrás-áramlás elemzésében, optimalizálásában és automatizálásában. Az összetett anyagáramlási folyamatok megjelenítése és valós idejű vezérlése soha nem látott mértékben növeli a jövő raktárának hatékonyságát.

Legyen szó kézi, fél- vagy teljesen automatikus, tömb- vagy magasraktárról, a Linde szoftvermegoldásai sokféle lehetőséget kínálnak a folyamatok hatékonyságának javításához és az érezhető megtakarítással járó célok eléréséhez. Nem számít, hogy Ön a digitalizálás és automatizálás felé vezető út legelején áll-e, vagy már megtette az első lépéseket: a mi alkalmazásainkkal ki fogja hozni raktárából a maximumot.

Linde Warehouse Navigator

Az intelligens raktár

A Linde Warehouse Navigator egy digitális raktárkezelő és targonca irányítási rendszer, amely hatékony anyagáramlást biztosít minimális időráfordítás mellett. Az automatikus helymeghatározás lehetővé teszi az összes áru valós idejű nyomon követését, és kiküszöböli a raktári tételek helye kézi rögzítésének szükségességét. A rendszer minden szállítási feladatot teljesen automatikusan indít el, és kijelöli az útvonalakat és a raktárhelyeket. Ez lehetővé teszi az anyagmozgató gépek optimális koordinálását, miközben áttekintést nyújt a raktár kihasználtságáról.

Az egyedi bővítőmodulok lehetővé teszik a funkciók körének bővítését és a digitalizálási és automatizálási szinthez való igazítását. Ezek a megoldások az autonóm járművektől kezdve az automatizált anyagmozgatáson át a teljes mértékben automatizált magasraktárakig problémamentesen integrálhatók a rendszerbe. Mindeközben nincs szükség új interfészekre és felhasználói felületekre.

A Linde Warehouse Navigator automatizálja az összes raktári folyamatot.

Moduláris rendszerarchitektúra

Raktárkezelő rendszer (WMS)

A Linde Warehouse Navigator alapja egy nagy teljesítményű raktárkezelő rendszer. Minden raktárban támogatja Önt az áruk be- és kitárolásában, valamint a megrendelések és készletek kezelésében. A valós idejű helymeghatározásnak köszönhetően ismeri az összes raktáregység aktuális helyzetét, és megjeleníti azokat a raktár 3D-s nézetében.

Komissiózó irányítórendszer (KLS)

A Linde Warehouse Navigator komissiózó irányítórendszerrel hatékonyan kezelheti és szemmel tarthatja a komissiózási megbízásokat. A nagyobb megrendelések több részmegrendelésre oszthatók, majd összevonhatók. A rendszer a kisebb megrendeléseket sok egyedi tételből állítva párhuzamos komissiózáshoz (multiorder picking) kötegeli össze.

Targoncavezető rendszer (FGS)

A Linde Warehouse Navigator targoncavezető rendszer ideális a targoncaflotta útvonalainak koordinálására és az anyagáramlás optimalizálására. Kiszámítja a legjobb útvonalakat, és a leggyorsabb úton navigálja a sofőrt a célállomáshoz. Így elkerülheti az üresjáratokat, és valamint hatékonyan és energiatakarékosan irányíthatja a szállítási feladatokat.

Kinek van szüksége a Linde Warehouse Navigatorra?

A Linde Warehouse Navigator tökéletes bevezetés a digitális raktárkezelésbe azon kis- és középvállalkozások számára, amelyek szeretnének búcsút inteni a kézi raktárkezelésnek. A standard verzióban alacsony költségráfordítással valamennyi raktárfolyamatot kezelni lehet az áruk beérkezésétől a raktározáson át egészen a kiszállításig.

Hasonlóképpen, a Linde Warehouse Navigator alkalmas olyan vállalatok számára, amelyek vagy tömbraktárt üzemeltetnek, vagy nagy járműflottával rendelkeznek. Lehetővé teszi az áruk és raklapok pontos azonosítását, és támogatja az összetett, részben vagy teljesen automatizált intralogisztikai folyamatok vezérlését.

A Linde Warehouse Navigator funkciói

 • A különböző raktárterületek teljes körű kezelése
 • Áttekinthető felhasználói felület intuitív kezeléssel
 • Megbízható árukövetés valós idejű lokalizációval
 • Hatékony be- és kitárolási, valamint komissiózási stratégiák
 • Működési területek és részleges szakaszok meghatározása
 • ERP- és automatizált rendszerek csatlakoztatása
 • Mobileszközökhöz (tabletekhez, okostelefonokhoz, leolvasóberendezésekhez stb.) csatlakoztatható
 • 18 nyelven áll rendelkezésre

A Linde Warehouse Navigator előnyeinek áttekintése

 • Tökéletesen átlátható az aktuális raktárkészlet
 • Jövőbiztos és moduláris rendszerarchitektúra
 • Automatikusan feldolgozható megrendelések
 • A digitalizálás és automatizálás mértékének megfelelően skálázható
 • Az összes áru nyomon követhetősége (a tömbösített tárolás során is)
 • Csökken a hibák száma ki- és betároláskor
 • Optimalizálni lehet a teljes targoncaflotta használatát
 • Csökken az üresjáratok száma

Linde VNA Navigation Interface (raktárnavigációs interfész) – nonstop szállítás magasraktárakban

Mit tud a Linde VNA Navigation Interface?

A Linde VNA Navigation Interface a Linde raktárnavigáció hasznos kiegészítője. A raktárnavigáció arról gondoskodik, hogy a szűkfolyosós targoncák gombnyomásra megtalálják a leghatékonyabb utat a magasraktár két pontja között. A járművek raktárnavigációja a Linde Navigation Interface felületén keresztül kommunikál az Ön raktárkezelő rendszerével. (Warehouse Management System). Ezzel biztosítható, hogy a következő szállítási feladat célkoordinátáit ne kelljen kézileg megadni, hanem az közvetlenül a jármű navigációs szoftverébe töltődjön be.

Kinek van szüksége a Linde VNA Navigation Interface felületre?

A Linde Navigation Interface előnyeit leginkább a magasraktárak azon üzemeltetői tudják élvezni, akik már használják a Linde raktárnavigációját. Amint a targoncavezető elintézett egy feladatot, a jármű automatikusan megkapja a következőt. A sorban következő szállítandó áru célkoordinátáit nem kell egyenként felvinni a rendszerbe, amivel időt lehet megtakarítani, és jelentősen növelhető az átrakodási teljesítmény.

A Linde VNA Navigation Interface funkciói

 • Interfész a WMS és a jármű között
 • Automatizált navigálás a magasraktárban
 • Feladatlisták hatékony kezelése
 • Sok nyelven elérhető

A Linde VNA Navigation Interface előnyeinek áttekintése

 • Közvetlenül összeköthető a meglévő WMS-rendszerrel
 • Optimális raktárnavigáció a menetidő csökkentése érdekében
 • Csökkenő hibaarányok
 • Nagyobb átrakodási teljesítmény a magasraktárban

Linde Truck Call – Szállítási feladatok digitális koordinálása

Mit tud a Linde Truck Call?

A Linde Truck Call lehetővé teszi a logisztikai megbízások könnyed kezelését bármilyen, internethez csatlakozni tudó eszközön vagy okostelefonon vagy táblagépen lévő alkalmazáson keresztül. A Linde Truck Call leegyszerűsíti a flottán belüli szállítási megbízások hozzárendelését és jelentősen lerövidíti a műszakvezető és a járművezetők közötti kommunikációs utat. A műszakvezető rangsorolhatja a megbízásokat, elláthatja őket a szükséges információkkal, és hozzárendelheti őket meghatározott járművezetői csoportokhoz. Emellett optimális áttekintést kap a nyitott, folyamatban lévő és befejezett megbízásokról.

Kinek van szüksége Linde Truck Callra?

A Linde Truck Call különösen alkalmas olyan vállalatok számára, amelyek kis és közepes méretű járműparkkal rendelkeznek. A műszakvezető okostelefonján létrehozhat egy szállítási megbízást a járművezetők számára szükséges összes információval. A fontos részleteket fotók, dokumentumok vagy megjegyzések formájában csatolhatja. Ezáltal lerövidül a kommunikációs idő, és a flotta optimálisan kihasználható.

A Linde Truck Call funkciói

 • A szállítási megbízások egyszerű, hatékony beállítása és szerkesztése
 • A megbízások pontos hozzárendelése a megfelelő járműtípusokhoz és járművezetői csoportokhoz, valamint a helyszín, a tárolási hely és az elsőbbség megjelölése
 • A fontos adatokat szükség szerint fotóval vagy dokumentummal lehet hozzáadni.
 • Az összes nyitott, elfogadott és lezárt szállítási megbízás áttekintése

A Linde Truck Call előnyeinek áttekintése

 • Hatékonyság: az üresjáratok számának csökkentése és a flotta optimális kihasználása
 • Felhasználóbarát működés: a megbízások egyszerű létrehozása és feldolgozása, akár útközben is
 • Biztonság: a targoncavezetők vezetés közben nem telefonálnak

Technológia az automatizálásért

A rugalmas és méretezhető automatizálási megoldások érdekében a Linde automatizált járművek széles választékát kínálja. A MATIC-sorozat elektromos targoncái, raklapemelői és vontatói intelligens navigációs és biztonságtechnológiai megoldásokkal rendelkeznek, és a legszűkebb helyen is együttműködnek az emberrel.

További információk

Az intralogisztikai folyamatok intelligens automatizálása

A különböző iparágakban tevékenykedő ügyfeleink nagyszámú projektjének köszönhetően a Linde átfogó ismeretekkel rendelkezik az intralogisztikai folyamatok terén. Ezen ismeretek alapján fejlesztettük ki standard alkalmazásainkat, hogy automatizálni tudjunk egy-egy folyamatlépést vagy akár komplett anyagáramlási folyamatokat.

További információk