Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Intralogisztikai és automatizálási szoftver

Ugródeszka a jövőbe
Intralogisztikai és automatizálási szoftverrel hálózatba kötött raktár

A modern intralogisztikában egyre növekszik az integrált szoftvermegoldások jelentősége. A segítségükkel egyrészt össze lehet gyűjteni azokat az adatokat és mutatószámokat, amelyek alapján meghozhatók a vállalat stratégiáját támogató döntések. Másrészt pedig segítenek a teljes áru-, információ- és erőforrás-áramlás elemzésében, optimalizálásában és automatizálásában. Az összetett anyagáramlási folyamatok megjelenítése és valós idejű vezérlése soha nem látott mértékben növeli a jövő raktárának hatékonyságát.

Legyen szó kézi, fél- vagy teljesen automatikus, tömb- vagy magasraktárról, a Linde szoftvermegoldásai sokféle lehetőséget kínálnak a folyamatok hatékonyságának javításához és az érezhető megtakarítással járó célok eléréséhez. Nem számít, hogy Ön a digitalizálás és automatizálás felé vezető út legelején áll-e, vagy már megtette az első lépéseket: a mi alkalmazásainkkal ki fogja hozni raktárából a maximumot.

Linde iQ – ideális azoknak, akik először használnak raktárkezelő rendszert

Mit tud a Linde iQ?

A Linde iQ egy áramvonalas és kedvező árú raktárkezelő rendszer (WMS) a digitális raktárkezelés világába történő belépéshez. Alacsony költségráfordítással lehet kezelni valamennyi raktárfolyamatot az áruk beérkezésétől a raktározáson át egészen a kiszállításig. A Linde iQ rendszerrel koordinálni lehet a járműflottát, és teljesen automatikusan intézhető az összes szállítási feladat. A készletkezelési alkalmazás teljesen átláthatóvá teszi a raktárkihasználtságot, a komissiózó funkció pedig segít a megrendelések összeállításában. A szoftver minden további nélkül összeköthető az ERP-rendszerekkel és az automatizált anyagmozgató technológiákkal.

Kinek van szüksége a Linde iQ szoftverre?

A Linde iQ olyan kis- és középvállalatok számára ideális megoldás, amelyek végre búcsút akarnak venni a manuális raktárkezeléstől. A szoftver standard változata azokat az alapfunkciókat tartalmazza, amelyekre az intelligens digitalizálásban még járatlan felhasználóknak szükségük van. Ugyanakkor a Linde iQ az összes raktári folyamat fokozatos automatizálásának alapját jelenti. A rendszer a vállalat növekvő automatizálási igényeinek megfelelően lépésről lépésre alakítható, az autonóm járműtől az automatizált anyagmozgatásig vagy a teljesen automatizált magasraktárig. Mindeközben nincs szükség új interfészekre és felhasználói felületekre.

A Linde iQ funkciói

 • A különböző raktárterületek teljes körű kezelése
 • Áttekinthető felhasználói felület és intuitív kezelés
 • Összekötés meglévő IT-rendszerekkel
 • Összekötés automatizált rendszerekkel (anyagmozgatás, polcrendszer)
 • Hatékony be- és kitárolási stratégiák
 • Intelligens komissiózási stratégiák
 • Csatlakozás mobileszközökhöz (tabletek, okostelefonok, leolvasóberendezések stb.)

A Linde iQ előnyeinek áttekintése

 • Tökéletes választás a raktárkezelő rendszerek világába történő belépéshez
 • Tökéletesen átlátható az aktuális raktárkészlet
 • Automatikusan feldolgozható megrendelések
 • Igazodik a növekvő automatizálási igényekhez

RELAG – Tökéletesen átlátható tömbraktárak

Mit tud a RELAG?

A RELAG egy vezetőrendszer targoncák számára, amelyet a nagy tömbraktárak folyamataira alakítottak ki. Pontos áru- és raklap-azonosítást tesz lehetővé, valamint gondoskodik az anyagáramlás hatékonyságáról és a megbízható árukövetésről. Az automatikus lokalizálásnak köszönhetően a rendszer mindig tudja, hogy hol található egy adott targonca, és hogy az mely árukat szállítja éppen. Ha egy csomag hibásan van betárolva, a szoftver figyelmezteti a vezetőt a hibára, és dokumentálja a hibás pozíciót. A RELAG háromdimenziós térképet készít az egész raktárról, amelyen rögzíti az összes rakományegység aktuális pozícióját.

Kinek van szüksége a RELAG szoftverre?

A RELAG tökéletes megoldás olyan vállalatok számára, amelyek vagy tömbraktárt üzemeltetnek, vagy nagy járműflottával rendelkeznek. A teljesen átlátható betárolás mellett a rendszer nagy targoncaflották útvonalainak koordinálására is kitűnően alkalmas, ugyanis a szoftverben minden raktári útvonal eltárolható. Ezen információk alapján a rendszer kiszámítja az optimális útvonalat az üresjáratok elkerülése és a szállítási feladatok hatékony és energiatakarékos végrehajtása érdekében.

A RELAG funkciói

 • A teljes raktár háromdimenziós megjelenítése
 • Megbízható árukövetés valós idejű lokalizációval
 • Szállítási feladatok hatékony kezelése
 • Lehetőséget ad a betárolt áruk ABC- és XYZ-elemzésére
 • Mobileszközökhöz (tabletekhez, okostelefonokhoz, leolvasóberendezésekhez stb.) csatlakoztatható
 • 18 nyelven áll rendelkezésre

A RELAG előnyeinek áttekintése

 • Tökéletesen nyomon lehet követni a tömbraktárban lévő összes árut
 • Csökken a hibák száma ki- és betároláskor
 • Optimalizálni lehet a teljes targoncaflotta használatát
 • Csökken az üresjáratok száma

Warehouse Navigation Interface (raktárnavigációs interfész) – nonstop szállítás magasraktárakban

Mit tud a Warehouse Navigation Interface?

A Warehouse Navigation Interface a Linde raktárnavigációjának egyik hasznos kiegészítése. A raktárnavigáció arról gondoskodik, hogy a szűkfolyosós targoncák gombnyomásra megtalálják a leghatékonyabb utat a magasraktár két pontja között. A járművek raktárnavigációja a Warehouse Navigation Interface-en keresztül kommunikál az Ön raktárkezelő rendszerével (Warehouse Management System). Ezzel biztosítható, hogy a következő szállítási feladat célkoordinátáit ne kelljen kézileg megadni, hanem az közvetlenül a jármű navigációs szoftverébe töltődjön be.

Kinek van szüksége a Warehouse Navigation Interface-re?

A Warehouse Navigation Interface előnyeit leginkább a magasraktárak azon üzemeltetői tudják élvezni, akik már használják a Linde raktárnavigációját. Amint a targoncavezető elintézett egy feladatot, a jármű automatikusan megkapja a következőt. A sorban következő szállítandó áru célkoordinátáit nem kell egyenként felvinni a rendszerbe, amivel időt lehet megtakarítani, és jelentősen növelhető az átrakodási teljesítmény.

A Warehouse Navigation Interface funkciói

 • Interfész a WMS és a jármű között
 • Automatizált navigálás a magasraktárban
 • Feladatlisták hatékony kezelése
 • Sok nyelven elérhető

A Warehouse Navigation Interface előnyeinek áttekintése

 • Közvetlenül összeköthető a meglévő WMS-rendszerrel
 • Optimális raktárnavigáció a menetidő csökkentése érdekében
 • Csökkenő hibaarányok
 • Nagyobb átrakodási teljesítmény a magasraktárban

További információk intralogisztikai és automatizálási megoldásainkról

Technológia az automatizálásért

A rugalmas és méretezhető automatizálási megoldások érdekében a Linde automatizált járművek széles választékát kínálja. A MATIC-sorozat elektromos targoncái, raklapemelői és vontatói intelligens navigációs és biztonságtechnológiai megoldásokkal rendelkeznek, és a legszűkebb helyen is együttműködnek az emberrel.

További információk

Az intralogisztikai folyamatok intelligens automatizálása

A különböző iparágakban tevékenykedő ügyfeleink nagyszámú projektjének köszönhetően a Linde átfogó ismeretekkel rendelkezik az intralogisztikai folyamatok terén. Ezen ismeretek alapján fejlesztettük ki standard alkalmazásainkat, hogy automatizálni tudjunk egy-egy folyamatlépést vagy akár komplett anyagáramlási folyamatokat.

További információk