Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 1580 (mm)
 • 0 - 2800 (mm)

Komissiózó targonca N20 C D

Fordulékony kétszintes komissiózó targonca

Érzékeny áru szállítása két szinten

A Linde MH N20 C D típusú kétszintes komissiózó targoncája ideális megoldás a nyomásra érzékeny áruk, például élelmiszerek hatékony komissiózására és biztonságos szállítására. A targoncával két raklap külön felvehető, és helytakarékos módon egymásra helyezve szállíthatók. Kompakt felépítésének köszönhetően a komissiózó targonca még 2000 kg-os legnagyobb terhelésével is rendkívül fordulékony, és ideálisan használható szűk folyosókon. A 12 km/h-ig terjedő sebességre történő dinamikus gyorsulás gyors, ugyanakkor biztonságos árukezelést tesz lehetővé nagy átrakási teljesítménnyel. A két raklap szállításának maximális biztonságáról szervokormányzás és automatikus sebességszabályozás gondoskodik. Az alacsony küszöbnek, az intuitív módon kezelhető, ergonomikus kialakítású kormánykeréknek és a tágas vezetőállásnak köszönhetően a targoncán való munkavégzés nem veszélyezteti a vezető egészségét.

Jellemzők

Biztonság

A N20 C D komissiózó targonca karosszériája robusztus kialakítású, lekerekített élekkel. Az önközpontosító szervokormányzás csak a kormánykerék minimális elforgatását igényli, így a kezelőnek sokkal kevesebb mozgást kell végeznie a vezetőállásban. Kormányzás közben a sebesség automatikusan csökken. Három egymástól független fékrendszer biztosítja a környezethez és a szállított teherhez igazított biztonságos fékezést: Az üzemi fék elektromágneses rendszerű. Ehhez társul egy hidraulikus rásegítésű, rakománytömegtől függően működő fékberendezés. Ezeken kívül a Linde Brake Control automatikus fékezést biztosít a hajtás kioldásakor. Tovább növelik a biztonságot a külön rendelhető LED-es elülső lámpák és a Linde BlueSpotTM világítás.

 • Robusztus karosszéria lekerekített élekkel
 • Könnyű járású, önközpontosító kormánykerék
 • A sebesség automatikus csökkentése a kanyarokban
 • Minden helyzetben biztonságos fékezés a három fékrendszerrel

Ergonómia

A járművezető az alacsony emelésű komissiózót a saját igényeihez tudja igazítani: A Linde kormánykerék és a háttámla magassága egyaránt állítható, így a vezető mindig kényelmes, kímélő testtartást vehet fel. A központi vezérlőelemek közvetlenül a Linde kormánykeréken találhatók, így a vezető mindkét kézzel intuitív módon tudja elérni és kezelni azokat. A csúszásmentes gumiborítással csillapított platform csökkenti a kezelőre átadódó rázkódásokat. A vezetőállás belépője is különlegesen ergonómikus kialakítású: A gyakori be- és kiszállást mindkét oldalon nagy szélességű és kis magasságú belépő könnyíti meg.

 • Állítható magasságú Linde kormánykerék
 • Állítható háttámla lehajtható üléstámasszal
 • Gumiborítású, csillapított platform
 • Széles belépő mindkét oldalon
 • Kis belépőmagasság

Rakománykezelés

A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor rövid idő alatt 14 km/h sebességig gyorsítja a komissiózó targoncát. A járműflotta követelményeihez igazított optimális energiaellátást ólomsavas vagy – külön rendelhető – lítium-ionos akkumulátorok biztosítják. A Linde kormánykerék intuitív kezelési koncepciója révén a járművezető az összes menet- és oszlopfunkciót könnyedén és milliméteres pontossággal tudja irányítani. Külön rendelhető felemelhető vezetőállás is, amely kényelmessé teszi az első és második szinten végzett komissiózást. A hatékonyság javítását szolgálják a jól áttekinthető multifunkciós kijelző, a számos tárolórekesz, valamint a gyalogkíséretű üzemmódhoz használható, külön rendelésre mindkét oldalon elhelyezhető gombok is.

 • Erős, 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Jó gyorsulás a 12 km/h-s max. sebességig
 • Intuitív kezelésű Linde kormánykerék
 • Jól áttekinthető több funkciós kijelző
 • Számos tárolási lehetőség a targoncán

Szerviz

A komissiózó targonca karbantartásigénye minimális, csak az első 1000 üzemóra után kell először szervizelni. A háromfázisú váltakozó áramú motor egyáltalán nem igényel karbantartást. A fékeket nem kell utánállítani. Karbantartás közben a szerviztechnikus könnyen el tudja távolítani a motortér elülső burkolatát, és könnyen hozzá tud férni minden fontos alkatrészhez. A kábelkötegek és a különálló kábelek a karbantartást megkönnyítő módon, jól áttekinthetően vannak elrendezve. A targonca adatait a szerviztechnikus egy CAN-busz csatlakozáson keresztül saját készülékén kényelemesen le tudja olvasni.

 • 1000 üzemóra ellenőrzés nélkül
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú motor
 • Utánállítást nem igénylő fékek
 • Könnyű hozzáférés minden fontos alkatrészhez
 • CAN-busz csatlakozás a járműadatok kiolvasásához

Videók & fotók

Kép a Linde MH N20 C sorozatú targoncáját bemutató videofelvételből

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C D 1,2 / 2,0 (t) 1580 (mm) 9 / 12 km/h 2313 / 2440 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Opcionális félautomata felszereltség (SA) a Linde Material Handling komissiózó targoncáihoz

Félautomata opció

Az SA-opció (Semi-Automated, félautomata) két különböző üzemmódjával lerövidíthetők a gyalogosan megtett utak és csökken a be- és kiszállások száma, mivel a komissiózó targonca vagy automatikusan követi a targoncavezetőt, vagy előtte halad. Ezáltal a horizontális komissiózás hatékonysága jelentősen növelhető.

Felemelhető vezetőállás

A kezelőplatform felemelhető az első és második polcszintre, ami lehetővé teszi az esetenként 2,8 m magasságban végzett komissiózást is.

A flottakezelő a connect: képernyőre néz. Flottakezelő szoftver

Flottakezelés

A Linde connect: flottakezelési megoldásával egyebek mellett elemezhető az egész járműflotta használata, ennek alapján pedig optimalizálható a szervizelés vagy a kihasználtság.

A Linde MH N20 C D típusú komissiózó targoncájának két LED-es fényszórója

LED-es elülső lámpák

A jármű elején két nagy erejű fényszóró található. A fényszórók víz- és porzáróak.

Rugózott platform

Az útfelület egyenetlenségeiből adódó rázkódásokat egy speciális csillapítószerkezet csökkenti.

Tehervédő rács

A vezető és a rakomány védelmét szolgálja a rakomány magasságának megfelelően állítható tehervédő rács is.

Bluespot a N20 C komissiózó targoncán

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Lítium-ion technológia

Az Linde innovatív lítiumion-akkumulátoraival a járművek lényegesen rövidebb idő alatt tölthetők fel használaton kívül és használat közben.

Az N20 C típusú komissiózó targonca oldalán található gombok a targonca kívülről történő kezeléséhez

Gombok a gyalogkísérethez

A targonca mindkét oldalán találhatók nyomógombok. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

Elülső panorámatükör

A targonca elülső oldalán található nagy tükör jó kilátást biztosít minden irányban, ami javítja a vezető, a rakomány és a gyalogosok biztonságát.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

A Linde MH flottakezelő szoftvere rázkódásokat jelenít meg a képernyőn

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja a rázkódásokat. A flottakezelő szoftverrel végzett adatelemzés feltárja a sérülések és balesetek okait.

Lassított lesüllyesztés

Ha a villa teljesen meg van rakva, csökken a süllyesztés sebessége. Ez további biztonságot nyújt az áruk károsodása ellen.

A Linde MH hozzáférés-vezérlő berendezése

Hozzáférés-vezérlés

A connect: flottakezelési rendszer biztosítja, hogy a járműveket csak engedéllyel rendelkező személyek tudják használni. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot