Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 115 (mm)
 • 0 - 1600 (mm)

Komissiózó targonca N20 B, N20-N25, N20-N25 HP

Rugalmas és sokoldalú

Változatos követelményeket kielégítő, hatékony és biztonságos komissiózó targonca

A Linde MH speciális felépítésű, a vezetőállás és a villa között elhelyezett akkumulátorral működő N20 B, N20–25 és N20–25 HP típusú alacsony emelésű komissiózó targoncáival hatékonyan és biztonságosan végezhetők a komissiózási feladatok: a 2400 mm hosszú villákkal különböző fajta és akár 2500 kg tömegű rakományok is szállíthatók. A vezetőállás elhelyezése menet közben is mindig jó rálátást biztosít a vezető számára a raktárra. A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor – típustól függően – akár 14 km/h sebességre is fel tudja gyorsítani a targoncát, így nagyobb távolságokon is gyors szállítás valósítható meg. Szállítás közben a vezető előre és hátra is gond nélkül tud manőverezni az intuitív kezelésű Linde kormánykerékkel. A kis sugarú fordulás megkönnyíti a manőverezést a szűk folyosókban. A teljesen rugós kezelőplatform kiegyenlíti a rezgéseket és rázkódásokat, csökkentve a komissiózási ciklus közbeni igénybevételeket.

Jellemzők

Biztonság

Mivel a vezetőállás az akkumulátor előtt található, a vezetőnek menet közben jó rálátása van a környezetre, így időben tud reagálni a veszélyes helyzetekre. A LED-fényszórók és a jármű elején elhelyezett Linde BlueSpot™ fényszóró tovább javítják a raktár biztonságát, mivel jól látható módon jelzik a targonca érkezését. A három külön fékrendszer a környezettől és a rakománytól függő módon csökkenti a sebességet: az elektromágneses üzemi fék csatlakoztatva van a holtember-kapcsolóhoz és a vészhelyzeti kapcsolóhoz. A hidraulikus fékberendezés a rakománytömeggel arányosan növeli a fékteljesítményt. A targonca ezenkívül a kanyarokban automatikusan, a kormánykerék dőlésszögével arányosan szabályozza a sebességet. A komissiózó targonca elején elhelyezett robusztus kivitelű acél lökhárító hatékonyan védi a járműkeretet és a kezelőplatformot.

 • Három fékrendszer
 • Robusztus lökhárító
 • A sebesség automatikus csökkentése a kanyarokban
 • LED-fényszórók és Linde BlueSpot™ fényszóró

Ergonómia

A kezelőplatform a kezelő igényeihez igazítható: a targonca mindkét oldalán alacsony belépőmagasság könnyíti meg a be- és kilépést. Külön rendelhető szolgáltatásként mind a Linde kormánykerék, mind az üléssel ellátott háttámla magassága állítható, aminek köszönhetően a vezető kényelmes, a hát számára kímélő testtartást vehet fel menet közben. Az egész vezetőállás rugós, és így kiegyenlíti a menet közbeni rezgéseket és rázkódásokat (az N20 B típust kivéve). Hátramenetben a háttámla mögött elhelyezett külön fogantyú segíti a vezetőt a biztos kapaszkodásban. A vezetőállás élei lekerekítettek, és számos tárolóhely és rekesz áll rendelkezésre a munkaeszközök és személyes tárgyak elhelyezéséhez.

 • Alacsony belépési magasság
 • Széles belépő mindkét oldalon
 • Állítható magasságú kormánykerék és háttámla
 • Rugós platform

Rakománykezelés

A Linde MH alacsony emelésű komissiózó targoncái az anyagáramlás egészét felgyorsítják: A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor rövid idő alatt képes felgyorsítani a targoncát 14 km/h maximális sebességére, így a raktárban nagyobb távolságokat is gyorsan lehet megtenni vele. A vezető egy kézzel is tudja kezelni a Linde kormánykereket, így a másikkal el tud érni minden menetparancsot és a kürtöt. A kormánykerék megfelelő funkcióit jól érthető szimbólumok jelzik. A gyalogkíséretű üzemmódban a jármű kényelmesen mozgatható előre és hátra, anélkül, hogy rövid szakaszoknál a vezetőnek újra be kellene szállnia. Az elektromos kerékvezérlés eközben pótlólagos stabilitást biztosít. A külön rendelhető lítium-ion akkumulátor lehetővé teszi a targonca közbenső töltését a szünetek alatt. A többfunkciós kijelzőn a vezető folyamatosan látja a komissiózó targonca töltöttségi állapotát (az N20 B típust kivéve). Az iniciális emelés lehetővé teszi a szállítást rámpákon és egyenetlen felületeken is.

 • A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor, max. 14 km/h sebesség
 • Gyalogkíséretű üzemmód
 • Jól áttekinthető többfunkciós kijelző (az N20 B típust kivéve)
 • Iniciális emelés funkció
 • Könnyen érthető szimbólumok a kormánykeréken

Szerviz

Az N20 B, N20–25 és N20–25 HP típusú targoncák csak kevés karbantartást igényelnek: a járművet csak 1000 üzemóra után kell ellenőrizni. A háromfázisú váltakozó áramú hajtástechnika nem igényel karbantartást, és nincs szükség a fékek utánállítására sem. A szerviztechnikus a karbantartás szempontjából fontos alkatrészeket a motorburkolat és szervizfedél levétele után könnyen el tudja érni. A fontosabb járműparamétereket egy CAN-busz csatlakozáson keresztül ki tudja olvasni egy laptop számítógépre. Ennek köszönhetően a jármű-információk és a problémák gyorsan feldolgozhatók és diagnosztizálhatók, a hibák szükség esetén gyorsan elháríthatók. Az elől elhelyezett, acélöntvényből készült robusztus lökhárító védi a rugós vezetőállást, csökkentve ezzel az ütközés közbeni sérüléseket.

 • 1000 üzemóra szerviz nélkül
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú váltakozó áramú hajtástechnika
 • Utánállítást nem igénylő fékek
 • Könnyű hozzáférés valamennyi fontosabb részegységhez
 • CAN-busz csatlakozás a járműadatok kiolvasásához
 • Robusztus lökhárító

Videók & fotók

New Linde N20 series

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2250 / 2320 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
N20 B 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2250 / 2320 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
N20 HP 2,0 (t) 115 (mm) 12 / 14 km/h 2250 / 2320 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
N25 2,5 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 3125 / 3195 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
N25 HP 2,5 (t) 115 (mm) 12 / 14 km/h 3125 / 3195 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Opcionális félautomata felszereltség (SA) a Linde Material Handling komissiózó targoncáihoz

Félautomata opció

Az SA-opció (Semi-Automated, félautomata) két különböző üzemmódjával lerövidíthetők a gyalogosan megtett utak és csökken a be- és kiszállások száma, mivel a komissiózó targonca vagy automatikusan követi a targoncavezetőt, vagy előtte halad. Ezáltal a horizontális komissiózás hatékonysága jelentősen növelhető.

A Linde connect flottakezelő szoftver irányítópultja

Flottakezelés

A Linde connect flottakezelő rendszer lehetővé teszi – egyebek között – a teljes járműflotta használatának elemzését, amire a szerviz vagy a flotta kihasználtságának optimalizálásához van szükség.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának elülső LED fényszórója

Elülső LED-fényszóró

A nagy fényerejű LED-fényszóró a jármű elején található. A fényszóró víz- és porálló.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának tehervédő rácsa

Tehervédő rács

További védelmet nyújt a vezető és a rakomány számára a tehervédő rács, amelyet a rakomány magasságának megfelelően lehet beállítani.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának BlueSpot™ fényszórója

Linde BlueSpot™:

A Linde BlueSpot™ az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-spotlámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

A Linde lítiumion-akkumulátorai

Lítium-ion technológia

Az Linde innovatív lítiumion-akkumulátoraival a járművek lényegesen rövidebb idő alatt tölthetők fel használaton kívül és használat közben.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának gombjai a gyalogkíséretű kezeléshez

A gyalogkíséretű üzem vezérlőgombjai

A jármű mindkét oldalán, az emelőoszlopon gombok vannak elhelyezve. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának akkumulátora oldalt cserélhető

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának lökhárítója

Lökhárító

A lökhárító csökkenti az ütközés esetén fellépő rázkódásokat, növelve ezzel a vezető, a jármű és az infrastruktúra, például a polcok biztonságát.

Az ütközésérzékelők adatainak rögzítése a Linde connect flottakezelő szoftver grafikonjában

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja a rázkódásokat. Az adatok flottakezelő szoftverrel történő kiértékelése rámutat a balesetek és károsodások okára.

A Linde MH N20 típusú komissiózó targoncájának hozzáférés-vezérlése

Hozzáférés-vezérlés

A connect flottakezelő szoftver hozzáférés-vezérlő funkciója gondoskodik arról, hogy a járműveket csak arra jogosultak használhassák. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot