Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Belsőégésű motoros targonca

Hidrosztatikus hajtással még nagyobb átrakodási teljesítmény
A Linde MH belsőégésű motoros targoncája hidrosztatikus hajtással

Pontosan és gyorsan

Gyors rakománykezelési folyamatok csak pontos erőátvitellel és vezérléssel rendelkező emelővillás targoncákkal lehetségesek. Ez időt takarít meg és növeli az átrakodási teljesítményt. A Linde MH a belsőégésű motoros emelővillás targoncák fejlesztése során évtizedek óta alkalmazza a termelékenység és gazdaságosság szabványait.

A hidrosztatikus közvetlen hajtás, a kétpedálos vezérlés és a Linde Load Control, valamint a Linde járművek kimagasló ergonómiája együttesen biztosítják, hogy a járművezető valamennyi menet- és emelőmozgást minden helyzetben pontosan és gyorsan kivitelezhessen. Ennek során a dízel-, hajtógáz- és földgázüzemű motorok intelligens vezérlésének és testre szabásának köszönhetően mindig elegendő teljesítmény áll rendelkezésre.

A Linde belsőégésű motoros targoncáinak további lényeges fejlesztési elve a biztonság – ehhez az átgondolt szerkezeti kialakítás is hozzátartozik. Valamennyi részegység és szerkezeti elem különösen robusztus, ugyanakkor optimális látási viszonyokat is biztosít. Ezen túlmenően számos mechanikai és elektromos rendszer javítja az emelővillás targoncák aktív és passzív biztonságát.

A Linde belsőégésű motoros targoncáinak széles körű kínálata 1,4 és 18 t közötti teherbírási tartományt fed le.

Kulcsszó: hidrosztatika

Hidrosztatikus hajtás esetén a belsőégésű motor egy szivattyút hajt meg. Ezt a teljesítményt olajnyomás révén viszi át zárt körfolyamatban a hajtótengelyben elhelyezkedő két hidraulikus motorra. Az olaj mennyiségét és áramlásirányát – és ezáltal a jármű sebességét és menetirányát is – a járművezető két pedálon keresztül vezérli: a Linde kétpedálos vezérlésével. A targonca egyedül a pedál váltásának hatására menetirányt vált. Ennek során a zárt olajkörfolyamat lefékezi a járművet – fékrendszer nem szükséges. Ugyanez érvényes a tengelykapcsolóra és hajtóműre is. Ennek megfelelően a Linde hidrosztatikus hajtása fokozatmentesen, tökéletesen egyenletesen és rángásmentesen működik. A Linde belsőégésű motoros emelővillás targoncái ennek az innovatív erőátvitelnek köszönhetik érzékenységüket és hatékonyságukat.

A Linde belsőégésű motoros targoncájának belsőégésű motorja

Takarékos és robusztus emelővillás targoncák

Hatékony rakománykezelés, ergonomikus munkahelyek, terjedelmes biztonsági csomagok – ezek az irányvonalak jellemzik a belsőégésű motoros targoncák legújabb generációjának fejlesztését. A járművek ezért például különösen takarékos motorokkal működnek. Emellett az emelővillás targoncák szünet nélkül sok üzemórán keresztül vannak használatban, mert csak ritkán kell szervizbe menniük. Egyszerűen hozzáférhető szervizmodulok gondoskodnak arról, hogy minden karbantartási folyamat gyorsan lebonyolítható legyen.

Egészséges munkavégzés

A fejlesztők a járműveket a járművezető köré tervezik – az ergonómia a legfelsőbb elv. Ezt például az állítható kartámaszok és a kényelmes, hátkímélő ülések is jelzik. A járművezetőre átadódó rázkódásokat a tengelyeken, oszlopon és billentő munkahengereken elhelyezett gumiperselyek, valamint kényelmes ülések csökkentik.

Hasonlóan fontos szerepet játszik a kétpedálos vezérléshez kapcsolódó Linde Load Control is. Amíg a járművezető a lábaival a menetműveleteket végzi, az emelőműveleteket ujjhegyével vezérli. Ez a kezelési megoldás csökkenti a szükségtelen mozgásfolyamatokat, így a járművezetők hosszabb ideig tudnak elfáradás nélkül dolgozni.

Biztonságos haladás az emelővillás targoncával

A járművezető és a rakomány biztonságát valamennyi emelővillás targoncánál számos tényező befolyásolja, például a különösen jó látási viszonyok, segédrendszerek és a különböző szerkezeti védőelemek – a Linde Protector Frame rendszertől (legfeljebb öt tonna teherbírású modellek esetén) a nagy teherbírású targoncák optimalizált kilátást biztosító ellensúlyáig. Ennek megfelelően a Linde belsőégésű motoros targoncái a járművezető számára minden munkahelyzetben és a jármű környezetében is nagy fokú biztonságot nyújtanak.

Folyamatos továbbfejlesztés

A folyamatos fejlesztés a Linde MH számára alapvető fontossággal bír. Így például a hidrosztatikus hajtást éveken keresztül tovább tökéletesítettük, így a belsőégésű motoros targoncák hatékonyságát és környezetbarát jellegét is folyamatosan javítottuk. Ennek során nagy rendelkezésre állást, átlagon felüli teljesítményt és maximális biztonságot tűztünk ki magunk elé célul.

A Linde innovációjának kimagasló példáját mutatják a mind az üzembiztonságot, mind a termelékenységet növelő segédrendszerek (mint a Linde Safety Pilot). Így például a Engine Protection System (EPS) képes megakadályozni a motor súlyos károsodását. A rendszer felügyeli a fontos motorjellemzőket (például az olajszintet vagy olajnyomást), és fenyegető túlterhelés esetén figyelmezteti a járművezetőt. Ha a járművezető figyelmen kívül hagyja a jelzéseket, az EPS csak kúszómenetet engedélyez.

Hatékonyabban

A járművezető a hidrosztatikus hajtással és a Linde Load Control segítségével bármely helyzetben pontosan és gyorsan vezérli az összes menet- és oszlopműveletet.

Biztonságosabban

A mindennapok munkabiztonságáról optimális körkörös kilátás és különböző segédrendszerek gondoskodnak.

Takarékosabban

A Linde hidrosztatika hajtómű, tengelykapcsoló, differenciálmű és dobfékek nélkül működik. Ennek egyik következménye a kis fogyasztás és a mérsékelt szervizköltség.

Robusztusabban

A hidrosztatikus közvetlen hajtás és a robusztus motorok kombinációja is jól bevált, főleg a sok üzemórát és nagy igénybevételt jelentő tartós használat során. Számos részegység egyáltalán nem igényel karbantartást.

Kényelmesebben

A vezetőfülkék mérete és felszereltsége az autógyártás szabványaihoz igazodik – a gyors és pihentető munkavégzéshez a legjobb előfeltételeket biztosítva.

Emelővillás targonca méretre szabva

Minden alkalmazás más. Ezért a Linde minden típussorozathoz a standard sorozatgyártásban megvalósított különböző kiviteli változatokat és számos felszerelési lehetőséget kínál. Így minden jármű az egyedi használati követelményeknek megfelelően alakítható ki, hogy a vevő a berendezés teljesítménypotenciálját teljesen kihasználhassa.

A rendelkezésre álló sorozatgyártási lehetőségekkel nem lefedhető vevőigényekről az értékesítési szervezet szakértői gondoskodnak. Ők elemzik az igényt, és a fejlesztőkkel és a gyártással közösen fejlesztenek testre szabott megoldást az adott használatra.

Ezen túlmenően a Linde a már használatban lévő emelővillás targoncákat is számos kiegészítővel tudja felszerelni – a fűtéstől a klímaberendezésen* keresztül az integrált oldalmozgatóig; de átalakítási megoldásokként LED-munkafényszórókat is kínál vevőinek. Így a készleten lévő járművek mindig naprakészek.

* fluorozott szénhidrogéneket tartalmaz