Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Komissiózás egyidejűleg két raklapon, a kezelő számára optimális magasságban

Különösen hosszú villáinak köszönhetően a Linde Material Handling N20 XL targoncája egyidejűleg két, a kiegészítő emeléssel együtt legfeljebb 2,0 t össztömegű raklapot képes szállítani. Az oszlop kialakítása lehetővé teszi a kezelő számára, hogy mindkét (egyenként 300 kg-os) raklapot 750 mm-es, hátkímélő magasságban tudja megpakolni. Mivel a vezetőállás az akkumulátor előtt helyezkedik el, a kezelő vezetés közben mindig jól látja a raktári környezetet, és így időben tud reagálni a veszélyes helyzetekre. A vezetőállás teljes egészében rugós, ezáltal csökkenti az egyenetlen padló okozta rázkódásokat, ütéseket.

Jellemzők

Biztonság

Az N20 XL komissiózó targonca három fékrendszerrel rendelkezik, ezek védik a vezetőt és a rakományt is: az elektromágneses üzemi fék csatlakozik a holtember-kapcsolóhoz és az egyik vészleállító gombhoz. A sebességet a teher tömegével arányosan csökkentő hidraulikus rásegítésű fékrendszer és a Linde fékvezérlés a hajtásvezérlés kioldásakor automatikusan működésbe lép. Biztonságot javító tényezők továbbá az alváz lapos kontúrja és a lekerekített alakú vezetőállás, valamint a Linde kormánykerék automatikus sávközpontosító funkciója. A jármű elején található acél lökhárító csökkenti az ütéseket és a rázkódásokat. A lökhárító opcionálisan gumiréteggel is kiegészíthető. Kanyarban a jármű a kezelőkar dőlésszögével arányosan csökkenti a sebességét. A külön rendelhető LED-es elülső lámpák és a Linde BlueSpot™ optikailag is felhívják a figyelmet a targoncára.

 • Három különböző fékrendszer
 • Holtember-kapcsoló és vészleállító kapcsoló
 • Lesimított kontúrok
 • A Linde kormánykerék automatikus menetsáv-központosítása
 • Automatikus fékezés a kanyarokban

Ergonómia

A mindkét oldalról könnyen megközelíthető, alacsony belépőjű és széles vezetőállás könnyű fel- és leszállást tesz lehetővé a vezető számára. A vezető a hátát kímélő magasságban tudja megpakolni mindkét raklapot, így nem kell felesleges mozgást végeznie. Tovább javítja a targoncakezelés hatékonyságát, hogy az oszlopvezérlés és a külön rendelhető gyalogkíséretű járműmozgatás kezelőszervei a háttámla mindkét oldalán megtalálhatók. A vezetőfülkét a gépkezelő a különböző segédeszközökkel, pl. számos tárolófelülettel, a saját igényei szerint tudja kialakítani. Külön rendelhető szolgáltatásként mind az intuitív kezelésű Linde kormánykerék, mind a kihajtható üléssel ellátott háttámla magassága állítható. Mindemellett a kezelőplatform is rugós, így csökkenti a menet közben fellépő rázkódásokat, ütéseket.

 • Széles és alacsony belépő
 • Gyalogos irányítás a háttámla mindkét oldalán
 • Tárolóhelyek a kezelőplatformon
 • Intuitív kezelésű Linde kormánykerék
 • Rugós kezelőplatform

Rakománykezelés

A 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor hajtotta komissiózó gyorsan eléri az óránkénti 12 kilométeres sebességet. A jármű és a rakomány stabilitását a raktár szállítási útvonalain a különböző kialakítású kerekek biztosítják. Az optimális energiaellátást a flotta követelményeinek megfelelő ólom-savas, vagy opcionálisan lítiumion-akkumulátorok biztosítják. Az intuitív módon vezérelhető Linde kormánykerékkel a járművezető az összes menet- és oszlopfunkciót könnyedén és milliméteres pontossággal tudja irányítani. A gyalogoskíséretű üzemmód a polcsorok közötti nagyon rövid távolságokon mindkét oldalon kényelmesen használható, ezáltal elkerülhető a felesleges fel- és leszállás. A kiegészítő emelés megkönnyíti a rámpákon és egyenetlenségeken keresztül történő szállítást.

 • 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Kerékvezérlés a stabilitás érdekében
 • Lítiumion-akkumulátor (opcionális)
 • Könnyű vezérlés a Linde kormánnyal
 • Gyalogkíséretű üzemmód

Szerviz

A komissiózónak alacsony a karbantartási igénye, és körülbelül 1000 órán keresztül működik szervizelés nélkül. A háromfázisú váltakozó áramú technológia teljesen karbantartásmentes, és a fékeket sem kell utánállítani. A karbantartás során a szerviztechnikus egyszerűen el tudja távolítani a motortér burkolatát, és könnyen el tudja érni a központi alkatrészeket. A gyors karbantartás érdekében minden kábelköteg és kábel jól áttekinthetően van elrendezve. A szerviztechnikus a CAN-bus kapcsolaton keresztül mobil eszközén kényelmesen le tudja olvasni a jármű adatait. Az acélöntvényből készült robusztus lökhárító védi a rugós vezetőállást és csökkenti az ütközés közbeni sérülések kockázatát.

 • 1000 üzemóra szerviz nélkül
 • Utánállítást nem igénylő fékek
 • Könnyű hozzáférés a motortérhez
 • A kábelkötegek és kábelek jól áttekinthetően vannak elrendezve.
 • CAN-bus kapcsolat

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 XL 0,6 / 1,6 (t) 750 (mm) 10 / 12 km/h 2466 / 2536 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

A Linde connect flottakezelő szoftver irányítópultja

Flottakezelés

A Linde connect flottakezelő rendszere egyebek között lehetővé teszi a teljes flotta használatának elemzését, amire a szervizeléshez és a flotta kihasználtságának optimalizálásához van szükség.

A Linde Anyagmozgatás N20 XL típusú komissiózó targoncájának tehervédő rácsa

Tehervédő rács

A vezető és a rakomány védelmét szolgálja a rakomány magasságának megfelelően állítható tehervédő rács is.

A Linde N20 XL típusú komissiózó targoncájának BlueSpot™ fényszórója

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-spotlámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

A Linde Anyagmozgatás lítiumion-akkumulátorral felszerelt N20 XL típusú komissiózó targoncája

Lítiumion-technológia

A Linde innovatív lítiumion-technológiájával a járművek sokkal rövidebb idő alatt tölthetők fel. Ráadásul mindez működés közben is történhet. Ez megnöveli a járművek rendelkezésre állását.

A Linde N20 XL típusú komissiózó targoncájának gombjai a gyalogkíséretű kezeléshez

Gombok a gyalogkísérethez

A targonca mindkét oldalán találhatók nyomógombok. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

A Linde Anyagmozgatás N20 XL típusú komissiózó targoncájának akkumulátora oldalt cserélhető

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység több műszakos használat esetén is gyors cserét biztosít.

A Linde N20 XL típusú komissiózó targoncájának lökhárítója

Lökhárító

A lökhárító csökkenti az ütközés esetén fellépő rázkódásokat, növelve ezzel a vezető, a jármű és az infrastruktúra, például a polcok biztonságát.

A Linde Anyagmozgatás N20 XL típusú komissiózó targoncájának teljesen rugózott kezelőplatformja

Teljesen rugózott kezelőplatform

A platform padlója, a kormánykerék és a háttámla a kihajtható üléssel együtt védve van a rázkódástól és az ütésektől.

Kérjen ajánlatot