Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Gyalogosfigyelmeztető öv a maximális biztonság érdekében

"Testőr" 2.0
A raktári dolgozók a Linde Material Handling gyalogosfigyelmeztető övét viselik

A gyalogosfigyelmeztető övvel a Linde Material Handling bővíti innovatív termékeinek sorát, Safety Guard rendszerét,amely egyebek között a targoncavezetőket és gyalogosokat figyelmezteti időben a veszélyes helyzetekre. Az intelligens figyelmeztető öv fényjelzésekkel, rezgéssel és hangokkal figyelmezteti viselőjét a veszélyekre, így maximális biztonságot nyújt beltéren és kültéren egyaránt.

Az intralogisztika a legmagasabb követelményeket támasztja a munkavállalók biztonságával szemben az anyagmozgató gépekkel való interakció során. A raktárcsarnokok, a termelés és a kültéri területek gyakran zajosak, hektikusak és zűrzavarosak. Magas polcrendszerek, felhalmozott árutömegek és rosszul belátható kereszteződések akadályozzák a targoncavezetők és gyalogosok rálátását környezetükre. A számok magukért beszélnek. Németországban 2021-ben 15 322 személyi sérüléssel járó targoncabaleset történt, ebből 15 halálos kimenetelű. Érthető tehát, hogy alapvetően fontos követelmény lett a „látni és látszódni”.


A Linde Material Handling gyalogosfigyelmeztető öve nagyobb biztonságot nyújt a nehezen áttekinthető helyzetekben. Ez az intelligens ruhadarab fény- és hangjelzéssel, továbbá rezgésekkel figyelmezteti viselőjét a hozzá közelítő targoncákra. Ez kétféleképpen is növeli a biztonságot: A gyalogosfigyelmeztető öv aktívan figyelmezteti viselőjét a közelgő veszélyre, és egyúttal javítja a gyalogos láthatóságát is. Ezáltal a Safety Guard fontos kiegészítője.

Linde Safety Guard: Mindig a biztonsági zónában

A Linde Safety Guard a vezetők és gyalogosok biztonságát növelő innovatív segédrendszer. Az ütközésveszélyek aktív figyelésén és a figyelmeztetéseken keresztül ugyanakkor védi az infrastruktúrát és az árukat is. A vezetőket az anyagmozgató gépekbe beépített járműegység hangjelzéssel és villogó LED-lámpákkal figyelmezteti a jármű közvetlen környezetében lévő veszélyekre. A LED-kijelző ezenkívül azt is mutatja, hogy melyik irányból közelítenek emberek a veszélyes zónába. Ezzel egyidejűleg a gyalogosokat is figyelmezteti: mind a Safety Guard viselhető eszköz, amely egyébként már egy ideje elérhető, mind az új gyalogosfigyelmeztető öv kommunikál a járműegységgel. Viselőjüket hangjelzéssel, villogó LED-lámpákkal és rezgésekkel figyelmeztetik a közeledő járműre, minden érintett figyelmét „élesítve” a lehetséges veszélyekre.

A raktári dolgozók és a targoncák óhatatlanul keresztezik egymást, a raktári dolgozó pedig jól látható a Linde Material Handling gyalogosfigyelmeztető övével.

Látható, hallható, érezhető, mindig ott van

A gyalogosfigyelmeztető öv egyesíti a szabványos láthatósági mellény előnyeit a Linde Safety Guard innovatív biztonsági koncepciójával. Ez a biztonsági megoldást igazítja az üzem működéséhez, és nem fordítva. A gyalogosfigyelmeztető öv a HSE-menedzsment részeként, standard ruházatként integrálható a munkavállalók napi munkarendjébe. A kényelmes viseletnek, az egyszerű kezelésnek és a hosszú élettartamnak köszönhetően az új eszköz nem zavarja a munkavégzést, viszont javítja a biztonságot és a közérzetet.

Biztonságos és kellemes viselet

A gyalogosfigyelmeztető öv két különböző méretben kapható. Kiváló illeszkedése biztosítja, hogy munka közben ne akadjon bele berendezésekbe, polcokba vagy más tárgyakba. Szabása optimális mozgásszabadságot nyújt. Az öv figyelmeztető eszköze a kulcscsont magasságában helyezkedik el. Egyrészt ugyanis ott érzi viselője legjobban a figyelmeztető rezgéseket, másrészt a hangjelzés így közvetlenül a fül közelében szól. A figyelmeztető jelzés és a rezgések a munkakörnyezet sajátosságai szerint egyedileg állíthatók be.

Egyszerű, fáradságmentes kezelés

A gyalogosfigyelmeztető öv egyszerűen és intuitívan használható. Az öv aktiválását egy indítóhang jelzi. Külön hangjelzés hívja fel a figyelmet arra, hogy az akku lemerült vagy kivették. Viselőjét állapotjelző LED tájékoztatja a jeladó üzemállapotáról, az akkun lévő kijelző pedig a töltöttségi szintről. A gyalogosfigyelmeztető öv levételekor a gyorsulásérzékelő automatikusan kikapcsolja az övet.