Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 700 (mm)
 • 0 - 2800 (mm)

Komissiózó targonca N20 C LX

Nagy teherbírású és ergonomikus komissiózási megoldás

Komissiózás egyidejűleg két raklapon, a kezelő számára optimális magasságban

A Linde MH ollós emelésű N20 C LX targoncája egy nagy teljesítményű és ergonomikus komissiózó megoldás, amellyel akár 2000 kg is szállítható és emelhető. Komissiózás közben a kezelő a villákat mindig a számára optimális magasságba tudja emelni, így el tudja kerülni a szükségtelen terheléseket. A targoncával egyszerre két euroraklap is hátkímélő módon kezelhető. Egyes, külön választható változatokban a vezetőállás is felemelhető, így esetenként a második szinten is lehet komissiózni. Az oszlop és az alváz – kialakításuknak köszönhetően – kiküszöbölik a zúzódásos sérülések veszélyét. A vezetőállás minden irányban zavartalan kilátást biztosít, de ezenkívül felszerelhető még egy panorámatükörrel is.

Jellemzők

Biztonság

Az N20 C LX komissiózó targonca automatikusan a kanyarokhoz igazítja a sebességét, növelve ezzel a vezető, a rakomány és a gyalogosok biztonságát. Három fékrendszer minden helyzetben garantálja a biztonságot: az elektromágneses üzemi fék, a sebességet a teher tömegével arányosan csökkentő hidraulikus rásegítésű fékrendszer, és a Linde fékvezérlés, amely a hajtásvezérlés kioldásakor automatikusan működésbe lép. Biztonságot javító tényezők továbbá az alváz lapos kontúrja és a lekerekített alakú vezetőállás, valamint a Linde kormánykerék automatikus sávközpontosító funkciója. A külön rendelhető LED-es elülső lámpák és a Linde BlueSpot™ optikailag is felhívják a figyelmet a targoncára.

 • A sebesség automatikus módosítása a kanyarokban
 • Három fékrendszer
 • A Linde kormánykerék automatikus menetsáv-központosítása
 • Lekerekített alváz

Ergonómia

A targonca mindkét oldaláról könnyen megközelíthető, az alacsony belépőjű és széles vezetőállás csökkenti a vezető által megtett utakat és ezzel elősegíti a fáradságmentes munkavégzést. A speciális ollószerkezet segítségével a vezető a hátát kímélő magasságban tudja megrakni mindkét raklapot, ami megkíméli őt a felesleges mozgásoktól. Tovább javítja a targoncakezelés hatékonyságát, hogy az oszlopvezérlés és a külön rendelhető gyalogkíséretű járműmozgatás kezelőszervei a háttámla mindkét oldalán megtalálhatók. A vezetőfülkét a gépkezelő a különböző segédeszközökkel, pl. számos tárolófelülettel, a saját igényei szerint tudja kialakítani. Mind az ergonómikus és intuitív módon kezelhető Linde kormánykerék, mind a háttámla magassága a kezelő testi adottságaihoz állítható. A háttámla fel van szerelve még egy kihajtható üléstámasszal is. A csillapított platform csökkenti az egyenetlen felületekből adódó rázkódásokat, a csúszásmentes gumiborítás pedig stabilabbá teszi a kezelő állóhelyzetét.

 • Tágas belépő mindkét oldalon
 • Kis belépőmagasság
 • Oszlopvezérlés és gyalogkíséretű irányítás mindkét oldalon
 • Állítható magasságú kormánykerék és háttámla
 • Rázkódások csökkentése

Rakománykezelés

Az N20 C LX targoncával nehéz vagy hosszú áruk komissiózása is gyorsan és biztonságosan végezhető. A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor rövid idő alatt felgyorsítja a targoncát a legnagyobb sebességére. A Linde fedélzeti töltője minimálisra csökkenti az akkumulátor töltésével járó munkát. A külön rendelhető lítium-ion akkumulátorral a vezető a szünetekben is tölteni tudja a targoncát. A komissiózó targonca aktuális töltöttségéről egy több funkciós kijelző tájékoztatja a vezetőt. A kormánykerék intuitív vezérlő szimbólumain egy pillantással áttekinthetők a fontosabb funkciók. A vezetőfülke ezeken kívül fel van szerelve még egy elülső tárolófelülettel, palacktartóval, továbbá egy papírrekeszként használható térdvédővel is.

 • Erős, 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Intuitív kezelésű kormánykerék
 • Linde fedélzeti töltő
 • Jól áttekinthető több funkciós kijelző
 • Számos tárolási lehetőség

Szerviz

A Linde ollós emelésű N20 C LX targoncája csak minimális karbantartást igényel: a targonca első szervize csak 1000 üzemóra után esedékes. A háromfázisú motor nem igényel semmilyen karbantartást, és a fékeket sem kell utánállítani. A szerviztechnikus a karbantartás szempontjából fontos alkatrészeket a szervizfedél levétele után könnyen el tudja érni. A targonca fontosabb paramétereit egy CAN-bus csatlakozáson keresztül kényelmesen le tudja olvasni saját laptopján.

 • 1000 üzemóra szerviz nélkül
 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú motor
 • Utánállítást nem igénylő fékek
 • Jó hozzáférés valamennyi szervizalkatrészhez
 • CAN-bus kapcsolat a szerviztechnikus számára

Videók & fotók

Kép a Linde N20 C sorozatú targoncáját bemutató videofelvételből

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C LX 2,0 (t) 700 (mm) 9 / 12 km/h 2675 / 2838 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Felemelhető vezetőállás

A kezelőplatform felemelhető az első és második polcszintre, ami lehetővé teszi az esetenként 2,8 m magasságban végzett komissiózást is.

A flottakezelő a Linde connect: Linde MH flottakezelő rendszer számítógépes képernyője előtt ül.

Flottakezelés

A Linde connect: flottakezelő rendszere lehetővé teszi – egyebek között – a teljes flotta használatának elemzését, amire a szerviz vagy a flotta kihasználtságának optimalizálásához van szükség.

A Linde N20 C LX típusú komissiózó targoncájának két LED-lámpás fényszórója

LED-es elülső lámpák

A jármű elején két nagy erejű fényszóró található. A fényszórók víz- és porzáróak.

Rugózott platform

Az útfelület egyenetlenségeiből adódó rázkódásokat egy speciális csillapítószerkezet csökkenti.

A Linde N20 C LX típusú komissiózó targoncájának tehervédő rácsa

Tehervédő rács

A vezető és a rakomány védelmét szolgálja a rakomány magasságának megfelelően állítható tehervédő rács is.

Bluespot az N20 C komissiózó targoncán

Linde BlueSpot™

ALinde BlueSpot™figyelmeztetőberendezés az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Lítium-ion technológia

Az Linde innovatív lítiumion-akkumulátoraival a járművek lényegesen rövidebb idő alatt tölthetők fel használaton kívül és használat közben.

Az N20 C típusú komissiózó targonca oldalán található gombok a targonca kívülről történő kezeléséhez

Gombok a gyalogkísérethez

A targonca mindkét oldalán találhatók nyomógombok. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol. A hátramenetkor előforduló lábsérülések megelőzése érdekében a targonca alvázán mindkét oldalon hátul lábvédő található.

Elülső panorámatükör

A targonca elülső oldalán található nagy tükör jó kilátást biztosít minden irányban, ami javítja a vezető, a rakomány és a gyalogosok biztonságát.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

A Linde flottakezelő szoftvere ütközési értékeket jelenít meg a képernyőn

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja az ütéseket. A flottakezelő szoftverrel történő adatkiértékelés a balesetek és károsodások okairól nyújt tájékoztatást.

Lassított lesüllyesztés

A villa teljes terhelése esetén csökken a süllyesztés sebessége. Ez további biztonságot nyújt az áruk károsodása ellen.

A Linde hozzáférés-vezérlő berendezése

Hozzáférés-vezérlés

A connect flottakezelő szoftver hozzáférés-vezérlő funkciója gondoskodik róla, hogy a targoncákat csak arra jogosultak használhassák. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot