Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Innovatív kivitel a rövid kitolási távolságok és a kétszer több hely érdekében

Az R14–R17 X sorozatú tolóoszlopos targoncák különleges kivitele nagyobb teljesítményt, vezetés közbeni kényelmet és biztonságot nyújt. Ezekkel a targoncákkal különlegesen hatékonyan kezelhetők az 1,7 tonnáig terjedő tömegű terhek, és 11,5 méternél is nagyobb munkamagasság érhető el a szűk állványközi folyosókon. Az akkumulátor a fülke alatt található, így kétszer több hely áll a vezető rendelkezésére, és az oszlopon keresztül belátható terület is megkétszereződött a hagyományos tolóoszlopos targoncákhoz képest az új oszlopkialakításnak köszönhetően. Az oszlop szilárdan a karosszériára van rögzítve. A kitoló mozgást egy speciális villakocsi végzi helyette. Ez a megoldás különlegesen stabil rakománykezelést eredményez. Az akkumulátor elhelyezésének köszönhetően a súlypont igen alacsonyan van, ami nagy maradék teherbírást biztosít. A rendkívül rövid kitolási távolságot biztosító speciális konstrukciónak köszönhetően a jármű nagyon szűk folyosókkal rendelkező állványrendszeres raktárakban is alkalmazható.

Jellemzők

Biztonság

Az R14–R17 X targoncák keskeny oszlopprofilja és az oszlophoz közel elhelyezett ülése minden irányban jó kilátást eredményez. A külön rendelhető, páncélüvegből készült panorámatetőn keresztül felfelé is zavartalanul rá lehet látni a rakományra. Az automatikusan működésbe lépő rögzítőfék például rámpákon vagy emelkedőkön való leálláskor növeli a biztonságot. A Linde Curve Assist segédrendszer úgy támogatja a vezetőt, hogy a kanyarokban arányosan kiigazítja a sebességet. A négy egymástól független fékrendszer minden helyzetben gyorsan és biztonságosan állítja le a targoncát. Az üzembiztonságot ezenfelül számos kiegészítő felszerelés növeli. Az oszlopra szerelt kamerarendszer révén például a vezető mindig szem előtt tarthatja a rakományt.

 • Jó kilátás minden irányban a széles emelőoszlopnak köszönhetően
 • Automatikus rögzítőfék
 • Linde Curve Assist
 • Négy egymástól független fékrendszer

Ergonómia

A minden irányban jó kilátást biztosító széles emelőoszlop, valamint az intuitív Linde Load Control oszlopvezérlés egyszerűvé és kényelmessé teszi a rakomány pontos kezelését. Az újszerű járműfelépítés az alul elhelyezett akkumulátorral kétszer nagyobb munkaterületet biztosít a vezetőnek. A menet- és oszlopfunkciók összes kezelőeleme ergonomikus módon integrálva van a vezetőülés kartámlájába, és egyedileg beállítható. Az ülés 10 fokkal elforgatható (külön rendelhető funkció), a kormányzási ellenállás pedig egyedileg beállítható. Az egyes elemek összjátéka és a rendkívül tágas térkialakítás különlegesen hatékony és fáradságtól mentes munkavégzést tesz lehetővé.

 • Optimális kilátás minden irányban
 • Kétszer több hely
 • Mindenre kiterjedően ergonomikus koncepció
 • Egyedileg állítható ülés és konzol
 • Beállítható kormányzási ellenállás

Rakománykezelés

Az R14–R17 X sorozat egyedülálló konstrukciója kompakt karosszériát és rövid keréktávolságot biztosít. A targonca ennek köszönhetően igen fordulékony, és a rakománykezeléshez kevesebb helyre van szüksége, mint a szokásos tolóoszlopos targoncáknak. A rövid kitolási hossz, a különleges oszlopon keresztüli kilátás és a villa sorozatgyártású oldalmozgatója nagy átrakási teljesítményt biztosít. A mélyen a vezetői munkahely alatt elhelyezett akkumulátornak és a karosszériához erősített oszlopnak köszönhetően a jármű nagy maradék teherbírással és stabilitással rendelkezik. A kétpedálos vezérlés és a Linde Load Control gyorsabb és biztonságosabb irányítást tesz lehetővé.

 • Kompakt felépítés
 • Rövid kitolási hosszak
 • Nagyobb állásbiztonság
 • Nagy maradék teherbírás
 • Különleges kilátás az oszlopon keresztül
 • Alapfelszereltség részét képező oldalmozgató

Szerviz

Mivel a fontosabb szervizpontokhoz igen könnyen hozzá lehet férni, a Linde tolóoszlopos targoncájának karbantartása különösen gyorsan és egyszerűen végezhető. A járműadatok CAN-busz rendszeren keresztüli kiolvasásával a szerviztechnikus fontos információkat kap a jármű elektronikai és gépészeti részeinek állapotáról. Az akkumulátor egy alacsony emelésű raklapszállítóval vagy egy külön rendelhető cserélőállvánnyal ráfordítás nélkül kicserélhető. A karbantartásmentes villamos motorok és az 1000 órás szervizintervallum különlegesen megbízhatóvá és gazdaságossá teszi a targoncát.

 • Könnyen hozzáférhető alkatrészek
 • Karbantartásmentes villamos motorok
 • Egyszerű akkumulátorcsere
 • Karbantartás 1000 üzemóránként
 • Nagy fokú gazdaságosság és rendelkezésre állás

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks Battery voltage/rated capacity (5h)
R14X 1,4 (t) 5655 (mm) 14 / 14 km/h 2756 (mm) 48 / 480 (V)/(Ah) o. kWh
R14X HL 1,4 (t) 12755 (mm) 14 / 14 km/h 3127 (mm) 48 / 920/1000 (V)/(Ah) o. kWh
R14X High 1,4 (t) 6955 (mm) 14 / 14 km/h 2756 (mm) 48 / 690/750 (V)/(Ah) o. kWh
R16X 1,6 (t) 7555 (mm) 14 / 14 km/h 2761 (mm) 48 / 690/750 (V)/(Ah) o. kWh
R17X 1,7 (t) 7855 (mm) 14 / 14 km/h 2977 (mm) 48 / 640 (V)/(Ah) o. kWh
R17X HD 1,7 (t) 10655 (mm) 14 / 14 km/h 2977 (mm) 48 / 920/1000 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Automatikus középre tartás

Az oldalmozgató gombnyomásra automatikusan középhelyzetbe mozgatja a villát.

Világítás

Egy forgólámpa, egy villogó figyelmeztetőlámpa és kiegészítő munkafényszórók növelik a targoncavezető és a környezet biztonságát.

Flottakezelés

A Linde connect: flottakezelő rendszere a járművel és annak felhasználásával kapcsolatos adatok rögzítésére, feldolgozására és elemzésére szolgál. Mindez hatékonnyá, biztonságossá és átláthatóvá teszi az anyagmozgató gépek felhasználását.

Egypedálos irányítás

Sok vezető jobban szereti az egypedálos irányítást. A vezető sajátos igényeinek kielégítése érdekében ezért a kétpedálos irányítás kicserélhető.

Telefontartó

A telefontartó támogatja az üzemi folyamatokat és növeli a biztonságot. A kijelző a munkatárs számára mindig látható és elérhető módon van elhelyezve.

Fafogantyú a joystickokhoz

A Linde joystickokhoz kapható fafogantyú emeli a munkahely fényét. A szálkamentes keményfa kellemes tapintású, kevésbé hajlamos a szennyeződésre, és különösen jó megoldás, ha a vezetőnek műanyag-allergiája van.

Előválasztható emelési magasság

Az emelési magasság előzetes kiválasztása felgyorsítja a munkafolyamatot, növeli a munkabiztonságot és tehermentesíti a vezetőt.

Hűtőházi kivitel

A targonca hűtőházi kivitelében az olaj, a kenőanyag és a kabin berendezése megfelel a legfeljebb -30 °C-os külső hőmérsékletből adódó követelményeknek. A jármű így mindig teljes mértékben működőképes marad.

BlueSpot™

A BlueSpot™ kék fényponttal jelzi a közeledő targoncákat.

A Linde tolóoszlopos targoncáinak oszlopára szerelt kamerarendszer segítségével a vezető biztonságosan tudja pozicionálni a rakományt a polcrendszerben.

Oszlopkamera

A kamerarendszer segíti a vezetőt a biztonságos rakománykezelésben, mivel megjeleníti neki a két villát, a rakomány alsó oldalát és a polcrendszernek azt részét, ahová a rakományt be kell tárolni.

Páncélüvegből készült panorámatető

A páncélüveg panorámatető akadálytalan kilátást biztosít, egyszersmind megbízhatóan védi a vezetőt a lezuhanó rakományoktól.

Ülésfűtés

Az ülésfűtés kényelmesebbé teszi a vezetést, és hideg környezetben gyorsan biztosítja a megfelelő munkahőmérsékletet.

Üléstámla-hosszabbítás

A háttámla meghosszabbításával az ülés nagy testű vezetők számára is kényelmesebbé tehető.

360 fokos kormányzás

Az egypedálos kivitellel 360 fokos kormányzás valósítható meg, aminek köszönhetően még a legszűkebb helyeken is könnyen lehet manőverezni a targoncával.

Kérjen ajánlatot