Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 1 400 (kg)
 • 0 - 4 266 (mm)

Elektromos raklapemelő D12 – D14

Termelékenységnövelés és biztonság

Hajtóerő a dupla rakodási teljesítményért

A D12 – D14 elektromos kétszintes rakodók olyan rugalmas és sokoldalú tehetségek, amelyek egyszerre két raklapot képesek szállítani. Akár 1400 kilogrammot is megmozgatnak és felemelnek 4,2 méter magasra. Az elektromos raklapemelőkkel a be- és kirakodásnál épp úgy nő a termelékenység, mint a hosszabb útszakaszokon történő szállítások esetén. Átfogó biztonsági csomag gondoskodik a targoncavezető teljes körű védelméről. A gyalogkíséretű raklapemelők hosszú kezelőkarja védi a kezelőt, aki így mindig biztonságos távolságban van a mozgó járműtől. A kúszó üzemmód funkció lelassítja a járművet, így a körülményes manőverek szűk folyosókon is egyszerűbbé és biztonságosabbá válnak. A Linde OptiLift® emelőoszlop-vezérléssel a kezelő pontosan tudja emelni és süllyeszteni a rakományt. Az oszlopok közötti jó kilátás még magasan fekvő polcok esetén is milliméter-pontosságú be- és kirakodást tesz lehetővé, így a rakománykezelés biztonságosan végezhető. Az 1,5 kW teljesítményű motorokkal meghajtott kétszintes rakodók akár 6 km/óra maximális sebességet is elérnek, a gyors munkatempóval pedig fokozzák a rakodási teljesítményt.

Jellemzők

Biztonság

A Linde D12 – D14 kétszintes rakodója úgy van megtervezve, hogy munkavégzés közben óvja a targoncavezetőt. A hosszú, alacsonyan elhelyezett kezelőkar automatikusan gondoskodik arról, hogy a kezelő a járműtől biztonságos távolságban haladjon. Ha a kezelőkart elengedik, az függőleges helyzetébe lassan tér vissza, és ezzel megelőzi a motorburkolat megrongálódását. A targonca a raklapokat be- és kirakodásnál automatikusan a megfelelő helyzetbe pozícionálja, csökkentve ezzel a balesetek kockázatát. A még nagyobb biztonság érdekében a jármű a sebességét automatikusan a kanyarokhoz igazítja, és 1,5 méter emelési magasság felett csökkenti a tempót. Ha a targoncavezető elengedi a vontatásvezérlő kapcsolóját, a jármű megáll. Ezenkívül ha a kezelő megnyomja a vészleállító gombot, a terhelésfüggő elektromágneses fék is azonnal működésbe lép. Emellett a rakományra való jó kilátás is gondoskodik a még nagyobb biztonságról.

 • Hosszú, alacsonyan elhelyezett kezelőkar védi a targoncavezetőt a sérülésektől
 • Elektromágneses, terhelésfüggő fék
 • A sebesség automatikus csökkentése a kanyarokban
 • Automatikus fékezés, ha a targoncavezető elengedi a vontatásvezérlő kapcsolót

Ergonómia

A D12 – D14 elektromos raklapemelő menet- és emelőfunkciói kényelmesen, egy kézzel működtethetők anélkül, hogy a targoncavezetőnek el kellene engednie a kezelőkart. Ez pontos, kényelmes rakománykezelést tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy a különösen nehéz manőverek is könnyűszerrel végrehajthatók legyenek, a kezelő bekapcsolhatja a kúszó üzemmódot és ezzel egy időben elindíthatja a fékezési folyamatot.

 • Egykezes működtetés a kezelőkar segítségével
 • Kúszó sebesség a pontos manőverezés érdekében

Rakománykezelés

A targoncavezető az összes menet- és emelőfunkciót intuitív módon, egy kézzel irányítja. A Linde OptiLift® emelőoszlop-vezérlés gondoskodik róla, hogy a rakomány milliméter-pontossággal emelkedjen és süllyedjen és ezzel egyben a munkatempót és a precizitást is növeli. Fő- és kiegészítő emelés használatával a D12 – D14 kétszintes rakodók két darab, egyenként legfeljebb 1000 kilogrammos raklapot képesek szállítani. Ez nagymértékben megnöveli a szállítás hatékonyságát. Az 1,5 kW teljesítményű, váltakozó áramú motor a járművet kettős terhelés esetén is akár 6 km/óra sebességre gyorsítja. A sebesség kanyarokban és 1,5 méter emelési magasság felett automatikusan lecsökken.

 • Biztonságos és pontos rakománykezelés a Linde OptiLift® vezérléssel
 • Az összes menet- és emelési funkció intuitív kezelése
 • Nagy teljesítményű, 1,5 kW-os motor
 • A kétszintes funkció lehetővé teszi két darab, egyenként legfeljebb 1000 kg-os raklap egy időben történő szállítását

Szerviz

A D12 - D14 multifunkcionális kijelzőjén a kezelő egy pillantással áttekintheti az összes fontos állapotinformációt. A kétszintes rakodó magas rendelkezésre állásáról karbantartásmentes váltakozó áramú motorok gondoskodnak. Az összes fontos alkatrész könnyen elérhető. Javítás esetén a szerviztechnikus CAN-bus csatlakozáson keresztül, notebook segítségével tudja kiolvasni és ellenőrizni a rendszeradatokat.

 • Multifunkcionális kijelző az összes fontos információval
 • Karbantartásmentes váltakozó áramú motor
 • Egyszerű és gyors diagnosztizálás a CAN-bus rendszerrel
 • Jó hozzáférés valamennyi részegységhez

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12 1,2 (t) 4266 (mm) 6 / 6 km/h 1827 (1940) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
D14 1,4 (t) 4266 (mm) 6 / 6 km/h 1827 (1940) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Tehervédő rács

1000 mm magas tehervédő rács gondoskodik róla, hogy a rakomány megemelt villa esetén se csússzon hátra és ne boruljon a járművezetőre.

Csillapított villaleengedés-funkció

Ez a védőfunkció megakadályozza a rakomány hirtelen lerakását és az ebből adódó esetleges sérüléseket. Ennek érdekében a padlózat elérése előtt a süllyesztési sebesség lecsökken, és így a rakomány csillapítottan érkezik le.

Csíptetőtábla-csomag

A forgatható csíptetőtábla mellett a felszereléscsomaghoz tartozik még egy másik tárolórekesz is a jármű elején.

Hűtőházi kivitel

A hűtőházi kivitel akár -35 °C külső hőmérsékletig biztosítja az elektromos raklapemelő teljes körű használhatóságát és teljesítményét.

Mobil, vagy rögzített akkumulátorkeret oldalirányú akkumulátorcseréhez

Az akkumulátor kigördítési funkciója a csereállványokkal kombinálva ideális megoldást nyújt a gyakori akkumulátorcserével járó alkalmazásokhoz.

Rendkívül gyors emelési funkció

Ezzel az új opcióval az emelési sebességet akár 33 százalékkal (30 cm/mp értékről 40 cm/mp értékre) is meg lehet növelni.

Oszlopvédelem

Az oszlopot megrongálódása ellen dróthálóból, vagy polikarbonátból készült elem védi.

Safety speed

Automatikus gyorsítás és fékezés: a menetsebesség a kezelőkar helyzetéhez igazodik – minél közelebb áll a függőlegeshez, annál alacsonyabb a sebesség.

Kérjen ajánlatot