Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Magas rakományok pontos kezelése

Nagy teljesítményű, 2,3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorjának és komoly teherbírásának köszönhetően az L14–L20 sorozatú gyalogkíséretű elektromos raklapemelők fokozott átrakodási teljesítményről gondoskodnak. Kiválóan alkalmasak szűk folyosókon és szervizlifteken való rakománykezelésre. A hasmagasság a külön rendelhető iniciális emelési funkcióval ellátott változattal növelhető. Ez a járműváltozat akár 2000 kg-os rakományokat is képes rámpákon és egyenetlen talajon keresztül szállítani. Az érzékeny OptiLift emelőoszlop-vezérlés pedig rendkívül pontos emelőmozgások biztosításával egyszerűbbé teszi a kezelést. A jármű felszerelhető a külön rendelhető Linde Load Management funkcióval, amely kiszámolja az aktuális rakomány tömegét és magasságát.

Jellemzők

Biztonság

Az emelőoszlop csak akkor emelhető, ha a kezelőkar magasan van. Erről a Linde SafetyLift funkció gondoskodik. A jármű vezérlése ezenkívül automatikusan a kezelő és a jármű közötti távolságnak megfelelő értékre állítja be menetsebességet. A kitérést a kezelőkar dőlésszöge határozza meg. Ha a kezelő a kezelőkart felső vagy alsó végállásba mozgatja, a jármű aktiválja az elektromágneses fékrendszert, a véghelyzetek előtt azonban kisebb ellenállást fejt ki a véletlen lefékezés elkerülése érdekében. A külön rendelhető Linde Load Management funkció nemcsak a rakomány tömegét mutatja, hanem figyelmezteti is a kezelőt, ha a szállítmány túl nehéz.

 • A menetsebesség automatikus állítása
 • A végállásbeli ellenállás megakadályozza a véletlenszerű fékezést
 • A Linde Load Management figyelmezteti a kezelőt, ha a terhelés közelít a névleges értékhez, vagy ha már túllépte

Ergonómia

Az összes kezelőszerv ergonomikus módon van elrendezve a kezelőkaron és intuitívan használható. Ez megkönnyíti a mindennapi munkát. Ugyanez érvényes az elektromos kormányzássegédre, amelynek köszönhetően a vezető különösebb erőfeszítések nélkül irányíthatja a járművet. A nagy méretű tárolórekeszekben számtalan munkaeszköz – például leolvasóberendezés – helyezhető el.

 • Érzékeny és pontos rakománykezelés a Linde Load Control funkcióval
 • Elektromos kormányzás a kényelmes irányítás érdekében
 • A villák finom lehelyezése a Soft Landing funkcióval
 • Tágas tárolórekeszek

Rakománykezelés

1400–2000 kg rakodókapacitás és nagy teljesítményű, 2,3 kW-os váltakozó áramú motor – a kettő együtt a hatékony kezelési folyamatok garanciája. A robusztus karosszéria emellett nagy maradék teherbírást biztosít a gyalogkíséretű elektromos raklapemelőnek. Az OptiLift kezelési koncepciónak köszönhetően a rakományok nagyon pontosan mozgathatók. A Soft Landing funkció pedig a villák finom lehelyezéséről gondoskodik. Sok kezelési folyamatban nyújt segítséget a külön rendelhető Linde Load Management funkció is, amely +/- 50 kg pontossággal jeleníti meg a rakomány tömegét.

 • Nagy teljesítményű, 2,3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Szűk helyeken való manőverezést segítő kúszómenetgomb
 • A sebességet a rakomány tömege és magassága alapján szabályozó Linde Load Management funkció
 • A menetsebesség állítása kanyarokban

Szerviz

A robusztus alkatrészeknek, stabil alváznak és karbantartásmentes háromfázisú motornak köszönhetően hosszúak a karbantartási időközök és alacsonyak az üzemeltetési költségek, ráadásul a motor teljesen védve van nedvesség és por ellen is. A járművek így még intenzív igénybevétel esetén is hosszú ideig használhatók. A nagy és színes kijelzőn a szerviztechnikus és a járművezető egyaránt gyorsan át tudja tekinteni az olyan fontos adatokat, mint az üzemórák száma, az akkumulátor töltöttségi szintje és a karbantartási állapot.

 • A rakománytömeget, az üzemórák számát, a karbantartási állapotot és az akkumulátor töltöttségi szintjét megjelenítő színes, multifunkcionális kijelző és karbantartást nem igénylő, tokozott, 2,3 kW teljesítményű, váltakozó áramú hajtómotor belső hibakódkijelzéssel
 • CAN-busz technológia
 • Nagy maradék teherbírást biztosító robusztus karosszéria

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14 1,4 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1527 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L16 1,6 (t) 2844 (mm) 6 / 6 km/h 1527 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L20 2,0 (t) 2684 (mm) 6 / 6 km/h 1642 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Iniciális emelés

Az iniciális emelés nagyobb hasmagasságot biztosít, aminek köszönhetően az emelővillás targonca emelkedőkön és egyenetlen talajokon is játszi könnyedséggel irányítható. Az iniciális emelési művelet csak a targonca támasztókarjait emeli meg.

Hűtőházi kivitel -35 °C-ig

A hűtőházi kivitel akár -35 °C külső hőmérsékletig biztosítja az elektromos raklapemelő teljes körű használhatóságát és teljesítményét.

Tehervédő rács

Tehervédő rács gondoskodik arról, hogy a rakományok megemelt emelővilla esetén ne csússzanak hátra és ne boruljanak a járművezetőre.

Lift Speed Booster

A sok emeléssel járó alkalmazásokhoz külön rendelhető a Lift Speed Booster funkció, amellyel az emelési sebesség 40%-kal növelhető.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

Választható emelőoszlop-magasság

A felhasználási feltételek változatossága miatt az ügyfelek alapszintű, duplex és triplex oszlopok közül választhatnak. Nagyobb emelési magasságokhoz duplex oszlopot célszerű használni. Ebben az oszlopban egy kiegészítő belső oszlopprofil van kialakítva, amely kétszeresére növeli a targonca emelési magasságát. A triplex változat két egymásba helyezett belső oszlopprofillal van felszerelve, emelési magassága pedig közel háromszorosa a külső oszlopnak.

Kettős támkerék

A nagy terhelhetőségű kettős támkerekek révén a jármű stabilabban használható például egyenetlen talajon, hosszú szállítási menetekben és rendkívüli hőségben.

Kérjen ajánlatot