Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 1600 (kg)
 • 0 - 6216 (mm)

Elektromos raklapemelő L14 – 16 RW

Ergonomikus kialakítású mindentudó raklapemelő

Biztonságos és kényelmes megoldás a sokféle raklapszállítási feladat során

Az L14–L16 RW elektromos raklapemelők 6,2 m-es emelési magasságig képesek emelni. Erős, 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorjuknak köszönhetően ezek a raklapemelők ideálisak akár 1600 kg tömegű rakomány közepes és hosszú útszakaszokon történő gyors szállításához. A választható iniciális emelésnek köszönhetően tehergépkocsik rámpáról vagy áthidalólemezről történő biztonságos ki- és berakodására is alkalmasak. Alváza 970 mm széles, így a járművezető mindig a járműkontúron belül marad. Az oldalirányú üléshelyzet minden irányba tökéletes kilátást tesz lehetővé. A konzolba beépített, könnyen hozzáférhető kezelőelemek segítségével a jármű kiemelkedően hatékonyan kezelhető.

Jellemzők

Biztonság

A széles alváz biztosítja, hogy a járművezető mindig biztonságban, a járműkontúron belül marad. Az elektromos raklapemelő három egymástól független fékrendszerrel van felszerelve. A kanyarokban automatikusan csökken a jármű sebessége. A négypontos kialakítás még maximális rakománytömeg és sebesség esetén is biztosítja a jármű stabilitását. A Linde Load Management tovább fokozza a biztonságot. A rendszer például olyan adatokat mér, mint a maradék teherbírás, és figyelmezteti a járművezetőt, ha a rakomány tömege eléri a megengedett határt. A Soft Landing funkció pedig a rakomány lesüllyesztésekor automatikusan csökkenti a villa sebességét, így az érzékeny rakományok is különösen kímélő módon helyezhetők le.

 • A széles alváznak köszönhetően a járművezető mindig a jármű kontúrjain belül marad
 • Három egymástól független fékrendszer
 • A sebesség automatikus csökkentése a kanyarokban
 • Négypontos kialakítás a nagyfokú stabilitás érdekében
 • Linde Load Management és Soft Landing funkció

Ergonómia

A elektromos raklapemelő tágas vezetőfülkéje a kezelés során optimális kényelmet és stresszmentes környezetet biztosít. A 90°-kal elfordított ülés és a különböző beállítási lehetőségek lehetővé teszik a kezelő számára, hogy optimális, fáradságmentes ülőhelyzetet válasszon. Az állítható padlólemez segítségével a járművezetői munkahely magassága az egyedi igényeknek megfelelően állítható be. A munkavégzést könnyebbé teszi továbbá a konzolba beépített kezelőelemek gyors és könnyű elérhetősége is.

 • Tágas vezetőfülke
 • Fáradságmentes munkavégzést lehetővé tevő oldalirányú üléshelyzet
 • Egyedi ülésbeállítási lehetőségek a maximális kényelemért
 • Állítható padlólemez
 • Konzolba beépített kezelőelemek

Rakománykezelés

A nagy teljesítményű, 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor segítségével az L14 – L16 RW típusú elektromos raklapemelő rakomány nélkül akár 12 km/h, rakománnyal pedig 10 km/h sebességet is elér. A jármű robusztus kialakítása révén 1400–1600 kg maradék teherbírást nyújt. A gyorsaság és terhelhetőség ezen kombinációja nagyfokú termelékenységet biztosít a legkülönbözőbb szállítási feladatok során. A villa és az emelőoszlop mozgása pontosan és könnyedén, akár ujjheggyel vezérelhető. Ezenkívül egyszerre irányítható a villa és a targonca, így a megszakítás nélküli munkafolyamatok révén kiváló termelékenység biztosítható.

 • Erős, 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Nagy, akár 1600 kg-os teherbírás
 • Pontos és könnyed vezérlés ujjheggyel
 • A villa és a targonca egyidejű irányítása

Szerviz

A könnyen hozzáférhető alkatrészeknek, a robusztus felépítésnek és a karbantartásmentes technológiák alkalmazásának köszönhetően az L14–L16 RW sorozatú elektromos raklapemelők költséghatékonyan üzemeltethetők és hosszú ideig rendelkezésre állnak. A modern CAN-bus-csatlakozó hatékony karbantartást tesz lehetővé, mivel számítógépen keresztül minden rendszeradat gyorsan és megbízhatóan kiolvasható. A multifunkciós kijelzőn található lemerülésjelző, üzemóra-számláló és hibakódkijelző segítségével a kezelő folyamatos tájékoztatást kap a járműről.

 • Könnyű hozzáférés az alkatrészekhez karbantartás esetén
 • Robusztus kialakítás, karbantartásmentes technológiákkal
 • Magas rendelkezésre állás
 • CAN-bus technológia a járműadatok gyors elérése érdekében
 • Fontos járműadatokat megjelenítő multifunkcionális kijelző

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14RW 1,4 (t) 3744 (mm) 10 / 12 km/h 1796 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh
L16RW 1,6 (t) 3744 (mm) 10 / 12 km/h 1796 (mm) 24 / 345/375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Figyelmeztető villogó

Az L14 – L16 RW sorozatú raklapemelők opcionális figyelmeztető villogója fokozott biztonságot nyújt mind a jármű környezete, mind a kezelő számára.

Bőrülések és ülésfűtés

Hűtőházban vagy hideg környezetben bőrülés és szabályozható ülésfűtés növeli a vezetési kényelmet.

BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-spotlámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Iniciális emelés

Az iniciális emelés nagyobb hasmagasságot biztosít, aminek köszönhetően a jármű emelkedőn és egyenetlen talajon is játszi könnyedséggel irányítható. Az iniciális emelés az elektromos raklapemelőknek csak a támasztókarjait emeli meg.

Különböző oszlopmagasságok

Az L14 – L16 RW sorozatú raklapemelőhöz különböző oszlopmagasságok állnak rendelkezésre – igény esetén egyedi oszlopmagasság is rendelhető. A targonca pontosan beállítható a kívánt alkalmazási területhez.

Kiegészítő fejtámasz

A kiegészítő fejtámasznak köszönhetően kényelmesebb és kevésbé fárasztó a munkavégzés.

Kérjen ajánlatot

L 14-16 RW

L14 – L16 RW