Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Karosszériájának köszönhetően fordulékony és sokoldalú

Mindegy, hogy be- vagy kitárolás, szakaszos szállítások vagy raklapátadás: az L10–L12 sorozatú elektromos raklapemelők karosszériakialakításuk és oszlopon keresztüli jó kilátásuk révén megkönnyítik az irányítást – mindenekelőtt ott, ahol kevés hely áll rendelkezésre. Ilyen esetben a kezelő számára nagy előnyt jelent a mélyen lent csatlakoztatott, a raklapemelőtől biztonságos távolságot tartó kezelőkar. A nagyon lassú és szűk irányításhoz kúszómenet-funkció áll rendelkezésre. Itt a kezelőkar függőleges helyzetben áll. A jármű összességében teljes mértékben intuitíven kezelhető. Valamennyi kezelőelem ergonomikusan van a kezelőkaron elhelyezve, és fáradásmentes munkavégzés tesz lehetővé.

Jellemzők

Biztonság

Ezeknél az elektromos raklapemelőknél a járművezető és a jármű közötti biztonsági távolság nagy. Erről hosszú, mélyen csatlakoztatott kezelőkar gondoskodik. Ezenkívül a menetsebesség a kezelőkar helyzetéhez igazodik – minél meredekebb az állása, annál alacsonyabb a sebesség. Ha a kezelő a kezelőkart az alsó vagy felső végállásba mozgatja, az elektromágneses fék aktiválódik. Ezenkívül a jármű a menetkapcsoló elengedése esetén is automatikusan lefékez. A biztonságos munkavégzéshez a mélyre lenyúló karosszéria és a lekerekített formák is hozzájárulnak.

 • A kezelőkarba ergonomikusan integrált kezelőelemek
 • SafetySpeed funkció szabályozza a menetsebességet a kezelőkar döntése függvényében
 • Hosszú kezelőkar a kezelő és a karosszéria közötti biztonsági távolság érdekében
 • A kezelőkar végállás-ellenállása megakadályozza a véletlenszerű, hirtelen fékezést
 • Elektromágneses fék automatikus aktiválással

Ergonómia

A járművek hosszú emelőkarjuk révén alapvetően egyszerűen irányíthatók éles kanyarokban is. Az ergonomikus kialakítású kezelőkaron elhelyezett valamennyi elem egyszerű és intuitív. A kezelő folyamatosan a kezelőkaron tartja kezét. Emellett a járművet a kúszómenetgomb működtetésével függőleges helyzetű kezelőkar mellett is irányíthatja. Ez számos folyamatot megkönnyít, különösen szűk környezetben.

 • Valamennyi kezelőelem ergonomikus kivitelű
 • Kúszómenetgomb szűk térben való irányításhoz
 • Nagy méretű tárolórekeszek munkaeszközök elhelyezéséhez
 • Hosszú emelőkar a könnyed kezeléshez szűk kanyarokban is

Rakománykezelés

Az erőteljes, 1,2 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motornak és a digitális vezérlésnek köszönhetően az L10–L12 sorozatú elektromos raklapemelők nagyon lendületesen gyorsítanak. Emellett valamennyi fontos teljesítményparaméter egyénileg hozzáigazítható az egyedi felhasználási követelményekhez. Az OptiLift oszlopvezérlés révén a járművek a rakományokat pontosan és halkan mozgatják. A Soft Landing funkció védi a rakományt és a villát a padlózatra történő lesüllyesztés okozta sérülésektől.

 • 1,2 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Érzékeny rakománykezelés OptiLift funkcióval
 • Soft Landing funkció a rakomány kímélő lesüllyesztéséhez

Szerviz

Az L10–L12 sorozatú elektromos raklapemelők háromfázisú váltakozó áramú motorja karbantartásmentes. Ez növeli a rendelkezésre állást és csökkenti az üzemi költségeket. A CAN-busz rendszer segítségével valamennyi járműadat gyorsan és egyszerűen kiolvasható. Ezt követően a technikus valamennyi értéket ellenőriz saját hordozható szervizszámítógépén. A legfontosabb összetevőkhöz gyorsan hozzáfér a motorburkolat mögött. Ez rövid állásidőket biztosít. A kezelőt digitális multifunkcionális kijelző tájékoztatja az akkumulátor-töltésállapotról, az üzemórákról, a karbantartás-állapotról és a lehetséges hibákról.

 • Karbantartásmentes, nedvesség- és porvédett háromfázisú váltakozó áramú motor
 • CAN-busz-csatlakozás a gyors és egyszerű diagnosztizáláshoz
 • Egyedileg beállítható teljesítményparaméterek
 • Gyors hozzáférés valamennyi összetevőhöz

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L10 1,0 (t) 2924 (mm) 6 / 6 km/h 1460 (mm) 24 / 180 (V)/(Ah) o. kWh
L10B 1,0 (t) 1912 (mm) 6 / 6 km/h 1460 (mm) 24 / 180 (V)/(Ah) o. kWh
L12 1,2 (t) 2924 (mm) 6 / 6 km/h 1432 (mm) 24 / 180 (V)/(Ah) o. kWh
L12i 1,2 (t) 2424 (mm) 6 / 6 km/h 1641 / 1570 (mm) 24 / 225 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Alternatív hajtókerekek

A felhasználási környezettől függően különböző hajtókerekek választhatók. Kaphatók tömörgumiból készült és profilozott, de kopásmentes poliuretánból vagy úgynevezett Wet Grip (nedves padlózatokhoz használható) anyagból készült kerekek is.

Alternatív kettős rakománytartó kerék

A kettős rakománytartó kerék különböző változatokban kapható. Ezek a nagy terhelhetőségű támkerekek kiegészítő állóképességet biztosítanak bizonytalan feltételek (mint például egyenetlen padlózatok, hosszú menetszakaszok és végletes hőmérsékletek) esetén.

Automatikus akkumulátorvizező rendszer

Az úgynevezett Aquamatik az akkumulátor ioncserélt vízzel történő egyszerű feltöltésére szolgál.

Nagyfrekvenciás töltőberendezés

A nagyfrekvenciás töltőberendezések az akkumulátorok szokásosnál gyorsabb töltését teszik lehetővé. Emellett a hagyományos töltőberendezéseknél négyszer-ötször kisebb tömegűek. Ugyanakkor hosszabb akkumulátor-élettartamot tesznek lehetővé, mivel a töltés során kisebb felmelegedést okoznak.

Integrált töltőberendezés

A beépített töltőberendezéssel az akkumulátor gyorsan és egyszerűen tölthető.

Hűtőházi kivitel -35 °C-ig

A hűtőházi kivitel akár -35 °C külső hőmérsékletig biztosítja a teljes körű használhatóságot és teljesítményt.

Tehervédő rács

A tehervédő rács gondoskodik arról, hogy a rakományok megemelt emelővilla esetén ne csússzanak hátra és ne boruljanak a járművezetőre.

Kúszómenetgomb (L10)

A kúszómenetgomb segítségével a jármű függőleges helyzetű kezelőkar mellett a legszűkebb térben is könnyedén irányítható 1,5 km/órás maximális sebességgel.

SafetySpeed (L10)

A SafetySpeed funkció a kezelőkar helyzetével arányosan szabályozza a menetsebességet: minél kisebb a kezelőkarszög, annál alacsonyabb a menetsebesség.

Kérjen ajánlatot