Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos raklapemelő D12 R

A kétszintes manőverező művész

Magas rakodási teljesítmény szűk helyeken is

A D12 R kétszintes elektromos raklapemelő két, egyenként legfeljebb 1000 kg-os raklapot szállít egyszerre, és 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorjával akár 10 km/h-s sebességet is elér. Ezért közép- és hosszú távú gyors szállításra különösen alkalmas ott, ahol követelmény a magas rakodási teljesítmény. Ezenkívül a kezdeti emelésnek köszönhetően a tehergépkocsik ki- és berakodására is alkalmas. A precíz vezérlés különösen biztonságos, kényelmes és hatékony anyagmozgatást tesz lehetővé. A kompakt alváznak és a nagy fordulékonyságnak köszönhetően a D12 R raklapemelővel szűk térben is biztonságosan és gyorsan lehet manőverezni. A magasan és menetirányra merőlegesen elhelyezett ülés lehetővé teszi a vezető számára, hogy a szállítmányra és a környezetre a lehető legjobban lásson rá.

Jellemzők

Biztonság

A jármű kialakítása miatt annak kerete mindig biztonságosan körülveszi a vezetőt. A vezetővédő tető, plexiüveggel vagy opcionális védőráccsal a lezuhanó tárgyak ellen nyújt kiegészítő védelmet. A biztonságot növeli a kanyarokban működésbe lépő automatikus sebességcsökkentés, és a fék is, amely automatikusan bekapcsol, amint a kezelő elengedi a biztos kezeléshez szükséges kezelőgombot. Szükség esetén a könnyen hozzáférhető vészleállító megszakít minden járműfunkciót, és aktiválja az elektromechanikus féket. A jármű védelme érdekében a D12 R raklapütközővel van felszerelve, amely megakadályozza, hogy a raklap az emelőszerkezetben kárt okozzon.

 • Vezetővédő tető plexiüveggel vagy védőráccsal
 • Sebességcsökkentés kanyarokban
 • Automatikus fékfunkciók
 • Vészleállító

Ergonómia

Az irányítást a vezető számára automatikus segédrendszerek teszik könnyebbé. A D12 R kormányzási forgatónyomatéka így automatikusan a menetsebességhez és a kanyarodási sugárhoz van igazítva. A sebesség ezen felül a kanyarodási szögtől függően automatikusan csökken. A kényelmes, egykezes „Tip Control” irányítás egyetlen botkormányban egyesíti az összes vezérlőfunkciót. A kéztámasztó felület emellett egyedileg állítható, ezáltal gondoskodva a fáradtságmentes, ergonomikus kéztartásról.

 • Automatikus segédrendszerek
 • Kényelmes egykezes irányítás
 • Ergonomikus kéztartás

Rakománykezelés

A D12 R egy rendkívül hatékony és termelékeny elektromos raklapemelő. Az erőteljes, 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor precíz vezérlést tesz lehetővé, akár 10 km/h-ig, összesen 2000 kg rakománytömeggel. A nagy rakodási teljesítmény annak köszönhető, hogy a D12 R két, egyenként maximum 1000 kg tömegű raklap egyidejű, kétszintes szállítására képes. A jármű szabályos raklaptargoncaként 1200 kg terhelésig szűk folyosókon is megfelel. A kényelmes egykezes vezérlés a kétszintes jármű minden vezetési helyzetében pontos és hatékony vezérlést biztosít, még szűk helyeken is. A szállítási dokumentációk és fuvarlevelek könnyen elérhetők az ülésbe integrált, ugyancsak kényelmes zsebeknek köszönhetően.

 • Erőteljes motor
 • Szűk folyosókra is alkalmas
 • Egykezes vezérlés
 • Könnyen hozzáférhető dokumentumtartó zsebek

Szerviz

Karbantartás szempontjából a D12 R minden alkatrésze könnyen hozzáférhető. Mindezen felül a járműbe olyan karbantartásmentes technológiák is be vannak építve, amelyek javítják a jármű rendelkezésre állását, és csökkentik a karbantartási költségeket. Minden szükséges rendszeradat a modern CAN-buszon keresztül egy notebookkal gyorsan és megbízhatóan kiolvasható. Ezáltal a karbantartás különösen alapossá és hatékonnyá válik.

 • Könnyű hozzáférés karbantartáskor
 • Karbantartásmentes alkatrészek
 • Magas rendelkezésre állás
 • Gyors diagnosztika a CAN-busz-csatlakozón keresztül

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12R 1,2 / 2,0 (t) 2344 (mm) 10 / 10 km/h 2012 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Fűtött bőrülés

Bőrülés és állítható ülésfűtés növeli a vezetési kényelmet a kültéri munkák vagy hideg környezet esetén.

Linde connect: szoftver

Flottakezelés

Ki és hogyan fogja használni az egyes targoncákat? Mennyit fogyasztanak a járművek, és mindegyik menetkész-e? A Linde connect: nevű flottakezelő rendszere a szoftver és hardver együttműködésével adja meg a válaszokat.

Szintkiegyenlítés

Ez a rendszer kiegyenlíti a padló egyenetlenségeit, és gondoskodik arról, hogy mindegyik kerék folyamatosan érintkezzen a padlóval. Ezáltal tartja meg a jármű a stabilitását.

Oldalsó akkumulátorcsere

A 3PzS és 4PzS akkumulátorok kivételének görgőscsapágyas, oldalsó megoldása, valamint az ergonomikus fogantyú gyors cserét tesznek lehetővé, különösen a több műszakos használat esetén.

Termináltámogatás

A jármű fel van szerelve egy 24 voltos tápforrás-csatlakozóval is, amelyhez egy adatterminál csatlakoztatható.

Puha érkezés

A villák süllyesztésekor történő automatikus menetsebesség-csökkentés a rakománykezelést különösen hatékonnyá és biztonságossá teszi.

Villogó fény

A vezetővédő tetőn lévő villogó fény a közeledő járműre figyelmezteti a közelben lévőket.

Kérjen ajánlatot