Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 2000 (kg)
 • 0 - 6216 (mm)

Elektromos raklapemelő L14–L20 AP

Csillapított platformon

Gyors és kényelmes raktározás közepes emelési magasságban

A Linde sokoldalúan használható L14–L20 AP sorozatú elektromos raklapemelői hatékony és gyors folyamatokat biztosítanak a raktározásban. A 2,3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor lehajtott platform esetén 10 km/órás csúcssebességgel hajtja a járművel, amelynek maximális teherbírása 2000 kg. A kezelőkaron található kezelőszervekkel az elektromos raklapemelő intuitív módon kezelhető. Az elektromos szervokormánnyal pedig a jármű különösebb erőkifejtés nélkül irányítható. A Linde Load Control segítségével minden egyes rakománykezelési művelet finoman és pontosan végezhető el. A jármű felszerelhető a külön rendelhető Linde Load Management funkcióval, amely kiszámolja az aktuális rakomány tömegét és magasságát.

Jellemzők

Biztonság

Ha a vezető megnyomja a vészleállító gombot, vagy elhagyja a platformot, a vészfék megállítja a járművet. A jármű akkor is automatikusan lefékez, ha a vezető elengedi a menetkapcsolót. A külön rendelhető Linde Load Management funkció szintén fontos szerepet tölt be a jármű biztonsága szempontjából: figyelmezteti a kezelőt, ha a felvett rakomány tömege meghaladja az elektromos raklapemelő névleges teherbírását. A veszélyes helyzetek elkerülése érdekében a Linde Curve Assist a kanyarokban a körülményekhez igazítja a sebességet. A vezető gyors haladás közben is stabilan tud állni a csillapított platformon.

 • Rugós platform kihajtható védőkengyellel
 • Menetsebességet kiigazító Linde Curve Assist
 • Figyelmeztetés a Linde Load Management funkció révén a névleges teherbírás túllépésekor

Ergonómia

Az L14–L20 AP sorozatú elektromos raklapemelők rugós platformmal vannak felszerelve, amely egy egységet alkot az oldalsó kengyellel és a kezelőkarral. Ez a kialakítás csökkenti a járművezető testét érő rezgéseket. A rugalmas állóplatform pedig tovább könnyíti a munkavégzést: behajtott állapotban lehetővé teszi a gyalogkíséretű üzemmódot, vagyis komissiózásnál nincs szükség a kellemetlen be- és kiszállásokra. Az összes kezelőszerv ergonomikus módon van elrendezve, így könnyedén elérhetők.

 • Behajtható kengyel és platform a gyalogkíséretű üzemmódhoz
 • Rezgéseket csökkentő rugós platform
 • Egyszerű és hatékony munkavégzésről gondoskodó, ergonomikusan elrendezett kezelőelemek
 • Pontos rakománykezelés a Linde Load Control segítségével

Rakománykezelés

A nagy nyomatékú, 2,3 kW teljesítményű váltakozó áramú hajtómotor 10 km/órás maximális sebességgel mozgatja a targoncát a szűk folyosókon. Teherbírása 1400–2000 kg. A robusztus karosszéria ezenkívül nagy maradék teherbírást biztosít a járműnek. A Linde Load Control funkció pedig igen pontosan hajtja végre a rakománykezelési folyamatokat. A Soft Landing funkció védi a villákat és a rakományt a véghelyzetben való túl hirtelen leállással szemben.

 • Nagy nyomatékú, tokozott, 2,3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Az oszlop emelése magasra helyezett kezelőkar esetén a Linde SafetyLift funkcióval
 • Érzékeny és pontos rakománykezelés a Linde Load Control funkcióval
 • A rakomány finom lehelyezése a Soft Landing funkcióval
 • 10 km/óráig terjedő, beállítható menetsebesség

Szerviz

A multifunkcionális kijelző megjeleníti a jármű aktuális állapotára vonatkozó összes fontos adatot – a rakomány tömegétől és az üzemórák számától kezdve a karbantartási állapoton át az akkumulátor töltöttségi szintjéig. A CAN-busz technológiának köszönhetően a szerviztechnikus gyorsan hozzájuthat a járművel kapcsolatos összes információhoz. A robusztus alkatrészek és a tokozott, karbantartásmentes váltakozó áramú motor csökkentik a szervizintervallumokat, és így alacsonyabb karbantartási és üzemeltetési költségeket eredményeznek.

 • Robusztus kialakítás és alkatrészek
 • Tokozott, karbantartásmentes váltakozó áramú motor
 • CAN-busz technológia: fontos információk a járműről és a rakományról a multifunkcionális kijelzőn

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14AP 1,4 (t) 2844 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1681 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L16AP 1,6 (t) 2844 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1681 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh
L20AP 2,0 (t) 2684 (mm) 4/4 6/6 (7,5/10) km/h 1795 (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Iniciális emelés

Az iniciális emelés nagyobb hasmagasságot biztosít, aminek köszönhetően az emelővillás targonca emelkedőkön és egyenetlen talajokon is játszi könnyedséggel irányítható. Az iniciális emelési művelet csak a targonca támasztókarjait emeli meg.

Hűtőházi kivitel

A hűtőházi kivitel akár -35 °C külső hőmérsékletig biztosítja az elektromos raklapemelő teljes körű használhatóságát és teljesítményét.

Tehervédő rács

A tehervédő rács gondoskodik arról, hogy a rakományok megemelt emelővilla esetén ne csússzanak hátra és ne boruljanak a járművezetőre.

Lift Speed Booster

A sok emeléssel járó alkalmazásokhoz külön rendelhető a Lift Speed Booster funkció, amellyel az emelési sebesség 40%-kal növelhető.

Soft Landing – az emelővilla finom lehelyezése

A Soft Landing funkció a rakomány lehelyezése előtt lefékezi az emelővillát. Ennek köszönhetően az áru finoman érkezik a padlózatra.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

Változtatható emelőoszlop

A felhasználási feltételek változatossága miatt az ügyfelek alapszintű, duplex és triplex oszlopok közül választhatnak. Nagyobb emelési magasságokhoz duplex oszlopot célszerű használni. Ebben az oszlopban egy kiegészítő belső oszlopprofil van kialakítva, amely kétszeresére növeli a targonca emelési magasságát. A triplex változat két egymásba helyezett belső oszlopprofillal van felszerelve, emelési magassága pedig közel háromszorosa a külső oszlopnak.

Kérjen ajánlatot

L 14-20 AP / D 12-14 AP

L14 – L20 AP