Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 1 400 (kg)
 • 0 - 4 266 (mm)

Elektromos raklapemelő D12 – D14 AP

Rugalmasság és garantált teljesítmény

A sokoldalúság rendkívül magas leadott teljesítménnyel párosul

A lehajtható targoncavezetői platformnak köszönhetően a D12 – D14 AP elektromos kétszintes rakodó gyalogkíséretű raklapemelőként és vezethető modellként is használható. Két szinten akár 1400 kilogramm rakományt is szállít, valamint fokozza a termelékenységet a be- és kirakodásnál éppen úgy, mint a hosszabb útszakaszokon történő szállítások esetén. A targoncavezető kényelmesen és biztonságosan áll a rugózó platformon. A kúszó üzemmód funkció lelassítja a járművet, így a körülményes manőverek szűk folyosókon is egyszerűbbé és biztonságosabbá válnak. A Linde OptiLift® emelőoszlop-vezérléssel a kezelő pontosan tudja emelni és süllyeszteni a rakományt. Az oszlopok közötti jó kilátás még magasan fekvő polcok esetén is milliméter-pontosságú be- és kirakodást tesz lehetővé, így a rakománykezelés biztonságosan végezhető. A nagy teljesítményű, 2,3 kW-os motorokkal meghajtott kétszintes rakodók akár 10 km/óra maximális sebességet is elérnek, a gyors munkatempóval pedig fokozzák a rakodási teljesítményt.

Jellemzők

Biztonság

A Linde D12 – D14 AP kétszintes rakodója úgy van megtervezve, hogy munkavégzés közben óvja a targoncavezetőt. A felhajtható oldalsó védőkorlát további, sérülés elleni védelmet nyújt a targoncavezető számára. A targonca a raklapokat be- és kirakodásnál automatikusan a megfelelő helyzetbe pozícionálja, csökkentve ezzel a balesetek kockázatát. A még nagyobb biztonság érdekében a jármű a sebességét automatikusan a kanyarokhoz igazítja, és 1,5 méter emelési magasság felett csökkenti a tempót. Ha a targoncavezető elengedi a vontatásvezérlő kapcsolóját, a jármű megáll. Ezenkívül ha a kezelő megnyomja a vészleállító gombot, a terhelésfüggő elektromágneses fék is azonnal működésbe lép. Emellett a rakományra való jó kilátás is gondoskodik a még nagyobb biztonságról.

 • Felhajtható oldalsó védőkorlát a fokozottabb védelem érdekében
 • Elektromágneses, terhelésfüggő fék
 • A sebesség automatikus csökkentése a kanyarokban
 • Optimális kilátás az oszlopok között

Ergonómia

A D12 – D14 AP elektromos raklapemelő menet- és emelőfunkciói kényelmesen, egy kézzel működtethetők anélkül, hogy a targoncavezetőnek el kellene engednie a kezelőkart. Ez pontos, kényelmes rakománykezelést tesz lehetővé. Annak érdekében, hogy a különösen nehéz manőverek is könnyűszerrel végrehajthatók legyenek, a kezelő bekapcsolhatja a kúszó üzemmódot és ezzel egy időben elindíthatja a fékezési folyamatot. A lehajtható platform rugózása elnyeli a padló egyenetlenségeiből származó rezgéseket, így a kezelő menet közben kényelmesen és biztonságosan áll rajta.

 • Egykezes működtetés a kezelőkar segítségével
 • Rezgéscsillapított platform a még magasabb menetkomfort érdekében
 • Kúszó sebesség a pontos manőverezés érdekében

Rakománykezelés

A targoncavezető az összes menet- és emelőfunkciót intuitív módon, egy kézzel irányítja. A Linde OptiLift® emelőoszlop-vezérlés gondoskodik róla, hogy a rakomány milliméter-pontossággal emelkedjen és süllyedjen és ezzel egyben a munkatempót és a precizitást is növeli. Fő- és kiegészítő emelés használatával a D12 – D14 AP kétszintes rakodók két darab, egyenként legfeljebb 1000 kilogrammos raklapot képesek szállítani. Ez nagymértékben megnöveli a szállítás hatékonyságát. Az 2,3 kW teljesítményű, váltakozó áramú motor a járművet kettős terhelés esetén is akár 10 km/óra sebességre gyorsítja. A sebesség kanyarokban és 1,5 méter emelési magasság felett automatikusan lecsökken.

 • Pontos emelés és süllyesztés a Linde OptiLift® segítségével
 • Az összes menet- és emelési funkció intuitív kezelése
 • 2,3 kW teljesítményű váltakozó áramú motor az akár 10 km/óra sebesség érdekében
 • A kétszintes funkció lehetővé teszi két darab, egyenként legfeljebb 1000 kg-os raklap egy időben történő szállítását

Szerviz

A D12 - D14 AP multifunkcionális kijelzőjén a kezelő egy pillantással áttekintheti az összes fontos állapotinformációt. A kétszintes rakodó magas rendelkezésre állásáról karbantartásmentes váltakozó áramú motorok gondoskodnak. Az összes fontos alkatrész könnyen elérhető. Javítás esetén a szerviztechnikus CAN-bus csatlakozáson keresztül, notebook segítségével tudja kiolvasni és ellenőrizni a rendszeradatokat.

 • Karbantartásmentes 2,3 kW-os motor
 • Multifunkcionális kijelző mutatja az összes fontos információt
 • Egyszerű és gyors diagnosztizálás a CAN-bus rendszerrel
 • Jó hozzáférés valamennyi részegységhez

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
D12AP 1,2 (t) 4266 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1936 (2264) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh
D14AP 1,4 (t) 4266 (mm) 4/4 6/6 (8/10) km/h 1936 (2264) (mm) 24 / 375 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Tehervédő rács

1000 mm magas tehervédő rács gondoskodik róla, hogy a rakomány megemelt villa esetén se csússzon hátra és ne boruljon a járművezetőre.

Csillapított villaleengedés-funkció

Ez a védőfunkció megakadályozza a rakomány hirtelen lerakását és az ebből adódó esetleges sérüléseket. Ennek érdekében a padlózat elérése előtt a süllyesztési sebesség lecsökken, és így a rakomány csillapítottan érkezik le.

Csíptetőtábla-csomag

A forgatható csíptetőtábla mellett a felszereléscsomaghoz tartozik még egy másik tárolórekesz is a jármű elején.

Hűtőházi kivitel

A hűtőházi kivitel akár -35 °C külső hőmérsékletig biztosítja az elektromos raklapemelő teljes körű használhatóságát és teljesítményét.

Mobil vagy rögzített akkumulátorkeret oldalirányú akkumulátorcseréhez

Az akkumulátor kigördítési funkciója a csereállványokkal kombinálva ideális megoldást nyújt a gyakori akkumulátorcserével járó alkalmazásokhoz.

Rendkívül gyors emelési funkció

Ezzel az új opcióval az emelési sebességet akár 33 százalékkal (30 cm/mp értékről 40 cm/mp értékre) is meg lehet növelni.

Oszlopvédelem

Az oszlopot megrongálódása ellen dróthálóból, vagy polikarbonátból készült elem védi.

Kérjen ajánlatot