Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Elektromos raklapemelő L14–L16 R

Kényelmes és sokoldalú tehetség

Fáradtságmentes munka minden helyzetben

Az L14–L16 R elektromos raklapemelők 5316 mm-es magasságig képesek emelni. A opcionális kiegészítő emelésnek és a vezetővédő tetőnek köszönhetően tehergépkocsik rámpáról vagy áthidaló lemezről történő ki- és berakodására is alkalmasak. Kompakt, 820 mm folyosószélességével a jármű épp olyan fordulékony, mint amilyen kényelmes. Az oldalt fordított és magasított ülés révén a vezetőnek kitűnő rálátása van a rakományra és a környezetre is. A járműveknek erős, 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motorjuk van, amellyel akár 10 km/h sebességet is elérnek. ECO-módban az energiafelhasználás 12%-kal csökken.

Jellemzők

Biztonság

A vezető egész testével mindig biztonságban, az alváz vonalán belül helyezkedik el. A vezetővédő tető kiegészítő biztonságot nyújt a lezuhanó tárgyak ellen. A járművezető munkáját továbbá a Linde Load Management támogatja. Ez a rendszer olyan adatokat mér, mint a maradék kapacitás, és figyelmezteti a vezetőt, ha a rakomány tömege eléri a megengedett határt. Az automatikus szintkiegyenlítés ezenfelül gondoskodik róla, hogy minden kerék folyamatosan érintkezzen a padlóval, és ezáltal a jármű stabil legyen. A biztonságos rakománykezelés érdekében a Soft-Landing funkció automatikusan lefékezi a villát, így a rakomány egészen finoman tehető le.

 • A kezelő védelme minden irányban
 • Vezetővédő tető
 • opcionális Linde Load Management
 • Villasüllyesztés Soft-Landing funkcióval

Ergonómia

A 90°-kal elfordított ülés, három független állítási lehetőség és az integrált vezérlőszervek lehetővé teszik a kezelő számára, hogy olyan optimális ülőhelyzetet válasszon, amelyben fáradságmentesen tud dolgozni. Az állítható padlólemez segítségével a vezető munkahelyének magassága optimálisan, a vezető számára kényelmesen állítható be. A járműbe történő könnyű beszállásról emellett a fellépő párnázott fogantyúja gondoskodik.

 • Oldalirányú üléshelyzet
 • Három független ülésállítási lehetőség
 • Állítható padlólemez
 • Párnázott fogantyú a fellépőn

Rakománykezelés

Az L14–L16 R elektromos raklapemelő a 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motornak köszönhetően akár 10 km/h sebességet is elér. A robusztus alváz magas, 1400–1600 kg maradék teherbírási kapacitást nyújt. Ez a kombináció nagy termelékenységet biztosít. A kompakt, 820 mm széles alváz és az intuitív egykezes vezérlés emellett szűk munkakörülmények között is kiváló manőverezést tesz lehetővé. Az oldalsó akkumulátorcsere a görgős akkumulátorrekeszben különösen egyszerűen történik.

 • Maradék teherbírás 1400-tól 1600 kg-ig
 • Kompakt, a jobb manőverezhetőség érdekében
 • Egykezes vezérlés
 • Egyszerű akkumulátorcsere

Szerviz

A könnyen hozzáférhető alkatrészeknek és a karbantartásmentes technológiának köszönhetően az L14–L16 R sorozatú járművek költséghatékonyan üzemeltethetők, rendelkezésre állásuk ezáltal pedig magas. A modern CAN-bus-csatlakozó hatékony karbantartást tesz lehetővé, mivel számítógépen keresztül minden rendszeradat gyorsan és megbízhatóan kiolvasható.

 • Könnyű hozzáférés karbantartáskor
 • Karbantartásmentes alkatrészek
 • Magas rendelkezésre állás
 • Gyors diagnosztika a CAN-bus-csatlakozón keresztül

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
L14R 1,4 (t) 2844 (mm) 10 / 10 km/h 1783 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
L14Ri 1,4 / (2,0) (t) 2844 (mm) 10 / 10 km/h 1783 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
L16R 1,6 (t) 2844 (mm) 10 / 10 km/h 1783 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
L16Ri 1,6 / (2,0) (t) 2844 (mm) 10 / 10 km/h 1783 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Fűthető bőrülés

Hűtőházban vagy hideg környezetben bőrülés és állítható ülésfűtés növeli a vezetési kényelmet.

Választható emelőoszlop-magasság

A felhasználási feltételek változatossága miatt az ügyfelek alapszintű, duplex és triplex oszlopok közül választhatnak. Nagyobb emelési magasságokhoz duplex oszlopot célszerű használni. Ebben az oszlopban egy kiegészítő belső oszlopprofil van kialakítva, amely csaknem megduplázza a targonca emelési magasságát. A triplex oszlop két egymásba helyezett belső oszlopprofillal van szerelve. Ezáltal az L14–L16 R elektromos raklapemelők akár 5316 mm magasságot is elérnek.

Linde Load Management Advanced

A Linde Load Management segédrendszer a maradék teherbíró kapacitás alapján valós időben számítja ki a maximális emelési magasságot és az emelhető tömeget. Ez növeli a kezelés biztonságát és a termelékenységet.

Lítium-ion technológia

Az Linde innovatív lítiumion-akkumulátoraival a járművek lényegesen rövidebb idő alatt tölthetők fel használaton kívül és használat közben.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység elősegíti a gyors cserét, ami kifejezetten a több műszakos használatnál előnyös.

Kérjen ajánlatot

L 14-16 R/Ri

L14 – L16 R/Ri