Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 2500 (kg)
 • 0 - 130 (mm)
 • 0 - 2800 (mm)

Komissiózó targonca N20 – N25 C

Sokoldalú komissiózó targonca

Fordulékony és ergonomikus alapkivitel

A Linde N20 – N25 C sorozatú alacsony emelésű komissiózó targoncája nagy rakodási teljesítményének és dinamikus menettulajdonságainak köszönhetően a raktárak igazi mindenese. Hosszú villáival akár három raklapot vagy négy görgős konténert is fel tud venni egyszerre 2000 kg vagy 2500 kg össztömegig. Az optimális kialakítás minden irányban zavartalan kilátást tesz lehetővé, az intuitív kezelésű kormánykerék pedig még a szűk raktárakban is rugalmas munkavégzést tesz lehetővé. A 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor 14 km/h-ig gyorsítja fel a komissiózó targoncát. A lehető legnagyobb biztonságot szolgálja egyebek között a robusztus felépítés, az automatikus sebességszabályozás és a külön rendelhető tartozékok, mint pl. a Linde BlueSpot. A targonca kialakítása ergonomikus: az alacsony belépőtől, a szériatartozék rugózott platformon át, a gerinckímélő háttámláig, a komissiózó targonca sokféleképpen csökkenti a vezető testi igénybevételét és segíti a hatékony munkavégzést.

Jellemzők

Biztonság

A menet közben fellépő kockázatok csökkentése érdekében a robusztus acélkarosszéria élei mindenhol lekerekítettek. Az akkumulátor a vezetőállás előtti kezelőtérbe van beépítve, így egy esetleges ütközés esetén nem éri közvetlen lökés a kezelőt. A Linde kormánykerék védi a kezet, és egyenes vonalú haladás közben önmagát központosítja. A kezeléséhez csak kis mozgások szükségesek, így a vezető mindig a targonca körvonalain belül marad. A kanyarokban automatikusan csökken a targonca sebessége. Három egymástól független fékrendszer szolgálja a biztonságos fékezést: az elektromágneses üzemi fék, a teher tömegével arányosan működő hidraulikus rásegítésű fékberendezés, és a Linde Brake Control, amely a hajtásvezérlés kioldásakor automatikusan működésbe lép. Számos külön rendelhető eszközzel még tovább növelhető a biztonság, ilyen egyebek között a lökhárító, a rakományvédő támasz, a LED-es elülső lámpák és a Linde BlueSpotTM.

 • Robusztus karosszéria lekerekített élekkel
 • Könnyű járású, önközpontosító Linde kormánykerék
 • A sebesség automatikus módosítása a kanyarokban
 • Optimális fékezés három fékrendszerrel

Ergonómia

Az ergonomikus munkavégzés feltétele, hogy a vezetőállás és a komissiózott áru közötti gyalogút a lehető legrövidebb legyen. Az alacsony emelésű komissiózó belépőjének magassága mindössze 13 centiméter, ami nagyban megkönnyíti a gyakori be- és kiszállást. A széles, U alakú kialakítás ugyancsak megkönnyíti mindkét oldalon a belépést. A Linde kormánykerék és háttámla magassága állítható, így a vezető mindig hátkímélő helyzetben lehet menet közben. A csillapított platform csökkenti az egyenetlen felületek miatt fellépő rázkódásokat, a csúszásmentes gumiborítás pedig tovább stabilizálja a kezelő állóhelyzetét.

 • Kis belépőmagasság
 • Széles belépő mindkét oldalon
 • Állítható magasságú kormánykerék és háttámla
 • Gumiborítású, csillapított platform

Rakománykezelés

Az 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor menetmódtól függően, rakománnyal és anélkül egyaránt rövid idő alatt 14 km/h max. sebességre gyorsítja a targoncát. A Linde kormánykerék különlegesen innovatív: lehetővé teszi a fontosabb kezelési funkciók intuitív használatát, könnyű járása pedig megkönnyíti a kezelést. Egyenes útvonalakon az automatikus központosítás lerövidíti a két komissiózási hely közötti utat. A kiegészítő emelés megkönnyíti a rámpákon és egyenetlenségeken keresztül történő szállítást. Külön rendelhető felemelhető vezetőállás az első és második szinten végzett komissiózáshoz (kivéve az N25 C HP változatot). A komissiózó emelővillás targonca aktuális állapotáról több funkciós kijelző tájékoztatja a vezetőt. A Linde fedélzeti töltőjével lecsökkennek a töltéshez szükséges erőfeszítések. A töltés hatékonysága a külön rendelhető lítium-ion akkumulátorokkal még a szünetekben is tovább javítható. A számos tárolófelületnek köszönhetően a vezető minden helyzetben a keze ügyében tudhatja dokumentumait.

 • Erős, 3 kW teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor, max. 14 km/h sebesség
 • Linde kormánykerék kényelmes szervovezérléssel
 • Kiegészítő emelés a rámpák könnyű leküzdéséhez
 • Jól áttekinthető több funkciós kijelző
 • Fedélzeti töltő a töltés optimális kezeléséhez
 • Számos tárolási lehetőség

Szerviz

Annak érdekében, hogy a szerviz-ráfordítások teljes termelékenység mellett is minimális szinten maradjanak, a Linde csak kis karbantartásigényű alkatrészeket és egyszerű konstrukciókat alkalmaz: a háromfázisú váltakozó áramú motor egyáltalán nem igényel karbantartást. A fékeket nem kell utánállítani. Az első szerviz és ellenőrzés csak 1000 üzemóra után szükséges. Karbantartáskor a szerviztechnikusnak szabad hozzáférése van az összes fontosabb részegységhez, és könnyen el tudja távolítani a motortér elülső burkolatát. A kábelkötegek és egyes kábelek jól áttekinthetően vannak elrendezve. Az emelővillás targonca adatai egy CAN-bus csatlakozáson keresztül notebookon is leolvashatók. A külön rendelhető oldalsó akkumulátorkitoló rendszer megkönnyíti az akkumulátor cserállványról történő cseréjét.

 • Karbantartást nem igénylő háromfázisú motor
 • Utánállítást nem igénylő fékek
 • 1000 üzemóra ellenőrzés nélkül
 • Könnyű hozzáférés minden fontos alkatrészhez
 • CAN-bus csatlakozás a targoncaadatok kiolvasásához

Videók & fotók

Kép a Linde N20 C sorozatú targoncáját bemutató videofelvételből

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
N20 C 2,0 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N20 C B 2,0 (t) 130 (mm) 8 / 10 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C 2,5 (t) 130 (mm) 9 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh
N25 C HP 2,5 (t) 130 (mm) 11 / 12 km/h 2786 / 2893 (mm) 24 / 420/465 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Opcionális félautomata felszereltség (SA) a Linde Material Handling komissiózó targoncáihoz

Félautomata opció

Az SA-opció (Semi-Automated, félautomata) két különböző üzemmódjával lerövidíthetők a gyalogosan megtett utak és csökken a be- és kiszállások száma, mivel a komissiózó targonca vagy automatikusan követi a targoncavezetőt, vagy előtte halad. Ezáltal a horizontális komissiózás hatékonysága jelentősen növelhető.

Felemelhető vezetőállás

A kezelő platformja az első és második polcszintre emelhető fel, ami lehetővé teszi a 2,8 m magasságban végzett komissiózást is.

Flottakezelő a Linde connect flottakezelő rendszerének asztali képernyője előtt.

Flottakezelés

A Linde connect flottakezelő megoldásával egyebek mellett elemezhető az egész járműflotta használata, ennek alapján pedig optimalizálható a szervizelés vagy kihasználtság.

A Linde N20 C LX típusú komissiózó targoncájának elülső LED-lámpája

LED-es elülső lámpák

A jármű elején két nagy erejű fényszóró található. A fényszórók víz- és porzáróak.

Rázkódáscsillapított munkaplatform

A csillapított platform csökkenti az egyenetlen felületekből adódó rázkódásokat.

Tehervédő rács

A vezető és a rakomány védelmét szolgálja a rakomány magasságának megfelelően állítható tehervédő rács is.

Bluespot az N20 C komissiózó targoncán

Linde BlueSpot™

A Linde BlueSpot™ figyelmeztetőberendezés az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

Lítium-ion technológia

Az Linde innovatív lítiumion-akkumulátoraival a járművek lényegesen rövidebb idő alatt tölthetők fel használaton kívül és használat közben.

Az N20 C típusú komissiózó targonca oldalán található gombok a targonca kívülről történő kezeléséhez

Gombok a gyalogkísérethez

Az emelővillás targonca mindkét oldalán, az oszlopon gombok vannak elhelyezve. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

Elülső panorámatükör

A targonca elülső oldalán található nagy tükör jó kilátást biztosít minden irányban, ami javítja a vezető, a rakomány és a gyalogosok biztonságát.

Oldalsó akkumulátorcsere

Az oldalirányú görgős akkumulátorcserélő egység éppen több műszakos használat esetén gondoskodik a gyors cseréről.

Balesetek figyelése

Akár vezetési hiba, egyenetlen útfelület vagy szakszerűtlen járműhasználat az ok, egy speciális érzékelő regisztrálja a rázkódásokat. Az adatok flottakezelő szoftverrel történő kiértékelése rámutat a balesetek és károsodások okára.

Az N20 C komissiózó targonca lökhárítója védi a targoncát és az infrastruktúrát az ütközésektől.

Lökhárító

A lökhárító csökkenti az esetleges ütközésekből adódó ütközéseket, amivel védi a vezetőt, a targoncát és az infrastruktúrát, például a polcrendszert.

A Linde hozzáférés-vezérlő berendezése

Hozzáférés-vezérlés

A connect: flottakezelési rendszer biztosítja, hogy a gépeket csak engedéllyel rendelkező személyek tudják használni. A targoncavezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot