Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 1000 (kg)
 • 0 - 5415 (mm)
 • 0 - 6350 (mm)

Komissiózó targonca V10

Karcsú függőleges komissiózó

Ergonomikus munkahely szűk folyosókhoz

A Linde MH V10 sorozatú függőleges komissiózó targoncáját az első és második raktárszinten végzett komissiózási feladatokhoz, valamint max. 6,35 méter fogásmagasságú alkalmi munkákhoz fejlesztették ki. A vezetőfülke és a kezelőelemek kielégítik a fáradásmentes munkavégzés ergonómiai követelményeit. A jármű járható rakodóplatformmal és kiegészítő emelővel is elérhető. A különböző kivitelű emelőmotorok, karosszériák, fülkék és oszlopok szinte tetszés szerint kombinálhatók. Ennek köszönhetően a targonca mindig a konkrét követelményekhez igazítható, és nagy komissiózási teljesítményre képes. A jármű mechanikailag vagy induktív módon irányítható, de szabadon is vezethető, maximális teherbírása pedig minden vezérlési mód esetén 1000 kg.

Jellemzők

Biztonság

A jármű csak akkor mozog, ha a vezető folyamatosan érintkezik a két kézi érzékelővel és a holtember-kapcsolóval. Ez megakadályozza a hibás használatot és a kezelési hibákat. Az elektromos felügyeletű oldalkorlátokat 1,20 méteres magasságtól kezdődően zárva kell tartani, máskülönben a jármű nem működtethető. A kabin felemelésekor és a kanyarokban a jármű magától csökkenti a sebességet. A külön rendelhető Linde System Control (LSC) segédrendszer a kormányzási szögtől és az emelési magasságtól függően automatikusan és fokozatmenetesen állítja a sebességet.

 • Hárompontos kezelés
 • Automatikus sebességcsökkentés a kanyarokban és felemelt fülke esetén
 • Jó kilátás a nagy oszlopszélességnek köszönhetően
 • Elektromos felügyeletű oldalkorlátok

Ergonómia

Rendkívül egyszerű és ergonomikus vezérlésének köszönhetően a V10 sorozatú targonca pontosan és fáradásmentesen kezelhető. A kigyűjtési folyamatokhoz tágas helyet biztosító vezetőfülke rugózott kivitelű, így védi a vezetőt a rázkódásoktól. Az alacsonyra helyezett belépő tehermentesíti a lábat gyakori be- és kiszállások esetén. A kiegészítő emelővel ellátott modellen a villáknál lévő alacsony mellvéd megkönnyíti a polcok és a raklap közötti mozgásokat. A számos tárolófelület és különböző kiegészítő felszerelés, mint például az előkészített rádió, a ventilátorok, az adatterminál, az árubeolvasó, a tükrök és a lámpák szintén segítik a vezetőt munka közben.

 • Tágas vezetőfülke
 • Alacsony belépő és mellvéd
 • Rugós vezetőfülke
 • Ergonomikus vezérlés

Rakománykezelés

A V10 sorozatú függőleges komissiózó targonca nagy teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motorjaival nagy emelési és menetsebesség érhető el. Ezenkívül a jármű a haladással párhuzamosan emelésre is képes. A kezelő így a lehető leggyorsabb úton, rövid idő alatt éri el a kívánt helyet a raktárban. A járható platformmal vagy kiegészítő emelővel felszerelt két alapkivitellel és a vezetőfülkék, karosszériák és oszlopok különböző változataival a sorozat járművei mindig az adott feladatnak megfelelően, egyedi módon alakíthatók ki. Ennek és az ergonomikus kezelésnek köszönhetően mindig nagy termelékenységre képesek. A kis fogyasztású villamos motorok és a süllyesztéskor alkalmazott energia-visszatáplálás különösen gazdaságossá teszi a járműveket.

 • Haladás és emelés egyidejűleg
 • Nagy emelési és menetsebesség
 • Egyedi felszerelések
 • Energia-visszanyerés

Szerviz

A szerviztechnikus könnyen hozzáfér a jármű összes alkatrészéhez. Ezenkívül az összes járműadatot egyszerűen kiolvashatja és ellenőrizheti egy hordozható számítógéppel a CAN-busz csatlakozásnak köszönhetően. Az aktív hűtőrendszer intenzív munkakörülmények mellett is javítja a jármű rendelkezésre állását. A tokozott háromfázisú váltakozó áramú motor nem igényel karbantartást. Az akkumulátort oldalt lehet cserélni egy görgőpályával és egy állványzattal vagy egy daruval.

 • CAN-busz kapcsolat
 • Könnyen hozzáférhető szervizpontok
 • Aktív hűtőrendszer
 • Karbantartásmentes motor

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Aisle width with pallet 800 x 1200 along forks
V10 Simplex mast 1,0 (t) 1500 (mm) 9 / 9 km/h 1485 (mm) 1190 (mm)
V10 Standard mast 1,0 (t) 4550 (mm) 10 / 10 km/h 1650 (mm) 1380 (mm)

Opcionális felszereltség

Hangjelzés

A targonca mozgás közben hangjelzést ad ki, és ezzel figyelmezteti a gyalogosokat és a többi járművezetőt.

Vészhelyzeti riasztás

Külön rendelhető funkcióként a járművezérlés felügyeli a kezelőpult különféle érzékelőit, oldalkorlátait, holtember-kapcsolóit, és hangjelzéssel figyelmeztet, ha a jelek kezelési hibára engednek következtetni.

Kezelőpult

A kezelőpult választható módon a rakományoldalon vagy a rakomány- és oszlopoldalon helyezhető el. A rakományoldali kivitel esetében külön nyomógomb is rendelhető a kiegészítő emelő kezeléséhez.

Rögzítőrendszerek

A jármű lehetőséget biztosít terminál, leolvasóberendezés, csíptetőtábla, íróalátét vagy más tartozékok rögzítésére, felerősítésére. A rögzítőrudak az oszlop jobb és bal oldalán, valamint a vezetővédő tető rakományoldalán vannak elhelyezve.

Közeli fotó a Linde BlueSpot berendezésről.

Linde BlueSpot™

ALinde BlueSpot™ az útvonalra kék fényt vetítve növeli az üzembiztonságot: a LED-lámpa zaj nélkül teszi láthatóvá a targoncát.

„Ergo” párnázott támasz

A három szintben állítható, ergonomikus kialakítású párnázatra akkor van szükség, ha a jármű kezelése a rakományoldalon történik. Erre dőlhet rá a vezető menet közben.

Induktív vezetés

A jármű olyan érzékelőkkel van felszerelve, amelyek felismerik a padlózatban elhelyezett vezetőkábeleket. A jármű így biztonságosan vezethető a folyosón keresztül.

Linde System Control (LSC)

Ez a rendszer azzal segíti a gyors átrakodást és növeli a biztonságot, hogy a kormányzási szög és az emelési magasság függvényében fokozatmentesen állítja a jármű sebességét.

A képen a külön rendelhető gombok láthatók, amelyekkel a vezető munkahelyzetben is előre- és hátrafelé tudja mozgatni a V10 komissiózó berendezést.

Gombok a gyalogkísérethez

A jármű mindkét oldalán, az oszlopon gombok vannak elhelyezve. Ezekkel tudja a vezető kívülről irányítani a komissiózó targoncát, miközben mellette gyalogol.

Dönthető korlátok

A korlát oldalirányban kinyílik, ha a vezető nekidől. A kezelő így jobban hozzá tud férni a polcrendszerhez, és könnyebben végezheti a komissiózást.

Előkészített rádióhely

A jármű vezetőkabinja egy 12 voltos / 50 wattos csatlakozóaljzattal, valamint hangszórókkal és egy antennával van felszerelve.

Tükörmodul

A felszereléscsomag egy nagy visszapillantó tükröt és oldalsó munkafényszórókat tartalmaz, amelyekkel megvilágítható a polcrendszeren a munkaterület. A csomag kiegészíthető egy szellőzőventilátorral, amely megvédi a kezelőt a födém alatti, nagy magasságokban tapasztalható hőségtől.

Kérjen ajánlatot