Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Linde BlueSpot™

Kék fény a még nagyobb biztonság érdekében
A Linde BlueSpot™ használat közben egy italcégnél

Biztonság mindenek előtt! Ennek ellenére a munkatársak az üzemi folyamatok során – akár targoncával közlekednek, akár gyalog járnak – gyorsan elveszítik rálátásukat a lehetséges kockázatokra. Figyelmetlenné válnak, vagy elmélyülnek munkájukban. A hangos zajok eltérítik a figyelmet, és túlharsoghatnak fontos figyelmeztetőjelzéseket. Mindez a gyártóüzemi területen veszélyes balesetek okozójává válhat. A Linde BlueSpot™ innovatív útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés a kockázatot zajmentesen minimalizálja.

A Linde BlueSpot™ vezetőfülke tetőkeretében rögzített LED-lámpája kék figyelmeztetőpontot vetít a padlózatra. A gyalogosan közlekedőket és más targoncavezetőket így figyelmeztetik a feléjük közeledő járművek. A Linde Anyagmozgatás által kifejlesztett optikai megoldás intuitív módon vonzza a mozgó targoncákra a figyelmet. Ez mind a közlekedési útvonalak mentén, mind a beláthatatlan kereszteződésekben is jelentősen növeli a biztonságot.

Linde Linde BlueSpot™ használat közben

Feltűnésmentes, de mégis szembeötlő

A Linde BlueSpot™ két vakításmentes, erős fényű LED-lámpából áll, amelyek kék színű pontot vetítenek a padlózatra. Beállítható, hogy a pont folyamatos fénnyel világítson, vagy villogjon. A fénypont a targoncát annak előre- és hátramenete során is néhány méterrel megelőzi. A fényforrások kitartásukkal is meggyőzőek: a Linde BlueSpot™ 20 000 óra fölötti használati időtartammal rendelkezik, mert a LED-technológia nagy fényereje alacsony áramfogyasztással valósul meg.

Biztonságos és robusztus

Az útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés elektromos alkatrészei IP67-es védettséggel rendelkeznek. Ez optimális védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben: a Linde BlueSpot™ érzéketlen a – például a targonca nagynyomású tisztítása során alkalmazott – víz, valamint a por hatásával szemben. A figyelmeztetőlámpa működését rázkódások és rezgések sem befolyásolják.

Linde BlueSpot™ átalakításhoz

A Linde BlueSpot™ elhelyezése

A BlueSpot™ család átalakítókészletként

A Linde BlueSpot™ nem csak kék fénnyel kapható. A világos iránymeghatározáshoz és egyértelmű jelzésekhez átalakítókészletként két további változatot is kifejlesztettünk.

Linde BlueSpot™ kék irányjelző nyíllal

Kék irányjelző nyíl

A fény kék irányjelző nyíl formájában vetül a padlózatra. Ez a targonca menetirányát beláthatatlan kereszteződésekben is egyértelművé teszi.

Linde BlueSpot™ piros LED-lámpával

Piros fény

A piros LED-lámpával szerelt Linde BlueSpot™ megoldást mindenekelőtt olyankor célszerű alkalmazni, ha a kék fényt már más figyelmeztetőjelzések lefoglalták, vagy a padlózat jellege miatt a piros színnel erőteljesebb kontraszt érhető el.

Kellemes és biztonságos kísérő

A Linde BlueSpot™ erőteljes LED-lámpáinak köszönhetően a különböző útvonalakon közlekedő targoncák a munkatársak figyelmét kellemes, de hatékony módon hívják fel magukra: hangos zajkeltés, megijesztés és kockázat nélkül. A Linde figyelmeztetőjelzés-megoldásának elfogadottsága ennek megfelelően igen jó az üzemekben. A Linde BlueSpot™ jelzését még a gyárban idegen látogatók is ösztönösen figyelmeztetőjelzésként ismerik fel és annak megfelelő módon reagálnak rá.

Biztonság innováció révén

Előnyök dióhéjban

  • Útvonalfigyelő figyelmeztetőberendezés: Még nagyobb biztonság közlekedési útvonalak mentén és beláthatatlan kereszteződésekben
  • Időbeni jelzés: A padlózaton megjelenő, járműveket megelőző fénypont elegendő időt hagy a kikerülésre
  • Biztonság valamennyi irányban: Használat előre- és hátramenetben is
  • LED-technológia: Vakításmentes, nagy fényerő alacsony áramfogyasztás mellett
  • Magas élettartam: Nagyon alacsony üzemi hőmérséklet
  • Nagy ellenálló képesség: Rázkódásokkal, rezgésekkel és nagynyomású tisztítással szembeni érzéketlenség
  • Sokszínűség: LED-lámpa piros vagy kék fényponttal vagy kék iránymutató nyíllal
  • Nagyfokú elfogadás járművezetők és gyalogosok részéről: Zavaró akusztikus figyelmeztetőjelzések megszűnése

Linde BlueSpot™

.

A Linde TruckSpot

A keskeny folyosók, nehezen belátható kereszteződések és átláthatatlan területek gyakran megnehezítik a gyalogosok számára, hogy egy tolatva közlekedő targoncát időben észrevegyenek. A Linde TruckSpot nevű optikai figyelmeztető jelzés fényjelzéssel hívja fel a figyelmet a közeledő járműre.

Tudjon meg többet