Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Raklapszállító T16 L

Ergonomikus komissiózási segítő

Ergonomikusabb, biztonságosabb és gyorsabb komissiózás

A T16 L típusú alacsony emelésű raklapszállító komissiózóemeléssel könnyíti meg a rakománykezelést. A kezelő a raklapot kellemes magasságra emeli, ahonnan az árukat egyszerűbben tudja levenni vagy felvenni. Emellett a jármű ezt az emelést a külön kapható Autolift funkció révén automatikusan kiigazíthatja. Ezáltal a rakodási magasság a kezelő számára az áruk raklapra való rakatolása során is azonos marad. A kemény tartós használat során szilárd acélszerkezet biztosítja a jármű sérülések elleni védelmét. A mélyre lenyúló karosszéria eltakarja a kerekeket, és védi a kezelő lábát. Az erős háromfázisú váltakozó áramú motor nagy gyorsulást biztosít – 1600 kg-os legnagyobb terhelés mellett is. A jármű a maximális emelési magasságnál még 800 kg-os maradék teherbírással rendelkezik.

Jellemzők

Biztonság

A mélyre lenyúló karosszéria eltakarja a kerekeket, így védi a kezelő lábát. A T16 L típus nagyon hosszú kezelőkarja alacsony helyzetben csatlakozik a járműhöz. Ilyen módon a kezelő és a jármű között a menet során elegendő biztonsági távolság van. A kezeket teljes mértékben körülvevő kezelőkar-fogantyú kiegészítő biztonságot nyújt. További, külön kapható lehetőség a SafetySpeed. Ez a funkció a menetsebességet a kezelőkar helyzetéhez igazítja hozzá – minél közelebb áll az a függőlegeshez, annál kisebb a haladási sebesség. Ez különösen szűk térben nyújt még több biztonságot.

 • Mélyre lenyúló karosszéria lábvédelemhez
 • SafetySpeed funkció
 • Kézvédővel ellátott kezelőkar
 • Mélyen fekvő kezelőkar

Ergonómia

A T16 L típus komissiózóemelése lehetővé teszi, hogy a kezelő a rakodás során térdelés vagy lehajolás nélkül dolgozzon. A jármű mindkét oldalán kapcsolók vannak, amelyekkel ez az emelés egyszerűen vezérelhető. Emellett a jármű az Autolift külön elérhető funkció révén automatikusan kiigazítja a komissiózóemelést. A rakodási magasság a kezelő számára az áruk raklapra való rakatolása során is ideális marad. A még több kényelem érdekében a T16 L típus mély tárolórekeszekkel rendelkezik, amelyek a munkaanyagokhoz számos rakodóhelyet biztosítanak.

 • Egyszerűen vezérelhető komissiózóemelés
 • OptiLift az automatikus emeléskiigazításhoz
 • Mély tárolórekeszek

Rakománykezelés

Az erős háromfázisú váltakozó áramú motor gyorsan felgyorsítja az alacsony emelésű raklapszállítót a 6 km/h max. sebességre – rakománnyal vagy anélkül. A jármű teljes rakománnyal is megbirkózik az emelkedőkkel. Ezenkívül a motor – nehezebb helyzetek leküzdése során – automatikus rásegítőhatás révén magasabb nyomatékkal rendelkezik. Maximális emelési magasság esetén a maradék teherbírás még 800 kg. A stabil szállításról széles oszlopprofilok gondoskodnak.

 • Erőteljes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Nagy maradék teherbírás
 • Széles oszlopprofil a még nagyobb stabilitás érdekében
 • Rásegítőhatás a nagyobb nyomaték érdekében

Szerviz

Az alkalmazott ipari nyersanyagok még nagyobb stabilitásról, ezáltal kisebb csökkenő javítási költségekről gondoskodnak: Az oszlop és a villakocsi kiváló minőségű, nagy szilárdságú acélból készül. A kezelőkar és a motorburkolat különösen ellenállóképes, üvegszál-erősítésű anyagokból készül. Ez a szerkezeti kialakítás jól elnyeli a kemény tartós használat során előforduló ütődéseket és ütközéseket. A CAN-buszon keresztüli kapcsolat gyors szervizfolyamatokat biztosít. A szerviztechnikus erre csatlakoztatja hordozható számítógépét, és ezt követően gyors járműdiagnosztikát hajt végre. A T16 L típus valamennyi szervizpontja egyszerűen elérhető.

 • Szilárd szerkezeti kialakítás a csökkenő szervizköltségek érdekében
 • CAN-buszos struktúra
 • Egyszerűen elérhető szervizpontok

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T16L 1,6 (t) 675 (mm) 6 / 6 km/h 1625 / 1685 (1550 / 1610) (mm) 24 / 250 (24 / 150) (V)/(Ah) o. kWh
T16L ION 1,6 (t) 675 (mm) 6 / 6 km/h 1625 / 1685 (1550 / 1610) (mm) 24 / 205 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Hangjelzés

A külön kapható zümmögő hangja eltér a standard kürtétől, és hangos környezetben jobban hallható.

Lábvédelem

A villa emelőmozgása a legalsó helyzet előtt automatikusan megáll. Ez a funkció védi a kezelő lábát.

Integrált töltőberendezés

A járműben elhelyezett töltőberendezés növeli a rugalmasságot: A raklapemelő gyakorlatilag mindig és mindenhol tölthető.

Hűtőházi kivitel

Az ilyen kivitelű alacsony emelésű emelővillás targoncákat a kezelők akár -35 °C külső hőmérsékletig üzemeltethetik.

Lítiumion akkumulátor

Lítiumion akkumulátor

Tehervédő rács

A rács stabilizálja a rakományt, és megakadályozza, hogy a raklap elkezdjen csúszni.

Vészleállító gomb

Ha a kezelő megnyomja ezt a gombot, a jármű azonnal leáll, és így védelmet nyújt veszélyek vagy károk ellen.

OptiLift

A jármű a berakodás során érzékelők segítségével automatikusan kiigazítja a komissiózóemelést. Ezáltal a rakodási magasság a kezelő számára mindig ideális marad – az áruk raklapra rakatolása során is.

SafetySpeed

Ez a funkció a menetsebességet a kezelőkar helyzetéhez igazítja – minél meredekebb annak helyzete, annál jobban csökken a sebesség. Így a jármű kezelővel való ütközése megakadályozható.

Kúszómenetgomb

Ha a kezelő a nyomógombot működteti, a jármű lassan mozog – függőleges helyzetbe állított kezelőkar esetén is. Ez megkönnyíti a legszűkebb térben való irányítást.

Oldalirányú emelőgombok

A kezelő az emelő- és süllyesztőműveletet a karosszéria oldalán elhelyezett gombokkal vezérli.

Hozzáférés-vezérlés

A Linde connect: flottakezelő rendszerének hozzáférés-vezérlő funkciója tájékoztatja a járműparkvezetőt vagy raktárvezetőt arról, hogy melyik jármű kormányánál éppen ki ül. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot