Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
 • 0 - 2 000 (kg)
 • 0 - 125 (mm)

Raklapszállító T14 – T20

Kompakt szállítási segédeszköz

Maximális fordulékonyság szűk helyeken

A T14 – T20 sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók különösen kompakt felépítésük révén még a legszűkebb helyeken is könnyen és gyorsan manőverezhetők. A járművek a robusztus alváznak és a megerősített villáknak köszönhetően – modelltől függően – akár két tonnát is képesek szállítani. A középen, alacsonyan elhelyezett kezelőkar révén a jármű különösen fordulékony. Az opcionális Safety Speed funkció automatikusan a kezelőkar dőlésszögéhez igazítja a sebességet. Az elektromos üzemű raklapszállítók opcionálisan Li-ion akkumulátorral is felszerelhetők. A T14 és T16 modellekhez különösen kompakt Li-ion akkumulátorok állnak rendelkezésre, amelyek segítségével a raklapszállítók ideális segédeszközzé válnak a kiskereskedelemben és a városi tehergépjárműves áruszállítás során. A kezelőkaron ergonomikusan elhelyezett kezelőelemek még a legszűkebb helyeken is kényelmes és biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. A számtalan extra felszerelésnek – pl. a különösen halk közlekedést lehetővé tevő három teherhordó keréknek, a tehervédő rácsnak, a rakodóhelyeknek és az A4 méretű csíptetőtáblának – köszönhetően minden alkalmazási területen pontosan az igényeknek megfelelő járműkombináció alakítható ki.

Jellemzők

Biztonság

A T14 – T20 sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók konstrukciójuk révén fokozzák a kezelői biztonságot. Az alacsony alváz védi a lábfejet, míg a hosszú, mélyen elhelyezett kezelőkar gondoskodik róla, hogy a kezelő menet közben mindig kellő távolságra legyen a raklapemelőtől. A kezelőelemek fölött pedig egy kengyel védi a kezelő kézfejét. Ha a kezelő elengedi a pillangókormányt vagy menetirányt változtat, akkor a jármű magától lefékez. Az automata rögzítőfék megakadályozza, hogy a jármű a lejtőn véletlenül elguruljon. Ha tolatás közben a kezelőt a beszorulás veszélye fenyegeti, akkor a kezelőkaron elhelyezett haskapcsoló automatikusan megállítja a járművet.

 • Mélyre lenyúló karosszéria lábvédelemhez
 • Kézvédővel felszerelt, alacsonyra helyezett kezelőkar
 • Automata rögzítőfék
 • Haskapcsoló a kezelőkaron

Ergonómia

A T14 – T20 sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók kényelmes és felhasználóbarát kialakításúak. Az ergonomikus kialakítású kezelőkaron elhelyezett kezelőelemek egyszerűen és mindkét kézzel precízen, kényelmesen kezelhetők. A kezelőre ható zajterhelés lehető legalacsonyabb szinten tartása érdekében a raklapemelők halk üzemre vannak optimalizálva. Az üzemóra-számlálóval, karbantartási tervvel, hibakód- és akkumulátorszint-kijelzővel ellátott multifunkcionális kijelző úgy jelenít meg mindig minden fontos információt, hogy közben nem vonja el a kezelő figyelmét. Az akkumulátor méretétől függően a burkolatba az alapfelszereltség részeként munkaeszköztartó rakodóhelyek kerültek, pl. a csíptetőtábla, a fóliatekercs vagy az áruleolvasó számára.

 • Könnyen használható kezelőkar
 • Halk közlekedés
 • Multifunkcionális kijelző
 • Sok rakodóhely

A jármű kezelése

Az erős elektromotor minden munkahelyi szituációban gondoskodik a precíz és erőteljes teljesítményleadásról. Az opcionális Safety Speed funkció a kezelőkar dőlésszögétől függően automatikusan csökkenti a menetsebességet. A jármű így függőlegesre állított kezelőkarral a szűk helyeken biztonságosan és lassan vezethető. Egyenetlen talajon és meredek emelkedőkön a rásegítőhatás automatikusan megnöveli a motor teljesítményét. Az alacsony alváznak és a lekerekített akkumulátorburkolatnak köszönhetően a kezelő jól rálát a villákra. A felhasználók számtalan villahossz közül választhatnak és további teherhordó kerekek állnak rendelkezésükre. A Li-ion akkumulátoros kivitel lehetővé teszi a jármű igény szerinti köztes töltését.

 • Erős elektromos motor
 • Safety Speed funkció
 • Rásegítőhatás
 • Opcionális Li-ion akkumulátor

Szerviz

A robusztus váltakozó áramú motor hosszú karbantartási intervallumokat tesz lehetővé. Emellett a hosszú élettartamról, a hosszú rendelkezésre állásról és az alacsony szervizköltségekről az automatikusan állítható vezetőgörgők, a csekély mértékben kopó, karbantartásmentes összetevők és a robusztus burkolat gondoskodnak. A gyors, egyszerű karbantartás elvégzéséhez a szerviztechnikusok az elülső szervizpanelen keresztül minden fontos alkatrészhez hozzáférnek. Egy központi interfészen keresztül a jármű minden elektromos alkatrésze össze van kapcsolva a CAN-bus rendszerrel. Így egy laptop segítségével minden járműadat a helyszínen kiolvasható. Egy opcionális adatátviteli egység felszerelése után a távoli hibadiagnosztika és szoftverfrissítés is megoldható.

 • Kis karbantartásigényű váltakozó áramú motor
 • Robusztus járműszerkezet
 • Könnyen hozzáférhető szervizalkatrészek
 • CAN-bus rendszer
 • Opcionálisan elérhető adatátviteli egység

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T14 1,4 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1365 / 1437 (mm) 24 / 62 (125) (V)/(Ah) o. kWh
T16 1,6 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1438 / 1510 (mm) 24 / 150 (V)/(Ah) o. kWh
T18 1,8 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1438 / 1510 (mm) 24 / 150 (V)/(Ah) o. kWh
T20 2,0 (t) 125 (mm) 6 / 6 km/h 1510 / 1582 (mm) 24 / 250 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Egy, két vagy három teherhordó kerék

A teherhordó kerekeket az alkalmazásnak megfelelően lehet kiválasztani. Minél több a kerék, annál halkabb a jármű.

Alternatív villák

A villák hosszúságát és szélességét az adott alkalmazási területhez lehet konfigurálni. Külön jelölés is kérhető a raklapok egyszerű keresztirányú kezelése érdekében.

Integrált töltőberendezés

Integrált töltőkészülék Li-ion és a savas ólomakkumulátorhoz is elérhető.

Intelligens lökhárító

A kezelőt még szűk helyviszonyok esetén is védi az intelligens lökhárító, amely a járművet érő enyhe lábmozdulatokat is érzékeli.

Tehervédő rács

A magasan elhelyezett rakományok visszacsúszását megakadályozó tehervédő rács további védelmet nyújt a járművezető számára.

Akkumulátorburkolat

Műanyagból vagy acélból készült akkumulátorburkolatok állnak rendelkezésre, amelyek további rakodóhelyeket biztosítanak pl. a csíptetőtáblák és a leolvasók számára.

Kérjen ajánlatot