Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Raklapszállító M25

Nagy ellenálló képességű munkaeszköz

Nehéz rakományok rövid távolságban történő gyors szállítása

Az M25 típusú alacsony emelésű raklapszállító kézikocsi szilárd kialakítású, és nagy teher alatt sem görbül el. Ezért acélkarosszériája a hasonló modellekénél mintegy 25%-kal nagyobb tömeget vehet fel. Az M25 típus hidraulikája por ellen védett, így a hosszú, kemény használatra jól fel van készítve – ráadásul minimális szervizráfordítás mellett. A növekvő átrakodási teljesítményekről az alacsony gördülőellenállású kormányozható kerekek és futógörgők gondoskodnak. Ezenkívül a kezelőkar mindkét oldal felé nagy befordulási szöggel rendelkezik. Ilyen módon az M25 típus könnyen irányítható szűk környezetben (például teherautó-rakfelületen) is. A kezeket sérülések ellen széles fogantyú védi. Az M25 alacsony emelésű raklapszállító kézikocsi maximális teherbírása 2500 kg.

Jellemzők

Biztonság

A kezelőkar széles fogantyúja átöleli a kezet, így nyújtva védelmet az irányítás során bekövetkező összeütközések okozta sérülésektől. Ugyanakkor a mélyre lenyúló karosszéria megakadályozza a láb sérülését. A jármű teljesen mentes az éles sarkoktól és peremektől.

 • Széles fogantyú a kezelőkaron
 • Mély karosszéria
 • Éles sarkok és peremek nélküli kialakítás

Ergonómia

Az M25 típusú alacsony emelésű raklapszállító kevés rendelkezésre álló hely esetén is könnyedén kezelhető. Ehhez a kezelő a kezelőkart akár 105°-os szögben is elfordíthatja, és a járművet ezután oldalt állva mozgathatja. A villacsúcsokon kis méretű be- és kifutógörgők találhatók, amelyek segítségével a kezelő a raklapot kis erőkifejtéssel veheti fel. A jármű kézzel történő húzása könnyedén végezhető, mivel valamennyi kerék csak kis gördülőellenállást fejt ki.

 • Kezelőkar nagy kormányzási szöggel
 • Támasztógörgők a villacsúcson
 • Alacsony gördülőellenállás

Rakománykezelés

Az M25 gyorsemelő funkciója lehetővé teszi a legfeljebb 200 kg-os rakományok gyorsabb felvételét. Így a jármű a maximális emelési magasságot kétszer gyorsabban éri el. Emellett a még nagyobb átrakodási teljesítményről az acélkarosszéria teherbírása is gondoskodik, hiszen a kezelő útszakaszonként az összehasonlítható modellekhez képest jelentősen több rakományt szállíthat. A külön kapható rakománymérleg egyszerűen kezelhető és nagyon pontos. Az elhegyesedő emelővillák könnyedén képesek átszúrni a raklaptuskókra tekercselt fóliát.

 • Gyorsemelő funkció 200 kg-ig
 • Nagy teherbírás
 • Integrált rakománytömeg-mérés
 • Elhegyesedő emelővillák

Szerviz

Az M25 alacsony emelésű raklapszállítót összességében csak ritkán kell a vizsgálóállomásra vinni, hiszen valamennyi összetevője robusztus kialakítású. Ez érvényes például a kormányozható és tehergörgőkre, amelyek csúszóperselyei alig kopnak. A betokozott hidraulikakör védve van por és szennyeződés ellen. A karosszéria ellenállóképes, korróziógátló porfestéssel van kezelve.

 • Görgők kis kopású csúszóperselyekkel
 • Porvédett hidraulikakör
 • Karosszéria korrózióvédelemmel

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M25 2,5 (t) 115 (mm) 1253 / 1335 (mm)

Opcionális felszereltség

Rozsdamentes acél kivitel

A nyitott emelővillás, standard rozsdamentes acél kivitel ideálisan alkalmazható nedves munkakörnyezetekben. A továbbfejlesztett rozsdamentes acél kivitel zárt szerkezetű emelővillákkal rendelkezik, és elsősorban higiénikus területeken használatos.

Tűzihorganyzás

Az M25 modell ezen verziója tűzihorganyzott karosszériával, fogantyúval és szivattyúházzal van felszerelve. A keréktengely és a kerékcsapágy rozsdamentes acélból készül. Ily módon a jármű élettartama összességében tízszeres.

Villaváltozatok

A rendelkezésre álló villák hossza: 800, 900, 1000, 1500, 1800 és 2000 mm. A legnagyobb változatok esetén a jármű teherbírása 2000 kg-ra korlátozódik.

Rakománymérleg

A mérleg egyszerűen kezelhető, és 500 kg rakodási tömeg esetén +/-10 kg pontossággal mér.

Kerekek és görgők

A Linde tömörgumiból vagy poliuretánból készült kormányozható kerekeket kínál. Ez az anyag halk futást biztosít, nagyon kopásálló és gördülési tulajdonsága is jó. Ezenkívül poliuretánból készült tehergörgők, valamint tandem tehergörgők is kaphatók.

Kérjen ajánlatot