Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Raklapszállító M10 X/XE

Rugalmas vezetőállás

Rugalmas szállítás, emelés és komissiózás

Az M10 X és M10 XE raklapmozgató kézikocsik a villáikat ollós emelés révén 800 mm-es magasságra emelhetik, és emellett nagyon kompakt felépítésűek. Ezért ezek a járművek rugalmasan alkalmazhatók a legszűkebb térben is szállítási feladatokra, mobil munkaasztalként vagy alkalomszerű komissiózásnál. A Linde kétféle verziót kínál: az M10 XE modell elektromos emelőhajtással rendelkezik. Emiatt a kezelőnek nem kell erőt kifejtenie a rakomány felemeléséhez vagy lesüllyesztéséhez. Az M10 X modell esetén az emelést ezzel szemben a kezelő kézzel, a kezelőkar révén végzi. Ennek során a fogantyún elhelyezett egyetlen karral változtathatja a mozgásirányt. Mindkét modell szilárd, csavarodásálló karosszériával, valamint megerősített kezelőkarral rendelkezik. Az M10 X/XE típusú, ollós emelős raklapmozgató kézikocsi legfeljebb 1000 kg maximális rakományt szállíthat és emelhet.

Jellemzők

Biztonság

400 mm munkamagasságtól kezdődően a padlózatra a kormányzókerekektől jobbra és balra kisméretű, a járművet álló helyzetben stabilizáló csapok tolódnak. Ilyen módon minden stabil marad, még akkor is, ha a kezelő például nehéz tárgyakat helyez rá a raklapra, vagy a rakomány elcsúszik. A kezeket sérülések ellen széles kezelőkar-fogantyú védi. Ezenkívül a fogantyún csúszásmentes műanyag bevonat gondoskodik arról, hogy a kezelő a kezelőkart biztonságosan tarthassa kézben.

 • Stabilizátorok magasabb emelésnél
 • Széles kezelőkar-fogantyú védi a kezeket
 • Csúszásmentes fogantyúk

Ergonómia

Az M10 X/XE modell a különböző feladatokat ollós emelés révén könnyíti meg. A kezelő a raklapot legfeljebb 800 mm-es magasságig emeli, így felegyenesedett tartással dolgozhat és óvja a hátát. Az M10 XE modell elektromos emelőhajtása kiegészítő munkakönnyítéssel jár, mivel ennek révén a kezelőkarral végzendő megerőltető emelőmozgások teljesen megszűnnek. Mindkét modell húzása és irányítása kevés erővel lehetséges, mivel a kerekek csak kis gördülő-ellenállást fejtenek ki.

 • Ollós emelés a kellemes munkamagasságok érdekében
 • Elektromos emelőhajtás az M10 XE modellben
 • Alacsony gördülő ellenállás

Rakománykezelés

A kezelő az M10 X/XE modellel ideális munkamagasságban, ezért összességében gyorsabban dolgozik. A raklap még gyorsabb felvétele és lerakása érdekében a raklapmozgató kézikocsi a villacsúcsain be- és kifutógörgőkkel rendelkezik. Ugyanakkor az elhegyesedő emelővillák egyszerűbben szúrják át a raklaptuskókra tekercselt fóliát. A kompakt felépítésű raklapmozgató kézikocsi gyorsan és egyszerűen irányítható keskeny járatokon és szűk tereken keresztül.

 • Be- és kifutógörgők
 • Jó irányítási képesség
 • Elhegyesedő emelővillák

Szerviz

A kopás és karbantartás ennél a járműnél aligha játszanak szerepet: a szilárd és csavarodásálló acélkarosszéria, valamint a megerősített kezelőkar együtt biztosítja a hosszú évekre szóló tartós használatot. A kiváló minőségű kormányozható és tehergörgők is alig kopnak. A szervizszünetek nélküli, hosszú munkaciklusokról az XE modell akkumulátora gondoskodik: ezt csak 50 munkaórát követően kell hálózati aljzatra csatlakoztatni.

 • Csavarodásálló acélkarosszéria
 • Megerősített kezelőkar
 • Hosszú töltésciklusok az XE modell esetén

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
M10X 1,0 (t) 715 (mm) 1372 (mm) - (V)/(Ah) o. kWh
M10XE 1,0 (t) 715 (mm) 1541 (mm) 12 / 60 (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Villaváltozatok

Az M10 X/XE modell egy nagyobb, 680x1150 mm méretű villával is felszerelhető.

Kerekek és görgők

A Linde poliuretánból készült kormányozható kerekeket és tehergörgőket is kínál. Ez az anyag halk futást biztosít, nagyon kopásálló és gördülési tulajdonsága is jó. Ezenkívül az M10 X/XE modell egy kormányzott kerékkel is kapható.

Kérjen ajánlatot