Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Szűk járatok termelékeny, fordulékony és pontos járműve

A T14 S, T20–T25 S/SF sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók különösen keskeny karosszériával rendelkeznek – emiatt még a raklapoknál is keskenyebbek. A pontos elektromos kormányzással együtt ez a tulajdonság gondoskodik arról, hogy az alacsony emelésű raklapszállító optimálisan irányítható legyen. Így éppen szűk térben növelhető a szállítási teljesítmény. Ebben a vezetőállás szerkezeti kialakítása is fontos szerepet játszik. A vezetőállás teljesen el van választva a karosszériától, így elnyeli az egyenetlen menetpálya miatt keletkező rezgések jelentős részét. A biztonságos folyamatok záloga a magas állóhelyzet. Innen a járművezető a villacsúcsokat jól látja, és a raklapokat gyorsan megközelítheti. A T14 S, T20–T25 S/SF alacsony emelésű raklapszállítók modelltől függően 1400, 2000 vagy 2500 kg-os maximális terhelhetőséggel rendelkeznek.

Jellemzők

Biztonság

A használat során a járművezető mindig a jármű körvonalain belül mozog, ezért jól védve van. Ezt mindenekelőtt a csuklóból – és emiatt nagy testmozgás nélkül – kezelhető, könnyen járó kormányzás teszi lehetővé. Ezenkívül a jármű egy rakományfüggő elektromágneses féket kioldó éberségkapcsolóval is rendelkezik. Így az alacsony emelésű raklapszállítók bármilyen terhelés mellett gyorsan és finoman állnak meg. Ugyanakkor a járművezető a villacsúcsokat a kompakt felépítésű karosszéria miatt mindig jól látja. Ez csökkenti az összeütközések kockázatát. A járművek a kanyarokban automatikusan hozzáigazítják sebességüket a kormányzási sugárhoz.

 • Védő járműkörvonalak
 • Robusztus karosszéria
 • Éberségkapcsoló rakományfüggő fékkel
 • Jó rálátás a villára
 • Automatikus sebességkiigazítás kanyarokban

Ergonómia

A menet és a rakománykezelés során fellépő rezgések megterhelik és elfárasztják a járművezetőt. Ezért a T14 S típusú alacsony emelésű raklapszállító olyan szabadon lebegő vezetőállással rendelkezik, amely teljes mértékben el van csatolva a karosszériától, és ilyen módon a rázkódások nagy részét elnyeli. A T20–T25 S / SF sorozatú alacsony emelésű raklapszállítók ezzel szemben teljes rugózású vezetőfülkével vannak felszerelve. A használat során még több kényelemről gondoskodik a párnázott háttámlával rendelkező S verzió; ebben a jármű teljes irányítása könnyedén, bal vagy jobb kézzel, ergonomikus kezelőpulton végezhető. A kezelőpult kéztámaszának magasságát az S verzióban a járművezető kiigazíthatja.

 • Csökkentett rezgésű vezetőfülke
 • Párnázott háttámla

Rakománykezelés

A T14 S, T20–T25 S / SF sorozatú alacsony emelésű raklapszállítókat nagy teljesítményű háromfázisú váltakozó áramú motor hajtja, azokat 12 km/órás maximális sebességre gyorsítva. Emellett a keskeny karosszéria a szűk környezetben végzendő legtöbb menetirányítást egyszerűbbé teszi. Az adott használatra való alkalmazkodáshoz két alapverzió áll rendelkezésre: az S verzióban a járművezető a villához képest oldalirányban áll, és minden mozgást pontosan és könnyedén, joystickkel irányít. Az SF verzióban ezzel szemben a járművezető a villával szemben áll, és a járművet kompakt felépítésű és egyszerű, kétkezes kormányzással kezeli.

 • Nagy teljesítményű 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Alternatív kormányrendszerek
 • Kompakt felépítésű karosszéria
 • Jó irányítási képesség

Szerviz

A technikus a szervizpontokat könnyedén, az ajtó mögött éri el. A vizsgálat során CAN-busz rendszeren keresztül gyorsan ellenőrzi valamennyi járműadatot egy rácsatlakoztatott hordozható számítógép segítségével. A 3 kW-os háromfázisú váltakozó áramú motor por ellen védve van, ezért karbantartásmentes. A stabilitásról és hosszú élettartamról a szilárd kialakítású karosszéria, továbbá a raklapba zökkenőmentesen becsúszó (és ezáltal a teljes járművet kímélő), különlegesen kialakított villacsúcs gondoskodik.

 • CAN-busz rendszerű, védett elektronika
 • Egyszerűen elérhető alkatrészek
 • Karbantartásmentes háromfázisú váltakozó áramú motor
 • Robusztus karosszéria

Műszaki adatok

Model Load capacity/Load Lift Travel speed, with/without load Turning radius Battery voltage/rated capacity (5h)
T14S 1,4 (t) 115 (mm) 8 / 10 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T20S 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T20SF 2,0 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 1710 / 1780 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T25S 2,5 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2160 / 2230 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh
T25SF 2,5 (t) 115 (mm) 10 / 12 km/h 2160 / 2230 (mm) 24 / 345/375 [23/205] (V)/(Ah) o. kWh

Opcionális felszereltség

Tartórúd balra

Az oszlopon többek között terminál, leolvasóberendezés, csíptetőtábla, íróalátét vagy egyedi szerelvények rögzíthetők.

Csíptetőtábla

A feladat mindig szem előtt van: a jól látható csíptetőtábla számos komissiózási és szállítási folyamatot megkönnyít.

Linde Connected Solutions

A Linde Connected Solutions segítségével többek között a teljes flotta kihasználtsága elemezhető, majd ennek alapján a járművek szervize vagy kihasználása optimalizálható.

Szintkiegyenlítés

A rendszer kiegyenlíti a padlózat egyenetlenségeit, és gondoskodik arról, hogy a négy kerék mindig érintkezésben maradjon a padlózattal. Ez növeli a jármű stabilitását.

Support Data Terminals

Support Data Terminals

Figyelmeztetőfény

Ez a jármű jobb oldalán lévő egyik tartórúdon található, és gyalogosokat vagy más járműveket figyelmeztet.

Hozzáférés-vezérlés

A Linde flottakezelő rendszerének hozzáférés-vezérlő funkciója tájékoztatja a flottakezelést arról, hogy éppen ki ül a kormánynál. A járművezetőnek a munka megkezdése előtt azonosítania kell magát PIN-kóddal vagy RFID-kártyával.

Kérjen ajánlatot