Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.
A Linde MH raktári dolgozói interaktív biztonsági mellényt viselnek a sötét raktárban.
"Testőr" 2.0

Interaktív biztonsági mellény a maximális biztonságért

Az interaktív biztonsági mellénnyel a Linde MH tovább bővíti innovatív Safety Guard rendszerét, amely egyebek között a targoncavezetőket és gyalogosokat figyelmezteti időben a veszélyes helyzetekre. Az intelligens biztonsági mellény fény- és hangjelzésekkel, valamint rezgésekkel hívja fel viselője figyelmét a veszélyekre, amivel maximális biztonságot nyújt a raktárak belső és külső részein.

Az intralogisztika egyre nagyobb kihívások elé állítja az alkalmazottak biztonságáért felelősöket, mivel az anyagmozgató gépek forgalma a raktárcsarnokokban, a gyártásban és a külső területeken is egyre hangosabb, hektikusabb és áttekinthetetlenebb. Magas polcrendszerek, felhalmozott árutömegek és rosszul belátható kereszteződések akadályozzák a targoncavezetők és gyalogosok rálátását környezetükre. A számok magukért beszélnek. Németországban évente 11 500 targoncabaleset történik. Ezek 44%-a személyi sérüléssel jár. Érthető tehát, hogy alapvetően fontos követelmény lett a „látni és látszódni”.


A Linde MH interaktív biztonsági mellénye nehezen áttekinthető helyzetekben növeli a biztonságot. Ez az intelligens ruhadarab fény- és hangjelzéssel, továbbá rezgésekkel figyelmezteti viselőjét a hozzá közelítő targoncákra. Ez kétféleképpen is növeli a biztonságot: a mellény aktív módon figyelmezteti viselőjét a fenyegető veszélyre, ugyanakkor javítja a gyalogos láthatóságát is. Ezzel jelentős módon bővíti a Safety Guard rendszer hatékonyságát.

Linde Safety Guard: mindig a biztonsági zónán belül

A Linde Safety Guard a vezetők és gyalogosok biztonságát növelő innovatív segédrendszer. Az ütközésveszélyek aktív figyelésén és a figyelmeztetéseken keresztül ugyanakkor védi az infrastruktúrát és az árukat is. A vezetőket az anyagmozgató gépekbe beépített járműegység hangjelzéssel és villogó LED-lámpákkal figyelmezteti a jármű közvetlen környezetében lévő veszélyekre. A LED-kijelző ezenkívül azt is mutatja, hogy melyik irányból közelítenek emberek a veszélyes zónába. Ezzel egy időben a gyalogosokat is figyelmezteti: mind a Safety Guard már régóta kapható hordozható egysége, mind az új és innovatív biztonsági mellény kommunikál a járműegységgel. Viselőjüket hangjelzéssel, villogó LED-lámpákkal és rezgésekkel figyelmeztetik a közeledő járműre, minden érintett figyelmét „élesítve” a lehetséges veszélyekre.

A Linde MH interaktív biztonsági mellényét viselő raktári dolgozó jól látható, amikor útját keresztezi egy targonca

Látható, hallható, érezhető, mindig ott van

Az interaktív biztonsági mellény a szokásos jól láthatósági mellények előnyeit egyesíti a Linde Safety Guard biztonsági koncepciójával. A mellény a biztonsági megoldást igazítja az üzem működéséhez, és nem fordítva. A biztonsági mellény a HSE-menedzsment (egészség és biztonság) keretében alapvető ruházatként épül be az alkalmazottak mindennapjaiba. A kényelmes viseletnek, az egyszerű kezelésnek és a hosszú élettartamnak köszönhetően az új eszköz nem zavarja a munkavégzést, viszont javítja a biztonságot és a közérzetet.

Biztonságos és kellemes viselet

Az interaktív biztonsági mellény hat különböző méretben kapható. Testhez jól simuló formájának köszönhetően munka közben nem akad be a különböző berendezésekbe, polcokba és más tárgyakba. Szabása optimális mozgásszabadságot nyújt. A biztonsági mellény figyelmeztető berendezése a kulcscsont magasságában van elhelyezve. Egyrészt ugyanis ott érzi viselője legjobban a figyelmeztető rezgéseket, másrészt a hangjelzés így közvetlenül a fül közelében szól. A figyelmeztető jelzés és a rezgések a munkakörnyezet sajátosságai szerint egyedileg állíthatók be.

Egyszerű, fáradságmentes kezelés

A biztonsági mellény egyszerűen és intuitív módon kezelhető. Indítóhang jelzi, amikor a biztonsági mellény aktív lesz. Külön hangjelzés hívja fel a figyelmet arra, hogy az akku lemerült vagy kivették. A mellény viselőjét állapotjelző LED tájékoztatja a jeladó üzemállapotáról, az akkun lévő kijelző pedig a töltöttségi szintről. A mellény levételekor a gyorsulásérzékelő automatikusan kikapcsol.