Ez a böngésző elavult. Kérjük, váltson másik böngészőre, hogy teljes mértékben használhassa weboldalunkat.

Biztonság

99% nem elég
A Linde belsőégésű motoros targoncája ládák szállítása közben

Optimális védelem a járművezető, az áru és az üzemi eszközök számára

A számok egyértelmű tényeket tükröznek. A német állami baleset-biztosító társaság (DGU) csak 2015-ben mintegy 32 000 olyan jelentéskötelezett balesetet jegyzett fel, amelyeket anyagmozgató gépek okoztak. Ha ez a szám teljesen eltűnne, egy balesetnél már csak anyag károsodna. A legrosszabb esetben viszont munkatársak élete és testi épsége van veszélyben. Ugyanakkor mindig keletkeznek költségek – néha különösen magasak. Ezért az üzembiztonság és a munkavédelem az üzemi anyagáramlás irányítói számára fontos téma.

A Linde MH a „Zero Accident” irányelvnek megfelelően átfogó biztonságfilozófiát követ. Az elérendő cél: olyan logisztika kialakítása, amelyben a balesetek 100%-ig elkerülhetők. Ennek alapján a Linde az anyagmozgató gépeknél műszaki innovációkat és intelligens támogatórendszereket, átfogó oktatási programokat és tanácsadási szolgáltatásokat fejleszt. Ennek megfelelően jönnek létre olyan teljes körű megoldások, amelyek segítik a felhasználókat a modern és biztonságos intralogisztika megvalósítása során felmerülő sokrétű kihívásokkal szemben.

Biztonság gyárilag

A modern anyagmozgató gépekkel és azok kezelőivel szembeni követelmények folyamatosan nőnek. A járműveknek egyre nehezebb rakományokat kell szállítaniuk, nagyobb emelési magasságokat kell lefedniük, valamint gyorsabban, rugalmasabban és hatékonyabban kell dolgozniuk. A követelményekkel együtt a baleseti kockázat is nő. Ezért a Linde emelővillás targoncái és raktártechnikai gépei már számos, az aktív és a passzív biztonságot növelő, gyárilag beépített tulajdonsággal rendelkeznek.

Protector Frame elektromos targoncán

Linde Protector Frame

Ennek megfelelően a Linde ellensúlyos targoncáinak Linde Protector Frame megoldása kiváló védelmet nyújt a járművezető számára, mivel a járművezetőt védő tető és keret teljesen zárt, erőteljes védőzónát képez. A felül lévő billentőhengerek révén a terhelések az emelővillás targonca teljes szerkezetén egyenletesen oszlanak el. Ezenkívül a billentőhengerek elrendezése karcsú emelőoszlop-profilok alkalmazását is lehetővé teszi. Ennek köszönhetően a járművezetők optimális kilátással rendelkeznek. Annak érdekében, hogy az emelővillás targoncát valamennyi rakodási és menethelyzetben még maximális terhelésnél is hatékonyan meg lehessen védeni a felborulás ellen, a teljes rendszer kialakítása olyan, hogy a tömegközéppont a lehető legnagyobb mértékben elöl és mélyen van.

Egy tolóoszlopos targonca járművezetői munkahelye

Egy tolóoszlopos targonca járművezetői munkahelye

A biztonság növelésében segítő összehasonlítható szerkezeti részletek a Linde valamennyi anyagmozgató gépénél megtalálhatók. A járművezetői, illetve kezelői munkahelyek úgy vannak kialakítva, hogy a járművezető teljes teste mindenkor a jármű körvonalán belül marad, ugyanakkor a felhasználók megtartják rálátásukat környezetükre.

Intelligens támogatórendszerek

A biztonság szempontjából ugyanakkor nem csak a technikának van jelentősége. A munkahelyi balesetek több mint 90%-a emberi hibákra vezethető vissza. Pontosan itt kapnak szerepet a Linde MH vezetéstámogató rendszerei. Ezek aktívan támogatják a járművezetőt mindennapos munkavégzésének biztonságos kialakításában. A Linde a SpeedAssist és a CurveAssist megoldás segítségével az elektronika a hajtás teljesítményleadását és a legnagyobb sebességet automatikusan a környezethez és a menethelyzethez igazítja.

Safety Pilot támogatórendszer

Linde Safety Pilot

A biztonsági rendszerek fejlesztésének egyik mérföldöve a Linde Safety Pilot. A rendszer intelligens kísérőként tájékoztatja a járművezetőt a legfontosabb paraméterekről. Ehhez tartoznak többek között az olyan értékek, mint az aktuális rakománytömeg vagy a maximális lehetséges emelési magasság. Ez azonban nem minden. Meghatározott határértékek elérése esetén a Linde Safety Pilot aktívan beavatkozik, és megakadályozza a hibás kezeléseket.

A Dynamic Mast Control ábrája

Dynamic Mast Control

Az intelligens támogatórendszerek közé sorolható például a Dynamic Mast Control vagy a Linde BlueSpot fejlesztése. A Dynamic Mast Control az emelővillás targoncák oszlopának lengőmozgásait aktívan egyenlíti ki. Ennek köszönhetően a járművezetők az emelővillás targoncákat maximális emelési magasságok és nehéz rakományok esetén is pontosabban és biztonságosabban kezelhetik. A Linde BlueSpot másrészt az olyan területeken növeli a biztonságot, ahol emberek és targoncák szűk helyen dolgoznak együtt.

A biztonság a járművezetőnél kezdődik

A megfelelően képzett járművezetők a baleseti és kárhányad csökkentésének jelentős tényezői. A Linde MH a Linde Akadémián keresztül kínál átfogó oktatási és képzési programot valamennyi járműtípus kezdő és haladó járművezetője számára. A legfontosabbak azok a szemináriumok, amelyeken a szakemberek (például vezetésoktatók és biztonsági megbízottak) gyakorlati és elméleti képzésen és továbbképzésen vesznek részt. Ezáltal a Linde támogatja ügyfeleit intralogisztikájuk biztonságának folyamatos fejlesztésében.

Digitális flottakezelés a biztonság kiterjesztéseként

A Linde flottakezelési szoftverének ellenőrző alkalmazása

A connect: műszak előtti ellenőrző alkalmazása

A Linde a connect: flottakezelési megoldásaival is számos, a járművezető biztonságát növelő szolgáltatást nyújt. A személyre szabott hozzáférés-ellenőrzés révén az üzemeltető a targoncákat egyedileg hozzáigazíthatja a járművezetőhöz. A képesítéstől és felhasználási céltól függően korlátozhatja például a legnagyobb sebességet. Ugyanakkor egy alkalmazással a járművezető is ellenőrizheti járműve állapotát a munkakezdés előtt. Ezen túlmenően a connect: az alábbiakat nyújtja: Szolgáltatások (mint például elektronikus kárfelügyelet, hibakódok automatizált átvitele vagy használati adatok elemzése).

Úton a „Zero Accident” célhoz

A Linde MH ajánlatainak egyik kötelező eleme a „Zero Accident”-filozófia. Emögött az intralogisztikán belüli balesetek 100%-os megszüntetésének elképzelése áll, olyan termékek révén, amelyek kialakítása lehetővé teszi a biztonság területén a „legjobb osztályzatok” elérését; olyan szolgáltatáskínálatnak köszönhetően, amely képessé teszi az embereket munkakörnyezetük optimális kialakítására; valamint innovatív digitális megoldások alkalmazásával, amelyek támogatják a felhasználókat a folyamatok folyamatos javításában.